בסוף שנת 2024, הכריזה וואהו על ה-ELEMNT ACE, המכשיר הראשון של החברה שמשלב מסך מגע צבעוני בגודל 3.8 אינץ' עם רזולוציה גבוהה של 480×720 פיקסלים, רמקול מובנה, פעמון דיגיטלי וחיישן רוח אינטגרלי המודד את מהירות הרוח בזמן אמת .כמו-כן הוא מציע חוויית רכיבה נוחה עם ממשק משתמש חדשני בשם "Ready-To-Ride", המאפשר גישה מהירה לפרופילי אימון, מסלולים וחיישנים, כך שתוכלו לצאת ולרכוב כמה שיותר מהר מרגע הדלקת המכשיר.
לצד ה-ACE, השיקה החברה, ממש בימים האחרונים, שדרוג גם לדגמים הוותיקים והפשוטים יותר במשפחת ה ELEMNT: ה-ROAM 3 וה-BOLT 3.

ה-ROAM 3 מציע כעת גם הוא מסך מגע בגודל 2.8 אינץ', רמקול מובנה ופעמון דיגיטלי, בעוד שה-BOLT 3 מתמקד בביצועים עם עיצוב קומפקטי, מסך בגודל 2.3 אינץ' וללא מסך מגע. [מידע נוסף על ההכרזה ועל ההבדלים בין הדגמים בלינק להלן].
לצורך סקירה זו, קיבלתי בהשאלה את ה-ELEMNT ACE מהיבואן הרשמי בישראל, "רוזן ומינץ", לתקופה של כשלושה שבועות שבמהלכם בחנתי את המכשיר ברכיבות חוץ ופנים תוך שאני משווה את ביצועיו לדגמים מתחרים אחרים.

אז כרגיל, עשו לכם כוס קפה טוב, קחו הפסקה של 5 דקות והנה בפינה לשיפוטכם, כל מה שצריך לדעת על הכוכב החדש של וואהו…
מה מגיע בקופסה?
בהתאם למסורת החדשה של Wahoo, האריזה של ה-ELEMNT ACE עשויה מקרטון ממוחזר וידידותי לסביבה – יוזמה מבורכת שמפחיתה את טביעת הרגל האקולוגית של המוצר.
בתוך הקופסה תמצאו את:
- מחשב הרכיבה
- תושבת קדמית פרימיום מאלומיניום (Out-Front Mount) המתאימה לכידון בקוטר 31.8 מ"מ
- כבל טעינה USB-C
- רצועת אבטחה (Tether)
- מדריך מידע ובטיחות



לכל אורך הרכיבות שביצעתי עם המכשיר, התושבת סיפקה אחיזה בטוחה ויציבה גם ברכיבות מאתגרות ובתנאי דרך מעט משובשים וזה ראוי לציון לאור גודלו ומשקלו של המכשיר.
לרוכבים עם כידונים בקוטר 35 מ"מ או כידונים אינטגרליים, קיימות תושבות תואמות של יצרנים כמו KOM Cycling, המציעות פתרונות מותאמים ל-ACE.
עיצוב ומבנה
בואו נדבר על הפיל שבחדר: ה-Wahoo ELEMNT ACE הוא מחשב רכיבה גדול! לא רק בגלל גודל המסך המרשים (3.8 אינץ'), אלא בעיקר בגלל המשקל – 208 גרם וכמובן בשל מימדיו הפיזים – 125 מ"מ אורך, 71 מ"מ רוחב, 20 מ"מ עובי.
מצד אחד, 208 גרם הם לא משקל כבד במובן האבסולוטי, אבל כן מרגישים את זה ביד. רוכבים מקצועניים המחשבים כל גרם שהם מוסיפים לאופניים, ככל הנראה לא יבחרו בו. מצד שני, רוכבים חובבים – ובעיקר כאלה שמתחילים להתקשות בראייה מקרוב – ייהנו מן הסתם מהתצוגה הגדולה והברורה ופחות יתנו דגש לסוגית משקלו.


