You are currently viewing הנה כל מה שרציתם לדעת על FulGaz, האפליקציה שמאפשרת לכם לרכוב על מסלולים אייקונים מכל רחבי העולם – סקירה<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">6</span> min read</span>

הנה כל מה שרציתם לדעת על FulGaz, האפליקציה שמאפשרת לכם לרכוב על מסלולים אייקונים מכל רחבי העולם – סקירה6 min read


קצר ולעניין

  • 'פורטה'הדמיית מסלולים מבוססי וידאו של מסלולים פופולריים מכל רחבי העולם.
  • תאימות – למכשירי iOS, AppleTV, Mac, Android, Windows
  • טריינריםכל סוגי הטריינרים החכמים התומכים בתקן אנט+ ו/או בלוטות סטנדרטיים. תמיכה גם בטריינרים 'טיפשים' עם מד הספק או מד מהירות.
  • ממשק סנכרון אוטומטי לSTRAVA,   TrainingPeaks ופלטפורמות נוספות.
  • עלות – $13 לחודש או $9 לחודש עם התחייבות לשנה מראש כולל מנוי לבן משפחה נוסף ללא עלות.
  • משהו שכדאי לדעת – נקנתה לפני כשנה ע"י IRONMAN.
  • אתר רשמי של החברה: https://fulgaz.com

רקע

FulGaz היא חברה יחסית ותיקה בתחום אפליקציות אימוני רכיבה Indoor ופועלת מבסיסה אשר במלבורן אוסטרליה. היא החלה את דרכה בשנת 2014 כמיזם של רוכב סמי מקצועי נלהב שהפך למהנדס תוכנה בשם מייק קלוקאס (Mike Clucas). השאיפה של מייק הייתה לפתח פלטפורמה אפליקטיבית שתנסה לשכפל את תחושת הרכיבה בחוץ גם לרכיבה על הטריינר.

"במקום להיות מוגבל לכמה כבישים ליד הבית שלי, רציתי לנסות ולייצר את ההרגשה לרכוב שוב באזורים שונים מכל רחבי העולם", אמר מייק בראיון שנתן לעיתונות לא מזמן. "האפליקציות מבוססות הווידאו שהיו זמינות באותה תקופה היו לרוב בלתי ניתנות לשימוש, עם צילומי וידאו באיכות נמוכה וחוסר סנכרון מוחלט בין מה שראית על המסך ולבין ההתנגדות של הטריינר עליו התאמנת. ידעתי שנוכל ליצור משהו שיכול לקחת את הריאליזם לרמה אחרת לגמרי".

למרות שתוכלו למצוא ב FulGaz מספר סוגי אימונים שונים דוגמת אימונים מובנים ותוכניות אימון, ה'פורטה' של האפליקציה היה ונותר הדמיית רכיבת מסלולים פופולריים ואייקונים מרחבי העולם ע"ב צילומי וידאו ברמת איכות גבוהה במיוחד.

רכיבה על גשר הזהב בסן פרנסיסקו

ספריית המסלולים המוצעים לרכיבה באפליקציה גדלה מדי חודש כאשר גם המנויים עצמם תורמים להרחבתה, לא לפני שהחומר עובר סינון ואישור ע"י FulGaz ע"מ להבטיח שמירה על הסטנדרטיים ופרוטוקול הצילום הקפדניים. תוכלו למצוא היום באפליקציה אפשרות לרכוב ביותר מ 1,500 מסלולים בלמעלה מ 40 מדינות.

במשך השנים שחלפו מיום הקמתה, FulGaz צברה לא מעט מנויים נלהבים וקנתה לעצמה מקום של כבוד ברשימת אפליקציות הרכיבה הבולטות.

בשנה שעברה נמכרה FulGaz לחברה שבבעלותה המותג IRONMAN. כפי שהסתמן מהפרסומים , מבחינת IRONMAN המטרה ברכישה היא להשתמש בפלטפורמה של FulGaz ע"מ לייצר בעתיד אפליקציה ייעודית חדשה שתוקדש לתחרויות ה IRONMAN אשר תרכז תחתיה:

  • את כל האינפורמציה הנדרשת על התחרויות השונות,
  • תאפשר היכרות וירטואלית של רכיבה וריצה Indoor על מסלולי התחרות,
  • עריכת אירועים ותחרויות וירטואליות תחת המותג.

