You are currently viewing אפליקציית TrainerRoad – כל מה שרציתם לדעת – סקירה<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">7</span> min read</span>

אפליקציית TrainerRoad – כל מה שרציתם לדעת – סקירה7 min read

טריינררוד הינה אחת מן האפליקציות הוותיקות הקיימות בתחום אימוני רכיבת Indoor. המוטו המרכזי של החברה משחר הקמתה (אי שם בשנת 2011) הינו להפוך אותכם לרוכבים חזקים ומהירים יותר ביעילות מקסימלית מבחינת זמן והשקעה.

האנלוגיה הכי טובה שעולה במוחי כשאני מנסה למצוא דרכים להסביר במה TrainerRoad שונה מאפליקציות אימון אחרות – היא סצנת האימון של רוקי בסרט האלמותי 'רוקי 4', כשהוא מתאמן בערבות סיביר לקראת התחרות מול איוואן דראגו האיום. 

זוכרים את הסצנה?

איוואן מתאמן כשהוא מחובר לסנסורים ומחשבים, מכונות מצפצפות בשלל אורות עם מתקנים שעולים ויורדים, מוקף צוות מאמנים עצום ויריבי אימון ואילו רוקי מתאמן בצריף בודד, דוחף כרכרות סוסים בשלג  חוטב גזעי עצים ומזיז צמיגי טרקטורים מצד לצד – וכל זה בניצוחו של מיקי גולדמיל המאמן הוותיק והרגזן אך עם הלב הענק.

בסוף אתם יודעים איך זה נגמר, נכון?

רוצה לאמור – 'פשטות ויעילות' הן אינן מילים גסות וזה בדיוק מה שהופך את TrainerRoad למיוחדת. נכון, זה לא נעשה בעזרת גרפיקה נוצצת, רכיבות על מסלולים אייקוניים ברחבי העולם או ריגושים 'חברתיים' (Social) מיוחדים כמותם תוכלו למצוא בזוויפט ובפלטפורמות אימונים נוספות – אבל אם אתם מחפשים להשיג תוצאות ומהר, הרי ש TrainerRoad היא בהחלט אופציה מצוינת עבורכם.

1. תוכניות אימון

מיקודה וחוזקה של TRAINERROAD הוא בתוכניות אימון מגוונות המשלבות אימוני רכיבה מובנים (Structured Workouts) אותם תוכלו לבצע במוד ERG בו 'הטריינר החכם' שולט ומכתיב לכם את ההתנגדות או במוד בו אתם שולטים בהתנגדות בעצמכם, ע”י חילופי הילוכים ושינויי מהירות.

תוכניות האימון מספקות מענה עבור כל סוגי הרוכבים באשר הם – כביש, שטח, קריטריום, סיבולת, נג"ש וטריאתלון לסוגיו השוני (כולל הנחיות ביצוע לאימוני ריצה ושחיה).

התוכניות מתפרסות על פני 3 שלושה שלבים (בלוקים) עיקריים: Base, Build ו Specialty ואורך כל אחת מהן נע בדרך כלל בין 4 ל 12 שבועות.

שלב ה Base מתרכז בבניית הכושר הבסיסי שלכם והינו אידיאלי כשלב לביצוע בהכנות לפתיחת עונת הרכיבה.

שלב הבנייה, מתחיל להיות קצת יותר ספציפי: עם תוכניות לפיתוח כוח מתפרץ (ספרינט), כוח מתמשך (Sustained), אימונים המותאמים לתחרויות טריאתלון (לסוגיהם השונים) ואף תוכנית אימונים כללית למי שבוחר שלא להתמקד במשהו מסוים.

שלב ההתמקצעות/התמחות מחדד ומתמקד בסוג הרוכב המאפיין אותכם כמו גם בהתמחות הספציפית הנדרשת לכם (במידה וקיימת).

המבחר עשיר ומגוון וכ"א יוכל למצוא את התוכנית המתאימה לו:

  • Road Racing – עם מיקוד עבור Climbing Road Race, Criterium, Gran Fondo, Rolling Road Race, Time Trial
  • Triathlon – עם מיקוד עבור Full-Distance Triathlon, Half-Distance Triathlon, Olympic Distance Triathlon, Sprint Distance Triathlon
  • Off Road – עם מיקוד עבור Cross-Country Marathon, Cross-Country Olympic, Cyclocross, Gravity, Short Track Cross-Country

עבור כל תוכנית מופיע הסבר מפורט לגבי מטרתה ויעדיה. בנוסף תוכלו לשלוט ולהתאים את כמות ונפח האימונים הריאלית עבורכם לביצוע בשבוע – וזאת בהתאם לזמן שיש לכם להשקיע ולאורח חייכם.