העיצוב של ה-ACE ממשיך את הקו הנקי והפונקציונלי של Wahoo. גוף המכשיר עשוי פלסטיק קשיח בצבע שחור מט שמרגיש עמיד, ללא עיטורים מיותרים או עיצוב צעקני. הכפתורים הפיזיים ממוקמים בחלקו התחתון ובשני הצדדים – שלושה למטה לצרכי תפעול, אחד בצד שמאל לכיבוי והדלקה ושניים בצד ימין למטה לצרכי זום – והם בולטים מספיק כדי לתפעל אותו גם עם כפפות, עם לחיצה בעלת פידבק ברור.

המסך, מסוג TFT, מציע רזולוציה של 480×720 פיקסלים, ומספק תצוגה קריאה וברורה גם בתנאי שמש משתנים. עם זאת, חשוב לציין ש-Wahoo עדיין לא עברה לטכנולוגיות LED (לסוגיה השונים) שניתן כיום למצוא בשעונים ומחשבי רכיבה חדישים – מה שאומר שאין כאן אפקט "וואו" של חדות ובהירות, אבל גם אין אכזבה: מדובר במסך טוב, חד מספיק, עם צבעים סבירים, שמתאים לרכיבה בכל שעות היום.

ממשק משתמש וקינפוג המכשיר
אחת התוספות הבולטות ב-Wahoo ELEMNT ACE היא מסך הפתיחה החדש, Ready-To-Ride, שמופיע מיד עם הדלקת המכשיר. במסך זה ניתן לבצע בצורה מהירה את כל ההגדרות והבדיקות לפני תחילת הרכיבה: בחירת פרופיל רכיבה או מסלול, התחברות לאימון מתוכנן (Workout), בדיקת מצב סוללה, קליטת GPS, חיבוריות ל-Wi-Fi ולטלפון ומצב החיבור של כל החיישנים – כולל הצגת רמת הסוללה של כל אחד מהם. מדובר בממשק נוח שמקצר משמעותית את הזמן מהרגע שהמכשיר נדלק ועד תחילת הרכיבה.

בנוגע לתצוגת הנתונים – ב ACE ניתן להגדיר עד 11 שדות מידע במסך אחד, תודות למסך הגדול ולממשק הגמיש. זה מאפשר מבט מקיף ומרוכז על נתוני הרכיבה, ללא צורך בדפדוף בין מסכים.
דרך אפליקציית Wahoo (שכיום מאחדת את כל הפונקציות באפליקציה אחת), ניתן להתאים כל מסך לצרכים האישיים: לבחור שדות, לשנות את סדר הופעתם, ולהוסיף או להסיר נתונים לפי סוג הרכיבה או ההעדפה האישית.
דרך האפליקציה בטלפון הנייד יתבצע גם הקינפוג הראשון של המכשיר וטעינת ה Firmware העדכני.

מעבר לכך, קיימים מסכי מידע מוגדרים מראש (Default) – כמו מסכי מפה, דופק, הספק, גובה, זמן וכו' – שניתן בקלות להפעיל או לכבות דרך האפליקציה, ולשנות את התוכן שלהם אם רוצים.
במסך המפה, שהוא מהמסכים המרכזיים בשימוש, ניתן לשלב עד 4 שדות מידע נוספים לבחירה, כך שניתן לנווט תוך כדי צפייה בנתוני זמן, קצב, דופק או כל נתון אחר שחשוב לכם ברכיבה.

ציינתי שניתן להציג במסך עד 11 שדות מידע, אך בפועל – במיוחד בזמן רכיבה – נוחות הקריאה טובה יותר עם פחות שדות. וואהו פתרה את זה בצורה אלגנטית עם כפתורי הצד שמאפשרים "זום": הקטנה או הגדלה של מספר השדות במסך, מה שמשפיע גם על גודל הגופן של הנתונים. כך ניתן לקבוע מה חשוב עכשיו – למשל הספק ודופק – ולהגדיל רק אותם, ואז לחזור לתצוגה רחבה בהמשך.


