המדריך הזה נכתב עבור כל מי שקונה לראשונה טריינר או לחילופין החליט לשדרג את האופניים לאחר מספר שנים וכעת מעוניין להרכיבם על הטריינר שברשותו. בשני המקרים הללו כדאי וחשוב לוודא שיש בידכם את כל המתאמים הנדרשים והנכונים ע"מ לחבר בין הטריינר לאופניים הספציפיים שלכם ושחיבור כזה בכלל נתמך. אחרת תמצאו את עצמכם עם זוג שפשוט מסרב להתחבר ותאלצו לפצוח במסע חיפוש מייגע אחר פתרון.
האנטומיה של הציר האחורי
התמונה לעיל הינה של מבנה טיפוסי של ציר הגלגל האחורי באופניים המכונה גם בשמות: 'נאבה', 'HUB' ואפילו 'טבור הגלגל'.
ה HUB מגיע בכל מני צורות וגדלים, אבל העיקרון בכולם דומה: מעטפת חיצונית שבתוכה ישנם מסבים ובשתי צדדיה 'כתפיים' ובהם חורים שדרכם עוברים חישורים (Spokes) המחברים את ה HUB לחישוק ומקבעים למעשה את הציר במרכז הגלגל.
נכון, יש גם גלגלים קצת שונים (כמו בתמונה למטה מימין) אבל העיקרון זהה. מצד שני, אם גלגלים נטולי חישורים כלל (כמו בתמונה משמאל) יתחילו להיות נפוצים – כנראה שכולנו נאלץ לשדרג את הטריינרים שלנו לדגמים אחרים לגמרי…
מה שעוזר כמובן להבדיל בין ה HUB בגלגל האחורי ל HUB בגלגל הקדמי הוא מנגנון ה Free Hub, עליו מותקנת הקסטה והוא קיים כמובן רק בגלגל האחורי.
בתוך ה HUB עובר ציר שתפקידו לחבר את הגלגל, בשני צדדיו, לשלדת האופניים (ל Dropouts). הציר הינו בעל אורך ועובי התואם כמובן למבנה ה HUB דרכו הוא מושחל והוא מצויד במנגנון נעילה המאפשר לו לקבע את הגלגל לאופניים בצורה בטוחה.
בסך הכל ולמרות כמות אדירה של יצרני ודגמי אופניים ממשפחות שונות (כביש, MTB, Gravel ואחרים) הצליח 'עולם הרכיבה' לשמור על מספר סטנדרטים בכל מה שקשור ל HUB האחורי, מבחינת מידות, גודל וסוגים – כך שעדיין ניתן לספור את התצורות השונות בעזרת אצבעות כף יד בודדת.
יחד עם זאת וכפי שכתבתי בפתיחה, חשוב שתדעו איזו 'אצבע' (בהשאלה לנאמר לעיל) בדיוק יש לכם, אחרת לא תצליחו לחבר בין הטריינר לאופניים.
סוגי הצירים הנפוצים
ישנם שני סוגי מנגנוני צירים נפוצים אותם ניתן למצוא בכל סוגי האופניים השונים: Quick Release ו Thru Axle.
Quick Release
ה Quick Release הוא מנגנון ותיק שהומצא ע"י לא אחר מאשר Tullio Campagnolo האיטלקי עוד בשנות ה שלושים. המנגנון מאפשר לקבע את הגלגל לאופניים בעזרת 'לחץ' הנוצר בעת סגירתו. הציר עצמו הוא דק (לרוב 5 מ"מ) והוא מושחל לאורך ה HUB.
באיזה סוגי אופניים נמצא בדר"כ Quick Release (ו HUBs תואמים) ?
- באופני כביש עם מעצורי חישוק (Rim Brakes) – בדר"כ בגודל 130 מ"מ וקוטר 5 מ"מ
- באופני שטח (בעיקר ישנים יותר) – בדר"כ בגודל 135 מ"מ וקוטר 5 מ"מ.
