הנה כל מה שרציתם לדעת על הגרמין VARIA RTL515 – הדור השלישי של הרדאר המשולב עם פנס אחורי. מה החידושים שנוספו? האם כדאי לשדרג מדור קודם? כיצד הוא פועל? איך מתקינים? טיפים לשימוש והכי חשוב – האם מדובר בפריט בטיחות חיוני השווה את הכסף?
מאת: שי ונסובר / סייע בעריכה: גיא חלמיש
קצת היסטוריה
בינואר 2015, הודיעה גרמין שהיא רוכשת חברה קטנה בשם iKubu שבאמצעות 'גיוס המונים' הצליחה לפתח מוצר ייחודי לו קראה בשם Backtracker. המוצר כלל שני מרכיבים עיקריים: קופסה מלבנית קטנה שהותקנה על מוט מושב האופניים עם רדאר ייעודי משולב פנס לד מנצנץ, וצג קטן וקשיח שהותקן על הכידון. הרדאר פותח ע"מ לזהות רכבים המתקרבים מאחורי גבו של הרוכב ובהתאמה להבהב בנוריות. מאחור הוא מנצנץ לנהג, ומלפנים- מתריע לרוכב האופניים עצמו על הסכנה הפוטנציאלית מאחוריו.
הגרסה הראשונה של גרמין יצאה ב 2015 ונקראה VARIA RTL500 (ה RTL מלשון Rear Tail Light). המוצר דמה מאוד ל Backtracker המקורי למעט דבר אחד: גרמין פתחה את הגישה לרדאר באמצעות פרוטוקול ANT+ סטנדרטי (פרופיל Radar), כך שניתן יהיה להתממשק אליו ממחשבי הרכיבה שלה – ה Garmin Edge ומכל מחשב רכיבה של יצרנים אחרים שיבחרו לממש את פרופיל הפרוטוקול. בכך חסכו מסך תצוגה ייעודי נוסף. המהלך הסתבר כמוצלח ועוד יצרני מחשבי רכיבה החלו לתמוך ברדאר למרות התחרות הישירה בגרמין.
שלוש שנים מאוחר יותר בשנת 2018 הוציאה גרמין את הדור השני לרדאר – ה RTL510. הפעם בוצעה למכשיר רביזיה חומרתית רצינית יותר שהתבטאה בשילוב אינטגרלי ומוצלח של הרדאר כנצנץ אחורי, ברמה ומפרט גבוהים, מה שתרם רבות לפופולריות של המכשיר. כעת, באביב 2020, מכריזה גרמין על הדור השלישי ה RTL515 (נושא כתבתנו זו).
כ 6 שנים מההשקה ועדיין אין בשוק מוצרים מתחרים, אולי בזכות מספר פטנטים המונעים מיצרנים אחרים לפתח מכשיר דומה. חדשות טובות לגרמין ופחות טובות מבחינת כוח השוק של הצרכן.
איך עובד הרדאר?
הרדאר מסוגל לאתר רכבים מכ 140 מטר מאחורי הרוכב, ע"י שליחת אותות בזווית של 40 מעלות ומדידת הפרשי הזמן אל מול האותות החוזרים למכשיר. זווית העבודה מכסה עיקולי כביש אופיינים אבל לא תאתר רכבים מעבר לעיקולים חדים (מעבר ל 40 מעלות). עובדה זו אינה פוגעת בתפקוד וייעוד המכשיר, היות ובעיקולים חדים במיוחד, הרכב לא צפוי להגיח במהירות גבוהה ביחס אליכם וברגע שיתיישר, הרדאר כבר יזהה אותו.
ההתראות ניתנות על רכבים הנעים במהירויות של בין 10 ל 160 קמ"ש ורק במידה והם נמצאים במהירות הגבוהה מהמהירות בה אתם רוכבים. זו תכונה שימושית במיוחד של הרדאר שמצליחה לסנן לא מעט התראות לא חיוניות דוגמת זו של רכב ליווי הנוסע מאחורי הפלטון. את הראדר יש לקשר למחשב הרכיבה באמצעות פרוטוקול ANT+ כסנסור מסוג Radar.