מבחינת FulGaz הרכישה הכניסה לקופתה כסף חיוני הנדרש לצורך המשך פיתוח וגידול וכרגע לפחות החברה ממשיכה במתכונתה הנוכחית כאשר הדמיות של מסלולי IRONMAN שונים מתווספים מעת לעת לספריה הכללית של האפליקציה וזמינים לרכיבה.


רכיבת מסלולים

ספריית המסלולים הניתנים לרכיבה ב FulGaz היא גדולה מאוד ותוכלו לבחור מסלול מסוים מתוך הקטגוריות השונות שמציעה האפליקציה דוגמת:

  • מסלולים חדשים בספריה,
  • מסלולים פופולריים כעת,
  • מסלולים משופעי עליות,
  • מסלולים שטח (שבילים),
  • מסלולים היקפיים (נקודת התחלה וסיום זהה),
  • וכדומה.

כל מסלול מופיע ככרטיסיה שבה פרטים בסיסיים על המסלול עצמו כגון גובה מצטבר, רמת קושי, מרחק וכו'.

ניתן גם לחפש מסלולים ע"ב מפה או לפי מילות חיפוש וטקסט חופשי. מי שמעוניין בחיפוש ממוקד אף יותר, יוכל לעשות זאת גם דרך האתר הרשמי של האפליקציה המציע כלי חיפוש נוספים.

חיפוש מסלולים ע"ב מפה

FulGaz תומכת ב Kickr CLIMB ו Elite RIZER כך ששיפועי המסלול יגרמו למכשירים אלה לדמות את זווית השיפוע ולהרים את החלק הקדמי של האופניים שלכם בהתאם. בנוסף האפליקציה תומכת בפונקציונליות ה Road Feel של ה TACX NEO המרעיד את הטריינר והאופניים בהתאם לתוואי השטח המצולם. חפשו מסלולים בהם מופיע הסמל "RRF".

Real Road Feel for Tacx Neo trainers – FulGaz
דוגמא למסלולים התומכים בפונקצית ה ROAD FEEL של ה TACX NEO

עבור כל מסלול שתבחרו ובהתאם לטיב רשת התקשורת בביתכם ולמפרט החומרה הגרפית של המכשיר עליו אתם מריצים את האפליקציה, יש לכם את האפשרות:

  • לבחור את רמת איכות הסרט המצולם: 720p, 1080p  ו 4K. זכרו שככל שהאיכות גבוהה יותר כך רוחב פס התקשורת ומפרט החומרה הנדרשים גבוהים יותר.
  • להריץ/לנגן אותו ישירות דרך רשת התקשורת האינטרנטית או לטעון אותו קודם (Download) למחשב בבית כך שהוא ינוגן מרשת התקשורת הביתית ללא תלות באינטרנט. תוכלו אפילו להוריד את הסרט לכונן אחסון רשתי (NAS) ומשם להריצו. קחו בחשבון שסרט באיכות 4K הינו בגודל של כמה Giga Bytes טובים ולכן ייקח זמן להורדה וידרוש שטח יחסית גדול של אחסון פנוי.

נגן הסרטים ב FulGaz מבוסס על פרוטוקול סטרימינג HLS שאמור להיות רגיש לרוחב פס התקשורת הזמין למחשב ובכך לאפשר ניגון הסרט דרך הרשת ללא תקיעות ושיהויים. יחד עם זאת, בסטאפ שלי מצאתי לנכון להגדיר את ה HLS ככבוי. במידה ואין לכם רשת תקשורת טובה בבית עדיף לכם להוריד את הסרט קודם למחשב.


שלוש אופציות לנגן ולסמלץ את המסלול

FulGaz מאפשרת את ניגון הסרט ב 3 מצבי אימון שונים ובהיבט הזה הינה ייחודית מול שאר האפליקציות. מצבים אלה הינם "Steady", “Reactive" ו “Challenge".

