ספויילר… התשובה נותרה בעינה – בהחלט כן.
MyWhoosh הינה אפליקצית רכיבה Indoor המגיעה אלינו מאיחוד האמיריות כשמאחוריה עומדת קבוצת משקיעים עם כיס רחב. הדבר בהחלט ניכר הן בפיתוח ושדרוג המוצר לאורך שלוש השנים האחרונות מאז השקתו והן בחשיפה השיווקית לה זוכה האפליקציה בין היתר בזכות שיתוף הפעולה עם קבוצת הרכיבה המקצוענית "UAE Team Emirates".
גרסה 3.4 שיצאה ממש השבוע, כוללת מגוון שיפורים ותוספות פונקציונליות שהבולט ביניהם הוא אוברהול כללי לכל ממשק המשתמש והפיכתו לפשוט ונוח לשימוש. הגרסה החדשה וכן הפונקציונליות הרבה שנוספה לאפליקציה מאז סקרתי אותה לאחרונה לפני יותר משנה, היוו סיבה טובה לחזור ולרכוב במרחבים הווירטואלים של MyWhoosh ולסקרה בשנית.
התוצאה להלן בפינה לשיפוטכם…
קצר ולעניין
- 'פורטה' – זוויפט לכל דבר ועניין. מה שאומר – רכיבת מסלולים וירטואליים, תחרויות, מרוצים ושפע של אימונים מובנים ותוכניות אימון.
- תאימות – למכשירי Apple (iPhone ו iPAD), Windows ומכשירי Android.
- טריינרים – כל סוגי הטריינרים החכמים התומכים בתקן אנט+ ו/או בלוטות סטנדרטיים וכן גם בטריינרים 'טיפשים' עם מד הספק בלבד. בעתיד מתוכנן לאפשר גם חיבור עם מד מהירות בלבד.
- ממשק סנכרון אוטומטי ל – STRAVA, TrainingPeaks ו Today’s Plan.
- עלות – חינם. אין עלויות נסתרות ובהתכתבויות שהיו לי עם Kevin Poulton מנהל המוצר הרי שמסתמן שמצב זה לא הולך להשתנות בקרוב.
- משהו שכדאי לדעת – יש לא מעט תחרויות ומרוצים הנושאים פרסים כספיים.
- אתר רשמי של החברה – https://MyWhoosh.com
רכיבת מסלולים
בדומה לזוויפט, MyWhoosh כוללת מספר עולמות רכיבה ובהם מסלולים וירטואליים (גרפיים) שונים. בסך הכל ישנם כ 5 עולמות ובהם "בלגיה" (חדש), "קולומביה", "אוסטרליה" וכיאה לאפליקציה הפועלת מאיחוד האמירויות, 2 עולמות מאזורנו, "סעודיה" ו"איחוד האמירויות", המספקים נוף מדברי מיוחד לצד נוף אורבני של Down Town נסיכיות המפרץ.
מבחר המסלולים הוא גדול ומגוון. תוכלו למיין את הרשימה בכל עולם לפי גובה מצטבר ומרחק.
בזמן הרכיבה, שיפועי המסלול נשלחים לטריינר ע"מ שידמה את ההתנגדות הנדרשת ובדומה לרכיבות בחוץ אתם אלה ששולטים בקצב ובעצימות בין היתר ע"י שינוי הילוכים וסל"ד.
MyWhoosh מפעילה 'בוטים' שרוכבים על המסלולים השונים במשך כל שעות היממה ומספקים חברה כמו גם את האפשרות לבצע עליהם דרפטינג.
חלק מהמסלולים כוללים מספר סגמנטים עליהם תוכלו להתחרות כנגד תוצאות קודמות שלכם. במידה וכבר רכבתם במסלולים אלה, יש לכם אפשרות לרכוב כנגד בוט וירטואלי המסמלץ את הרכיבה שבה הושגה התוצאה הקודמת.