ממשק העריכה דרך האפליקציה הוא יתרון ותיק של וואהו – היא הייתה מהראשונות שאפשרו עריכת מסכים בטלפון ולא דרך מחשב הרכיבה עצמו. מצד אחד, זו דרך מהירה ונוחה לשנות פרופילים, במיוחד כשמכינים רכיבה מראש. מצד שני, זה גם חיסרון: בזמן רכיבה, כשמתעורר צורך פתאומי לשנות משהו, אין אפשרות לערוך ישירות מהמכשיר – ואתה נדרש להוציא את הטלפון ולהתעסק עם זה. זה קצת פחות נוח, במיוחד בשטח.
במהלך הסקירה נתקלתי בבאג בתהליך הקינפוג הראשוני – לעיתים קרה שמסכים מסוימים חזרו לתצורת ברירת המחדל כשרציתי לבצע שינוי והייתי צריך להגדיר הכל מחדש. לא משהו קריטי (אם כי קצת מעצבן) וסביר מאוד שיתוקן באחד מעדכוני הקושחה הקרובים.
ולסיום, חשוב לציין שוואהו משלבת ב-ACE שדות ויזואליים בצבע – כמו דופק, הספק, מהירות ועוד – שמקבלים גוון בהתאם לרמת המאמץ: מאפור, דרך כחול וירוק, ועד כתום ואדום. זו דרך אינטואיטיבית להבין במהירות איפה אתם נמצאים מבחינת עצימות – למשל כשאתם רואים שהשדה הופך לאדום, אתם יודעים שאתם חורגים מטווחי האימון – גם בלי להספיק לקרוא את המספר עצמו בזמן רכיבה מאומצת.

דיוק GPS
ה-ELEMNT ACE מצויד במקלט GPS דו-פסי (Dual-Band GNSS), התומך במערכות לוויין מרובות כולל GPS, GLONASS, Galileo, BEIDOU ו-QZSS. השימוש בשני תדרים מאפשר למכשיר להתמודד טוב יותר עם עיוותי אותות וקליטה בעייתית, במיוחד באזורים עירוניים צפופים או בשטח מיוער.
ברכיבות שביצעתי – שכולן היו רכיבות כביש באזורים פתוחים (כלומר, פחות מאתגרות מבחינת קליטת GPS) – הדיוק היה מצוין. בהשוואות שביצעתי מול מכשירים מקבילים של גרמין, ברייטון ואחרים, לא נצפו חריגות או סטיות במסלול, וגם נתוני הגובה היו עקביים. המכשיר עקב אחרי התוואי באופן יציב והציג נתוני מרחק וגובה מהימנים מאוד.

אחד הכלים המובנים במכשיר, שעושה שימוש בנתוני ה-GPS בצורה חכמה, הוא Summit Climbing Feature – אשף העליות של Wahoo. הכלי מזהה בזמן אמת מתי הרוכב נכנס לעלייה ומציג לו נתונים ייעודיים כמו שיפוע נוכחי, שיפוע ממוצע, מרחק שנותר עד לסיום העלייה וגם גרף צבעוני שממחיש את דרגות הקושי בהמשך הדרך. הפיצ'ר עבד בצורה חלקה בכל הרכיבות וזיהה את העליות כשורה גם ללא צורך לטעון מסלול מראש.

תגובתיות המסך
ה-ELEMNT ACE הוא מחשב הרכיבה הראשון של Wahoo שמגיע עם מסך מגע – ובמהלך הסקירה שלי, המסך תפקד בצורה טובה יחסית. הוא הגיב בצורה מדויקת לפעולות כמו הקלקה והחלקה (swipe), גם עם כפפות רכיבה דקות. כמובן, לא מדובר ברמת תגובתיות של סמארטפון מודרני, אבל עבור שימוש ייעודי ברכיבה – הוא עושה את העבודה. המסך לא דרש לחיצות חזקות, לא חווה "תקיעות" או עיכובים מיוחדים, והניווט בין המסכים התבצע בצורה חלקה ואינטואיטיבית.
מה שראוי לציון הוא ההחלטה של Wahoo לא להסתמך רק על מסך מגע, אלא לשלב אותו עם לחצנים פיזיים. גם כשהמסך רטוב, מלא בוץ, או כשאתם עם כפפות עבות – ניתן להפעיל את הפונקציות המרכזיות דרך הכפתורים. מבחינתי, זה שילוב פרקטי מאוד, במיוחד ברכיבות ארוכות שבהן לא תמיד נוח או בטוח לגעת במסך.
חיי סוללה
ה-ACE מצויד בסוללת ליתיום-יון נטענת, אשר לפי הצהרות Wahoo אמורה לספק חיי סוללה של עד 30 שעות שימוש רצוף. בפועל, להצהרה הזו אין ממש אחיזה במציאות: במדידות שביצעתי, המכשיר החזיק בין 15 ל-20 שעות – תלוי בעומס השימוש.

