You are currently viewing האם אפליקציית CVRCade 'מתה' ושכחה להודיע על כך?<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">1</span> min read</span>

האם אפליקציית CVRCade 'מתה' ושכחה להודיע על כך?1 min read

מגובה ביזם עשיר ובניסיון וידע בארגון תחרויות וטורנירי רכיבה ע"ב פלטפורמת זוויפט, הגיחה לעולם בקול תרועה וששון, בינואר 2019, גרסת הבטה של אפליקציית CVRCade. הילד החדש בשכונה שהכריז מידית על כוונתו להפוך לדבר הבא בתחום אפליקציות רכיבות In door.

הנישה של האפליקציה התמקד במירוצי רכיבה מבוססי "משחק" – עם גרפיקת רטרו המזכירה את משחקי ה Arcade הישנים, כולל האפשרות להתחרות ולהשתתף עם ג'ויסטיק במקום טריינר ואופניים. הרכיבה התבצעה במסלולים ועולמות דמיוניים עם  Avatar-ים שונים ומוזרים.

Fast Forward כ 20 חודשים ונדמה ש CVRCade מצטרפת לרשימה די גדולה של אפליקציות שניסו את מזלן להדיח את זוויפט מכתרה ללא הצלחה. למרות שאין שום הודעה רשמית על כך, די להסתכל על מועד עדכון הגרסה האחרון שיצא, כמו גם על קבוצת הפייסבוק השוממת של האפליקציה ועל אפס סרטוני וידאו חדשים מצד Cycling Hub קבוצת יחסי הציבור שנשכרה ע"י CVRCade למטרות קידום האפליקציה, בכדי להבין שהסיפור נגמר. במיוחד אם נזכור שחודשי הקורונה האחרונים היו 'תור הזהב' של תעשיית רכיבות ה In door.

למרות הכישלון המסתמן, CVRCade הייתה לא פחות מפורצת דרך בהרבה מאוד נושאים שחלקם נכללים כיום ב Roadmap (וחלקם כבר אומצו, מן הסתם בהרבה שמחה לאיד) של מספר פלטפורמות אחרות ובראשן כמובן זוויפט.

רוצים דוגמאות? בבקשה:

  • ניווט (Steering), בלימה (Braking) והתנגשות (Crashing).
  • אלמנטים של משחק ואסטרטגיה המאפשרים לרוכבים במהלך מירוצים ורכיבות קבוצתיות להפעיל PowerUps שונים ומשונים אותם הם מקבלים בהתאם למדיניות שנקבעת ומפורסמת ע"י מארגן האירוע. חלק מהתחרות עצמה הוא גם לדעת מתי כדאי ונכון להשתמש בכל  PowerUp.
  • Equalizer PowerUp – הרעיון הוא שניתן לקיים תחרות שבה מהירות ה AVATAR-ים (דמויות הרוכבים באפליקציה) מחושבת בהתאם לנירמול יחס ה FTP של כל אחד ולא לפי הוואטים עצמם. זה מאפשר לארגן מירוצים בהם רוכבים מרמות שונות ופערים גדולים יכולים להתחרות בצורה שווה בהתאם למאמץ שהם משקיעים.
  • "שידור חוזר" – נניח שהתחרת במרוץ מסוים ולא היית מרוצה מהתוצאה, מניסיון הבריחה שביצעת או מהספרינט שנתת בסוף – אתה תוכל לבצע שוב את אותו מירוץ/אימון, שיהיה בעצם שידור חוזר של כל מה שעשו בו המשתתפים האחרים למעט הרכיבה שלך שתבוצע מחדש. 
  • ועוד.

אז מדוע הכישלון עד כה? 5 סיבות מרכזיות:

  1. יש משפט שאומר "אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני" והמקרה של CVRCade מוכיח עד כמה משפט זה נכון. גרסת הבטה שיצאה, לאחר Build Up שיווקי אדיר, הייתה כישלון מהדהד – לא יציבה ומלאה בבאגים שגרמו למשתמשים חדשים לזנוח אותה לגמרי ולוותר אפילו על הרעיון לנסות. היה עדיף לדחות את היציאה או להגביל את כמות המשתמשים.
  2. במציאות של היום, חייבים לתמוך במגוון רחב של מכשירים – ווינדוס, מק, אפל, אנדרואיד, סטרימרים ועוד. CVRCade תומכת רק בווינדוס (הגרסת ל-מק שיצאה במקביל, לעולם לא התרוממה הלכה למעשה).
  3. פשטות – בסופו של דבר רוב רוכבי האופניים אינם בהכרח מפתחים בהיי-טק עם חוש טכני נרחב. פונקציונליות רבה זה אומנם נחמד אבל נדמה ש ב CVRCade צריך דוקטורט בשביל להפעיל את האפליקציה. היום בשביל להצליח אתה חייב אפליקציה שמאפשרת לך בזמן מינימום לעלות על האופניים ופשוט לרכוב.
  4. גם ל'משחק' מסתבר יש גבול – אפשר לאהוב או לא לאהוב את ה'גיימיפיקציה' (ההדמיה למשחק) של הרכיבה ב CVRCade, אבל מסתבר שגם לאלה מבין הרוכבים שאוהבים זאת, יש גבולות מסוימים שהם אינם מוכנים להשלים איתם. פלטפורמה שמאפשרת להתחרות במירוץ אופניים עם קונסולת משחקים גרמה לרבים להתייחס אליה כאל משחק ילדים ולא כפלטפורמה רצינית לערוך בה מירוץ אופניים.
  5. כיום, עבור שחקן אפליקציה חדש – כמות ה Must have המינימלי מבחינה פונקציונלית היא משמעותית וככל שעובר הזמן היא הולכת וגדלה. המשתמשים נעשים 'מפונקים' ותובעניים יותר וקשה להם לשנות הרגלים ולעבור ולנסות פלטפורמה אחרת – גם אם היא חינמית.

בשורה התחתונה, האפליקציה עדיין קיימת ועובדת ומי שרוצה לנסות ולבדוק מה הוא החמיץ מוזמן לנסות. מסתמן כי CVRCade היא כיום האופציה החינמית היחידה שנותרה לרכיבת מסלולים.

לצערי, לא בטוח שלאורך זמן…

כתיבת תגובה