תחרויות ומרוצים נושאי פרסים
מעבר ליכולת שלכם לבחור ולרכב להנאתכם בכל אחד מן המסלולים הקיימים באפליקציה, יש לכם גם את האפשרות להצטרף לאירועי רכיבה מאורגנים המתקיימים לכל אורך שעות היממה כל השבוע. הללו כוללים אירועי רכיבה קבוצתיים, טורנירים שונים ומשונים וכן מרוצים. חלק מהתחרויות גם נושאות פרסים כספיים.
לאירועים ניתן להירשם מתוך האפליקציה עצמה דרך המסך הראשי או דרך האתר, בלינק להלן.
להלן פירוט סוגי אירועי הרכיבה המשותפים המוצעים באפליקציה:
אימונים מובנים
MyWhoosh כוללת ספריה נרחבת ומגוונת של אימונים מובנים לבחירה.
הספרייה מחולקת לתיקיות בהתאם לסוג האימון. תוכלו למצוא גם תיקייה של 'מבחני FTP' הכוללת מספר מבחנים בפרוטוקולים שונים הנועדו למצוא את ה FTP העדכני שלכם.
לאחר שתבחרו באימון מסויים, תוכלו לראות ולקרוא מהם יעדי האימון וכן את פרטי כל האינטרוולים.
בנוסף ניתן לבנות אימון ייעודי בצורה פשוטה בעזרת 'אשף' נוח – הזהה כמעט אחד לאחד לזה הקיים בזוויפט.
את האימון ניתן לבצע על כל מסלול שתרצו ובמוד ERG שבו הטריינר כופה עליכם את ההתנגדות הנדרשת או במוד שבו אתם שולטים על ההתנגדות ע"י שינוי הילוכים וסל"ד.
מבחר האימונים שיש הוא בהחלט גדול ומרשים וברובם קיימת הנחיה המופיעה לאורך האימון עצמו.
תוכניות אימון מובנות
עוד תחום חזק באפליקציה וכזה שלא מוצאים בכל אפליקציה חינמית.
MyWhoosh כוללת סדרה של תוכניות אימון מובנות למתחילים, שיפור ה FTP וכן תוכניות מיוחדות הנועדו לשיפור התמחויות רכיבה מסוימות כגון גראן פונדו, טריאתלון (למרחקים שונים), נג"ש, טיפוס ועוד (Specific Race Discpline).
כל תוכנית כוללת חלוקה לשלבים שונים של Base, Build וחידוד בני מספר שבועות כ"א. עבור מי שאינו עובד עם מאמן זוהי בהחלט אופציה נהדרת להכניס קצת מתודולוגיה וסדר בתוכנית האימונים שלו.
הצטרפות לתוכנית מסוימת תעלה אותה ליומן האפליקציה המאפשר לכם לראות בצורה נוחה מה נדרש לבצע בכל יום לאורך השבועות הקרובים. כל מה שנותר לכם הוא לבחור את האימון ולבצע אותו ביום הרלוונטי. תוכלו גם להזיז ולשבץ את הפעילויות השונות ביומן כראות עיניכם ובהתאם ללו"ז שלכם.
קישור לסטראבה ו TrainingPeaks
MyWhoosh מאפשרת קישור אוטומטי לפלטפורמות Strava ו TrainingPeaks (וגם ל Today’s Plan הפחות פופולרית בארץ) כך שכל האימונים שלכם ניתנים לשמירה בפלטפורמות אלה.
הקישור ל TrainingPeaks הוא דו כיווני, כך שכל האימונים שתבנו ביומן בפלטפורמה זו יופיעו לכם אוטומטית ביומן של MyWhoosh ותוכלו לבחור ולבצע אותם באפליקציה.
'משחק' ושיתוף / Gamification
בדומה ל Zwift גם ב MyWhoosh ישנם אלמנטים של 'משחק' ו Social.
- תוכלו למצוא את אופציית ה Chat המוכרת ולהתכתב עם רוכבים אחרים.
- ערוץ שמע בכל מסלול המאפשר לכם לדבר ולשמוע משתמשים אחרים הרוכבים במקביל אליכם.
- היגוי ימין/שמאל באמצעות מקשי החיצים או שימוש במסך המגע.
