You are currently viewing ​גרמין מציגה את Garmin Connect+: האם שירות המנויים החדש מצדיק את המחיר?​ והאם פיצ'רים חדשים יהיו זמינים מעתה רק לבעלי מנוי?<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">2</span> min read</span>

​גרמין מציגה את Garmin Connect+: האם שירות המנויים החדש מצדיק את המחיר?​ והאם פיצ'רים חדשים יהיו זמינים מעתה רק לבעלי מנוי?2 min read

גרמין השיקה לאחרונה את Garmin Connect+, שירות מנוי פרימיום (בתשלום) המרחיב את יכולות פלטפורמת Garmin Connect הקיימת. השירות מוצע במחיר של $6.99 לחודש או $69.99 לשנה, עם תקופת ניסיון חינם של 30 ימים. הצגת מודל המנוי עוררה סערה של ממש בקרב משתמשי גרמין, כאשר הטענה המרכזית הייתה הפתעה מכך שגם לאחר השקעה בשעונים המגיעים במחירי פרמיום, ידרשו המשתמשים לשלם דמי מנוי נוספים עבור זכאות לפיצ'רים חדשים.​

גרמין הגיבה לביקורת הציבורית וציינה כי השקת שירות המנויים החדש נועדה לאפשר לה להמשיך ולהשקיע בפלטפורמת Garmin Connect – הן בפיתוח תכונות מתקדמות שדורשות משאבים נוספים והן בהרחבת צוותי ההנדסה והתמיכה. החברה הבהירה כי כלל הנתונים ופיצ’רי הבריאות הקיימים יישארו זמינים בחינם, אולם לא נמסרה התחייבות ברורה באשר לפיצ’רים עתידיים – מה שמעורר אי־ודאות בקרב חלק מהמשתמשים.


איך מצטרפים לשירות?

בכדי להצטרף ל־Garmin Connect+, יש להיכנס לאפליקציית Garmin Connect בטלפון הנייד, ללחוץ על הפרופיל האישי (בפינה הימנית העליונה), לבחור בתפריט Settings, ושם ללחוץ על האפשרות הראשונה – Garmin Connect+. במסך שנפתח ניתן לבחור את סוג המנוי ולהתחיל את תקופת הניסיון החינמית של 30 ימים.


מה נכלל בשירות ה Garmin Connect+:

Active Intelligence (תובנות מבוססות AI):

אופציה זו נועדה להציג תובנות והמלצות מותאמות אישית, המבוססות על נתוני הבריאות והפעילות של המשתמש. בשלב זה, היא עדיין נמצאת בגרסת בטא ולכן סביר שתשתפר ותתרחב בהמשך.

התוצאה הנוכחית מזכירה מאוד את הפיצ'ר הקיים ב-Strava (למנויים בתשלום)– ולמען האמת, לפחות בשלב הזה, התובנות שמתקבלות אינן מרשימות במיוחד או מעמיקות. כך למשל, אחת ההתראות שקיבלתי פשוט עדכנה אותי שעמדתי ביעד הצעדים היומי שלי. מידע חביב, אבל לא באמת תובנה שאפשר לפעול לפיה או ללמוד ממנה משהו חדש.

Performance Dashboard (לוח ביצועים):

לוח הביצועים החדש מאפשר ניתוח מעמיק של נתוני כושר ובריאות באמצעות גרפים ותרשימים גמישים, הניתנים להתאמה אישית לפי פרקי זמן משתנים. מדובר בכלי שימושי במיוחד למעקב אחר התקדמות, זיהוי מגמות חוזרות והצבת יעדים חכמים לאורך זמן.

היקף הנתונים שניתן לקנפג ולהציג בדשבורד בהחלט מרשים למי שמחפש לנבור ולהעמיק – מדובר ברזולוציה גבוהה של מידע שמאפשרת ניתוחים מתקדמים. עם זאת, חשוב לדעת שהגישה לתכונה זמינה כרגע רק דרך ממשק ה־Web של Garmin Connect, ולא באפליקציה הסלולרית. זהו חסרון עבור מי שמעדיפים לעבוד מהנייד.

Live Activity (פעילות חיה):

מאפשרת להתחיל אימון indoor כלשהו דרך השעון החכם של גרמין ולצפות בנתוני האימון בזמן אמת – כולל דופק, קצב, חזרות ואפילו סרטוני הדרכה – ישירות על גבי הסמארטפון באמצעות אפליקציית Garmin Connect.

