You are currently viewing הכירו את ה HUB – הטריינר החדש של… זוויפט!<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">2</span> min read</span>

הכירו את ה HUB – הטריינר החדש של… זוויפט!2 min read

במהלך 'מפתיע' ומתחת לרדאר, זוויפט הכריזה אתמול על ה ZWIFT HUB, טריינר Direct Drive חדש שיימכר על ידה ישירות. הגרשיים סביב 'מפתיע' הם מפני שרק לפני מספר חודשים הודיעה זוויפט שהיא מפסיקה וגונזת את התוכניות לפתח אופניים וטריינר חכמים מתוצרתה, מהלך שהוביל לפיטורים של לא מעט אנשים אשר עסקו בפעילות זו בחברה.

אז מה בעצם השתנה?

לאחר סקרי שוק מעמיקים זוויפט זיהתה כי ישנו פלח שוק לא מבוטל של אנשים המעוניינים להשתמש באפליקציה ונמנעים מכך מפני שאין להם כרגע טריינר ומבחינתם החומרה היא מטרד מרתיע בדגש על תהליך הרכישה עצמו, תהליך ההרכבה המורכב והמחיר הגבוה. זוויפט מהמרת שאם היא תאפשר ללקוחות לקנות פתרון שלם שייתן מענה לכל שלושת הבעיות הללו, היא תוכל להגדיל משמעותית את כמות המנויים המשלמים דמי מנוי חודשיים.

הפתרון – OEM

החברה הבינה שאין טעם להמציא את הגלגל מחדש ולכן בחרה להשתמש בטריינר קיים ולמכור אותו כ OEM (מכירת מוצר קיים תחת מותג אחר) תוך הוספת מספר מרכיבים קוסמטיים אך חשובים אשר יקלו מאוד על תהליך ההרכבה.

הטריינר שנבחר הוא ה VOLT של חברת JetBlack האוסטרלית, אשר קיבל בזוויפט את השם HUB.

ה VOLT של JetBlack. אחד לאחד אותו טריינר

זהו טריינר מסוג Direct Drive, קרי נרכב ע"י פירוק הגלגל האחורי באופניים, ברמת Mid Range שהינו בעל ביצועים לא רעים בכלל לרמת דרג זו ומספק חווית רכיבה טובה תוך עבודה שקטה במיוחד. נכון להיום הטריינר דורש ביצוע כיול מעת לעת, אך זוויפט מסרה שממש בקרוב וכחלק מעדכוני Firmware, הטריינר יתמוך בכיול אוטומטי.

ה HUB מאפשר קישור בבלוטות' ו ANT-FE-C מה שאומר שלמרות שזוויפט מקווה שתקנו אותו עבור שימוש באפליקציה שלה הרי שתוכלו להתחבר ולהשתמש בו עם כל אפליקציית אימון סטנדרטית דוגמת TrainerRoad, Rouvy, BKOOL, FulGaz ואחרות.

מאפייני הטריינר

ל VOLT וכמובן ל HUB, יש תכונה חשובה נוספת והיא היכולת לשדר בבלוטות גם את נתוני הדופק דרך ערוץ הטריינר. באמצעות האפליקציה המלווה של זוויפט (Companion App) תוכלו לקשר לטריינר את חגורת הדופק שלכם והוא ישדר את הנתונים הללו על אותו ערוץ בו הוא משדר את נתוני ההספק, סל"ד ומהירות. היכולת הזו היא במיוחד רלוונטית למתאמנים המריצים זוויפט על מכשירי AppleTV המוגבלים בכמות ערוצי הבלוטות. בצורה הזו הם יכולים להשתמש בערוץ אותו 'שמרו' לחגורת דופק לדברים אחרים דוגמת מד הספק, היגוי וכו'.

ל HUB אין ידית נשיאה כך שהוא אינו נוח במיוחד לסחיבה והזזה ברחבי הבית. משקלו הכולל הוא כ 16 ק"ג.

מה התוספת המיוחדת של זוויפט?

כפי שציינתי זוויפט ביקשה לפתור את הרתיעה שיש לאנשים מסוימים ממורכבות ההתקנה של הטריינר ולכן השקיעה לא מעט ביישום פתרונות סופר יעילים שגורמים לך לשאול מדוע יצרנים אחרים לא עשו זאת קודם.

