You are currently viewing שוק יד2 לטריינרים – על מה חשוב לתת את הדעת?<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">2</span> min read</span>
Piggy Bank.

שוק יד2 לטריינרים – על מה חשוב לתת את הדעת?2 min read

בשנה האחרונה ניכרת המשך מגמה ברורה של התפתחות שוק יד2 לטריינרים חכמים, מסיבות ברורות ומגוונות:

  • שוק הטריינרים בצמיחה אדירה – מגוון סיבות גורמות ליותר ויותר אנשים לעבור לרכיבות In Door – קורונה, בטיחות בכבישים, מזג אוויר קיצוני, אימונים מדידים, e-Sport ועוד. המשמעות: יותר אנשים, יותר טריינרים, יותר מבחר ובמקביל שוק יד2 מתפתח.
  • ביקוש עולה על היצע – זמינות ומצאי מוגבלים מצד כל יצרניות הטריינרים המובילות (לבטח בתקופה זו). קשה מאוד להשיג כעת טריינר חדש כך שלעיתים הפתרון היחידי הוא לקנות יד2.
  • שדרוגים טכנולוגיים עיתיים – כמעט מדי שנה חברות מעדכנות את הדגמים ומנצלות את תרבות הצריכה המערבית והדחף האנושי לשדרג ולקנות את החדש ביותר גם אם לעיתים אין לכך סיבה של ממש. במסגרת השדרוג – אנשים מוכרים את הטריינר הישן שלהם.
  • לא ניכרת מגמת ירידת מחיר משמעותית עבור טריינרים חדשים. אנשים מחפשים אלטרנטיבות זולות יותר.
  • ספציפית לקורונה – יש לא מעט אנשים שקנו טריינר רק לשם צליחת תקופה זו והינם צפויים למכור אותו בשוך הסערה ובמידה ויוסרו המגבלות.
תמונה: DCRainmaker

בשורה התחתונה, יש בחוץ הזדמנות לאתר מציאות, אבל כדאי ורצוי להקפיד על מספר כללים חשובים שיסייעו לכם להימנע מ'נפילה' במסווה של 'מציאה'.

0. הגדירו לעצמכם איזה סוג טריינר אתם מחפשים

עוד לפני הכל ולפני שאתם רצים לקנות טריינר, שבו כמה דקות והגדירו לעצמכם מה אתם מחפשים מבחינה פונקציונלית? מטרות השימוש שלכם בטריינר? אופק שימוש וכו'? זה יעזור לכם בסינון ובבחירה.

המדריך להלן עשוי לעזור לכם להתפקס קצת יותר.

תמונה: BikeRadar

1. הבינו בדיוק באיזה דגם של היצרן מדובר

ראיתם מודעה לטריינר מסוים שאותו רציתם – עצרו להבין בדיוק באיזה גרסת דגם מדובר. בדומה לשוק הטלפונים הניידים, יצרניות הטריינרים מוציאות לשוק דגמים משודרגים בתדירות כמעט שנתית. לעיתים ההבדל בין הדגמים היא מינורי ולעיתים משמעותי ביותר וחשוב להבין מהו.

לעין פחות מקצועית, הדגמים ייראו זהים לחלוטין – צריך לדעת ולחפש את הניואנסים הקטנים שיעזרו לכם לדעת בוודאות על איזה דגם ספציפי של היצרן מדובר.

להלן שתי דוגמאות שיעזרו להבהיר את חשיבות הנושא:

ה BUSHIDO של TACX. לאורך השנים נוצרו 3 גרסאות שונות שלו – לכולן ניתן שם ומראה זהה אך ההבדל ביניהם עצום. עם 2 הראשונות לא תוכלו לעשות שימוש אינטראקטיבי עם שום אפליקציית אימון מודרנית – דוגמת זוויפט, טריינררוד ואחרות היות ובגרסאות אלה הטריינר תוכנת לעבוד רק עם אפליקצייה ייעודית של טאקס (שאינה נתמכת יותר).

או למשל טריינר מסוג KICKR – אם הסיבה שחיפשתם טריינר מסוג זה היא כי בא לכם לחבר לו את 'המעלית' (KICKR Climb) בשביל להינות מסימולציית הטייה האופניים מעלה ומטה – הרי שאופציה זו נתמכת רק מגרסת KICKR'17 ומעלה.

'מגדיר הטריינרים' השלם (בהשאלה מעולם הצמחים) עוד לא נכתב, אבל הנה כמה לינקים שיכולים לעזור לכם בזיהוי מבחינה ויזואלית:

אחרי שזיהיתם והבנתם איזה דגם מדויק עומד למכירה – בדקו האם הוא עונה לצרכים שלכם מבחינה פונקציונלית.