טריינררוד מאפשרת לכם גם לתפור תוכנית ייעודית עבורכם –

בעזרת סט של שאלות עליהם אתם נדרשים לענות, האפליקציה תנסה להתאים לכם תוכנית ע"מ לעמוד במטרות שהגדרתם כמו גם להביא אותכם בכושר המיטבי למועד תחרות היעד שלכם – במידה ויש כזו.

השאלות שאתם נדרשים להשיב עליהן:

  • כמות שעות אימון שבועיות אתם מוכנים להשקיע?
  • רמתכם כרוכבים?
  • האם יש לכם תחרות יעד ותחרויות משנה כהכנה ומתי? לא חובה – אבל במידה ויש לכם, האפליקציה תתאים את לו"ז התוכנית והקושי המצטבר כך שתגיעו למועד תחרויות אלה בשיא הכושר שלכם.
  • סוג הרכיבה שאתם עוסקים בה? (טריאתלון, שטח, נג"ש, כביש וכו')
  • המועדים הרצויים לכם עבור תחילת התוכנית וסיומה?

בהתאם לתשובות שסימנתם, תוצג לכם התוכנית המוצעת לכם ותוכלו לאשרה, לערוך בה שינויים או לדחותה.

2. יומן

תוכנית אימון היא בסופו של דבר סט מסויים של אימונים מובנים מספריית האימונים העשירה (מאוד) של האפליקציה. ברגע שתבחרו תוכנית מסוימת – האימונים הללו ישובצו אוטומטית ביומן האפליקציה כך שתוכלו לאתר ולבצע אותם בצורה נוחה.

בדומה ל TrainingPeaks, טריינררוד מנהלת עבורכם יומן פעילות דינמי. ביומן יופיעו כל האימונים שביצעתם בעבר וכן כל האימונים המתוכננים לכם בעתיד.

במידה וקישרתם את טריינררוד לאפליקציות נוספות דוגמת Garmin Connect או Strava, תוכלו לראות אימונים ששמרתם באפליקציות אלה גם ביומן של TrainerRoad – זה נוח באם אתם רוצים להסתכל ולנתח את כל הרכיבות שלכם, כולל רכיבות שביצעתם בחוץ או באפליקציות אחרות (דוגמת זוויפט) במקום אחד.

היומן הוא פונקציונלי ומאפשר לכם בין היתר:

  • לבחור ולחקור פעילויות שביצעתם בעבר
  • ליצור פעילויות עתידיות ולשבץ אותן ביומן
  • להזיז, לשנות ולמחוק מועדים של פעילויות ואימונים כמו גם לשנות ולהזיז בלוק שלם של תוכנית אימון.

בנוסף אתם יכולים "לייצא" את יומן האימונים של האפליקציה ליומן המשרדי שלכם – דוגמת Google Calendar, Outlook ועוד. כך שאתם יכולים לראות את כל האימונים שביצעתם בעבר או אמורים לבצע בעתיד גם ביומן המשרדי שלכם בעבודה.

3. אימונים מובנים

ללא ספק הפורטה של TrainerRoad הינו ספריית האימונים שלה. האפליקציה כוללת מעל ל 2,000 אימונים מכל הסוגים והמינים. לכל אימון יש הסבר מפורט והוא מאונדקס ע"פ זמן, רמת קושי ומיקוד.

קיטלוג זה גם מאפשר לכם לבצע חיפושים נוחים ע"מ למצוא את האימון שבא לכם לבצע כרגע.

בדרך כלל לכל אימון יהיו מספר מופעים/וריאנטים הנבדלים ביניהם ברמת הקושי והמשך – אך הללו ניתנים לשינוי גם בזמן אמת תוך כדי ביצוע האימון עצמו. לדוגמא: תוכלו לשנות את עצימות האימון (להעלות או להוריד) ואפילו להאריך את קטעי החימום והשחרור בצורה דינמית תוך כדי רכיבה.

