You are currently viewing ה NGeco – מד הוואטים של Power2Max – כל מה שרציתם לדעת – סקירה<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">7</span> min read</span>

ה NGeco – מד הוואטים של Power2Max – כל מה שרציתם לדעת – סקירה7 min read

חברת Power2Max הינה חברה גרמנית ותיקה בתחום מדי הוואטים לאופניים. כבר בשנת 2010 הציגה החברה את דור המוצרים הראשון שלה – מד וואטים מודולרי המותקן ב Spider (תושבת גלגלי השיניים בקראנק) אשר הציג שני חידושים מהפכניים אל מול מד הוואטים המקביל של חברת SRM, ה'מלכה' הבלתי מעורערת בתחום זה באותם ימים –

הדור הראשון של Power2Max
  • יכולת להחליף סוללה בצורה עצמאית ובשטח – בניגוד לצורך בפירוק ושליחת המוצר כולו לחברה בחו"ל לשם כך.
  • אפשרות חיבור למרבית ממערכות הקראנק הנפוצות, כך שלא נדרש לקנות ולהחליף את כל מערכת הקראנק לשם השימוש במד הוואטים.
מפעל החברה בגרמניה

בקיץ 2016, הכריזה Power2Max על הדור השלישי והיוקרתי ה – Power2Max NG ושנה לאחר מכן, הוציאה לשוק את האח הצעיר במשפחה זו – ה Power2Max NGeco. ה 'eco' מלשון Economical (חסכוני) דבר הבא לידי ביטוי בצמצום מסוים בפונקציונליות אל מול דגם ה NG, אבל גם בצמצום המחיר לצרכן בכ 50%. עובדה שהציבה ב 2017 את ה NGeco כמד הוואטים הראשון מבוסס Spider עם תג מחיר של פחות מ 500 אירו. 

ה NGeco מצד שמאל אל מול ה NG מצד ימין (מקור תמונה: DC Rainmaker)

Fast Forward להיום, ה NGeco הינו אחד ממדי הוואטים הפופולריים בשוק ובמיוחד בישראל וזו בהחלט היוותה סיבה מספיק טובה להשאיל אותו מהיבואן לסקירה מעמיקה. אז קחו לכם הפסקה של כמה דקות, מזגו לעצמכם כוס קפה, התרווחו בנחת בכיסא וקראו להלן כל מה שאתם צריכים לדעת ה Power2Max NGeco.


1. מד וואטים ב Spider

אחד ההבדלים המרכזיים בין מדי הוואטים השונים הקיימים כיום בשוק, הינו היכן הוא ממוקם לאורך מערכת הדיווש? או במילים אחרות היכן נעשית בפועל מדידת ה'הספק' על האופניים?

המקומות הללו יכולים להיות:

  • בנאבה (ציר) של הגלגל האחורי,
  • בפדלים,
  • בזרועות הקראנק,
  • בציר המרכזי (Bottom Bracket),
  • בתושבת גלגל השיניים (Spider)

לכ"א מהמקומות הללו יש יתרונות וחסרונות.

ה NGeco הינו מד וואטים הממוקם ב Spider וככזה הוא למעשה מחליף את ה Spider הקיים במערכת שלכם.

לטובת מי שהמושג זר לו, נסביר ש ה Spider הינה תושבת אליה מחוברים גלגלי השיניים הקדמיים (Chainrings), בדרך כלל בין 1 ל 2 ודרכה עובר ציר אשר מצד אחד מחבר אותה לזרוע הדיווש הימנית (Crank Arm) ומצדו השני לזרוע הדיווש השמאלית.

מכיוון שקיימים בשוק זרועות דיווש, גלגלי שיניים וצירים מסוגים שונים ומשונים ומיצרניות רבות, הרי שה NGeco מגיע במגוון אפשרויות המנסות לתת פתרון לכל הקומבינציות הקיימות.