Thru Axle
ה Thru Axle החליף בהדרגה את מנגנון ה Quick Release באופני שטח היות והוא מאפשר מנגנון נעילה בטוח וחזק יותר המותאם לרכיבות מסוג זה (נקל לראות שהוא עבה ומסיבי יותר מהציר ב Quick Release). הציר נועל את הגלגל לאופניים ע"י הברגה לשלדה ולכן אם תסתכלו על ה Dropout באופניים עם Thru Axle, תוכלו לראות את חריטת פרופיל ההברגה.
צירי ה Thru Axle נבדלים זה מזה בגודל הציר, בעובי (קוטר) ובפרופיל ההברגה עצמו (Thread pitch). בתחילה הם היו נפוצים באופני שטח, אך בהדרגה החלו להיות פופולריים גם באופני כביש עם מעצורי דיסק.
הצירים הנפוצים במקור היו באורך 135 מ"מ ובקוטר 12 מ"מ, אך כעת האורך השולט ברוב הדגמים הוא 142 מ"מ. בחלק מדגמי אופני השטח העושים שימוש בגלגלים גדולים (למשל 29"), היצרניות עברו לציר בגודל 148 מ"מ (המכונה גם Boost), המאפשר לחבר את חישורי הגלגל בין החישוק למבנה מעטפת ה HUB בזווית המותאמת לייצר גלגל בטוח וחזק יותר.
באיזה סוגי אופניים נמצא בדר"כ Thru Axle (ו HUBs תואמים) ?
- ברובם המוחלט של אופני כביש עם מעצורי דיסק (Disc Brakes) – לרוב בגודל 142 מ"מ וקוטר 12 מ"מ
- באופני שטח (בעיקר ישנים יותר) – בדר"כ בגודל 135 מ"מ וקוטר 12 מ"מ.
- באופני שטח (מהשנים האחרונות) – לרוב בגודל 142 מ"מ וקוטר 12 מ"מ / בחלק מהדגמים (בעלי גלגלים גדולים) – גודל 148 מ"מ וקוטר 12 מ"מ
ולאחר כל ההקדמה לעיל, נעבור לסיבה שלשמה התכנסנו – חיבור האופניים לטריינר.
חיבור לטריינרים מסוג Wheel On
בטריינרים מסוג זה האופניים נרכבים בשלמותם, מה שאומר שהטריינר אוחז באופניים בצדדיו החיצוניים של הציר האחורי בגלגל בעזרת זרועות מתכווננות עם מנגנון נעילה. לזרועות הללו ישנה (בדרך כלל) מגרעת עגולה קעורה המתלבשת על 'כיפות' הציר בשני צדדיו.
מה חשוב לדעת ולשים לב?
- כל הטריינרים מסוג Wheel On יתמכו כברירת מחדל בצירים מסוג Quick Release באורכים 130 מ"מ ו 135 מ"מ – כך שאם הציר האחורי באופניים שלכם הוא מסוג זה – אתם מסודרים.
- במקרים מסוימים ייתכן ותצטרכו להחליף את ה Quick Release האורגינלי של הגלגל ב Quick Release המגיע עם הטריינר וזאת במידה והסוגרים שלו אינם בעלי מבנה 'כיפה' התואמת למגרעת בזרוע הטריינר. אם זה המצב, אתם בהחלט יכולים להחליף ולהשאיר את ה Quick Release של הטריינר בגלגל ולרכוב איתו גם ברכיבות חוץ וכך יימנע מכם הצורך להחליף ביניהם להבא.
- במידה ויש לכם ציר Thru Axle באופניים, תצטרכו לרכוש ולהשיג ציר מתאם מיוחד לטריינר. המיוחד בציר הזה הוא העובדה שהוא מעט ארוך יותר כך שהוא מאפשר הלבשת שני מכסי 'כיפה' בשני צדדיו ע"מ שזרועות הטריינר יוכלו להתחבר אליו. שימו לב כי בשל עובדה זו, לא תוכלו להשתמש בציר המגיע עם האופניים שלכם אלא תצטרכו לרכוש את המתאם המיוחד לטריינר.
