כנראה שלחטיבת השיווק של וואהו ישנה זיקה כלשהי ליהדות ולא סתם בחרו ביום שלישי עליו נהוג לומר 'פעמיים כי טוב' על מנת להכריז על השקה כפולה לשני מוצרים המהווים את דגמי הפרמיום של החברה.
ה KICKR 6 – טריינר חכם
שנתיים בדיוק מאז צאתו של ה KICKR 5, מכריזה היום וואהו על הדור החדש אשר יזכה מן הסתם לשם מקורי ונוצץ – ה "KICKR 6" או "KICKR ’22" עבור אלה שקל להם יותר לבצע את הבידול באמצעות שנת ההכרזה.
הטריינר הוא דגם הפרמיום של החברה ומחליף כאמור את ה KICKR 5 אשר נחשב לאחד הטובים והנפוצים בשוק.
מי שציפה לשדרוג משמעותי בין הדגמים עשוי להתאכזב מעט שכן מדובר בשלושה שינויים בלבד ושניים מהם יותר קשורים לתוכנה מאשר לחומרה, אבל עבור מי שסובל מניתוקים למיניהם בין הטריינר שלו לאפליקציה הנובעים מהפרעות בתקשורת, הרי שהטריינר החדש עשוי להיות בשורה של ממש. בנוסף ולהגנתה של וואהו, במפרט הנוכחי של הטריינר, כבר אין הרבה חידושים להמציא או להוסיף.
בכל מקרה, להלן החידושים שמציג ה KICKR 6:
א. תמיכה אינהרנטית ב WiFi
לפני כשנתיים, וואהו הייתה הראשונה להציע חיבור ישיר ומובנה בטריינר לרשת התקשורת הביתית באמצעות כבל ומתאם הנקרא WAHOO Direct Connect וכעת ב KICKR 6 מכריזה החברה גם על תמיכה בחיבור מקביל לרשת האלחוטית.
למה בכלל צריך חיבור WiFi לטריינר? ובכן – משני טעמים.
האחד הוא לנסות ולספק קישור יציב ומהיר יותר בין הטריינר לאפליקציית האימון כגון זוויפט, טריינררוד ואחרות. עד היום הקישור ביניהם התאפשר באמצעות חיבור אלחוטי של בלוטות' או אנט+ בלבד. פרוטוקולים אלה יותר רגישים להפרעות תקשורת ולכן יותר מועדים לניתוקים וכפועל יוצא לשיבוש האימון. קישור בכבל לרשת הביתית או ישירות למחשב אמורים למנוע ניתוקים אלה כליל.
האופציה הניתנת כעת להתחבר במקביל גם ב WiFi, למרות שאף היא אלחוטית, אמורה להיות פחות רגישה להפרעות לעומת בלוטות' ואנט ובכך ניתנת אופציה נוספת לקישור טוב יותר למי שלא מעוניין או יכול להתחבר בחיבור קווי עם כבל תקשורת. מעבר לטיב ואיכות הקשר מדובר גם על פרוטוקול המאפשר תקשורת מהירה יותר מאשר בלוטות/ ואנט וזה חשוב במיוחד ככל שמירוצי e-Sport הופכים להיות יותר ויותר פופלריים ומשמעותיים. תקשורת נתונים מהירה יותר מאפשרת שיח מהיר יותר בין הטריינר לאפליקציה וכפועל יוצא בסימולצית דמויות הרוכבים על המסלול בצורה מדויקת יותר.
חשוב לציין שלמרות שהפיתוח של וואהו המאפשר את קישור הטריינר לאפליקציה דרך רשת התקשורת התקבל כסטנדרט בתעשייה גם מצד יצרניות אחרות דוגמת ELITE שהחלה להציע חיבור קווי דומה בטריינר החדש שלה (JUSTO), הרי שעדיין לא כל חברות האפליקציות השונות תומכות בכלל בחיבור זה. זוויפט, MyWhoosh ו WAHOO-X הן הראשונות לעשות זאת ויש לשער שבקרוב כולן יאפשרו זאת.
היתרון השני הגלום ב WiFi הוא שכעת הטריינר יוכל למשוך בעצמו עדכוני Firmware חדשים מהרשת מבלי שתצטרכו לבדוק זאת בעצמכם.