כדי להיות הוגן, צריך לציין שאני רוכב עם לא מעט חיישנים פעילים במקביל: מד הספק, דופק, רדאר ותאורה. בנוסף, אני נוהג לדפדף בין מסכים לעיתים קרובות, ולעשות שימוש תדיר ביכולות הניווט של המכשיר – כל אלה כמובן תורמים לניצול מהיר יותר של הסוללה.
כדי להתקרב ל-30 השעות המוצהרות, ייתכן שיידרש כיבוי אוטומטי של המסך לאחר מספר שניות של חוסר פעילות – תכונה שקיימת בהגדרות אך כנראה לא תתאים לרוב הרוכבים שמעדיפים לראות את הנתונים באופן רציף.
כך או כך, מבחינתי גם טווח של כ-20 שעות הוא נתון מספק. אני ממילא נוהג להטעין את כל הציוד (כולל הסנסורים) בתום כל רכיבה, ואין לי באופק תכניות לרכיבה רציפה של מעל 20 שעות. יחד עם זאת אם אתם אוהבי רכיבות אולטרה ו/או שטח ארוכות במיוחד – קחו את זה בחשבון.
הטעינה מתבצעת באמצעות חיבור USB-C, וזמן טעינה מלא עומד על כ-3 שעות וקצת.
ניווט ומפות

אחד התחומים שבהם ה-ELEMNT ACE הפתיע אותי לטובה הוא נושא הניווט והתצוגה של המפות. למרות שרוב החברות משתמשות בקבצי מפות זהים (מבוססי OpenStreetMap), חוויית התצוגה ב-ACE פשוט טובה יותר. היא מזכירה מאוד את התצוגה במכשירי הקארו של Hammerhead, שגם הם מצטיינים בתחום הזה.
המפה ב-ACE ברורה, מאוזנת ולא עמוסה בפרטים מיותרים. כבישים ראשיים נראים עבים ומודגשים יותר מכבישים קטנים, מה שמקל משמעותית על ההתמצאות בזמן אמת. סימון המסלול מתבצע בעזרת חיצי שברון גדולים, והשימוש בצבעים בהירים וניגודיות גבוהה הופך את הכל לנוח לעין. על המסך הגדול של ה-ACE – הכל עוד יותר קריא וברור.
דרך האפליקציה המלווה, קל מאוד לטעון כל אזור מפה (בחלוקה למדינות) שתרצו (ללא עלות) כך שתוכלו לעשות במכשיר שימוש גם ברכיבות בחו"ל.
בכל מה שקשור להנחיות ניווט, המכשיר מציג תפקוד מצוין כאשר מדובר במסלול טעון מראש. קובצי GPX או מסלולים מסונכרנים מאפליקציות כמו Komoot, Ride with GPS ו-גם Strava, עולים בצורה חלקה, וההנחיות לפנייה אחר פנייה מדויקות ונוחות. במכשיר עצמו ניתן לבחור בקלות מתוך רשימת המסלולים הטעונים ולסנן אותם לפי פרמטרים כמו אורך, תאריך או מיקום – דבר שהופך את השימוש בפרופילים שונים לנוח ויעיל.
למכשיר גם יכולות ניווט חכמות כמו Get Me Started, Back On Track, Route to Start, או אפשרות לשמירה של מיקומים מועדפים ויצירת מסלול אליהם. הכול עובד – אבל כאן אני מוכרח לסייג ולומר את האמת: אף מחשב רכיבה, של אף חברה, לא מצליח להרשים אותי באמת כשזה מגיע ל"תיקון מסלול" בזמן סטייה.
לדוגמה: ברכיבה במשולש לטרון, סימנתי למכשיר שאני רוצה לחזור לנקודת ההתחלה בדרך הקצרה ביותר – בדיוק כשיצאתי לדרך על הצלע השנייה. הוא הציע לי לעשות פרסה – שזה בסדר – הבעיה היא שהוא המשיך להציע את אותה הפרסה גם כשכבר הייתי בקצה הצלע השנייה, בזמן שהיה ברור לגמרי שהאפשרות ההגיונית ביותר היא פשוט להמשיך לרכב את הצלע השלישית ולחזור להתחלה דרך שם. במצבים כאלה, אני מוצא את עצמי פשוט סומך על השיפוט שלי תוך כדי מבט במפה, ופחות על ההמלצה של המכשיר.
לסיכום – חוויית הניווט ב-ACE בשוטף היא מאוד חיובית. המפות, ההנחיות והמסך עובדים מצוין יחד, אבל כמו תמיד, שווה להפעיל גם שיקול דעת אנושי כשקופצות הנחיות "מוזרות" באמצע רכיבה.
חיישן הרוח