"Steady Mode" –

במצב זה סרט המסלול מנוגן באותה מהירות שבה צולמה הרכיבה במקור. במילים אחרות, אם לאדם שצילם את הרכיבה לקח חמש דקות לטפס קטע מסוים בעל שיפוע של 8%, גם הסימולציה שלכם לאותו קטע תארך חמש דקות בדיוק ללא קשר אם אתם חזקים או חלשים יותר מהרוכב המצלם. זה שימושי באם אתם רוצים לבצע אימון רכיבה שנמשך פרק זמן מוגדר. כל שעליכם לעשות הוא לבחור סרטון המתאים מבחינת הזמן למשך האימון שברצונכם לבצע. "מכפיל המהירות" המוצג בשורת הנתונים במסך יישאר ב-1.00x. זו גם הדרך להינות מהאיכות המקסמילית של סרט הוידאו.

מקור תמונה: FulGaz

"Reactive Mode" –

זהו מצב הרכיבה שרוב האנשים בוחרים בו והוא גם ברירת המחדל בכל שאר האפליקציות המקבילות ל FulGaz דוגמת TACX, ROUVY ואחרות.

במצב זה הסרט מנוגן בקצב המותאם לעצימות ולמהירות הרכיבה שלכם והוא יאיץ או יאט בהתאמה. לדוגמא, באם רכיבה בעצימות מסוימת פירושה שלוקח לכם לטפס קטע של 5 ק"מ בשיפוע של 8% כחצי שעה, אזי הסרט ינוגן בהתאמה לקצב זה גם באם קטע זה צולם במקור ע"י רוכב שגמע אותו ב 18 דקות בלבד.

נתון "מכפיל המהירות" (ראה תמונה למעלה) ישתנה בזמן אמת בהשוואה למהירות שלכם אל מול מהירות הרוכב המקורי. זה כמובן לא אמור להשפיע עליכם ומדובר בנתון אינפורמטיבי בלבד אבל יש כאלה שימצאו בו עניין או לפחות סוג של דרבון. במצב Reactive, תמונת הוידאו המתקבלת עשויה "להימרח" מעט בקצוות כתלות ובהתאמה למהירות הרכיבה שלכם.

חשוב לציין כי כל הרכיבות הקבוצתיות, מרוצים ואירועי רכיבה המאורגנים ע"י FulGaz ואשר הינן בעלות 'לוח תוצאה', מוגדרות לעבוד במוד "Reactive" כברירת מחדל וזאת ע"מ לשמור על תחרות הוגנת. לעומת זאת רכיבות מסוג אימונים מובנים (Workouts) מוגדרות לביצוע במוד "Steady" כברירת מחדל וזאת ע"מ לשמור על תזמון נכון של האינטרוולים השונים באימון.

"Challenge Mode" –

מצב זה זהה למצב "Reactive" למעט העובדה שאתם יכולים לבחור להתחרות מול תוצאה של רוכבים אחרים או תוצאה קודמת שלכם.

מקור תמונה: FulGaz

הזמן של הרוכב בה בחרתם יופיע בפינה הימנית התחתונה של המסך שלך וגם כסמן בפרופיל הגובה וכך תוכלו לקבל אינדיקציה עד כמה אתם נמצאים לפניו או מאחריו בכל שלב של המסלול.

בנוסף לשלושת מצבי רכיבה אלה, תוכלו להגדיר כי בעבור מסלולים שהינם היקפיים, קרי בעלי נקודת התחלה וסיום זהה, נגן הוידאו ימשיך לסמלץ הקפות נוספות בצורה אוטומטית עד אשר תבחרו לסיים את הרכיבה.


אופציות נוספות בעת בחירת מסלול לרכיבה

בעת בחירת מסלול מסוים האפליקציה תציג לכם בהרחבה את פרטי המסלול שנבחר בדגש על פרופיל הגובה, מרחק, זמן הרכיבה המקורי שלקח לצלם לבצעו ודרגת הקושי שלו. תוכלו גם לראות ולהציג את המסלול על מפה גיאוגרפית.