לדוגמא אימון בשם ADAMS עם מספר מופעים השונים ברמת הקושי והזמן

תוכניות האימון שהוזכרו לעיל הן למעשה בחירה ממוקדת בסט מסוים של אימונים מובנים מתוך הספרייה בהתאם למשך ויעדי התוכנית הספציפית שבחרתם. אך בין אם בחרתם לבצע תוכנית כלשהי ובין אם לאו, תמיד תוכלו לבחור אימון מסוים מהספרייה ולבצע אותו אד-הוק או לשבצו ביומן במועד עתידי כלשהו.

ברירת המחדל לביצוע האימונים הינה במוד ERG בו הטריינר החכם שולט ומכתיב לכם את ההתנגדות, אך ניתן גם לבטל מוד זה (כולל באמצע אימון) ולשלוט בהתנגדות בעצמכם, ע”י חילופי הילוכים ושינויי מהירות.

ה Workout Player של טריינררוד הוא כ"כ פשוט ואינטואיטיבי שאין מה להרבות עליו במילים והסברים, אבל עבור אותם משתמשים חדשים שרק עושים את צעדיהם הראשונים באפליקציות אימון, להלן כמה טיפים שיסייעו לכם:

על המסך, האימון מופיע כתרשים עמודות כחול. כל עמודה כזו הינה למעשה אינטרוול תחום בזמן שיש לבצע כאשר המטרה שלכם היא לעמוד בעצימות הנדרשת (גובה העמודה).

תוך כדי האימון משורטטים 3 קווים בזמן אמת המשקפים את ביצועיכם:

  • קו צהוב – ההספק בוואטים שאתם מייצרים.
  • קו לבן – הסל"ד שלכם – במידה וקישרתם סנסור כזה.
  • קו אדום – הדופק שלכם – במידה וקישרתם סנסור כזה.

את מדדי היעדים הנדרשים כמו גם את מדדי הביצוע שלכם בפועל, תוכלו לראות בתצוגת המסך בחלק העליון.

בכל שלב באימון תוכלו:

  • להעלות ולהקטין את העצימות במידה ואינה תואמת למצבכם והרגשתכם.
  • לדלג על אינטרוולים ולקפוץ לכל נקודת זמן באימון עצמו – ע"י עצירה וגרירת סמן הזמן למקום שבא לכם.
  • לצאת או לחזור ממוד עבודה ERG
  • לעשות PAUSE במידה ואתם זקוקים להפסקה כלשהי
  • לקפוץ למסך הסנסורים – ע"מ להסדיר בעיית חיבור כלשהי.
  • לסיים את האימון

באם אתם חובבי צפייה בסרטים תוך כדי אימון (נטפליקס או אחר) תוכלו להקטין את המסך בצורה כזו שתופיע רק שורה מינמילית עם פרטי האימון, כך שתוכלו לפתוח חלונות נוספים על המסך ולצפות בכל סרט שבא לכם.

אתם אפילו יכולים לעשות אימון ב TRAINERROAD (תחתית המסך) ובמקביל לרכוב ב ZWIFT

4. בניית אימון בעצמכם

בשל שמירה על זכויות יוצרים, TrainerRoad לא מאפשרת לייצא את האימונים שלה לפלטפורמות אחרות אבל כן ניתן לייבא אימונים ואפילו לבנות אימונים בעצמכם ולטעון אותם לספרייה.

הדרך לעשות זאת הינה באמצעות תוסף אפליקטיבי נוסף אשר אותו יש להוריד בשם TrainerRoad Workout Creator (לינק). התוסף עובד רק במחשבי ווינדוס ומק.

באמצעות התוסף תוכלו:

  • לייבא אימונים שבניתם באפליקציה אחרת ושמרתם בפורמט MRC או ERG
  • לבנות אימון חדש.
  • להעתיק אימון קיים מתוך הספריה ולשנות אותו.

בסוף הכנת האימון, בין אם בניתם, עדכנתם או ייבאתם אימון מאפליקציה אחרת, יש לבחור באופציה PUBLISH וזאת ע"מ להעלות את האימון לענן ולמשתמש שלכם. בפעם הבאה שתיכנסו לאפליקציה (או שתבצעו REFRESH) – תוכלו לראות את האימון בספרייה. אימונים שהעלתם בעצמכם יופיעו תחת הקטגוריה CUSTOM.