גולת הכותרת במכשיר ה-ACE של Wahoo (מבחינה שיווקית לפחות) היא ללא ספק חיישן הרוח המובנה – פיצ’ר ייחודי לכאורה לעומת מחשבי רכיבה אחרים. החיישן ממוקם בחזית המכשיר ותפקידו למדוד את מהירות האוויר הפוגעת בו במהלך הרכיבה. לאחר מכן, המכשיר משווה בין מהירות האוויר הזו לבין מהירות הקרקע של הרוכב (הנמדדת באמצעות GPS או חיישן מהירות נפרד), וכך מעריך את השפעת הרוח – האם מדובר ברוח נגדית, רוח גבית, או אולי רכיבה בתוך דראפט (מאחורי רוכב אחר).
חשוב להדגיש: ה-ACE אינו מודד את מהירות הרוח האמיתית או את כיוונה, אלא מבצע חישוב של מהירות האוויר היחסית, מתוך ההנחה שהפרש בין מהירות הרוכב למהירות האוויר משקף את השפעת הרוח.
הנתונים מוצגים בזמן אמת על המסך באמצעות שדה נתונים אחד המשלב נתון מספרי עם צבע:
- Air Speed – מציג את מהירות האוויר היחסית.
- Wind Zone – מציג אינדיקציה קטגוריאלית צבעונית של השפעת הרוח:
- ירוק (בהיר או כהה): רוח גבית או רכיבה בדראפט (AirBoost).
- כחול: מצב ניטרלי.
- כתום או אדום: רוח פנים/גרר (AirDrag).
בצד החיובי:
- מדובר בפיצ’ר חדשני שמעניק לרוכב שכבת מידע נוספת, ללא צורך בחיישנים חיצוניים.
- ניתן להשתמש בנתונים האלה בזמן אמת כדי להבין מתי הרוח תומכת ומתי היא פוגעת – ואולי להתאים את מאמץ הרכיבה, תנוחת הגוף או מיקום בתוך הקבוצה בהתאם.
- זהו כלי חינוכי יעיל שממחיש בצורה פשוטה את החשיבות של אירודינמיקה ורכיבה בקבוצה, במיוחד לרוכבים חובבים.
בצד הפחות מלהיב:
- המיקום של החיישן בחזית המכשיר מאפשר מדידה של רוח רק מהכיוון הקדמי – כלומר, רוחות צד שאינן פוגעות ישירות במכשיר לא נמדדות כלל.
- הדיוק של השדה תלוי במידת הדיוק של מהירות הקרקע – ולכן מומלץ להשתמש גם בחיישן מהירות ייעודי (ולא רק ב-GPS).
- המידע מוצג בעיקר בצורת צבעים ואינדיקציות כלליות, ולא כערך מספרי ברור או גרפי. כדי להבין את ההשפעה בפועל, נדרש להשוות ידנית בין שדות – למשל בין Air Speed ל-Speed – וזה פחות אינטואיטיבי בזמן רכיבה.
- וואהו יכלה לעשות כאן יותר – למשל להוסיף סימוני רוח, חצים דינמיים, או גרף גרר מתעדכן – ולחסוך מהרוכב את פרשנות הנתונים בזמן אמת.