ההתראות לרוכב
התראות הרדאר במחשב הרכיבה מגיעות בשתי דרכים: צפצוף קולי והתראה חזותית וצבעונית המופיעה בצידי המסך. צבע כתום/אדום – רכב מתקרב (אדום – הדגשה לכך שהרכב מתקרב במהירות גבוהה במיוחד) וירוק – הסכנה עברה.
הצפצופים של המכשיר אינם חזקים במיוחד, אבל אם זה מפריע לכם, אתם יכולים בהגדרות המכשיר להשתיק אותם.
ההתראה החזותית מופיעה בכל מסכי המחשב ואינה מוגבלת למסך עבודה ספציפי. ניתן גם לקשר את המכשיר באמצעות פרוטוקול בלוטות לאפליקצייה ייעודית בטלפון נייד.
המכשיר מסוגל להתריע ולסמן בתצוגה עד כ 8 רכבים בו זמנית כאשר מיקומם הגרפי בבר התצוגה (נקודה לבנה) משתנה ומתעדכן בהתאם למרחק היחסי בפועל מן הרוכב. ניתן להחליט באם בר התצוגה יופיע בצד ימין או שמאל של המסך.
אם אתם נקלעים לרכיבה בכביש עירוני או בכזה שצפיפות הרכבים בו היא גבוהה במיוחד והמכשיר הופך להיות פחות אפקטיבי, יש לו גם כפתור off.
פונקצית הפנס במכשיר מאפשרת תאורה אחורית חזקה הנראית, לפי הצהרת היצרן, עד למרחק של יותר מק"מ באור יום ובמספר מצבי תצוגה הניתנים לבחירה ידנית או אוטומטית בהתאם למצב האור בחוץ. תאורת הפנס ויזאבילית גם מצידי המכשיר. את מצבי התצוגה ניתן לשנות ע"י לחיצה ידנית על הכפתור במכשיר, או דרך מחשב הרכיבה ע"י קישור הפנס ב ANT+ כסנסור מסוג Light.
כאשר הרכב המתקרב נמצא במרחק של כ 30 מטר מהרוכב, הפנס יעבור אוטומטית למוד הבהוב מהיר, בכדי ללכוד את תשומת לב הנהג ולסמן לו כי הנכם חולקים עמו את הכביש. לכשיחלוף הרכב, הפנס יחזור למוד התצוגה האחרון שבחרתם. מניסיון מצטבר עם המכשיר, הוא גם מצליח להתריע על אופנוע מתקרב ולעיתים גם על אופניים המתקרבים אליכם במהירות רבה.
המפרט והחידושים בדגם החדש
מבחינת החומרה ה RTL515 זהה לחלוטין ל RTL510 (הדגם הקודם) במראה ובמשקל. החידוש מתבטא במספר יכולות פונקציונליות שנוספו למכשיר ואותן ציינתי להלן בהדגשה:
- משקל 71 גרם,
- ממדים: 98.6×19.7×39.6 mm
- פנס התומך ב 5 מצבי תאורה:
- אור קבוע בעוצמה 20 lumens
- אור מהבהב (ליום) בעוצמה 65 lumens
- אור מהבהב (ללילה) בעוצמה 20 lumens
- *חדש* – אור מהבהב (לרכיבה בדבוקה) בעוצמה 9 lumens – ע"מ שלא לסנוור ולהפריע לרוכבי הדבוקה
- כבוי (off)
- אורך חיי בטריה עד 16 שעות (לעומת 15 שעות בדור הקודם ה RTL510):
- 16 שעות במצב אור מהבהב (ליום)
- 6 שעות במצב אור מהבהב (לילה) או קבוע
- 8 שעות במצב אור מהבהב בדבוקה
- קישור כרדאר בפרוטוקול ANT+ בפרופיל Radar
- קישור כפנס בפרוטוקול ANT+ בפרופיל Light
- *חדש* – קישור בבלוטות' לאפליקציה (של גרמין או צד שלישי) לתצוגת הרדאר במכשירי טלפונים ניידים ללא צורך במחשב רכיבה.
- עמיד למים (IPX7).
- מחיר 979 ש"ח.
- אחריות שנתיים.
- יבואן 'גרמין ישראל' מקבוצת רונלייט.