למי שמתקשה, הרי שישנם לא מעט סרטוני הדרכה שמסבירים איך לבצע פעולות אלה. חפשו בגוגל.

חשוב לציין כי למי שיש חשבון ב TrainingPeaks, יכול לבנות את האימון ב TrainingPeaks והוא כבר יופיע לו בצורה אוטומטית ביומן האפליקציה ביום שבו שיבצתם אותו לביצוע – ככה שלא נדרשת שום פעולת יבוא מיוחדת מצדכם.

5. אימוני רכיבה בחוץ – Outside Workouts

במידה ובא לכם להתאמן ולרכוב בחוץ, טריינררוד מאפשרת לכם להמיר כמעט כל אימון בספריה ובתוכניות האימון להנחיות ביצוע בחוץ בשני אופניים:

  • כ "דף הנחיות" לביצוע, אותו תוכלו לראות במכשיר הנייד שלכם (באפליקציה) בזמן שאתם רוכבים בחוץ.
  • סנכרון האימון ישירות למחשב הרכיבה שלכם – Garmin Edge ו Wahoo Element, כך שתוכלו לראותם ולתפעלם בצורה נוחה יותר תוך כדי רכיבה.

ההנחיות יופיעו הן כ target watts נדרשים, עבור מי שיש לו מד וואטים באופניים והן כ target RPEs (סרגל מאמצים מ 1-10) למי שאין לו סנסור כזה ורוכב לפי תחושה. בסיום הרכיבה, במידה והקלטתם אותה על מחשב/שעון הרכיבה, יסונכרנו נתוני האימון בחזרה עם טריינררוד ותוכנית האימונים תעודכן בהתאם.

במידה ובחרתם לבצע תוכנית אימון ספציפית כלשהי, הרי שכבר בשלב הרישום לתוכנית אתם יכולים לסמן מראש ימים בשבוע שתמיד יבוצעו כאימוני רכיבה בחוץ. לדוגמא – אם אתם בוחרים תוכנית אימונים בעלת 3 אימונים בשבוע – יום ב', ד' ושבת – אתם יכולים בשלב הכנסת התוכנית ליומן לסמן מראש שכל האימונים של שבת יוחלפו לאימוני חוץ.

כשאתם ממירים אימון Indoor לאימון Outdoor – זה אינו אותו אימון 1:1. טריינררוד מחליפה את האימון (שימו לב כי שם האימון ישתנה) לאימון מובנה המותאם יותר לביצוע ברכיבת חוץ ע"מ להשיג את היעדים הנדרשים לאותו אימון ספציפי וזאת בהתאם למשך זמן האימון, המאמץ, ה TSS הנדרשים וכו'. בדר"כ האימונים בחוץ יהיו ארוכים מעט יותר כ 15 עד 30 דקות יותר.

6. אימונים משותפים  – Group Workouts

אם תרצו מדובר בשילוב אינהרנטי של ZOOM בתוך האפליקציה שמאפשר לבצע אימון משותף עם חברים. המשתתפים יכולים לשתף ולפתוח ערוצי קול, וידאו ונתונים ובכך להשיג זריקת מוטיבציה נוספת לביצוע אימונים כמו גם כיף חברתי.

האימון המשותף יתחיל ברגע שיוזם המפגש מתחיל אותו. ניתן לקבוע מפגשים עתידיים ולשלוח אליהם זימונים או לקבוע מפגש שכזה אד-הוק, ע"י שיתוף קוד שמפיקה האפליקציה.

כרגע הפיצ'ר החדש מוגבל ל 10 אנשים נוספים.

7. אימוני קבוצה

יש ב TrainerRoad אופציה לפתוח קבוצות (מועדנים) וירטואליים ולשייך לקבוצה אימונים מסוימים מתוך הספריה, בין אם אלה אימונים כלליים או כאלה שבניתם בעצמכם. רק מי שחבר בקבוצה יכול לראות אימונים אלה.

היתרון הגדול בשימוש בפונקציה זו הינו שהיא מאפשרת למאמן לבנות אימון לטעון אותו פעם אחת ולשתף אותו בצורה נוחה עם כל חברי הקבוצה מבלי שהם יצטרכו לטעון אותו בעצמם.

כמו-כן ניתן לראות בצורה נוחה יותר, מי מחברי הקבוצה עשה את האימון ואיך האימון בוצע.