מבין כל הפיצ’רים שהוצגו במסגרת Connect+, זה ככל הנראה הכלי השימושי ביותר. חבל שגרמין לא כללה אותו גם בגרסה החינמית של הפלטפורמה. יש לציין שהתכונה זמינה כרגע רק לפעילויות Indoor, אך היא מספקת ערך ממשי – במיוחד כשעוקבים אחר אימונים מונחים בווידאו. בעוד שעל מסך השעון התצוגה קטנה ומוגבלת, בסמארטפון הכל נראה ברור ונוח. בנוסף, ניתן לשלוט באימון ולעבור שלבים ישירות מהטלפון בלחיצת כפתור – יתרון קטן אך חשוב בנוחות המשתמש.

Training Guidance (הנחיית אימונים):

מנויים יוכלו לקבל הנחיות נוספות מ-מאמני גרמין בעת ביצוע אחת מתוכניות האימון של Garmin Run Coach או Garmin Cycling Coach. זה כולל תוכן הדרכה בלעדי וסרטונים המיועדים לשיפור הביצועים ולהשגת מטרות האימון.​

Expanded LiveTrack Features (תכונות LiveTrack מורחבות):

גרסת הפרימיום של Garmin Connect+ מרחיבה את תכונת LiveTrack הוותיקה, בכך שהיא מאפשרת לשלוח הודעת SMS לאנשי קשר נבחרים עם תחילת הפעילות שלכם – ולא רק מייל, כפי שקיים בגרסה החינמית. בנוסף, ניתן ליצור עמוד LiveTrack אישי ומעוצב, שבו ניתן לשתף בזמן אמת את מיקום המשתמש, קצב, דופק ושאר נתוני הפעילות – מה שמשפר את תחושת הבטיחות ואת הקשר עם בני משפחה או חברים בזמן אימון.

יש משהו מאוד פרקטי בעדכון ב-SMS – אנשים הרבה פעמים מפספסים מיילים, אבל הודעת טקסט מושכת יותר תשומת לב. יחד עם זאת, עולה השאלה המתבקשת: האם שדרוג יחסית קטן כזה באמת מצדיק תשלום חודשי?

Social Features (תכונות חברתיות):

במסגרת המנוי בתשלום, גרמין מוסיפה שכבת גימיק חברתי שכוללת אתגרים בלעדיים למנויים בלבד. בין היתר, ניתן ליהנות ממסגרות עיצוב מיוחדות לפרופיל המשתמש, וגישה לאתגרים חדשים שלא זמינים למשתמשים חינמיים.

לדוגמה, אחד האתגרים דורש מהמשתמש לצבור 500 מטר של טיפוס מצטבר במהלך חודש שלם של ריצה – לטענת גרמין, אתגרים מסוג זה תורמים לחוויה קהילתית יותר תחרותית, עם אלמנטים של משחקיות ומוטיבציה חיצונית.


לסיכום

Garmin Connect+ מציע חבילת פיצ'רים חדשה שנועדה לשדרג את חוויית המשתמש, להעמיק את ההיכרות עם הנתונים האישיים ולספק ערך מוסף בעיקר למתאמנים שאוהבים לנבור במידע. עד כמה הפיצ’רים הללו באמת מתקדמים? זה כבר נתון לוויכוח – לפחות בשלב ההשקה. חלק מהתכונות – כמו לוח הביצועים או התמיכה בווידאו בזמן אמת – בהחלט מוסיפות נוחות ותחושת מקצועיות.

אבל לצד זה, המעבר של גרמין למודל של מנוי חודשי או שנתי מעלה סימני שאלה חשובים, בעיקר מצד קהל המשתמשים הוותיק והנאמן – זה שכבר שילם סכומים לא מבוטלים על מכשירי פרימיום, לעיתים מעל 1,000 דולר, תוך ציפייה לקבל חבילה שלמה, ללא "הפתעות" בהמשך הדרך.

המהלך הנוכחי משקף מגמה רחבה בתעשייה – דחיפה לכיוון שירותים מבוססי ענן עם דמי מנוי קבועים – אבל הוא גם דורש מגרמין רגישות. ככל שהפלטפורמה תמשיך להתפתח, יהיה עליה להקפיד לשמור על איזון עדין בין הרצון להגדלת הכנסות לבין שמירה על אמון ושביעות רצון המשתמשים – כלומר, לא רק להוסיף תכונות למנויים בתשלום, אלא גם להמשיך ולהעשיר את המסלול החינמי בתכונות חדשות ומשמעותיות.


הירשמו לאתר וקבלו עדכונים לגבי תכנים חדשים ישירות לאימייל שלכם

כתיבת תגובה