בשביל לדעת האם ואיזה NGeco ספציפי מתאים עבורכם תצטרכו לדעת איזה סוג ציר, גלגלי שיניים (Chainrings) ומערכת קראנק יש לכם – בדגש על האם היא מודולרית או אינטגרלית. במידה ומערכת הקראנק שלכם הינה מודולרית, קרי זרוע ימין והתושבת אינן חלק אחד אינטגרלי אשר אינו ניתן לפירוק והפרדה דוגמת המערכות של Shimano, הרי שרוב הסיכויים שתצטרכו לרכוש רק את מד הוואטים בלבד (Spider). אם לעומת זאת מדובר במערכת אינטגרלית – אזי ע"מ להשתמש ב NGeco תצטרכו להחליף גם את מערכת הקראנק שלכם.

החדשות הטובות הן שבדיוק עבור המקרים הללו בהם אופציית ה Spider בלבד אינה מספקת –  Power2Max יודעת להציע לכם סט שלם של פתרונות (לרוב מבית חברת Rotor אבל יש נוספים) הכוללים בנוסף ל Spider גם זרועות במידות אורך שונות, ציר קראנק עם המתאמים הנדרשים וכמובן גם גלגלי שיניים בגדלים שונים לבחירתכם.

מבחר רב ומגוון – מתוך האתר של Power2Max

מעבר לתמיכה במערכות אופני כביש, ההיצע והתאימות של ה NGeco מתפרסים על מגוון רחב של סוגי אופניים דוגמת: MTB, Gravel ו Track.

למרות שכל האמור לעיל נשמע קצת מסובך, כל מה שאתם צריכים לעשות זה להרים טלפון לגיל טרויגוט היבואן בארץ (פרטים בהמשך) והוא בשיחת טלפון קצרה יידע להגיד לכם איזה סוג NGeco מתאים לאופניים שלכם ומה הקומבינציה הנדרשת – Spider בלבד או סט שלם.

למי שבכל זאת מעוניין לדעת בעצמו לאיזה סוג פתרון הוא יידרש, הסרט להלן מכיל הסבר קצר כיצד ניתן לדעת איזה סוג תושבת וציר יש לכם היום במערכת:

2. התקנה

באופניים שלי, מסוג Cannondale, הייתה מותקנת מערכת קראנק מסוג SI (שהינה מערכת מודולרית) וגלגלי שיניים של FSA.

ל Power2Max יש מודל NGeco המותאם לסוג זה של מערכת, כך שיכולתי להסתפק בתצורת Spider בלבד, אך היות והוא לא היה זמין במלאי, קיבלתי בהשאלה סט שלם הכולל בנוסף ל NGeco, גם מערכת קראנק של Rotor (עם המיתוג של Power2Max), זוג גלגלי שיניים 52/36 גם הם של Rotor ומתאמים מיוחדים הנדרשים לציר ה Bottom Bracket של Cannondale.

בין אם רכשתם רק את תצורת ה Spider ובין אם סט שלם – עבור ההתקנה נדרש לפרק את מערכת הקראנק באופניים ולהרכיבה מחדש. למרות שתיאורטית לא מדובר ב'תורה מסיני', עדיין נדרש לשם כך חוש טכני מסוים כמו גם כלי עבודה מתאימים. היות ורובנו אינם ניחנים באחד או יותר משני הדברים הללו תצטרכו את שירותיו של מכונופן לשם ההתקנה – מה שאומר כמובן תשלום על סדר גודל של כשעת עבודה. לא בשמיים, אבל קחו זאת בחשבון. אם תרצו, תוכלו לקבל מהיבואן המלצה על טכנאי הקרוב למקום מגוריכם ואשר יש לו ניסיון בהתקנת ה NGeco.

משקל ה NGeco בתצורה שקיבלתי עמד על 158 גרם (ספיידר בלבד) וזה פחות או יותר ממוצע המשקל של רוב הסוגים הנפוצים. השאלה באם זה מוסיף לכם משקל לאופניים או מפחית, תלויה במשקל ה Spider המותקן אצלכם כיום ואשר אותו ה NGeco מחליף.

למי שהקנקן חשוב לא פחות מ'תוכנו', הרי שניתן להזמין את ה NGeco בצבעי מדבקות שונים כך שיתאים בגוון ובצבע לשלדת האופניים. שלי הגיע בשחור קלאסי.