ב. חזרה מדורגת במוד ERG
נניח שאתם מבצעים אימון אינטרוולים במוד ERG ולפתע צריכים להפסיק באמצע לכמה שניות, למשל בשל הצורך לענות לטלפון, או לקפוץ לשירותים. הבעיה שאתם עשויים להיתקל בה הינה שאם עצרתם באמצע אינטרוול עצים במיוחד (למשל מעל 400 וואט), החזרה לעצימות זו ממצב אפס הינה קשה במיוחד עד כדי בלתי אפשרית בגלל הצורה שבה הטריינר מפעיל את ההתנגדות במוד ERG.
ובכן לא עוד. במסגרת ההשקה של ה KICKR 6, וואהו מכריזה גם על "ERG EASY RAMP". פונקציונליות חדשה שבה הטריינר מאפשר לכם חזרה מדורגת וקלה יותר לעצימות הנדרשת בתוך פרק זמן של 10 שניות.
ג. ODEMETER – מד מרחק
באמצעות האפליקציה המלווה תוכלו לעקוב אחרי סך כל הקילומטרים שרכבתם על הטריינר לטובת תחזוקה או סתם סטטיסטיקה מעניינת לעקוב אחריה. שימוש נוסף בפרמטר זה הוא כשיקול בעת קנייה של טריינר משומש. תוכלו לראות 'מה עבר' על הטריינר אצל המוכר (מבחינת כמות שימוש) ולקבל החלטה בהתאם.
שאר המפרט והמאפיינים של הטריינר נותרו זהים לזה של ה KICKR 5.
מחיר
המחיר של ה KICKR 6 עומד על $1,300 כ $100 יותר ממחירו המקורי של ה KICKR 5 שלאחרונה וככל שהתקרב מועד הכרזה זו, ירד ל $1,000. המחיר יש לציין כולל קסטה.
נראה שהעליה במחיר מבטאת את התייקרות מרכיבי הייצור והשילוח ופחות בשל שני הפיצ'רים החדשים.
מרוזן ומינץ, היבואנים של וואהו בארץ, נמסר כי הוא צפוי להגיע בקרוב ולהיות זמין לרכישה גם בארץ.
ה NEW KICKR BIKE – אופניים חכמים
שלוש שנים לאחר ההכרזה המפורסמת והמתוקשרת של האופניים החכמים בתערוכת EuroBike בגרמניה טרום הקורונה, הגיע גם תור האופניים להשתדרג.
הדגם הקודם שהוכרז בספטמבר 2019, היה מבוסס בעיקרון על מפרט ה KICKR 4 ואילו הדגם הנוכחי קופץ שני דורות קדימה ומתבסס על מאפייניו של דגם ה KICKR החדש, מה שמאפשר להציג באופניים את החידושים הבאים:
א. חיבור WiFi – ראו הסבר לעיל.
ב. חיבור Direct Connect – חיבור קווי לרשת התקשורת באמצעות מתאם ייעודי.
ג. ERG EASY RAMP – ראו הסבר לעיל.
ד. התנגדות מקסימלית של 2,500 וואט לעומת 2,200 וואט בדגם האופניים הקודם.
ה. ODEMETER – ראו הסבר לעיל.
ו. מעט שקטים יותר.
לא ברור לי כ"כ למי נחוצים 2,500 וואט, אבל אם אפשר אז למה לא. קחו בחשבון שאם אתם מסוגלים לדחוף יותר מ 2,000 וואט ליותר מ 2-3 שניות ומשום מה אתם לא רוכבים מקצועניים, הרי שפספסתם קריירה של ממש.
מחיר
המחיר הרשמי של האופניים החדשים הינו $4,000 דולר! במקרה הזה מדובר על $500 יותר ממחירם המקורי של דגם האופניים הנוכחי שעמד על $3,500 ולאחרונה ולאור ההכרזה הצפויה ירד ל $3,000 בלבד.
גם כאן, יותר מכל, התייקרות המחיר מבטאת את התייקרות הפיתוח והשילוח בתקופה זו.
כמו במקרה של ה KICKR 6, גם ה KICKR-BIKE החדשים צפויים לעשות בקרוב עליה לארץ ויהיו זמינים לרכישה.
שני הדגמים החדשים ממשיכים למצב את משפחת ה KICKR כאחת המובילות בשוק הטריינרים והאופניים החכמים בדרג הפרמיום (High-end).
יחד עם זאת, באם אתם כבר בעלי KICKR 5 או אופני KICKR, נראה שאין בפיצ'רים החדשים סיבה מספיק מוצדקת לרוץ ולשדרג למעט אולי באם אתם סובלים מהפרעות תקשורת (בלוטות'/אנט) חוזרות ונשנות
מוזמנים להיכנס ללינק להלן ולקרוא סקירות ומאמרים על כל משפחת הטריינרים של וואהו ושל יצרנים נוספים.