כך או כך, נראה שמדובר עדיין בגרסה ראשונית של הפיצ’ר ויש מקום לתקווה שעם עדכוני קושחה בעתיד, וואהו תדע להרחיב ולשפר את השימושיות של החיישן – אולי גם תמצא דרך לשילוב חכם עם נתוני הספק, דופק או שדות עומס.
בסיום כל רכיבה, ניתן גם לקבל דוח סיכום של נתוני הרוח לאורך הרכיבה ולראות עד כמה הרוח הייתה בעדכם – או נגדכם.

אינטגרציה עם חיישנים ואפליקציות
ה-Wahoo ELEMNT ACE תומך בחיבוריות מלאה ל-Bluetooth ו-ANT+ ומתחבר בקלות למגוון רחב של חיישנים: דופק, הספק, קדנס, מהירות, טריינרים חכמים (כולל KICKR), הילוכים אלקטרוניים (Shimano/SRAM), חיישני מכ"ם (כמו Garmin Varia), חיישני לחץ בצמיגים ועוד. ניתן לנהל את כל החיישנים ישירות מהמכשיר או דרך אפליקציית Wahoo.
המכשיר משתלב בצורה חלקה עם אפליקציות פופולריות כמו Strava (כולל Live Segments), Komoot, Ride with GPS, TrainingPeaks, Best Bike Split, Today’s Plan, Trailforks ו-Wahoo SYSTM. חיבור החשבונות מתבצע דרך האפליקציה, והסנכרון פועל אוטומטית דרך Wi-Fi או Bluetooth.
מבחינת חוויית השימוש האישית שלי – אין לי שום תלונה. החיבור לרשת, לסלולרי ולחיישנים היה יציב ומהיר, ללא ניתוקים או תקלות. הכל פשוט עבד, וזה לא מובן מאליו.
בנוסף, ניתן לראות על גבי המסך של ה-ACE הודעות מתפרצות מהטלפון – כולל בעברית – כל עוד יש חיבור פעיל ביניהם.

חוויית שימוש עם טריינרים חכמים
ה-Wahoo ELEMNT ACE משתלב בצורה חלקה עם טריינרים חכמים התומכים ב-ANT+ FE-C ו-Bluetooth Smart – כולל כל דגמי KICKR וטריינרים פופולריים אחרים כמו Garmin Tacx, Elite ו-Saris. במהלך תקופת הסקירה ביצעתי איתו לא מעט אימונים מובנים, כולל כאלה ש"דחפתי" מאפליקציות כמו XERT ו-TrainingPeaks. ה-ACE שלט בטריינר שלי (KICKR 5) בצורה מדויקת, יציבה וללא תקלות.
המכשיר מאפשר שליטה ישירה על התנגדות הטריינר במגוון מצבים:
- ERG – שמירה אוטומטית על הספק מטרה
- Level ו-Resistance – שליטה ידנית
- Route Mode – סימולציה של שיפועים ממסלולי GPX
- Planned Workouts – ביצוע אימונים מובנים מסונכרנים
הממשק נוח, והכפתורים הפיזיים מאפשרים שליטה ידנית נוחה תוך כדי. המסך מציג בזמן אמת נתונים ברורים כמו הספק, קדנס, דופק, שיפוע סימולציה, IF, NP, TSS ועוד – עם גרפים ברורים של שלבי האימון. הנחיות ויזואליות וקוליות באנגלית מסייעות לעקוב אחרי מקטעי האימון בלי צורך לבהות במסך.