3. בטרייה/סוללה

ה NGeco מופעל באמצעות בטריית מטבע מסוג CR2450 אשר ע"פ Power2Max מעניקה למכשיר כ 300 שעות פעולה. מה שאומר שגם אם אתם רוכבים בממוצע 5 פעמים בשבוע על הטריינר, כשעה וחצי בכל פעם ועוד רכיבת חוץ אחת בסופ"ש של כ 4 שעות  – מדובר על בטרייה שאמורה להספיק לכם לחצי שנה לפחות.

הבטרייה מוגנת במכסה גומי נצמד האמור להגן עליה מפני רטיבות ולכלוך. בתחילה היו הרבה ביקורות וחששות לכך שהמכסה עשוי ליפול או להיפתח במקרה של מכה או זרם מים חזק (שטיפה) – אך דה פקטו חששות אלה התבררו כלא מוצדקות ולא מצאתי ברשת תלונות לגבי נושא זה. במהלך החודש שבו ניסיתי ובדקתי את המוצר – לא נתקלתי בכל בעיה.

ברגע שהסנסור 'ער' ועובד ישנה נורית חיווי קטנה המהבהבת בצבע ירוק.

4. תפעול

מהרגע שהותקן מד הוואטים – כל מה שנותר הוא פשוט לצמד (Pair) אותו לשעון/מחשב הרכיבה שלכם (נדרש רק בפעם הראשונה) ולרכוב. פעולת התחזוקה היחידה שאולי תידרשו אליה, היא לבצע מעת לעת 'איפוס' ידני (Zero Offset) וזאת בין היתר בשביל לפקח ולראות שהערך המתקבל נשמר והנו בקירוב לערך הכיול המקורי שבוצע למכשיר ע"י החברה. בהקשר הזה בהחלט מדובר במוצר 'התקן ושכח'.

את ה ‘Zero Offset’ תוכלו לבצע בעזרת מחשב הרכיבה או באמצעות האפליקציה הייעודית של Power2Max אותה ניתן להוריד לטלפון הנייד מחנות האפליקציות. האפליקציה נתמכת הן במכשירי אנדרואיד והן במכשירי אפל והיא מאפשרת לבצע מספר פעולות תפעול ותחזוקה נוספות דוגמת:

  • לראות חיווי סטטוס בטרייה וגרסת המכשיר
  • להתקין עדכוני Firmware במידה וקיימים
  • לבצע Factory Reset
  • לשדרג את המכשיר פונקציונלית (על כך בהמשך)
  • לבצע Zero Offset (איפוס) ידני
  • לשנות הגדרות מסוימות במכשיר
  • לאסוף נתונים מן המכשיר ולשלוח אותם ל Power2Max לצרכי שירות

החיבור של מד הוואטים לאפליקציה הוא באמצעות Bluetooth והיא עצמה די פשוטה לתפעול ואינטואיטיבית לשימוש אם כי אפשר היה לשפר את ממשק המשתמש ולהפוך אותו לקצת יותר מודרני.

בסרט להלן תוכלו לראות הסבר מלא שלי על השימוש באפליקציה:

5. קאדנס (סל"ד)

בנוסף לנתוני ההספק, ה NGeco משדר גם נתוני סל"ד הנמדדים במכשיר באמצעות מד תאוצה פנימי.

בכל המדידות וההשוואות הרבות שביצעתי אל מול מד קאדנס אחר – הנתונים התקבלו בדיוק ובהתאמה של בין 0 ל 1 סל"ד – מדויק, אמין ועובד.

דוגמא להשוואת הסל"ד באחד האימונים, בין ה NGeco ל Assioma

מבלי להיכנס יותר מדי להסברים טכניים, נציין ששיטת המדידה של הקאדנס והעובדה שהיא נעשית בצורה רציפה ובקצב גבוה מאפשרת ל NGeco לתמוך ולעבוד בצורה מדויקת גם עם מערכות גלגלי שיניים אובליים (Oval Chainrings).