במקביל ל RTL515, גרמין גם הוציאה לשוק את ה RVR315 שהינו מכשיר 1:1 הזהה לו פונקציונלית למעט העובדה שאינו מכיל את רכיב הפנס מה שהופך אותו לאופציה זולה קטנה וקלה יותר (51 גרם) ולכן רלוונטי למי שיש כבר ברשותו פנס אחורי (נצנץ) ואינו מעוניין להחליפו.
למי שתוהה אגב לגבי ראשי התיבות, RVR מלשון Rear VARIA Radar.
אפליקציית הרדאר בטלפון
כאמור אחד החידושים המרכזיים ב RTL515 הוא היכולת של המכשיר להתחבר בבלוטות לכל אפליקציה ייעודית בטלפון (iOS או אנדרואיד) המבקשת להציג את נתוני והתראות הרדאר. לשם כך פיתחה גרמין אפליקציה משלה בשם – Garmin Varia Radar הניתנת להורדה מחנות האפליקציות של אפל וגוגל.
בנוסף, ביום ההשקה, יצאה במקביל גם תמיכה של אפליקצית RideWithGPS הנפוצה אשר ניצלה את הממשק הפתוח של גרמין לפתח קישור משלה למכשיר. אפליקציות נוספות צפויות להציע יכולת זו בעתיד הקרוב.
השימוש באפליקציה של גרמין הוא פשוט וקל. לאחר ההתקנה בטלפון תתבקשו להתממשק לרדאר בבלוטות' (דרך האפליקציה עצמה) ו…זהו סיימתם – צאו לרכוב.
ההתראות יתקבלו במכשיר הן בצורת שמע והן בצורה ויזואלית:
ירוק – פירושו אין סכנה ואין רכבים המתקרבים כרגע
כתום – רכבים מתקרבים. התצוגה תעדכן את מיקום הרכבים בזמן אמת ביחס אליכם. במידה וישנם כמה רכבים המתקרבים במקביל תקבלו חווי לכך בתצוגה.
אדום – אזהרה כי אחד או יותר מהרכבים המתקרבים מגיע במהירות גבוהה במיוחד. לצד סימון הרכב המתקרב יופיעו גם קווים בזיג-זג, לעומת קווים ישרים.
ראוי לציון שאת התראות השמע ניתן לקבל גם כאותות רטט, כך שאתם יכולים לשים את הטלפון בכיס האחורי של החולצה ו'להרגיש' את חיווי ההתראה גם מבלי להסתכל על תצוגת המסך וגם כאשר האפליקציה עובדת ברקע.
מחיר
המחיר הרשמי לצרכן של ה RTL515 כפי שמפורסם באתר היבואן, הינו 979 ש"ח ומחירו של ה RVR315 הינו 699 ש"ח (280 ש"ח הבדל). תקופת האחריות הינה לשנתיים.
האם מדובר בפריט חיוני לרוכב?
מה טוענים אלו שלא?
מצד אחד יש כאלה המביאים נימוקים משמעותיים לכך שהמוצר הזה אינו נחוץ ואולי אף מסוכן.
הנימוק המרכזי הינו סביב אשליית הבטיחות הנגרמת לרוכב. התחושה שהמסך יספק את ההתראות הנדרשות יכולה לגרום להחלשת החושים כאשר דווקא החשש והחרדה ביחס למה שקורה מאחור – הינם אלה שאמורים להגן עלינו.
יש סכנה אמיתית שעם רדאר כזה, רוכבים יורידו את רמת המודעות שלהם לסביבה, ואף יהיו זהירים פחות. רוכב אמור להניח ולנהוג תמיד כאילו יש רכב מהיר מאחוריו, ואם כך – מדוע בכלל נדרשת התראה שכזו?
טענות נוספות שעולות הן כנגד נחיצותו ברכיבות קבוצתיות (פלטון) וביעילותו בכבישי הארץ הצפופים ועמוסים ברכבים שהרי מה הטעם במכשיר שמצפצף ומתריע כל הזמן?
ולבסוף כמובן ישנה סוגיית תג המחיר הלא זולה במיוחד של הרדאר והאם היא מוצדקת?
מה טוענים אלו שכן?