- ניתן להתקדם ברמות (LEVELS) ככל שתרכבו ותצברו יותר ק"מ.
- לגרום לדמות שלכם במסך (Avatar) לבצע מגוון רחב של מחוות שונות.
- להיכנס ל Garage הפרטי שלכם בו מאופסן ציוד וירטואלי הכולל בגדי רכיבה, אופניים וגלגלים בהם תוכלו להלביש ולצייד את דמות ה Avatar שלכם במשחק.
אפליקציה קלה לתפעול
למי שכבר התנסה בעבר בזוויפט השימוש ב MyWhoosh יהיה אינטואיטיבי וקל שכן ממשק המשתמש מזכיר מאוד את המסכים המוכרים של זוויפט ובכל מקרה בגרסה החדשה הממשק וכל צורת התפעול הפכו לעוד יותר פשוטים ונעימים לשימוש כאשר כל הפונקציות השונות נגישות דרך מסך הבית באפליקציה.
- ראשית יש להתמפות לסנסורים השונים.
- לאחר מכן לבחור את סוג פעילות האימון שבא לכם לבצע: אירוע תחרות, רכיבה חופשית במסלול כלשהו (Free Ride), ביצוע אימון מובנה תוך כדי רכיבה במסלול כלשהו או אחר.
- לחיצה על החיצים בזמן הרכיבה – תעלה סרגל תפריטים בתחתית המסך עם מספר אפשרויות הכוללות בין היתר: ביצוע סיבוב פרסה, שינוי זווית המצלמה (עד 10 מצבים כולל מצב אוטומטי שמדלג לבד בין כל המצבים כל כמה שניות), שליחת הודעת CHAT לשאר הרוכבים או הפעלה וביטול של מוד ERG במידה ובחרתם לרכוב אימון מובנה כלשהו ועוד.
- ה HUD (Heads Up Display) מציג את כל האינפורמציה שאתם מצפים ורגילים לראות כולל את גרף הגבהים של המסלול, אחוז השיפוע הנוכחי של המסלול ונתוני הרכיבה שלכם: מרחק, זמן, דופק, הספק, סל"ד ועוד.
- במסך ההגדרות תוכלו למצוא את כל ההגדרות המוכרות כולל ה Training Difficulty הנקרא באפליקציה "Gradient Feel" ומאפשר לכם להתאים טוב יותר את התנגדות הטריינר לאחוזי השיפוע.
- בסיום הרכיבה תוכלו לראות את נתוני סיכום הרכיבה ולשמור ולסנכרן את האימון ל STRAVA ו TrainingPeaks.
תאימות
MyWhoosh תומכת במכשירי אנדרואיד, Windows וכן במכשירי iPhone ו iPAD של אפל.
האפליקציה תרוץ לכם בצורה מיטבית על מכשירים בעלי חומרה עדכנית. ככל שמפרט החומרה טוב יותר כך תוכלו להינות מחווית רכיבה נטולת תקלות.
מבחינת טריינרים האפליקציה תומכת בכל סוגי הטריינרים הסטנדרטיים ולמרות שבאתר הרשמי MyWhoosh מפרסמת המלצה לטריינרים מסוימים בלבד, אין סיבה שכל טריינר סטנדרטי לא יעבוד כשורה עם האפליקציה.
הקישור לטריינרים ולסנסורים השונים דוגמת מד דופק נעשים ע"י חיבור בלוטות ו/או באנט+ (אנט – רק במחשבי Windows ובאמצעות דונגל). במידה ויש לכם טריינר "טיפש" שאינו מסוגל לשדר נתוני הספק, ניתן להתחבר גם באמצעות מד הספק המותקן על האופניים. בעתיד מתוכננת תמיכה שתאפשר חיבור גם באמצעות מד מהירות בלבד.
לסיכום
יתרונות
- אפליקציה מגוונת לרכיבה – דימוי מסלולים, מרוצים, תחרויות, רכיבות קבוצתיות, אימונים (בדד או כקבוצה) ותוכניות אימון.