בתחתית המסך יש לכם מספר אופציות נוספות חשובות:

  • Favourites– לסמן את המסלול כמועדף כך שיהיה לכם קל לחפש ולמצוא אותו יותר בעתיד.
  • Download – להוריד ולטעון אותו למחשב מקומית כך שלא תהיו תלויים ברשת התקשורת האינטרנטית.
  • Section– אופציה חשובה ושימושית המאפשרת לכם לבחור לרכוב קטע מסוים במסלול ולא את כולו. כל מה שנדרש זה לסיים את נקודת ההתחלה והסיום שמתחשק לכם לרכוב.
  • Workout – לבחור ולבצע אימון מובנה (ראו פירוט גם בהמשך). במצב זה מתאפשר לכם לבצע אימון מובנה שקישרתם לאפליקציה. האימון יבוצע על מסלול הרכיבה. האימונים ניתנים לביצוע במוד ERG שבו הטריינר שולט על ההתנגדות בעצמו ללא צורך של שינוי ההילוכים מצדכם וגם כמובן ללא קשר לשיפועי המסלול בו אתם רוכבים, או במוד SIM שבו אתם קובעים את ההתנגדות בעצמכם ע"י שינויי הילוכים וסל"ד ובהתאמה לשיפועי המסלול.
  • Group Ride– יש לכם אפשרות לייצר מפגש לרכיבה קבוצתית שתתקיים על המסלול שבחרתם. במידה ותבחרו באופציה זו ייפתח מסך שבו תוכלו להזין את פרטי המפגש כגון זמן התחלה, מהות וכו'. לאחר יצירת המפגש תקבלו קוד שאותו תוכלו להפיץ ולשלוח לחברים ומנויים אחרים כך שיוכלו להצטרף אליכם.

במידה ורוכבים נוספים מצטרפים למפגש תוכלו לראות בצד ימין את שמותיהם ואת מיקומם על המסלול.

מקור תמונה: FulGaz

סיום הרכיבה

בסיום הרכיבה תוכלו לשמור את פרטי הרכיבה ולבצע Upload לאימון שמשמעותו סנכרון נתוני האימון עם הפלטפורמות שהגדרתם מראש דוגמת STRVAVA, TrainingPeaksואחרות. בנוסף יש לכם אפשרות לעצור בכל נקודה לאורך המסלול, לצאת, לשמור את מיקומכם ואז להתחיל שוב ממיקום זה במועד מאוחר יותר. כשתחזרו לרכיבה הזו שוב בעתיד ותלחצו על RIDE, יינתנו לכם שתי אפשרויות. בחירה ב- START RIDE תתחיל שוב מתחילת המסלול ואילו בחירה ב-RESUME RIDE תתחיל מהמיקום במסלול בו סיימתם בפעם האחרונה. שימו לב שפעולה זו מייצרת שני קבצי אימונים נפרדים.

מקור תמונה: FulGaz

בתום הרכיבה FulGaz שולחת אליכם מייל אוטומטי עם פרטי האימון שבוצע אליו גם מצורף קובץ האימון עצמו בפורמט FIT וזאת במידה ותרצו לטעון אותו בצורה יזומה לפלטפורמת אימונים כלשהי אשר לה אין ל FulGaz ממשק סנכרון אוטומטי דוגמת GARMIN Connect.


אימונים מובנים ותוכניות אימון

כפי שציינתי לעיל, FulGaz מאפשרת לבצע אימונים מובנים במוד ERG ו SIM.