6. מדידה בשתי רגליים (Dual Sided)

מדי הוואטים השונים מתחלקים, בין היתר, לכאלה שהינם חד צדדים – למשל כאלה המותקנים רק על זרוע קראנק אחת או פדל אחד בלבד וכאלה שהינם דו צדדים – כלומר ישנם בפועל שני מדי וואטים שונים המדברים אחד עם השני ומודדים את הכוחות המופקים ע"י כל רגל בנפרד.

היות ולרוב האנשים יש הבדל בכוח בין שתי הרגליים שלהם הרי שהיתרון למד וואטים דו צדדי בא לידי ביטוי בעובדה שהינו מדויק יותר לעומת מד וואטים חד צדדי אשר פשוט מכפיל את המדידה שהוא מבצע בשניים.

למרות שמדובר במד פיזי בודד, המיקום של ה NGeco ב Spider מאפשר לו מדידה וחישוב דו צדדי של הספק הרגליים וזאת בשל העובדה שהוא מודד את העיוות המיקרוסקופי הנוצר בגלגלי השיניים המחוברים אליו (כל זמן שאנו מדוושים בצורה רציפה) ולא בין זרועות הקראנק.

אבל, וזה אבל חשוב – ה NGeco לא יודע לומר בדיוק כמה וואטים תרמה כל רגל בנפרד. את הנתון הזה הוא מבצע בצורה משוערת המחושבת בשיטה הבאה:

  • לרגל ימין – לחץ דחיפה (Push) ברגל ימין פלוס משיכה (Pull) ברגל שמאל.
  • לרגל שמאל : לחיצה (Push) ברגל שמאל פלוס משיכה (Pull) ברגל ימין.

מה שאומר שהנתונים המתקבלים בחלוקה לרגליים הם לא בהכרח נכונים ומדויקים. קחו למשל את הדוגמה הבאה, בה אני מנתק לגמרי את רגל ימין מהפדל ומדווש רק ברגל אחת.

תוכלו לראות שבמד וואטים בפדלים כפול, המודד כל רגל בנפרד (Assioma) – רגל ימין אכן מראה את הערך 0 כמו שצריך ואילו ה NGeco מראה ערך ממוצע של כ 40 וואט – וזאת בשל העובדה שהערך הנמדד כתוצאה מהמשיכה ברגל ימין מיוחס לרגל שמאל.

יחד עם זאת, מבחינת ההספק הכללי (סך שתי הרגליים גם יחד) – ה NGeco ומד הוואטים בפדלים מראים את אותו סכום בקרוב (הפרש מינימלי של כ 3-4 וואטים לקטע בדוגמא) שזה מה שחשוב באמת.

7. קישוריות

ה NGeco תומך בשידור:

  • פרוטוקול ANT+ כפרופיל POWER
  • פרוטוקול Bluetooth כפרופיל POWER

תמיכה זו מאפשרת לעשות בו שימוש ולהתחבר עם כל שעון/מחשב רכיבה סטנדרטי כמו גם עם כל אפליקציות האימון הנפוצות – דוגמת ZWIFT, TRAINERROAD, SUFFERFEST, TACX TDA, ROUVY ועוד.

במהלך הבדיקות שעשיתי חיברתי את ה NGeco למספר שעוני ומחשבי גרמין מדגמים שונים ולמגוון גדול של אפליקציות – עם כולן ההתחברות הייתה מהירה ושידור הנתונים היה יציב ורציף ללא ניתוקים.

8. Auto Zero & Temperature Compensation

לצורך השגת דיוק מקסמילי – 'איפוס' (Zero Offset) הוא הליך שמומלץ לבצע למד וואטים לפני כל רכיבה. המשמעות לפעולה זו הינה שמד הוואטים מאפס שאריות עיוות בקריאה אשר ייתכן ונוצרו בשל רכיבות קודמות, שינויי טמפרטורה או בשל ההתקנה עצמה. מדובר בפעולה הדומה לזו שאנו עושים למד המשקל הביתי. הרי לא הייתם עולים על משקל כלשהו באם הוא היה מראה 1.5 ק"ג (רק לשם הדוגמא) עוד לפני שדרכתם עליו, נכון? פעולת האיפוס עוזרת למד הוואטים להציג תוצאות מדויקות יותר.