- לכל החברות יש להציע מתאם שכזה מתוצרתן, אך חשוב לציין שבסבירות גבוהה כל מתאם שכזה יעבוד על טריינרים גם של יצרנים אחרים. בנוסף תוכלו גם למצוא צירים כאלה בחברות צד-שלישי דוגמת Robert Axle Project ואחרות.
- בקניית המתאם חשוב לשים לב: לאורך הציר הנדרש, עוביו, פרופיל ההברגה (ישנם כמה סוגים) ולמבנה ה Dropout באופניים.
- כמו-כן , אצל חלק מהיצרניות ייתכן ויידרש להחליף גם את ציר הזרוע בטריינר עצמו ע"מ שתוכל להינעל על האופניים.
טריינרים מסוג Direct Drive
בטריינרים מסוג זה האופניים נרכבים ללא הגלגל האחורי והטריינר מתחבר לשלדת האופניים כ HUB אחורי לכל דבר ועניין.
מה חשוב לדעת ולשים לב?
- כל הטריינרים מסוג Direct Drive יתמכו כברירת מחדל בצירים מסוג Quick Release באורכים 130 מ"מ ו 135 מ"מ – כך שאם הציר האחורי באופניים שלכם הוא מסוג זה – אתם מסודרים. הטריינר עצמו יגיע עם ציר Quick Release שיאפשר לכם התקנה מהירה ללא צורך בהעברת ה Quick Release מהגלגל לטריינר.
- ההתאמה של הטריינר בין 130 מ"מ ל 135 מ"מ היא באמצעות מגרעת דו צדדית היושבת בציר הטריינר בצד ה Non Drive (הצד ללא מנגנון ההילוכים). בדרך כלל יהיה כיתוב המורה על אורך המגרעת ויעזור לכם לדעת מהו הצד הנכון להשחיל בטריינר.
- במידה ויש לכם ציר Thru Axle באופניים, תצטרכו קודם כל לוודא את תאימות הטריינר לתמיכה במנגנון זה. החדשות הטובות שכמעט כל הטריינרים החדשים ללא יוצא מהכלל מאפשרים תמיכה שכזו כאשר בחלק מהדגמים המתאמים הנדרשים לשם כך מגיעים כלולים עם הטריינר ובחלק אחר נדרש לקנותם בנפרד. לרוב, המתאמים בטריינר הם רק 'אוזניים' (מגרעות) גדולות יותר המולבשות על ה HUB של הטריינר עצמו אליו יושחל הציר האורגינלי של האופניים. בחלק מדגמי הטריינרים, הקוטר ב HUB קטן ולכן המתאם יגיע גם עם ציר ייעודי.
- בקניית המתאם חשוב לשים לב: לאורך הציר הנדרש, עוביו, פרופיל ההברגה (ישנם כמה סוגים) ולמבנה ה Dropout באופניים – האם הוא שטוח (Flat) או בצורת חרוט (Conical) – כך שהציר שאתם קונים יהיה בעל מבנה תואם ויאפשר כניסה חלקה ל Dropout באופניים.
- אם אתם קונים טריינר יד2 שימו לב שאתם מקבלים מהבעלים הקודמים גם את כל המתאמים שהגיעו עם הטריינר כחלופה לצירים השונים.
פירוט
שימו לב – לחלק מהחברות מתאמים גם עבור צירים באורכים ובמידות שאינם מפורטים להלן.
'כן' – פירושו נתמך ותואם.
כתבה מעולה, אלא שלא ניתן להזמין מהאתר ששמת, לא שולחים לארץ?
האם ניתן לרכוש בארץ ואיפה?
מידת ציר 165 מ"מ, תבריג 1.5X12.
אופניים דגם GIANT LIV AVAIL ADV2
חש לי orbea rallon וטריינר טקס פלוקס 2. המתאמים הציר המגיע עם הטריינר קצר מדי כי מבנה המשולש האחורי שלי הוא 4 זרועות. אחת ליד השניה מה שמאריך את המרחק בין קצוות הציר. לכן נאלצתי ללכת לחרט מתכת שבמקרה הוא חבר שייצר לי מתאם ארוך יותר עם הברגה ארוכה יותר כדי שהציר המקורי יצליח להתברג. עובד סבבה