ה VARIA RTL הוא אביזר בטיחות חיוני. נכון, הוא לא ימנע מרכב/אופנוע או כלי תחבורה אחר מלהיכנס בכם מאחור. אתם עדיין תלויים לחלוטין בחסדי הנהגים הנמצאים על הכביש. הפונקציונליות של ה VARIA במקרה זה דומה לנצנצים אחרים, למעט ההבהוב האוטומטי לרכבים המתקרבים. לעומת זאת הוא היחיד המספק פידבק לרוכב: הוא מספק לנו "אוזניים ועיניים" נוספות בגב לצורך התמצאות מה קורה מאחורינו. הוא יכול להשפיע על הרוכב ולמנוע ממנו לסטות לפנים הכביש ברגע הכי לא מתאים שאפשר.
בשעות הבוקר המוקדמות ובסוף השבוע, אנחנו בכבישים די ריקים, וה VARIA תורם לרמת מודעות גבוהה יותר כשמגיע רכב. הוא אינו נוטל את האחריות מהרוכב אלא מוסיף לו כלי עזר לניהול הסכנות.
אחד מיתרונות המכשיר הוא דווקא בפלטון – הראדר מצליח לסנן את הרוכבים מאחוריך ומתריע על הרכבים המתקרבים. בתוך הפלטון אנו מבצעים עקיפות רבות ונוטים לסטות רבות לפנים הכביש עם אשלית בטיחות הפלוטון, אבל ה VARIA יזהיר אותנו גם בסיטואציה הזו. הוא מקטין את ההסתמכות על שמיעת הרכבים שיש לה מגבלות משמעותיות בירידות (בשל המהירות הגבוהה) וברוח.
ולגבי המחיר – הרי שלבטיחות אין עלות.
מה מגיע בקופסה?
הראדר (פנס) עצמו,
- תופסן גרמין סטנדרטי מסוג Quarter Mount המותקן למוט הכיסא באמצעות מתאם וגומיה
- 3 סוגים של מתאמים בהתאם לצורת מוט המושב: מתאם אופציונלי למוט עגול, מתאם אופציונלי למוט אירו (צר – בתצורת V) ו – *חדש* – מתאם אופציונלי למוט בצורת D
- 2 גומיות – קצרה וארוכה יותר (נדרשת רק אחת להתקנה)
- כבל טעינה מסוג Micro USB
- הוראות התקנה
התקנה ותפעול שוטף
בהתאם למוט הכיסא שלכם בוחרים את המתאם המתאים – הצר למוט AERO והרחב יותר למוט עגול (יש אחד נוסף למוט בתצורת D). המתאם מוצמד למוט הכסא מצד אחד ולתופסן גרמין מצד שני. הדרך להצמיד אותו למוט הכסא היא באמצעות אחת מהגומיות שמסופקות. הגומיה הגדולה מתאימה למוט AERO. המכשיר עצמו נתפס ונשלף מהמתאם ע"י רבע סיבוב ככל מכשיר גרמין אחר. נעילת התופסן חזקה ולא חוויתי מקרים בהם היחידה התנתקה ועפה לצידי הדרך תוך כדי רכיבה, כולל רכיבות בכבישים משובשים.
חשוב לשים לב כי על הרדאר לעבוד כשהוא נמצא בזווית ישרה עם הכביש (מאונך למישור). יש רק צד אחד של המתאם שמאפשר את זה וזה הצד הנכון. אם חיברתם את ה VARIA והוא אינו במצב אנכי, התקינו מחדש כאשר אתם מסובבים את המתאם ב 180 מעלות.
לחיצה על הכפתור למשך כשנייה תדליק את המכשיר. למי שתוהה איזה כפתור? אל דאגה, יש כפתור בודד ב VARIA. לאחר הדלקתו, לחיצה קצרה נוספת על הכפתור מאפשרת לכם לשנות בצורה ידנית את מצבי התצוגה של הפנס: אור קבוע, אור לרכיבה בדבוקה, אור מהבהב יום, אור מהבהב לילה, כיבוי וחוזר חלילה.
גם במצב 'אור כבוי' הרדאר ממשיך לעבוד. תוכלו לראות שהמכשיר עובד באמצעות נורה כחולה מהבהבת בצד ימין של המכשיר.