את האימונים תוכלו לבחור מתוך –

  • ספריית אימונים מובנים – לחיצה על הכרטיסיה המתאימה תפתח עבורכם חלון בו תוכלו לבחור לבצע את אחד מתוך 32 האימונים המובנים שמוצעים כיום באפליקציה. לכל אימון כזה הותאם מראש מסלול מצולם כלשהו.
  • תוכניות האימון של FulGaz –יש באפליקציה מספר מצומצם של תוכניות אימון אליהם תוכלו להירשם ולבצע את האימונים שהן מציעות בהתאם ללו"ז שנקבע בתוכנית עצמה או ע"י בחירה שרירותית של אימונים מתוך התוכניות הללו. במידה ונרשמתם לתוכנית אימון כלשהי תקבלו גם למייל שלכם הוראות והנחיות שבועיות לגבי מה נדרש לבצע במסגרת התוכנית.
  • סנכרון אוטומטי של אימונים מתוך TrainingPeaks, Today’s Plan  ו Final Surge – במידה ויש לכם חשבון באחת מפלטפורמות אלה, כל אימון שמופיע לכם ביומן יסתנכרן ל FulGaz בצורה אוטומטית ותוכלו לבחור ולרכוב אותו על כל מסלול.
בחירה של אימון מובנה כפי שסונכרן מ TrainingPeaks
  • לטעון כל אימון שבניתם בעצמכם בפורמט ZWO הנתמך ע"י זוויפט.

אישית מצאתי כי האימונים המובנים הניתנים לבחירה בספריית האפליקציה וכן בתוכניות האימון עצמן הינם קשים במיוחד לביצוע ובעלי עצימות גבוהה מדי. כמו כן אין מספיק מגוון של אימונים אירוביים או אימוני התאוששות. מצד שני יש לכם יכולת לטעון ולבצע כל אימון שתרצו כך שזו לא ממש מגבלה משמעותית.


מבחן FTP

למי שזקוק לבחון ולעדכן את ה FTP שלו, האימון הראשון בספריית האימונים המובנים של האפליקציה הנקרא "Kinglake FTP Test" נועד לשם כך. המבחן מתבצע במוד SIM שבו אתם שולטים על ההתנגדות ע"י שינויי הילוכים וסל"ד. המבחן מתבצע ע"פ פרוטוקול "20 Minutes FTP Test"  ולאורך הרכיבה יופיעו הנחיות מדויקות לגבי החימום הנדרש וקטע המבחן עצמו.

בסיומו האפליקציה תחשב עבורכם את תוצאת ה FTP העדכנית.


מאמן וירטואלי – הכירו את ברנרד

האפליקציה מציעה לכם את האופציה להפעיל מאמן וירטואלי בשם Bernard. האמת ש"מאמן" זו לא ממש הגדרה מתאימה כי התפקיד שלו הלכה למעשה הוא יותר לעודד מאשר לאמן.

ברנרד מסוגל:

  • לתת הנחיות קוליות לביצוע בכל תחילת אינטרוול של אימון מובנה כלשהו. ההנחייה היא לגבי העצימות והסל"ד הנדרשים.
  • לעודד אותכם לאורך המסלול – העידוד מתבצע בצורה אקראית ע"י השמעה של סיסמאות בסגנון של – "You Can Do It".
  • במסלולים מסוימים שנדגמו באפליקציה ברנרד מספק נתונים אינפורמטיביים במקומות שונים לאורך המסלול. זה יכול להיות פרטים על האזור או לגבי המשך הדרך הצפויה.
  • לרכוב לצידכם כ'בוט' או פייסר וירטואלי – תוכלו להגדיר את יכולת הרכיבה של ברנרד ולהיעזר בו כגורם מדרבן לאורך הרכיבה. הדמות שלו תופיע בלוח התוצאות ועל גרף הגובה של המסלול.

תאימות

במשך שנים FulGaz הייתה זמינה רק על מכשירי אפל, אבל לאחרונה הפכה להיות זמינה על כל המכשירים האפשריים וזה אומר:

  • Apple – Mac, iPhone, iPAD, AppleTV
  • Android – מכשירי טלפון וטאבלטים
  • Windows

מבחינת טריינרים האפליקציה תומכת בכל סוגי הטריינרים הסטנדרטיים כאשר החיבור נעשה בבלוטות ו/או באנט+ (אנט – רק במחשבי Windows ובאמצעות דונגל). במידה ויש לכם טריינר "טיפש" שאינו מסוגל לשדר נתוני הספק, ניתן להתחבר גם באמצעות מד הספק המותקן על האופניים ואפילו באמצעות מד מהירות בלבד.

