You are currently viewing 'מד כוח' בשחיה? הכירו את Swimpaddle<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">2</span> min read</span>

'מד כוח' בשחיה? הכירו את Swimpaddle2 min read

ענף השחייה הוא אחד מהענפים הבולטים בהם 'חזק יותר' הוא לא בהכרח 'מהיר יותר'. השחייה בתוך המים מחייבת אותנו להיות בראש ובראשונה יעילים. ע"מ לשחות מהר אנחנו צריכים לדחוף כנגד המים, אבל לדחוף חזק יותר לא תמיד יגרום לנו לשחות מהר יותר. דחיפה יעילה של המים, בקצב מהיר עם מינימום חיכוך יסייעו לנו עשרות מונים.

הכירו את Smartpaddle של חברת Trainesense

את התובנות הגלומים בין החיבור של היעילות והכוח המושקע על ידנו בשחיה מנסה חברת Trainesense הפינית להנגיש באמצעות טכנולוגיה – סנסור מיוחד שהינו 'מד כוח' לביש לשחיה. שימו לב כי מדובר במד כוח (Force) ולא מד וואטים/הספק (Power).

בהקבלה לחלק ממדי הוואטים באופנים ובריצה שיודעים מעבר לנתוני הוואטים לספק לנו גם נתונים לגבי תנועת הדיווש/ריצה (ה Cycling/Running Dynamics), ה Smartpaddle מספק לנו נתונים הן לגבי הכוח שאנו משקיעים בתנועת היד במים והן תובנות לגבי התנועה עצמה – למשל: האם אנחנו מבצעים אותה בתזמון ובצורה הנכונים והאם הכוח שאנו משקיעים מתורגם לנצילות מקסימילית.

איך זה עובד?

השימוש ב- Smartpaddle הוא יחסית פשוט. עונדים אותו על אצבעות כף היד (עם רצועות סיליקון) ומתחילים לשחות. במשך הפעילות, כל הנתונים נאגרים בזיכרון המכשיר ובסיום השחיה ניתן לטעון אותם בקישור אלחוטי (בלוטות') לאפליקציה ייעודית בטלפון הנייד. מכאן מתחיל השלב הבא:

ניתוח והבנת הנתונים.

ה Smartpaddle יודע למדוד ולהקליט את האינפורמציה הבאה:

  • פרמטרי ביצוע מסורתיים כגון זמן, ספירת כמות וקצב התנועות (Strokes).
  • כיצד השחיין שומר על 'האחיזה' במים (פרופיל כוח) וכמה מאמץ מושקע על ידו לשם כך (מהירות תנועת היד).
  • מאפייני תנועת היד – כיוון הכוח המושקע לאורך מחזור תנועת היד המלאה.

המידע הזה מוצג בגרפים מהם ניתן לגזור תובנות רבות וחשובות.

לדוגמא התסכלו על שלושת הגרפים להלן.

A close up of a logo

Description automatically generated
Force (vector) x Time

בגרף לעיל ניתן ללמוד על הכוח (ציר y) שאתם מייצרים בתנועת היד שלכם לאורך זמן (ציר x). הקו הירוק מראה את ה 'כוח האופקי' שמניע אותנו קדימה. הקו האדום מראה ה 'כוח האנכי' המרים את הגוף (העליון) למעלה. הקו הצהוב הוא כוח המיוצר לדחיפת מים לצדדים.

במילים אחרות: "כוח ירוק" הוא הכוח שאנחנו רוצים, כאשר במקביל נרצה למזער את "הכוח האדום" למינימום ע"מ להשיג תנועה יעילה.

את הגרף לעיל ניתן אפילו לשלב בצורה יפה עם צילום וידאו של השחיה עצמה כפי שתוכלו לראות בוידאו להלן:

השלב הבא, לאחר שהשגנו יחס 'ירוק' / 'אדום' רצוי הוא לשמור עליו לאורך זמן, גם כאשר אנחנו מתעייפים וכאן בדיוק נעשה שימוש בגרף להלן המציג לנו תמונת השוואה בין התנועות (Strokes) שביצענו.

Force (vector) x Stroke

בגרף לעיל ניתן לראות לא רק את ההבדלים ביעילות התנועות (ירוק לעומת אדום), אלא גם בכוח הכולל שהושקע על ידנו (גובה העמודה). המטרה שלנו היא כפולה: להשיג יעילות גבוהה בתנועה לאורך זמן אבל גם למזער את השונות בכוח המופעל (גובה העמודה) בין תנועה לתנועה ע"מ לשמור על מהירות קבועה ככל האפשר, מכיוון שתאוצה עולה לנו בבזבוז אנרגיה.

הגרף השלישי והאחרון מציג לנו את נתוני התאוצה, לחץ ומיקום תנועת היד שלנו כפי שנמדדה ע"י ה Smartpaddle. למעשה הציור בגרף מציג לנו את תנועת היד במים.

A screenshot of a computer

Description automatically generated
Average trajectory single hand

בקצה השמאלי, היד נכנסת למים ואז עם כיוון השעון, היד מושטת וגולשת קדימה עד לתחילת שלב הגריפה, הגריפה עצמה והוצאת היד מהמים. השימוש בגרף זה הינו ע"מ לנסות ולהבין מה יכולות להיות הסיבות ל'כוחות האדומים' שראינו בגרף הראשון וכיצד ניתן לצמצם אותם.

למשל בגרף לעיל ניתן לראות את תנועת היד נכנסת למים ואז בעומק של 80 ס"מ מנקודת הכניסה למים, היד עולה מעט. העליה הזו גוררת איתה שקיעה של פלג גוף אחורי וכתוצאה מכך לחיכוך גבוה יותר שפירושו בלימה ויעילות לא טובה בתנועה.

מהם האתגרים בשימוש?

למרות שהסנסור הוא פשוט ביותר לתפעול, ישנם 2 דברים שצריך להביא בחשבון:

א. היכולת לתרגם את כל הנתונים והמידע לתובנות מעשיות דורשת הבנה מקצועית, במיוחד באם אתם מעוניינים גם ליישם ולשנות את סגנון השחייה שלכם בהתאם. לשם כך, כדאי ומומלץ להיעזר במאמן שמכיר ומעוניין לעבוד עם המוצר הזה.

ב. המחיר של הסנסור אינו זול כלל:

כ 500 אירו למכשיר פלוס תשלום חודשי של כ 20 אירו (תלוי בסוג הרישוי). יש גם 'חבילות' תמחור המשלבות את המוצר עם סוגי רישיון שונים (מאמן / שחיין).

העלות ושיטת התמחור מצביעים על כך שהמיקוד של החברה הוא מכירה למאמני שחיה ופחות לשחיינים ישירות. אם תרצו, סוג נוסף ומיוחד של שירות בתשלום שמאמן שחיה יכול להציע ללקוחות שלו.

שחקנים נוספים

חשוב להזכיר ש Smartpaddle אינו המוצר היחידי בשוק. ישנן עוד מספר חברות startup העובדות על סנסורים ופיתוחים דומים, מה שבתקווה יהפוך מוצרים אלה ליותר נגישים (הן בהיבט הטכנולוגיה והן בהיבט העלויות) גם לשחיינים החובבים.

למשל המוצר Seal של חברת Platysens:


מקורות:
  • https://smartpaddle.trainesense.com/
  • https://molab.me/swimming-with-power-smartpaddle-review/

כתיבת תגובה