האימונים מסתנכרנים אוטומטית עם אפליקציות כמו Wahoo SYSTM ו-TrainingPeaks, ונתוני האימון מועלים אוטומטית לשירותים כמו Strava. ניתן גם להשתמש ב-ACE כתצוגה משלימה לצד אפליקציות כמו Zwift – במקרה כזה השליטה בטריינר תתבצע דרך האפליקציה, וה-ACE פשוט יציג את נתוני הרכיבה.
רמקול מובנה ופעמון דיגטלי
ה-Wahoo ELEMNT ACE כולל רמקול מובנה – לראשונה במחשבי וואהו – המאפשר קבלת הנחיות קוליות (באנגלית) במהלך ניווט פנייה אחר פנייה וכן התראות קוליות באימונים מובנים. זהו פיצ’ר שימושי מאוד, במיוחד ברכיבות ארוכות או כשלא רוצים להוריד את העיניים מהכביש.
בנוסף, המכשיר מציע פעמון דיגיטלי שמאפשר להתריע בפני רוכבים אחרים או הולכי רגל – תוספת קטנה אך פרקטית, בעיקר בשבילים משותפים או אזורים מבודדים. להפעלת הפעמון יש להקיש פעמיים על המסך. משום מה זה עובד רק במסך הראשי (כנראה באג שיתוקן בהמשך).
הרמקול עצמו חזק למדי, והצליל ברור ונשמע היטב גם בסביבה רועשת – כך שלמרות פשטות התכונה, מדובר בתוספת יעילה ובטיחותית במיוחד.
מחיר
מחירו הרשמי של ה ACE בחו"ל הינו $600, לא כולל כמובן מיסים ושאר היטלים. תג מחיר זהה לדגם המתחרה של גרמין ה EDGE 1040 וזול יותר ב $100 מה EDGE 1050 שמחירו הרשמי הינו $700.
בארץ מחירו הרשמי כפי שמופיע באתר היבואן הינו 2,998 ₪ לחברי מועדון.
סיכום
מבחינת וואהו, ה-ELEMNT ACE בהחלט מסמן כניסה לקטגוריית 'מחשבי הרכיבה המתקדמים' היוקרתית. המסך הצבעוני הגדול והברור מספק תצוגת מפות מצוינת ומשפר משמעותית את חוויית הניווט וקריאת הנתונים. חיישן הרוח האינטגרלי מהווה חידוש מעניין ופוטנציאלי המציע תובנות על תנאי הרכיבה, גם אם השימושיות שלו שנויה במחלוקת (לפחות בשלב זה). הממשק המוכר והידידותי של וואהו ממשיך להיות נכס של ממש והאינטגרציה החלקה עם חיישנים ואפליקציות פופולריות כמו Strava ו-Komoot נשארת נקודת חוזק. תוספת ההנחיות הקוליות (באנגלית) מהווה אף הוא חידוש מבורך – במיוחד בתחום הניווט.
לצד זאת, ל-ACE גם מספר חסרונות. מדובר במכשיר גדול וכבד יחסית, תכונה שעשויה להרתיע רוכבים מסוימים. טכנולוגית המסך אינה החדשנית ביותר שיש לשוק להציע וחיי הסוללה בפועל נמוכים מהצהרות היצרן – במיוחד בשימוש אינטנסיבי. בנוסף, חסרה לוואהו חנות אפליקציות ייעודית – כמו זו שקיימת ב-Garmin וב-Hammerhead – שמאפשרת למפתחים חיצוניים להוסיף שדות מידע, תוספים ופונקציונליות חדשה. וואהו תעשה נכון אם תפתח פלטפורמה כזו בעתיד, מהלך שיכול להעשיר משמעותית את חוויית המשתמש ולהוסיף ערך אמיתי למכשיריה.
בשורה התחתונה, ה-ELEMNT ACE הוא מחשב רכיבה מתקדם. הוא יתאים במיוחד לרוכבים שמחפשים מסך גדול ותצוגת מפות מעולה, חוויית שימוש יציבה עם האקוסיסטם של וואהו ופתיחות ליכולות חדשות כמו חיישן הרוח.