ב NGeco ישנה יכולת 'איפוס' אוטומטית. פירוש הדבר שמד הוואטים מבצע איפוס שכזה תוך כדי רכיבה בכל פעם כשהוא מזהה שהפסקתם לדווש למשך 2 שניות רציפות לפחות (מצב שבו הקאדנס אפס והשרשרת רפויה לאור העובדה שאתם במצב של Freewheeling) ולכן – למרות שעדיין ניתן לבצע 'איפוס' ידני, Power2Max טוענת שאין בכך כל צורך. פשוט עלו על האופניים ורכבו. ה NGeco כבר יעשה זאת עבורכם.

בנוסף ל Auto Zero ה NGeco מכיל מנגנון אוטומטי ל'פיצוי טמפרטורה’ – בזמן הייצור במפעל, כל מד וואטים מוכנס לתא מיוחד הניתן לשליטה מבחינת אקלים וטמפרטורה. עקומת התנהגות המד לשינויים בטמפרטורה מתועדת בטווחים שונים ומתוכנתת לתוכו כך שאם במקרה בין שתי פעולות 'איפוס' אוטומטיות (כפי שתוארו לעיל) נמדדת טמפרטורה שונה – מנגנון פיצוי הטמפרטורה נכנס לפעולה ומתאים את ערך קיזוז האפס שנעשה עד אשר יתבצע 'איפוס' אוטומטי חדש. כל זה ע"מ לגרום למד הוואטים להיות הכי מדויק שאפשר.

למרות האמור לעיל, Power2Max ממליצה ברכיבה ומדידת הספק על טריינר, וולדרום או סתם רכיבה בחוץ עם עצירות מרובות, דווקא לכבות את הפיצ'ר הזה. לאחר התלבטות קצרה בנושא והיות ולא סמכתי על כך שאזכור לשנות את ההגדרה בכל פעם שאני מחליף בין רכיבת חוץ לפנים, החלטתי פשוט לבטל את פונקציית האיפוס האוטומטי לגמרי (היא מופעלת כברירת מחדל) ואת כל המדידות וההשוואות שביצעתי למד עשיתי רק באמצעות איפוס ידני אותו ביצעתי אחת לכמה ימים לאחר כ 10 דקות חימום.

את השינוי בהגדרה הזו מבצעים בעזרת האפליקציה.

שימו לב שאיפוס ידני נעשה כאשר אתם נדרשים להתנתק מהפדלים ולהחזיק את האופניים בצורה אנכית ללא תזוזה. הסיבה שצריך להתנתק מהפדלים היא מפני שהאופניים אומנם במצב סטטי (קאדנס אפס) אך הם אינם במצב של Freewheeling (כמו בעת הפסקת הדיווש בזמן רכיבה) ולכן החיבור לפדלים עשוי כן לגרום ללחץ מסויים על השרשרת מה שישפיע על תוצאת פעולת האיפוס של מד הוואטים.

9. דיוק ועקביות

Power2Max מצהירה כי היא מכיילת את מדי הוואטים שלה במפעל ובאמצעות מתקן בעל חיישן מומנט מיוחד שהנו בעל דיוק של 0.1% +/- . החברה מבטיחה ומצהירה כי ה NGeco יהיה בעל סטיית דיוק של 2% +/- או פחות ביחס לכיול זה, ללא תלות בהשפעות סביבתיות.

כל ההשוואות שביצעתי ל NGeco היו מול ה Assioma, מד הוואטים בפדלים של חברת Favero האיטלקית שלו סטיית דיוק מוצהרת של 1% +/-.

חשוב להדגיש כי השוואה בין שני מדי וואטים שונים היא סיפור מאתגר משני טעמים עיקריים:

  1. אם מתגלה ביניהם הפרש גדול, כזה החורג מסטיית הדיוק המוצהרת – אתה לא באמת יכול לדעת מי מהם צודק.
  2. גם אם שניהם מראים את אותה תוצאה – לא בהכרח ששניהם צודקים.