8. מבחני FTP

האימונים בטריינררוד נגזרים כולם ביחס (אחוזים) ל FTP שלכם שהינו סף הכוח הפונקציונאלי ומהווה מדד לכושר הרכיבה שלכם. ה FTP (הנמדד בוואטים) מוגדר ככוח ההספק הממוצע הפוטנציאלי שלכם עליו תוכלו לשמור באופן תיאורטי למשך כשעה.  על ידי ידיעת ה FTP שלנו, לא רק שנוכל לעקוב אחר שינויים בכושר לאורך זמן, אלא נוכל גם להשתמש בטווחי כוח (Zones) ואימונים יעילים וספציפיים ביחס לאותו  FTP ע”מ לשפר אותו.

המטרה המוצהרת של TrainerRoad הינה לשפר (או לכל הפחות לשמר) לכם את ה FTP ולכן ברוב תוכניות האימון ישובצו בלו"ז מספר מבחנים שמטרתם לאמוד את יכולתכם העדכנית.

מכל הנתונים השונים שאתם יכולים להזין ולעדכן בפרופיל שלכם – הרי ש ה FTP הוא החשוב ביותר והיחידי שבאמת משפיע על טיב ואיכות האימון שכן כל האימונים בטריינררוד נגזרים ביחס ישיר ממדד זה.

FTP גבוה מדי שאינו מותאם ליכולתכם, עשוי לגרום בסופו של דבר לעייפות מוגברת, העלאת הסיכוי לפציעה ולתחושת כישלון במידה ואינכם מסוגלים לבצע את הנדרש. כמובן שגם ההפך אינו מומלץ – FTP נמוך מדי פירושו אימונים קלים ולא מאתגרים שבסופו של דבר לא ישיגו את המטרה שלשמה אתם מתאמנים.

האפליקציה מציעה 3 פרוטוקולים לביצוע מבחני FTP:

  • מבחן '20 דקות' – הפרוטוקול הכי נפוץ שיש.
  • מבחן '8 דקות'.
  • מבחן ה RAMP – המבוצע במוד ERG – הטריינר אחראי על ההתנגדות.

בסיום המבחנים האפליקציה תחשב עבורכם את ה FTP הנמדד ובמידה ותאשרו את התוצאה תדאג לעדכן את הנתון בצורה אוטומטית.

חשוב לציין:

  • יש הטוענים כי פרוטוקול מבחן ה RAMP נחשב פחות מדויק ממבחן ה '20 דקות' – אבל הוא קל יותר לביצוע מבחינת הרגשה ואחרי כמה דקות מנוחה תוכלו אפילו לבצע אימון אחר. כמו-כן משתמשים רבים טוענים כי התוצאות המתקבלות בו הן דווקא קרובות מאוד למציאות והוא זוכה לפופולריות רבה.
  • המבחן של ה-8 דק׳ פחות יתאים לספורטאי סבולת דוגמת טריאתלון ונג"ש.
  • הן במבחן ה 20 דקות והן במבחן ה 8 דקות, האפליקציה יודעת להוציא אותכם בצורה אוטומטית ממצב ERG ולהעבירכם למצב התנגדות רגיל בו אתם אחראים על יצירת ההתנגדות (בעזרת ההילוכים) שהרי זו מטרתו של המבחן – לא לשמור אותכם על ערך וואט מסויים אלא שתדוושו הכי חזק שאתם יכולים.

9. ניתוח נתונים והפקת תובנות

בדומה ל TrainingPeaks, טריינררוד מאפשרת לבצע אנליזה מפורטת לכל האימונים שביצעתם. ברמת האימון הבודד, תוכלו לעשות deep dive לכל אינטרוול באימון כולל יכולת לזום-אין מפורט ככל שתרצו.

ברמה הכללית תוכלו לראות את גרף האימונים המציג נתוני עומס (TSS) ועייפות לאורך זמן, כולל נתונים מרכיבות בחוץ במידה ואתם טוענים אותן ל TrainerRoad.

בנוסף תוכלו לראות את כל השיאים האישיים שלכם ברכיבה ולחתוך ולהשוות אותם לאורך תקופות שונות. זוהי אופציה שימושית במיוחד לרוכבים היותר מקצועיים שביננו שכן הם יכולים לחתוך את העונה שלהם לתקופות ולהשוות ביניהם לאורך השנים. לדוגמא הכושר שלי בפתיחת העונה ומחנות האימונים השנה אל מול השנתיים האחרונות לתקופה המקבילה. האם הגזמתי באימונים? האם אני בכושר יותר טוב? פחות? וכו.