2. בדיקה ויזאולית

ניתן ללמוד הרבה על קורות הטריינר אצל הבעלים הנוכחיים שלו מהסתכלות חיצונית מעמיקה.

חפשו סימנים של חלודה, חלקים עקומים ('דפיקות'), מצב החגורה (בדגמים מסוימים יש פתחים בהם היא חשופה וניתן לראות אותה), האם הטריינר היה חשוף לפגעי מז"א וכדומה.

באם מדובר בטריינר מסוג Direct Drive, הסתכלו על הקסטה – מה מצבה? האם היא מסתובבת על הציר כשורה. הקסטה עצמה פחות מעניינת שכן תוכלו להחליף אותה, אבל מצבה הנוכחי יכול ללמד על מצב הטריינר.

3. רעשים מיוחדים

המצב האידיאלי הוא שתוכלו לבקש מהמוכר לרכוב קצת על הטריינר (אפילו עם האופניים שלו). זה יאפשר לכם להבין באם הטריינר מייצר רעשים החורגים מהנורמה לדגם זה.  לא תמיד זה מתאפשר – אבל אם כן, אל תוותרו על כך. לכל הפחות, נסו לסובב את גלגל התנופה/גלגלת מספר פעמים והקשיבו לרעשים חריגים.

4. בקשו מהמוכר את כל החלקים של הטריינר

בדרך כלל מגיעים עם הטריינר מספר מתאמים עבור אופציות הרכבה שונות. למשל מתאמי צירים ל Quick Release ו Thru Axle באורכים שונים. חשוב שתוודאו שהטריינר עצמו מסוגל להתחבר לסוג האופניים שלכם בהיבט ציר אחורי כמו גם הקסטה וכן מהי הקונפיגורציה שבה הוא מורכב כעת? באם היא שונה מהצרכים שלכם – האם בעלי הטריינר שמרו על כל המתאמים שהגיעו עם הטריינר ויכולים למסור לכם אותם? באם לא, שווה לוודא באינטרנט שעדיין ניתן להשיג אותם (במידה והטריינר הוא מדגם ישן במיוחד).

5. התחברו לאפליקציית היצרן

לכל יצרן טריינרים יש אפליקציית תפעול (Utility) המשמשת לצרכי הגדרות, עדכוני Firmware וכו'.

כמובן שאם מדובר בטריינרים 'טיפשים' שאינם תומכים כלל בהתקשרות ANT/Bluetooth אז אין לכך משמעות, אבל עבור כל הדגמים האחרים – הורידו את האפליקציה לנייד כך שתוכלו להתחבר לטריינר לפני שאתם קונים אותו ולראות באם הצלחתם להתחבר והטריינר אכן משדר אותות כשורה. הרבה פעמים האפליקציה גם תאמת ותציג את שם הדגם הספציפי של הטריינר.

תמונה: DCRainmaker

6. חשבונית

האם יש למוכרים את חשבונית הקנייה המקורית שתוכל לעזור לכם לאמת את ההיסטוריה של הטריינר?

7. אחריות

טריינרים מגיעים עם תקופת אחריות של שנה עד שנתיים (תלוי ביצרן) – עבור המכלולים החשובים. ישנם יצרנים שמעניקים תקופות אחריות ארוכות יותר (כולל לכול החיים) עבור השלדה.

זה בהחלט יתרון באם אתם קונים טריינר שעדיין נמצא תחת תקופת אחריות. שימו לב שאצל מרבית היצרנים, באותיות הקטנות של חוזה השירות נאמר במפורש שהאחריות ניתנת רק לבעלים המקוריים של המוצר. בפועל, אני לא חושב שזה ממש נאכף וכנראה שתקבלו שירות בכל מקרה, אבל קחו זאת בחשבון.

8. מחיר

נכון להיום אין מחירון יד2 לטריינרים. זו גם שאלה טובה באם צריך וכדאי שיהיה אחד כזה. בסופו של דבר זה שוק חופשי המונע מהיצע וביקוש. בין אם יהיה או לא, תמיד כדאי ורצוי להפעיל הגיון בריא ולהביא בחשבון את השיקולים הבאים:

  • מה גילו בשנים של הטריינר?
  • מה מצבו בהיבט תקינות?
  • כמה דגמים חדשים הוציא היצרן כשדרוג לדגם זה?
  • כמה עולה דגם חדש (גרסה עדכנית או מקבילה) של יצרן זה?
תמונה Phys.org

בהתאם לכלל הפרמטרים הללו, עשו את שיקול הכדאיות עבורכם.

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. יואב מנושביץ

    תודה רבה

כתיבת תגובה