- מספר מכובד של מסלולי רכיבה לבחירה.
- חינמית.
- שפע של אימונים ותוכניות אימון מובנות לבחור מהן.
- פעילויות רכיבה מקוריות ונחמדות.
- קלה ופשוטה לתפעול.
- תחרויות נושאות פרסים.
- סנכרון אוטומטי עם STRAVA ו TrainingPeaks.
- אפשרות לסנכרנן ולבצע אימונים אותם בניתם ב TrainingPeaks.
- התקדמות משמעותית בכל נושא יציבות האפליקציה.
חסרונות
- עדיין ישנם מספר באגים – אבל ביננו גם בזוויפט…
- המסלולים עדיין ריקים יחסית מרוכבים אמיתיים – אם כי יש כאלה שיראו זאת כיתרון.
- אין סנכרון אוטומטי ל Garmin Connect – באם אתם משתמשים בפלטפורמה זו תצטרכו לייבא את האימון בצורה עצמאית דרך STRAVA או TariningPeaks.
- אין עדיין תמיכה ב POWER MATCH – מעשית אתם לא יכולים להתחבר למד הוואטים ולטריינר שלכם במקביל.
- לא ניתן להוסיף ולטעון מסלולים שלכם ןכן לא לייצר אירועי רכיבה פרטיים.
- חלק מעולמות הרכיבה קצת משעממים מבחינת היצע המסלולים.
- לא תמיד קל להבין מיהו רוכב אמיתי ומיהו BOT.
שורה תחתונה
אפליקציה חינמית שווה בהחלט. אלטרנטיבה בהחלט ראויה לזוויפט. ממליץ להתקין ולנסות.
ניסיתי קצת מהתרשמות שלי היה פחות טוב.
האפליקציה קרסה גמה פעמים על אייפד. התמיכה בerg לא טובה כמו בזוויפט, לכניסה לשמר כוח. אין יכולת התקנה על מק
היי ישי,
אני משתמש באפליקציה הזו כבר כמעט שנתיים על אייפד ומעולם היא לא קרסה לי. פירסמתי בכתבה את דרישות המינימום לסוגי החומרה השונים, תבדוק שהאייפד שלך נתמך ושיש מספיק עליו מקום אחסון – אולי זו הבעיה.
לגבי מק – נכון עדיין לא נתמך. הם פרסמו שבעתיד הם מתכוונים לתמוך גם במק וגם באייפד – אבל חזון למועד.
לגבי ERG – מוכרח להגיד שאני כמעט אך ורק רוכב אימונים מובנים ב ERG ולא שמתי לב לבעיה כלשהי לעומת אפליקציות אחרות – ואני רוכב כמעט בכולן בשביל הגיוון 🙂 אבל בהחלט יכול להיות שבשילוב של טריינר מדגם מסוים עם האפליקציה הבעיה שאתה מתאר קיימת.
מעבר לכך, כמובן שהחוויה היא סוביקטיבית , בשביל זה טוב שיש גיוון.
ניסיתי גם. אני רוכבת מידי פעם בזוויפט אבל ממש לא באופן קבוע וחשבתי שיהיה נחמד לעבור לאפליקציה חינמית .
לצערי עבורי זה עדיין לא אופציה –
אין תמיכה במק אז נאלצתי להתשמש במכשיר הנייד – התצוגה מאד קטנה וקשה לראות מה קורה על מסך כדי לעבוד בנוחות. בנוסף המכשיר התחמם ממש (ויש לי טלפון חדש למדיי שעומד בדרישות המינימום והרבה מעבר)
עשיתי workout והמעבר בין המצבים באימון לא היה ברור (בזוויפט הוא מתריע קצת לפי השינוים בוואטים) אבל אולי זה משהו שמתרגלים אליו.
המסלולים הריקים זה גם חיסרון מבחינתי אני מאד אוהבת את "התנועה" – מניחה שישתנה מתישהו
לחיוב אומר שהיא מאד נוחה לתפעול ואינטואיטיבית.
יש חדש לגבי סנכרון לגרמין?