You are currently viewing מה זה POWER MATCH? למה זה חשוב? ואיך ניתן להשתמש בזה? – כל מה שצריך לדעת<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">1</span> min read</span>

מה זה POWER MATCH? למה זה חשוב? ואיך ניתן להשתמש בזה? – כל מה שצריך לדעת1 min read

נניח שיש לכם טריינר שאתם אוהבים לרכוב עליו, אבל מה לעשות ודיוק זה לא הצד החזק שלו. אתם לא סומכים על נתוני הוואטים שהוא מספק לעומת מד הוואטים היוקרתי שרכשתם לאופניים, עליו אתם דווקא מאוד סומכים. התחושה היא שכל האימונים שאתם מבצעים על הטריינר ונגזרים מה FTP שמדדתם ברכיבה בחוץ – מרגישים לכם קלים או קשים מדי ו vice versa: במידה וקבעתם את ה FTP במבחן שנערך על הטריינר, התוצאות שמתקבלות ברכיבות בחוץ נראות תלושות מהמציאות.

הכירו את ה POWER MATCH

פונקציית ה Power Match מאפשרת לאפליקצית האימון, להורות לטריינר להתעלם מנתוני הוואטים שלו ולקבוע את עוצמת ההתנגדות ביחס למד הוואטים החיצוני שלכם.

במילים אחרות: ניתנת לכם אופציה לקבוע 'מקור' אחד (מד הוואטים שלכם) שעל פיו תיקבע ההתנגדות באימונים שאתם מבצעים על הטריינר, כך שתוכלו לדעת בוודאות ש X וואט ברכיבת חוץ זהים ל X וואט ברכיבה על הטריינר.

ראו לדוגמא את הגרף להלן:

  • האינטרוול בין החיצים הגדולים אמור להתבצע על X% מסויים מ ה FTP. במקרה של הדוגמא מדובר על 75 וואט.
  • הקו הירוק מציג את מדידת הוואטים של הטריינר.
  • הקו הסגול מציג את מדידית הוואטים של מד הוואטים החיצוני.

בתחילה האימון לא בוצעו שום הגדרות מיוחדות – האפליקציה עובדת לפי מה שמדווח הטריינר.

כמו שאתם יכולים לראות – הטריינר אכן חושב שהוא על 75 וואט, אבל בפועל לפי הקריאה במד הוואטים החיצוני, המאמץ שהרוכב משקיע הוא גבוה יותר ועומד על כ 88 וואט בממוצע. זה פער של כ 18% הבדל בעצימות – שזה המון. במידה וה FTP נקבע על בסיס מבחן רכיבה בחוץ, אין ספק שלאורך זמן ובאינטרוולים קשים יותר, האימון הזה יהפוך לסיוט עבור הרוכב והוא לא יבין למה.

באמצע האינטרוול (היכן שמסומן החץ) האפליקציה קיבלה הוראה לעבור למוד של Power Match. מאותו רגע, האפליקציה מורה לטריינר להפחית או להעלות (בדוגמא שלנו להפחית) את ההתנגדות ולשמור על התנגדות שתתאים לקריאה של 75 וואט ממד הוואטים החיצוני. כלומר, לא מעניין אותנו יותר איזה התנגדות הטריינר חושב שהוא מייצר – כל עוד הוא מתאים את עצמו ושומר על 75 וואט שנמדדים במד הוואטים החיצוני.

שימו לב לשינוי בגרף. הקו האדום (של מד הוואטים) מתייצב על 75 וואט והירוק (של הטריינר) משתנה בהתאמה.

בצורה כזו – יש מקור אחד שקובע והוא מד הוואטים החיצוני – הן עבור רכיבות חוץ והן עבור רכיבות פנים על הטריינר.

איזה אפליקציות תומכות ב POWER MATCH?

כיום תומכות בכך רק TrainerRoad ו Zwift. אפליקציות אחרות שמאפשרות לך לחבר גם מד וואטים חיצוני בנוסף לטריינר עושות זאת למטרת תצוגה בלבד. אין לזה השפעה על הטריינר. כלומר התצוגה שתראו על המסך תהיה של מד הוואטים, אבל בפועל ההתנגדות שתרגישו ברגליים תהיה על סמך המדידה של הטריינר ללא קשר למד הוואטים.

חשוב לציין שיש היום גם טריינרים דוגמת KICKR וכמה טריינרים חדשים של ELITE שיכולים לבצע Power Match ברמת ההגדרה של הטריינר עצמו ללא שום תלות באפליקציה שתעבדו מולה. במידה ויש לכם טריינרים מסוג זה, תוכלו לעבוד עם Power Match מול כל תוכנת אימון שתרצו.

אני מניח שבעתיד נראה יותר ויותר טריינרים תומכים באפשרות עבודה במוד זה.

איך מפעילים את האופציה?

ב ZWIFT מחברים את מד הוואטים כ Power Source ואת הטריינר כ Controllable Trainer.

ב TrainerRoad מתחברים אל שני הסנסורים – ומגדירים בחלון ההגדרות של הטריינר את ה Power Matching כ AUTO.

צריך לזכור שהרלוונטיות ל Power Match אוטומטי היא רק באימונים המתבצעים במוד ERG כלומר באימונים מובנים.

כאשר אתם רוכבים מסלולים והתנגדות הטריינר משתנה בהתאם לאחוזי השיפוע של המסלול (מוד SIM), הרי שאין צורך לבצע Power Match כלשהו שהרי אתם שולטים על ההתנגדות ע"י שינויי הילוכים. יש רק לוודא שהוואטים המוצגים יהיו אלה של מד הוואטים החיצוני.

לפוסט הזה יש 4 תגובות

כתיבת תגובה