  • מדבקות צבעוניות – כל דבר הדורש חיבור והברגה, דוגמת הרגליות, מגיע עם מדבקות בצבעים שונים כך שברור איזה חלק מתחבר לאיזה חלק ובאיזה כיוון.
  • כרטיסיות – ע"מ לדעת איזה מתאמים נדרש להרכיב, בהתאם לציר האופניים, זוויפט מספקת כרטיסיות קרטון בצורת סרגל. פשוט מוצאים את הקרטון המתאים למרווח הציר האחורי ויודעים בדיוק איזה מתאם נדרש.
  • עדכוני Firmware  אוטומטיים – אפליקציית ה Companion תזהה מראש באם ישנו עדכון קושחה הנדרש לטעון לטריינר ותתריע על כך למשתמש.
  • קסטה – הטריינר מגיע עם קסטה מתאימה המותקנת עליו מראש. נכון, זוויפט לא ייחודית בהקשר הזה שכן גם יצרניות אחרות מציעות דגמי טריינרים מסוימים המגיעים עם קסטה, אך מה שמיוחד בזוויפט הוא שתוכלו להזמין מראש בעת תהליך ההזמנה את סוג הקסטה המדויק הנדרש לכם – 8/9/10/11/12 ספיד התואמות למערכות SHIMANO ו SRAM. מי שנזקק לקסטה עבור מערכת Campagnolo  יכול להזמין את ה HUB ללא קסטה ולרכוש 'לב' ייעודי בנפרד.

המחיר

גולת הכותרת של ה HUB הינה המחיר – $499 בלבד כולל קסטה.

זהו מחיר 'שובר משחק' וקריאת תיגר על יצרניות הטריינרים האחרות שעד היום עבדו בשיתוף פעולה מלא עם זוויפט.

לשם השוואה ה VOLT שהינו אותו דגם טריינר בדיוק עולה $850 ומתחריו העיקריים של ה HUB ברמת דרג זו עולים:

  • ה WAHOO KICKR CORE – עולה $899 ללא קסטה
  • ה TACX FLUX 2 – עולה $899 ללא קסטה.
  • ה TACX FLUX S -עולה $749 ללא קסטה.
  • ה ELITE SUITO -עולה $799

די ברור מהמחיר שזוויפט מוותרת על רווחיות ואולי אפילו מוכרת את הטריינר בהפסד מסוים מתוך רצון להגדיל את כמות המנויים החודשית שם נמצא הכסף הגדול וזאת מתוך אמונה שברירת המחדל של מי שיקנה את הטריינר תהיה גם להשתמש באפליקציה.

זה הימור די גדול ולא מן הנמנע שאם הוא לא יצלח, זוויפט תמכור את הטריינר כחבילה עם התחייבות לתקופת מנוי בדומה למה שעושות חברות התקשורת למיניהם עם ממירים וראטורים.

הטריינר יהיה זמין לרכישה החל מחודש אוקטובר בארה"ב, אנגליה ומדינות EU בלבד. מה שאומר שעבור הבאתו לארץ תצטרכו לחשוב מחוץ לקופסה.

לסיכום

בהחלט מהלך מעניין מצידה של זוויפט שבאמת נותן מענה לפלח שוק של רוכבים חובבים שמחפשים פתרון פשוט וקל בכל מה שקשור לרכישה והרכבה של טריינר.

מצד אחד הן זוויפט והן יצרניות הטריינרים זקוקים אחד לשני, מצד שני בין אם שהתכוונה לכך ובין אם שלא בעצם ההכרזה על ה HUB זוויפט משנה את כללי המשחק ויהיה מעניין לראות כיצד מגיבות היצרניות השונות לעבודה שזוויפט מתכוונת לנגוס להם בצלחת.

חשוב לציין שזו כמובן אינה סקירה של הטריינר וטרם יצא לי להתנסות ולבדוק אותו בעצמי. הביקורות על ה VOLT מצד בלוגרים מובילים היו בסך הכל חיוביות עד כה.


הירשמו לאתר וקבלו עדכון בדבר תוכן חדש ישירות לאימייל שלכם

כתיבת תגובה