לחיצה ארוכה של 2 שניות על הכפתור תכבה את המכשיר. כשהמכשיר כבוי הנורה הכחולה אינה מהבהבת.
את הקישור למחשב הרכיבה שלכם יש לבצע פעם אחת בלבד. הדרך לעשות זאת הינה:
ממצב שבו ה VARIA כבוי – לחצו על הכפתור והחזיקו אותו לחוץ כל הזמן עד אשר הנורית בצד המכשיר תהבהב בצבע סגול (לא כחול).
כאשר היא סגולה, אתם יכולים לעזוב את הכפתור ולבצע את ההגדרות כפי שמופיעות בסרט ההסבר של גרמין להלן:
בנוסף, אני ממליץ לכם לבצע הגדרה נוספת וחשובה והיא חיבור פונקציית הפנס למחשב הרכיבה, כך שתוכלו לשנות את מצבי התצוגה גם באמצעותו תוך כדי רכיבה.
ה VARIA יודע להתחבר לכל מחשבי הרכיבה ולרוב שעוני הספורט של גרמין ובנוסף נתמך גם ע"י מחשבי הרכיבה של Wahoo, Stages ו Hammerhead.
לא לשכוח להטעין את הבטריה
אם יש למכשיר נקודה קצת חלשה הרי היא קשורה לאורך חיי הבטריה הקצרים יחסית ולכן כדאי לפתח תרגולת של הטענתו בסיום כל רכיבה (לבטח אחרי שתיים רצופות). בצדו האחורי של המכשיר למטה יש מכסה גומי שחור (בצורת חצי אליפסה)
פותחים אותו בעדינות, מחברים את כבל ה USB למכשיר ובצד השני למחשב או למתאם חשמל – בדומה לצורה בה אתם מטעינים מכשיר טלפון נייד.
כל עוד הבטריה נטענת יופיע אור ירוק מהבהב בצד המכשיר. כאשר הבטריה טעונה במלואה האור הירוק יהיה קבוע – יש להוציא את הכבל ולסגור את מכסה הגומי היטב בחזרה, ע"מ שלא תחדור רטיבות למכשיר.
5 טיפים לעבודה עם ה VARIA
1. ניתן להתחבר ל VARIA כסנסור ANT+ ע"י מספר רוכבים במקביל, כך שאם אתם רוכבים בדבוקה ולמישהו יש את המכשיר, תוכלו להתחבר אליו וליהנות מההתראות שהוא מספק. יחד עם זאת הדבר מצריך שתרכבו בקרבת בעל הרדאר ויש לזכור כי ההתראות המתקבלות כמו גם התצוגה במסך הם ביחס לאופניים עליהם מותקן המכשיר.
2. בכל התראה המתקבלת מהרדאר – אור המסך (ה Backlight) במחשב הרכיבה שלכם נדלק , מה שעשוי להאיץ את קצב ריקון הבטריה של מחשב הרכיבה עצמו. זה במיוחד רלוונטי אם יש לכם מחשבי רכיבה ישנים יותר בעלי בטריות עם זמן פעולה קצר יותר. לכן המלצתי היא לבצע את ההגדרה הבאה במחשב הרכיבה: בחרו ב Brightness ושנו אותו לערך שינוע בין 70% ל 50% (כמה שפחות יותר טוב) כמו-כן שנו את ערך שדה ה Backlight Timeout ל 15 שניות.
3. באם קישרתם את ה VARIA למחשב הרכיבה גם כסנסור מסוג Light, תוכלו להציג את מצב סטטוס הבטריה שלכם כאחד השדות במסכי מחשב הרכיבה. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להיכנס למסך הגדרות ה Profile Activity ולבחור את שדה הנתונים הנקרא 'Battery Status' מתוך פרופיל Lights. כמו-כן יש עוד שדות מידע מעניינים ושימושים ל VARIA הניתנים להורדה וקינפוג מחנות האפליקציות של גרמין GARMIN IQ APP Store.