מסך הקישור לסנסורים השונים ב FulGaz

סנסורים נוספים אליהם ניתן להתחבר לאפליקציה הינם:

  • מד הספק
  • מד מהירות
  • מד סל"ד
  • מד דופק


כוונון ותפעול

דרך תפריט ה SETTINGS הראשי באפליקציה מתאפשר לכם להגדיר ולכוונן מספר רב של פרמטרים ומאפיינים הקשורים לתפעול האפליקציה. החל מפרטי הפרופיל שלכם לרבות משקלכם ומשקל האופניים, דרך פרמטרים הקשורים לתצוגת הוידאו, ניהול הקבצים אותם בחרתם להוריד, התנהגותו של ברנרד המאמן הווירטואלי ועוד.

האפליקציה גם מאפשרת לכם לכוונן פרמטרים שונים הקשורים להתנגדות הטריינר שלכם, כך שבמידה ואתם מרגישים שחווית הרכיבה קשה או קלה מדי, תוכלו לבצע התאמות מסוימות לשביעות רצונכם.

מחיר

  • עלות חודשית – 13 דולר. ניתן להפסיק בכל עת.
  • עלות שנתית – 109 דולר. חיסכון של כ 4 דולר לחודש לעומת מנוי חודשי רגיל ובנוסף ניתן לצרף בן משפחה ללא עלות.

FulGaz מציעה תקופת ניסיון של 14 ימים ללא עלות וללא מחויבות וזאת אפשרות מצוינת להתנסות בצורה בלתי אמצעית באפליקציה.


"מציאות רבודה" בעתיד הקרוב?

מציאות רבודה הינה טכנולוגיה מיוחדת אשר באמצעותה המסלולים נדגמים בצורה המאפשרת לאפליקציה לשתול דמות רוכב גרפית (Avatar) בתלת מימד המייצגת אותכם בתוך המסלול עצמו. מאוד מזכיר את זוויפט, אלא שהמסלול אינו מצויר ודמיוני אלא צילום של המסלול האמיתי.

אפליקציית ROUVY הינה הראשונה להציע טכנולוגיה זו וממש לאחרונה FulGaz שחררה טיזר שבו נטען שבקרוב גם היא נערכת לתמוך בכך. שימו לב בווידאו להלן כיצד ה AVATAR-ים ב FulGaz מצוידים בחוכמה גם לזוז ולהימנע מפגיעה במכוניות אמיתיות אשר צולמו במקור. בהחלט יש למה לצפות שכן יכולת זו תאפשר ל FulGaz לפתח ולהרחיב יכולות הקשורות לרכיבות קבוצתיות ומרוצים.

לחצו PLAY ע"מ לקבל הצצה לטכנולוגיית ה AR הצפויה להיתמך ב FulGaz

התרשמות ושורה תחתונה

אין ספק שהנקודה החזקה של האפליקציה היא באיכות צילומי הווידאו של המסלולים השונים. FulGaz מציעה מבחר מסלולים מרהיבים מרחבי העולם וכיף לרכוב יום אחד באיסלנד, יום שני בדרום אפריקה וביום אחר את מסלול אליפות IRONMAN במדבריות של יוטה, ארה"ב. למי שאוהב לרכוב מסלולי IRL על הטריינר, FulGaz היא בהחלט אופציה ראויה.

היכולת של האפליקציה לתמוך גם במוד Steady שבו סרט הווידאו מנוגן במהירות המקורית בה צולם היא פונקציה חשובה שלא קיימת באפליקציות מתחרות דומות. בנוסף, היכולת לשלב אימונים מובנים מאפשרת גם למי שחובב סוג זה של אימונים לבצעם על רקע נוף מסלולים אייקונים מרחבי העולם. אין לי גם ספק שפונקציית ה AR העתידית, תקפיץ את FulGaz רמה נוספת.