בדרך כלל כדאי לבצע מדידות והשוואות מול לפחות שני מדי וואטים אמינים ושונים. יחד עם זאת, אני משתמש ב Favero Assioma כבר יותר משנה וביצעתי באמצעותו עשרות (אם לא מאות) מדידות אל מול טריינרים ומדי וואטים שונים ולמדתי לסמוך על התוצאות שמד זה מספק. בנוסף ביצעתי בו לאחרונה מבחן  מומנט (Torque)  סטטי לבדיקת אמינות התוצאות והוא עבר אותו בהצטיינות יתרה.

במשך כחודש, השוותי בין שני מדי הוואטים הללו ביותר מ 20 רכיבות שונות שכללו הן רכיבות חוץ ארוכות ובעצימות משתנה והן רכיבות פנים על הטריינר במוד ERG ו SIM ובמגוון אפליקציות.

רשימת האימונים והבדיקות שביצעתי

בשורה התחתונה בכל הרכיבות ובכל ההשוואות הממצאים היו זהים כמעט אחד לאחד:

  • הבדל ממוצע של בין 0-3 וואטים בלבד. אם לרגע נניח כי ה Assioma הוא 'מקור האמת' שלנו, מדובר על הבדל של כ 1% עד 1.5% ביניהם.
  • בכל המדידות ה Assioma היה בעל הערך הגבוה ביותר – מה שמראה על עקביות מרשימה.
  • הגרפים שהתקבלו חפפו אחד את השני בצורה מרשימה – כולל בספרינטים ושינויי עצימות מהירים.
דוגמא 1 – רכיבת מסלול ב ZWIFT (מוד SIM) ולאחריה רכיבת אימון מובנה ב SUFFERFEST ׁ(מוד ERG)
דוגמא 2 – רכיבת חוץ ארוכה – אילת – מסלול הישראמן
דוגמא 3 – זום אין לקטע בתוך אימון מובנה שנעשה ב ZWIFT עם קטעי ספרינטים חזקים, אינטרוולים של Over & Unders ואינטרוול Tempo ארוך

בתחילה הייתי מקפיד לבצע לפני כל אימון חימום של כ 10 דקות ואז ביצוע איפוס ידני בכ"א ממדי הוואטים הללו, אחרי כמה אימונים זנחתי גם את זה ועדיין המשכתי לקבל תוצאות זהות.

הדבר השלילי היחידי שאני יכול לציין הוא שבכמה רכיבות נראה שה NGeco מייצר לעיתים כמה Spikes קצרצרים שבהם נרשם לשנייה מסוימת וואט גבוה ולא הגיוני. יחד עם זאת, בהחלט יכול להיות שלא מדובר באשמת מד הוואטים אלא הסיבה לכך הינה הפרעה כלשהי בשעון המודד או שילוב של הפרעה אלחוטית בתקשורת. כך או כך, הדבר לא באמת משפיע על התוצאה הכללית או הממוצעים. הדבר היחידי שנגרם בשל כך הוא שלעיתים תוצאת הוואט המקסימלי (Maximum Watt) הנה שגויה בשל ה Spike.

דוגמא ל SPIKES – שימו לב שבדוגמא ספציפית זו גם ה Assioma סובל מ Spike (שלילי).

בשורה התחתונה נראה שה NGeco בהחלט עומד בהגדרת סטיית הדיוק של היצרן ואפילו טוב יותר.

10. שדרוגים אפשריים / ההבדל בין ה NGeco ל NG

ה NGeco הוא אחיו הצעיר ו-ה'רזה' מבחינה פונקציונלית של דגם ה NG היוקרתי יותר.

מעבר כמובן למחיר, בטבלה להן תוכלו לראות את ההבדלים העיקריים בין הדגמים:

Power2Max מאפשרת לכם באמצעות מספר שדרוגי תוכנה אופציונליים, להפוך את ה NGeco ל NG הלכה למעשה (למעט הסוללה). לכל שדרוג שכזה תג מחיר משלו ותוכלו לבחור את הרלוונטי עבורכם:

  • דיוק – בעת הרכישה, תוכלו להזמין את ה NGeco כך שיכויל במעבדת החברה לרמת דיוק של 1% +/- במקום ל 2%.
  • נתון איזון בין הרגליים (L/R Balance) –  בכל עת ובאמצעות האפליקציה תוכלו לבחור ולשדרג את יכולות המכשיר כך שיציג את נתוני ההספק בין הרגליים. הן כמספר והן כאחוזים.
  • נתון יעילות/אחידות הדיווש (Pedal Smoothness) – בכל עת ובאמצעות האפליקציה תוכלו לבחור ולשדרג את יכולות המכשיר כך שיציג נתון זה.
  • הרחבת האחריות – תוכלו לרכוש הרחבה לתקופת האחריות משנתיים ל 5 שנים.