10. פלטפורמות נתמכות

האפליקציה רצה על כל הפלטפורמות הנפוצות:  Windows, Mac מכשירי iOS ו Android, אך היא אינה תומכת ב Apple TV.

אחד היתרונות של TrainerRoad הינו שהיא אינה תובענית במשאבים לא מבחינת CPU ולא מבחינת מעבד גרפי ולכן היא תרוץ מצויין כמעט על כל מכשיר שיש לכם.

11. קישוריות לטריינרים וסנסורים

אסכם זאת כך – אם יש לכם טריינר שלא נתמך ע"י TrainerRoad – תחליפו אותו. האפליקציה תומכת כמובן בפרוטוקול Bluetooth ו ANT וניתן לקשר אליה כל טריינר התומך בפרוטוקלים סטנדרטיים אלה.

במקביל לטריינר, האפליקציה מאפשרת כאופציה לחבר ולקשר אליה מד דופק, מד קאדנס (במידה והטריינר שלכם לא משדר נתון זה ואתם מעוניינים לקשר מד קאדנס ייעודי)  ומד וואטים.

קישור של מד וואטים (במידה ויש לכם) מאפשר לכם לעבוד גם במוד של Power Match שבו TrainerRoad יכולה להורות לטריינר להתעלם מנתוני הוואטים שלו עצמו ולקבוע את עוצמת ההתנגדות ביחס למד הוואטים החיצוני שלכם.

במילים אחרות, במידה ואינכם סומכים על הדיוק של הנתונים המדווחים מהטריינר שלכם, ניתנת לכם אופציה לקבוע ‘מקור’ אחד (מד הוואטים שלכם) שעל פיו תיקבע ההתנגדות באימונים שאתם מבצעים על הטריינר, כך שתוכלו לדעת בוודאות ש X וואט ברכיבת חוץ זהים ל X וואט ברכיבה על הטריינר.

בנוסף כדאי לציין כי TrainerRoad מאפשרת לכם לבצע כיול / Spindown לרוב סוגי הטריינרים ומדי הוואטים – ישירות מהאפליקציה.

במידה ואין לכם טריינר חכם וגם לא מד וואטים, יש לכם אפשרות לחבר לטריינררוד 'מד מהירות' והיא תמיר ותתרגם את המהירות לוואטים. זה לא הכי מדויק, אבל זה יאפשר לכם להשתמש באפליקציה גם עם ציוד ישן. שיטת התחברות שכזו נקראת באפליקציה "Virtual Power".

12. כמה זה עולה?

עלות מנוי חודשית הינה $19.95 או $189 לשנה מראש (חיסכון של כ $50  בשנה).

לשם השוואה, ברוב האפליקציות האחרות (דוגמת זוויפט, סאפרפסט, ROUVY) מנוי חודשי עולה כ $15 ומטה.

במידה ויש לכם חבר המנוי לאפליקציה הוא יוכל לשלוח לכם קוד לחודש חינם שיאפשר לכם להתנסות.

אין ב TrainerRoad תקופת ניסיון חינמית, אבל מובטח לכם כי אם תתחרטו במשך 30 הימים הראשונים – תקבלו את כל כספכם בחזרה. אם אתם מנויים ותיקים שהצטרפו לאפליקציה בדמי מנוי זולים יותר, כל עוד תשמרו על רציפות המנוי, TrainerRoad מתחייבת לשמור לכם על המחיר ששילמתם, כך שאתם מוגנים מפני עליות מחיר עתידיות.

13. איך מתחילים לעבוד עם האפליקציה?

ראשית יש לפתוח חשבון ולהסדיר את נושא התשלום באתר של TrainerRoad ולאחר מכן להוריד את האפליקציה בהתאם לפלפטפורמה עמה תעבדו. את כל זה תוכלו לעשות בלינק להלן: https://www.trainerroad.com/getting-started

14. ממשקים לאפליקציות אחרות?

האפליקצייה מאפשרת סנכרון אוטומטי של האימונים שביצעתם לכל הפלטפורמות הנפוצות ובינהן: STRAVA, GARMIN CONNECT ו TRAININGPEAKS.