יחד עם זאת, ראוי לציון שהאפליקציה אינה חפה מבעיות ומבאגים, לפחות בסביבת ווינדוס שבה אני הרצתי את האפליקציה וגם מקריאה בפורום המשתמשים העיקרי של FulGaz. חלקם קשורים לתפריטים שלא תמיד מתפקדים כשורה, קשיים בהתמפות לסנסורים השונים וחלקם גורמים לכך שמעת לעת הווידאו נתקע באמצע וכל האימון יורד לטמיון. למרות שברוב הימים האפליקציה עבדה כשורה, עדיין היו מספר פעמים בהם נתקלתי בבעיות מה שמעיב במקצת על חווית השימוש. העצה שלי עבורכם ע"מ להקטין תופעות מסוג זה למינימום הינה:

  • כבו (OFF) את פרוטוקול ה HLS.
  • בכל פעם שאתם נכנסים לאפליקציה בצעו ניתוק (Forget Device) לכל הסנסורים שהאפליקציה מציגה כאילו התחברה אליהם בצורה אוטומטית והתחברו אליהם מחדש ובצורה יזומה.
  • אם רשת האינטרנט שלכם היא לא חזקה בצעו Download למסלול.
  • אם יש לכם אפשרות הריצו את האפליקציה על מכשירי אפל. זו הסביבה המקורית עליה פותחה FulGaz ולהערכתי היא יציבה יותר משאר הסביבות שהתמיכה בהן היא יחסית חדשה.

נקודה נוספת שראויה לשיפור באפליקציה היא העובדה שבמקרה של ניתוק פתאומי באמצע האימון עם אחד מהסנסורים או הטריינר עצמו, לא ניתן לחזור למסך הקישור ולהתמפות אליו מחדש אלא נדרש לסיים את האימון ולהתחילו מחדש. נראה לי שזו דרישה בסיסית ותמוה בעיני שהדבר אינו נתמך.

השרות של FulGaz ראוי לציון לטובה. פתיחת קריאה באתר התמיכה זוכה בדרך כלל להתייחסות עניינית ומהירה.

שורה תחתונה – בהחלט שווה לנצל את תקופת הניסיון החינמית ע"מ לבדוק ולהתרשם מהאפליקציה בצורה ישירה.


יתרונות

  • סרטי מסלולים (IRL) באיכות צילום גבוהה,
  • חיפוש נוח של מסלולים לרכיבה,
  • סנכרון אוטומטי ל STRAVA ו TrainingPeaks,
  • תמיכה באימונים מובנים הניתנים לייבוא מ TrainingPeaksובצורה עצמאית,
  • ניגון סרט המסלול במוד STEADY (מהירות צילום מקורית) כמו גם במוד REACTIVE (מהירות הרכיבה שלכם),
  • אפשרות חיבור גם לטריינרים טיפשים,
  • אפשרות להריץ את האפליקציה על מגוון מכשירים שונים,
  • היכולת לבחור לרכוב קטע מסוים מתוך המסלול הכללי,
  • תמיכה עתידית ב AR.

חסרונות

  • בסביבת ווינדוס בה הפעלתי את האפליקציה – חוסר יציבות מסוים. קראו לעיל את המלצותיי כיצד להקטין למינימום בעיות מסוג זה,
  • לא ניתן להתמפות לסנסורים לאחר שהתחיל האימון. במידה ואחד מהם התנתק זוהי בעיה,
  • בזמן הרכיבה התצוגה של גרף הגובה היא באמצעות קו דק בצבע לבן בלבד. לטעמי חסר שימוש בצבעים שונים להדגיש את גודל השיפועים הצפויים מה שמאפשר ניהול מאמץ טוב יותר,
  • אין אפשרות לאנליזה בסיסית של האימון ואימונים היסטוריים מתוך האפליקציה,
  • מספר מצומצם של תוכניות אימון ואימונים מובנים בספריית האפליקציה – מרביתם גם קשים מאוד בהיבט העצימות,
  • אין סנכרון ישיר ל GARMIN Connect.

הירשמו לאתר וקבלו עדכון בדבר תוכן חדש שעולה ישירות לאימייל שלכם

כתיבת תגובה