האופציה לשדרג מעלה שתי שאלות מעניינות:

  1. אילו מבין השדרוגים הללו מומלצים?

למעט הרחבת תקופת האחריות שבהחלט שווה לשקול, אישית לא הייתי משקיע ומוסיף כסף עבור שאר השדרוגים מהסיבות הבאות:

  • דיוק – למרות שה NGeco הינו בעל סטיית דיוק של עד 2% לעומת 1% של ה NG, התוצאות שהוא מודד בהחלט טובות מבחינת דיוק ועקביות. אני לא בטוח ש ה NG היה בהכרח מספק נתונים טובים יותר וגם אם כן הרי שעבורי הפער הזה זניח בכל מקרה.
  • L/R Balance – כפי שכתבתי לעיל, נתון ספציפי זה ב NG ו ב NGeco הינו בגדר 'שיעור מחושב' ובבדיקות שעשיתי נמצא כמאוד לא מדויק.
  • Pedal Smoothness – באקו סיסטם של גרמין, המקום היחידי שבו תוכלו לראות נתון זה הוא בשעון/מחשב הרכיבה שלכם בזמן הרכיבה עצמה. בשל מה שנראה כחוסר רצון/חשק של גרמין לשתף פעולה, הנתון עצמו לא נשמר בקובץ האימון (Fit) שמייצר מחשב הרכיבה כך שבכל מקרה לא תוכלו לנתחו לאחר האימון. אציין שלא בדקתי קבצי אימון המוקלטים במחשבי רכיבה של יצרניות אחרות.

2. האם בכלל שווה לקנות NG מראש ולא להסתפק ב NGeco?

לאור התשובה לשאלה הראשונה, אני בהחלט תוהה  אם Power2Max לא 'ירתה לעצמה ברגל' ופגעה משמעותית במכירות של ה NG אל מול ה NGeco.

אלא אם כן הנכם פאנטים לגבי הצורך בסוללה נטענת לעומת שימוש בבטרייה קבועה, הרי שאישית אני לא מוצא סיבה ממשית לרכוש NG אל מול החלופה של ה NGeco הניתן גם לשדרוג בהתאם לצורך.

11. מחיר ואחריות

ה NGeco מגיע עם שנתיים אחריות. כאשר המחירים בארץ כפי שנמסרו לי ע"י היבואן, הינם:

  • 2,300 ₪ למד וואטים בתצורת ספיידר בלבד.
  • 2,800-3,400 ₪  לספיידר וזרועות קראנק ללא גלגלי שיניים.
  • 3,400-3,900 ₪ לסט שלם בשילוב זרועות קראנק וגלגלי שיניים ביחס ובמידות שרוצים.

מבחינת מידות אפשרויות (לתצורת סט), ניתן להזמין:

  • אורך זרועות קראנק 155,165,170,172.5,175 מ"מ
  • גלגלי שיניים 48/35 (ייעודי לסראם) AXS 12, 50/34, 52/36, 53/39 ,54/42, 55/42, 56/42

שדרוגי תוכנה (כפי שתוארו לעיל) ניתן לרכוש ב 200 ₪ לשדרוג ספציפי.

כאמור, מחירו של דגם ה NG בתצורת Spider בלבד עולה בארץ 4,200 ₪ לעומת 2,300 ₪ עבור ה NGeco.

