You are currently viewing 'מהירות' ברכיבות indoor על הטריינר<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">1</span> min read</span>

'מהירות' ברכיבות indoor על הטריינר1 min read

לא אחת, אני נשאל לגבי ה'מהירות' הנמדדת על הטריינר:

  • איך בכלל יודעים מה המהירות שלנו כשאין קליטת לוויינים ואנחנו נשארים באותה נקודה סטטית?
  • מה לגבי טריינרים מסוג Direct Drive בהם אנחנו לא עושים שימוש בגלגל אחורי ולא מתאפשרת כלל אופציה להשתמש בסנסור מהירות (המותקן על ציר הגלגל האחורי)?
  • מדוע יש שוני בין המהירות שנרשמת בסטראבה או באפליקצית הרכיבה בתום האימון לעומת המהירות שנמדדת בשעון/מחשב הגרמין במהלך האימון עצמו?

'מהירות וירטואלית'

אפליקציות אימון המאפשרות רכיבה וירטואלית של מסלולים, בין אם מסלולים דמיוניים או מסלולים אמיתיים שצולמו ונדגמו – מחשבות בעצמן את המהירות האפליקטיבית (המהירות הוירטואלית) שלכם. הן אינן זקוקות ללווין או למד מהירות, אלא מתרגמות את ההספק (בוואטים), כפי שנמדד בזמן אמת ע"י הטריינר או מד הוואטים שלכם, למהירות מחושבת, תוך שימוש בנוסחאות ואלגוריתמים מורכבים המשקללים בין היתר נתונים כגון: שיפועי הדרך הרלוונטים במסלול שבחרתם, משקלכם, משקל האופניים הוירטואלים, גובה, התנגדות אוויר משוערת, חיכוך וכדומה. הנוסחאות הללו שונות בין אפליקציה לאפליקציה ולכן המהירות שתתקבל אינה אבסולוטית ותלויה באפליקציה ובסוג החישוב שהיא מבצעת.

האם אפשר להקליט במקביל את נתון ה'מהירות' על מחשב/שעון רכיבה?

אם אתם מאלה שאוהבים למדוד ולהקליט במקביל את האימון גם במחשב/שעון הרכיבה שלכם – הדרך היחידה שלכם לקבל בשעון נתון של מהירות (וכפועל יוצא גם 'מרחק') הינה במידה והטריינר מודד בעצמו את המהירות ויודע לשדר נתון זה ׁבאמצעות סנסור מהירות פנימי שסופר או מחשב את סיבובי הגלגלת (או גלגל התנופה), או במידה ואתם עושים שימוש בטריינר מסוג wheel on ויש לכם סנסור כזה מותקן על הגלגל האחורי. במידה ולא – המהירות והדרך יופיעו בשעון/מחשב עם הערך 0.

מהסיבה לעיל, ערכי המהירות (וכפועל יוצא גם המרחק) שיתקבלו באפליקצית האימון ובשעון הרכיבה שלכם – לעולם יהיו שונים. מחשב/שעון הרכיבה לא מכיר את המסלול הוירטואלי או את השיפוע שאתם רוכבים עליו וגם לא את הנוסחאות שמפעילה האפליקציה לחישוב המהירות.

ישנן אפליקציות המאפשרות לבעלי טריינרים טיפשים שאינם משדרים וואטים, להתחבר אליהן עם סנסור מהירות. חשוב לציין שגם במקרה זה, האפליקציה משתמשת במהירות של הסנסור ע"מ קודם כל לחשב ולהמירו להספק (וואטים) ובאמצעותו לחשב מחדש את המהירות האפליקטיבית שלכם. במילים אחרות, גם במקרה דנן, המהירות שתראו בשעון הרכיבה שלכם, תהיה שונה לגמרי מהמהירות האפליקטיבית.

ומה לגבי אימונים מובנים?

לכאורה, כשאנו מבצעים אימונים מובנים, אין משמעות למהירות. אנחנו מבצעים אימוני אינטרוולים – אין דרך שאנחנו גומאים אלא רק מאמץ משתנה לאורך זמן. אבל נסו לספר למי שמעלה את האימון שלו לגרמין קונקט או לסטראבה שהוא לא יראה נתון של מרחק ומהירות…באפליקציות כגון זוויפט, רובי, FulGaz ואחרות, האימון מבוצע על מסלול וירטואלי כלשהו ולכן הינה מחושבת באותה שיטה ובאותן נוסחאות כפי שתוארו לעיל ובהתאם להספק. באפליקציות אחרות דוגמת טריינררוד וסאפרפסט בהן אין מסלול וירטאולי כלשהו, האפליקציה תשתמש בדרך כלל בנתון המהירות שהטריינר מספק לה (במידה והוא יודע) ואם לא, תערוך חישוב משוער כלשהו. כך או כך, מדובר בחישוב גס של ערך המהירות והוא לבטח אינו מדויק.

כתיבת תגובה