You are currently viewing Hammerhead Karoo 3: כל הפרטים שצריך להכיר<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">2</span> min read</span>

Hammerhead Karoo 3: כל הפרטים שצריך להכיר2 min read

חברת Hammerhead, הפועלת כיום תחת בעלות חברת SRAM, חשפה אתמול את ה-Karoo 3 המציג שיפורים שונים שנעשו ביחס לדגם ה Karoo 2.

לטובת מי שטרם יצא לו להכיר ולשמוע על ה Karoo, נספר שבנוף מוצרי מחשבי הרכיבה, מדובר ללא צל של ספק במוצר מעניין שמצליח לייצר חווית שימוש שונה ומיוחדת שלא תותיר אותכם אדישים. הוא עושה זאת בעיקר בזכות: מסך מגע ייעודי וגדול המזכיר את זה שבטלפון הנייד, מערכת הפעלה מבוססת Android, תצוגת מפות יוצאת מהכלל, פונקציית ה Climber פורצת הדרך וממשק משתמש ייחודי השונה מהמוכר והמקובל במכשירים אחרים.

תוכלו לקרוא סקירה מעמיקה שכתבתי בעבר על ה Karoo-2 בלינק להלן.

למרות שזהו הדגם השלישי בסדרת ה Karoo, החברה מבקשת לכנותו The new Karoo ולא Karoo-3 בשל האסוציאציה של הקיצור K-3 לארגון הקו קלוקס קלאן הגזעני בארה"ב.

להלן עיקרי ההכרזה והדברים החשובים לדעת על ה Karoo-3 (או ה New Karoo, לבחירתכם).


תכונות עיקריות ושדרוגים (לעומת דגם ה Karoo 2)

1. שיפורים בתצוגה

  • בהירות תצוגה משופרת: ה-Karoo 3 כולל תצוגה בהירה יותר, המשפרת את הנראות תחת אור שמש ישיר ותנאי מזג אוויר קשים.
  • זכוכית Corning Gorilla: משפרת את עמידות המסך והצלילות, מה שהופך אותה לעמידה יותר בפני שריטות ופגיעות.
  • חיישן אור סביבתי: חיישן חדש זה מתאים את בהירות התצוגה באופן אוטומטי בזמן אמת ע"מ להבטיח ראייה מיטבית ללא צורך בהתאמות ידניות.

2. שדרוגי חומרה

  • מעבד וזיכרון: ה-Karoo 3 משלב מעבד 2GHz ו-4GB RAM, שדרוג משמעותי ביחס למעבד 1.1GHz ו-2GB RAM של ה-Karoo 2, האמור להקנות ביצועים מהירים יותר.
  • אחסון פנימי: נפח האחסון הפנימי הוכפל ל-64GB, מה שמאפשר למשתמשים לאחסן יותר מפות, מסלולים ונתונים.
  • קיבולת סוללה: הסוללה הוגדלה ל-3200mAh מ-2800mAh, ומציעה זמן פעולה ארוך יותר ב-30% הודות לשיפורים משמעותיים במערכות המשנה של הסוללה. ע"פ Hammerhead זמן שימוש ממוצע הינו סביב ה 15 שעות לעומת כ 8 שעות בדגם הקודם (אחד החסרונות הבולטים ב Karoo 2).

3. שימושיות משופרת

  • שיפורים בכפתורים: הכפתורים ב-Karoo 3 חדים יותר ורגישים יותר, ואמורים לשפר את חווית המשתמש.
  • ביצועים בגשם: טיפול משופר בתנאי גשם הופך את המכשיר לאמין יותר בתנאי מזג אוויר שונים.
  • התראות שמע: רמת הצפצוף של השמע הוגברה כדי להבטיח שההתראות יהיו חזקות וברורות, גם בסביבות רועשות.
  • כפתור הפעלה ייעודי: כפתור הפעלה ייעודי חדש נוסף ע"מ לאפשר תפעול קל יותר.

4. משקל ועיצוב

  • משקל מופחת: המכשיר קל יותר במשקל של 118 גרם בהשוואה ל-132 גרם של ה-Karoo 2, מה שהופך אותו לפחות מסורבל על האופניים.
  • תושבת: מערכת התושבת המחודשת של Hammerhead (HMS) כוללת פלטה מתכווננת ומערכת ברגים חדשה לאפשרויות מאובטחות ורב-תכליתיות יותר.

5. קישוריות ותוכנה

  • אפליקציית טלפון נלווית: Companion App חדשה מאפשרת סנכרון פשוט של רכיבות, מסלולים, אימונים ועדכוני קושחה, ללא צורך בחיבור ל WiFi. בהתאם לכך גם הוסרה האופציה לשילוב סים ייעודי.
  • GNSS/GPS בתדר כפול: דיוק GPS משופר מושג באמצעות אות לווין בתדר כפול/רב-פס, מה שהופך את הניווט לאמין ומדויק יותר.
  • מערכת הפעלה: ה-Karoo 3 פועל על Android 12 64-bit, שדרוג משמעותי מ-Android 8 32-bit של ה-Karoo 2 ומספק ממשק משתמש מודרני ויעיל יותר.

6. תמחור

  • מחיר גבוה יותר: ה-Karoo 3 מתומחר ב-474 דולר (מחיר רשמי בחו"ל לפני מיסים, משלוח וכיוצ"ב), לעומת 399 דולר, מה שלטענת חהברה משקף את הפרמיה בעבור השדרוגים המפורטים והתכונות שנוספו.

במקביל לכל השדרוגים הללו, ה Karoo 3 ממשיך להציג פונקציונליות מתקדמת בכל מה שקשור למחשבי רכיבה והוא כולל בין היתר תוכנה המציגה ממשק משתמש הניתן להתאמה אישית, ויזואליזציות נתונים בזמן אמת, ניווט ספציפי לרכיבה וזיהוי אוטומטי של עליות עם תובנות לגבי שיפועים. הוא תומך באימונים מובנים, בניית מסלולים קלה, התראות סוללה מקיפות ועדכוני תוכנה תכופים.


לסיכום

על פניו נראה ש ה-Karoo 3 החדש הוא שדרוג אבולוציוני ולא מהפכני אל מול ה Karoo 2, אבל אין בכך משום ביקורת. חשוב לזכור שעיקר ייעודו הוא לפתור ולשפר מספר נקודות תורפה בדגם הקודם ובראשן זמן השימוש בבטריה והצורך ברשת WiFi זמינה ע"מ לטעון ולסנכרן מידע אל ומאת המכשיר.

יכולתיו הפונקציונליות של המכשיר, בדגש על תצוגת מפות ומסלולי ניווט, כמו גם ההישענות על Android ותצורת תפעול המזכירה מאוד את זו שבטלפון הנייד, מציבה את ה Karoo כאלטרנטיבה מעניינת וכתחרות אמיתית למכשירי הדגל של גרמין, וואהו, ברייטון ואחרים.

Hammerhead נוהגת להוציא עדכוני תוכנה בצורה תדירה כל מספר שבועות. החומרה הנוכחית ב Karoo-3 מבחינת מעבד, זיכרון, מערכת הפעלה וכו' אמורה לספק פלטפורמה המסוגלת לתמוך בעדכונים חדשים ומתקדמים (אם וכאשר יצאו) בשנים הקרובות.

נכון למועד כתיבת שורות אלה, טרם נמסר ע"י היבואן בארץ (Jinga) מתי צפוי ה Karoo-3 להיות זמין לרכישה בארץ וכן מה יהיה מחירו הרשמי. לכשיגיע אשמח לבדקו ע"מ לכתוב עליו סקירה מפורטת.

כתיבת תגובה