4. כבר סיכמנו שמחיר ה VARIA אינו זול. אתם מעמידים את האופניים ללא השגחה בהפסקה? עשו לכם מנהג לשלוף את הפנס ולשים בכיס החולצה. 'השלמות ציוד' – לא מכם…
5. ממצב שהמכשיר כבוי, לחיצה ארוכה על הכפתור, במשך כ 10 שניות רצופות, תכניס את המכשיר למוד Test שבו מופעלים 3 תרחישי זיהוי שונים בלולאה. זה מאפשר לכם לבדוק את התצוגה המתקבלת במחשב הרכיבה במצבים שונים ולהתאים ולשחק עם ההגדרות בצורה נוחה ובטוחה.
האם שווה לשדרג מכשיר קיים (RTL510) למכשיר החדש?
לא. הפונקציה העיקרית שמטרתה התראה והצלת חיים לא שונתה ומהבחינה הזו הדגמים זהים.
הסיבה היחידה לשדרוג הינה רק באם אתם זקוקים ליכולת לחבר את הרדאר גם לטלפון הנייד.
לסיכום
דעתי האישית גורסת שאם אתם עוסקים ברכיבת כביש כספורט, קרי לא רכיבה עירונית ו/או שטח – אזי תוכלו להפיק ממכשיר זה תועלת בטיחותית עצומה. ה VARIA עובד מצוין ולא מצאתי שהוא פגע ברמת הערנות שלי, נהפוך הוא, הוא דווקא גרם לי להיות מודע הרבה יותר למה שקורה סביבי. אני התמכרתי לעבודה איתו.
בנוסף להתנסות עם הדגם החדש, יש לי ניסיון שימוש של כמה חודשים טובים, עם הדגם הקודם (RTL510) ולא מצאתי שהוא פספס בהתראות פעם אחת. הייתי גם שותף לרכש קבוצתי של כ 30 מכשירים בקבוצת הרכיבה לה אני משתייך – ואין אחד שהכריז שהוא מצטער על הרכישה או מצא שהמכשיר לא עובד כמצופה. נהפוך הוא – הקונצנזוס עליו מצד כולם היה אחיד וחד משמעי.
נכון לא מדובר בעלות זולה ואם הייתי השר הממונה על רכיבות כביש (יש כזה?), הייתי דואג להגיע להסדר כלשהו עם גרמין שהיה מאפשר סבסוד בעלות המכשיר ע"מ לאפשר לכל רוכב להצטייד באחד.
עד שזה יקרה ובמידה ונושא המחיר הוא זה שמונע מכם את השימוש ברדאר, עצתי היא לחפש מעת לעת מבצעים הנערכים ע"י היבואן, לנסות ולארגן קבוצות רכישה ע"מ להשיג הנחה במחיר או לרמוז לחברים שזו בהחלט אופציה מבחינתכם למתנת יומולדת…
כמו-כן, אם אתם מוצאים דיל טוב על הדגם הקודם (RTL510) זו בהחלט חלופה מצוינת אלא אם כן חשובה לכם היכולת לעבוד עם המכשיר דווקא דרך מכשיר הטלפון שלכם ולא עם מחשב הרכיבה ובנוסף אם יש לכם כבר נצנץ אחורי טוב, ה RVR315 הזול יותר, הוא בהחלט אופציה ששווה לשקול אותה.
בשורה התחתונה, בין אם השתכנעתם מדעתי ובין אם לאו – זכרו שאין דבר הפותר אותכם מלהמשיך ולהפעיל ערנות, זהירות ושכל ישר על האופניים ותמיד תזכרו שיש מי שמחכה לכם בסוף כל רכיבה.
רכיבה בטוחה.
סקירה מעניינת
צעצוע נחמד. לא ממש עוזר. התאונה שבה רכב מאחור דופק אותך היא תמיד באשמתו של הנהג. אז מה עוזר לי שאני יודע שיש רכב מאחורה?
אני כבר רוכב צמוד ככל האפשר לימין. מה עוד אני יכול לעשות? כלום. אם היה מכשיר שמצפצף לנהג אז זה כבר היה סיפור אחר לגמרי. אם הנהג ישן או שתוי או מסומם אז לפחות משהו יזמזם לו.
פינגבק: ה EDGE 130 Plus החדש של GARMIN – כל מה שרציתם לדעת – סקירה – Shay Vansover