12. היבואן בישראל

אמרת Power2Max בישראל אמרת גיל טרויגוט שהינו הבעלים של חברת Calze היבואנית של Power2Max (ומותגים נוספים) בישראל. הרבה מן ההצלחה של Power2Max בשוק המקומי נובעת בזכות תודעת השירות של גיל. במידה ותזדקקו לסיוע / הדרכה / פתיחת קריאת שירות וכו' – תוכלו לעשות זאת ישירות ומקומית מול גיל ומהבחינה הזו טוב לדעת שליבואן יש גם את הידע וגם את היכולת הנדרשים לספק ללקוחות תמיכה שוטפת למוצר ובכך לחסוך את הצורך בפנייה ישירה לחברה.

13. שורה תחתונה – יתרונות וחסרונות

יתרונות

  • מד וואטים ותיק ונפוץ בשוק – זוכה לביקורות חיוביות ברשתות החברתיות
  • מדויק ועקבי – עומד בהצהרת היצרן
  • מדידת הספק דו צדדי (שתי הרגליים)
  • מוגן יחסית מפני תאונות – היתרון המרכזי של מד וואטים ב Spider הוא ההגנה שמיקום זה מעניק למד במקרה של תאונה או נפילת האופניים.
  • פשוט להפעלה – אינו דורש פעולות תחזוקה כלשהן – עושה את העבודה.
  • משדר גם בבלוטות וגם באנט – גמישות מלאה בהתחברות לשעוני/מחשבי רכיבה ולאפליקציות אימון.
  • שנתיים אחריות.
  • מוגבה במערך שירות ותמיכה מקומי טוב של היבואן.

חסרונות

  • התקנה – רוב האנשים יידרשו לסיוע טכנאי (מכונפן) – זמן ועלות.
  • לא ניתן לניידו בקלות בין זוגות אופניים שונים הן בשל התקנה יחסית מורכבת והן בשל התאמה מאוד ספציפית למערכת הקראנק.
  • כתלות במערכת הקראנק הקיימת שלכם – ייתכן ותידרשו להחליף את כולה.
  • נתוני L/R Balance בין הרגליים (במידה והחלטתם לשדרג) – אינם מדויקים אלא משוערים.
  • נתוני Power Smoothness (במידה והחלטתם לשדרג) – באקו סיסטם של גרמין, אינם ניתנים לצפייה כשאר נתוני קובץ האימון.
  • מגן בטרייה – סוג של גומי נצמד – עושה רושם שעשוי לעוף במקרה של נפילה או מכה ממוקדת (למשל משטיפה בזרם מים חזק).

14. לסיכום

ה NGeco בהחלט עושה את העבודה שאתה מצפה ממד וואטים 'גרמני' והנו פשוט, יעיל, עומד בטווח הדיוק המוצהר ואולי הכי חשוב – עקבי בתוצאות.

לאחר כחודש שימוש אינטנסיבי עם מספר לא מבוטל של בדיקות, מדידות והשוואות ולאור התוצאות – אני בהחלט שוקל שלא להחזירו, אלא לרכוש אותו כמד וואטים נוסף על האופניים כך שיהיו לי שני מקורות אמינים בהשוואות ובסקירות שאני מבצע אל מול טריינרים ומדי וואטים אחרים.


הירשמו לבלוג וקבלו עדכון לגבי תכנים חדשים ישירות לאימייל שלכם.

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. דוד

    איזה כייף לקרוא אותך
    הכל מפורט ומוסבר לעילה לעילה
    גם בפרטי אתה זמין תמיד לכל שאלה.
    עוקב ומעריך מאוד.

  2. אבי

    יש לי את מד הוואטים הזה כבר שנה וחצי ואני חייב לציין שהסקירה הזו מדויקת, הוגנת וברמה גבוהה. מסכים עם כל מילה ולא הייתי מוסיף דבר. בסופו של דבר אני ממליץ בחום גם על ngeco וגם על גיל טרויגוט.

  3. שי

    יש לי את מד הוואטים הנל כבר כמעט 3 שנים אמין מדויק והשרות של גיל פשוט מיוחד .כתבה מעולה ומדויקת כל הכבוד

  4. רפי

    כרגיל, סקירה יסודית מקצועית ובשפה ברורה ועניינית.
    תודה רבה שי

כתיבת תגובה