הממשק מאפשר לא רק לייצא את כל הנתונים של האימונים שביצעתם ב TrainerRoad אוטומטית לאפליקציות אלה, אלא גם לייבא מהם אימונים ליומן של TrainerRoad – כך שתוכלו לראות את כל האימונים והנתונים גם באפליקציה זו (למשל רכיבות חוץ).

בנוסף :

  • עבור GARMIN ו WAHOO – הממשק מאפשר לייצא אוטומטית אימונים שאתם בוחרים לבצע בחוץ למחשבי/שעוני הרכיבה (נתמך גם עבור מחשבי/שעוני WAHOO).
  • עבור TRAININGPEAKS – הממשק יסנכרן אוטומטית ליומן את ה Daily Workout המופיע ביומן בטריינגפיקס.

15. טריינוררוד במדיה החברתית

טריינררוד נחשבת לפלטפורמה מאוד מקצועית בתחום הרכיבה. לאורך השנים פיתחה TrainerRoad כמה פורומים ומדיות חברתיות מקצועיות הזוכות לפרסום רב:

  • Ask A Cycling Coach Podcast – פודקאסט שבו תוכלו למצוא ולשמוע על כל מה שקשור לרכיבה, אימונים ותחרויות כולל התמקדות בציוד, תזונה, הספקים, תנוחות, פיזיולוגיה ומה לא.
  • Training Blog – למי שמעדיף חומר כתוב ע"פ פודקאסט
  • TrainerRoad YouTube Channel – ערוץ ה YouTube של TrainerRoad עם המון סרטונים שיעבירו לכם את הזמן בעת הרכיבה על הטריינר ויעשירו לכם את הידע בכל מה שקשור לרכיבה.
  • TrainerRoad Forum – פורום שיתוף בו תוכלו להעלות ולשאול על כל נושא הקשור לאפליקציה ולתחום הרכיבה.

16. שורה תחתונה

יתרונות

  • ממשק משתמש נוח, פשוט ויעיל.
  • עובדת על כל הפלטפורמות הנפוצות – לא דורשת משאבי מחשוב וגרפיקה גבוהים.
  • ניצול זמן מקסימילי
  • מגוון תוכניות אימונים ותיקות, מלוטשות ועובדות
  • ספרייה עשירה של אימונים – עם סדר והגיון
  • ממשק פשוט לביצוע אימונים גם ברכיבות חוץ
  • ממשק נוח ל TrainingPeaks ולאפלקיציות מובילות נוספות
  • יומן פונקציונלי היכול לאגד את כלל האימונים
  • יכולת לקיים מפגש/אימון קבוצתי – Group Workout
  • ניתוח נתוני אימון ברמה גבוהה ומעמיקה
  • פודקאסט שימושי ומקצועי

חסרונות

  • עשויה לעיתים לשעמם ובהחלט דורשת משמעת ומחויבות עצמית
  • למעט Group Workout (המוגבל ל 11 משתתפים) אין אספקטים חברתיים שעשויים להוסיף עניין – תחרויות, מרוצים, אתגרים וכו'
  • מחיר מנוי חודשי הגבוה בכ $5 ויותר מאפליקציות אחרות.
  • אין עדיין תמיכה במכשירי AppleTV
  • אינה מתאימה למי שמבקש לשלב גם רכיבות מסלולים (SIM).

לסיכום

אם אימונים ותוכניות אימון מובנות זה ה Cup Of Tea  שלכם – אזי טריינררוד הינה האפליקציה עבורכם.

במשך שנים אני עושה מנוי למספר רב של אפליקציות במקביל, כאשר בכל שנה אני משנה ומשתדל לגוון. אבל לאורך כל אותן שנים, האפליקציה היחידה שתמיד נשארת כעוגן – הינה TrainerRoad.

נכון, אין בה את 'שלטי החוצות' המנצנצים כמו בחלק מהאפליקציות המודרניות יותר, היא פשוטה, מאוד נישתית יש שיגידו משעממת ויחד עם זאת אתה חש שהערך המקצועי שהיא נותנת לך הוא גדול ויש אמת מאחורי אמרת החזון של החברה:

"Our mission is simple: to make you a faster cyclist, whoever you are, and whatever your discipline."


הירשמו לבלוג וקבלו עדכון בדבר תוכן חדש – ישירות לדוא"ל שלכם

כתיבת תגובה