ה S500, הדגם החדש בסדרת מחשבי הרכיבה של Bryton הטאיוונית הוכרז במהלך חודש ינואר השנה באירוע מתוקשר וגלובלי. קיבלתי אותו בהשאלה מ DAA שהינה היבואן הרשמי בארץ, לצורך התרשמות וסקירה טכנית ולאחר שימוש והתנסות אישית של מספר שבועות אני חושב שאני בשל לכתוב על מה טוב בו, מה טעון שיפור, יתרונות, חסרונות כמו גם דעתי על מיצובו בשוק אל מול התחרות.
אז כמו תמיד קחו לכם כוס קפה טוב, כמה דקות של שקט ולהלן בפינה לשיפוטכם – "כל מה שרציתם לדעת על ה S500".
חומרה / עיצוב / תפעול בסיסי
ה S500 מאפשר עבודה במוד של מסך מגע לצד 4 כפתורי תפעול, שניים בכל צד. מבחינתי זה שילוב מנצח שכן אני מוצא שמסך מגע בלבד כשהידיים מזיעות או כשאני לובש כפפות אינו פתרון אידיאלי.
מסך המגע מגיב בצורה טובה והדפדוף שמאלה וימינה בין המסכים בזמן הרכיבה הוא נוח. גם לחיצה על כפתורי התפריטים וגלגול מעלה ומטה בין האופציות השונות פועלים בצורה טובה. הקושי היחידי שנתקלתי בו הוא לעיתים בבחירת ערך מסוים מתוך רשימת אופציות המוצגות במכשיר כ'תפריט גלגלת'. לא תמיד היה לי קל לדייק בבחירה, במיוחד עם אצבע מגושמת כמו שלי. הפתרון לכך היה שימוש בכפתורים או באפלקיציה המלווה במכשיר הנייד (כפי שאפרט בהמשך).
המסך עצמו הינו צבעוני ובגודל 2.4 אינץ, קצת יותר קטן מ EDGE 530 של גרמין וטיפה יותר גדול מ BOLT2 של וואהו. עוצמת התאורה האחורית של הצג מתכווננת אוטומטית בהתאם למצב התאורה החיצונית להשגת בהירות מיטבית.
ניתן להגדיר את התצוגה על רקע שחור או רקע לבן בהתאם לבחירתכם. הפונטים קריאים והתצוגה הכללית המתקבלת היא קריאה וברורה גם בעת רכיבה לאור יום בהיר.
באם אתם יותר אנשים של 'כפתורים', תוכלו לבצע באמצעותם את כל התפעול ההכרחי של המכשיר בזמן הרכיבה שזה אומר: התחלת/השהייה/סיום הרכיבה, אתחול LAP, דפדפוף בין הדפים ונעילה/פתיחה של מסך המגע.
לחיצה מהירה במרכז המסך תקפיץ חלון (Pop Up) עם מידע שימושי הניתן להגדרה באחת מ 3 תצורות:
- מסך המציג את כל פרטי הסנסורים המחוברים כרגע למכשיר
- מסך עם פרטי ה LAP-ים השונים
- מסך הניתן להגדרה בהתאמה אישית
זה שימושי עבור תצוגה של אינפורמציה מסוימת שמעניינת אותכם במיוחד ומבלי שתצטרכו לדפדף סדרתית בין כל שאר מסכי התצוגה שהגדרתם.
בגב המכשיר נמצא מנגנון הנעילה המאפשר את חיבורו לתושבת ייעודית של Bryton. המנגנון מאוד מזכיר את זה הקיים במכשירי גרמין הננעלים ע"י רבע סיבוב, אך כנראה בשל אילוצי 'פטנטים' הוא מעוצב בצורה קצת שונה. למי שבכל זאת רוצה לחבר את ה S500 דווקא לתושבת של גרמין יש פתרון בדמות מתאם מיוחד אותו תוכלו לרכוש בנפרד. כל מה שנדרש זה להבריג אותו בגב המכשיר במקום זה הקיים ו – Your Good To Go.
מידות ומשקלים:
בשורה התחתונה מבחינת בנייה ועיצוב, המכשיר מרגיש ונראה טוב ואיכותי.
סוללה – 35 שעות שימוש רציף או אולי 24 שעות?
אחד המאפיינים הבולטים של המכשיר הוא אורך חיי הסוללה שלו. בחלק מהפרסומים הרשמיים של ברייטון נכתב כי המכשיר מסוגל לספק 35 שעות עבודה לפני צורך בטעינה ובחלק מהמקומות רשום 24 שעות. מה האמת? אין לי מושג כי לא העמדתי זאת למבחן מדויק, אך בהחלט התרשמתי לטובה מאורך חיי הסוללה. במשך התקופה שהמכשיר היה אצלי השתמשתי בו שימוש אינטנסיבי והטענתי אותו פעם אחת בלבד למרות שהסוללה לא התרוקנה עדיין. זה בהחלט יתרון לאלה העוסקים ברכיבות ארוכות או שסתם שוכחים להטעין את המכשיר תדירות ומגלים זאת לצערם תוך כדי רכיבה.
אגב, טעויות מעין אלה מצד החברה אינן נדירות ומעידות קצת על חוסר תשומת לב לפרטים הקטנים וחבל על כך.
הטעינה של המכשיר מתבצעת באמצעות כבל Type C USB סטנדרטי המתחבר לפורט הממוקם בגב המכשיר ומוגן במכסה גומי.
מה מגיע בקופסה?
מלבד המכשיר עצמו מגיעים בקופסה גם:
- שרוך קשירה/אבטחה – אופציונלי אך מומלץ להשתמש בו כאמצעי אבטחה נוסף במידה ואתם רוכבים בשטח.
- כבל USB לטעינת הסוללה.
- תושבת (Mount) עם מספר גומיות – ע”מ לאפשר קיבוע של המכשיר לכידון בזמן השימוש.
- תושבת מסוג SPORT לחיבור אווירודינמי.
- דפי הוראות שימוש.
ניתן לקנות כאופציה גם:
- חבילה (Bundle) הכוללת חוץ מהמכשיר גם מד סל"ד וחגורת דופק של BRYTON.
- מחבר מתאם לתושבת של גרמין.
חווית התפעול והשימוש
אחד הדברים שאהבתי מאוד במכשיר הוא שניתן לבצע את כל ההגדרות במכשיר הן באמצעות אפליקציה ייעודית של Brtyon המותקנת במכשיר הטלפון הנייד והן ישירות במכשיר.
מבחינתי שימוש באפליקציה מלווה הוא הרבה יותר נוח, פשוט ואינטואיטיבי ומאפשר להגדיר את המכשיר בצורה מהירה מבלי צורך ללחוץ על אינספור כפתורים במכשיר עצמו. ניתן להוריד את האפליקציה הן למכשירי Apple והן למכשירי Android. ההידברות בין האפליקציה למכשיר הינה באמצעות Bluetooth. ה S500 אינו תומך בחיבור WiFi.
באמצעות האפליקציה לעיל (הנקראת Bryton Active) ניתן לנהל ולהגדיר את הפרופיל האישי, לבצע עדכוני Firmware, לסנכרן ולהעלות ל'ענן' את הפעילויות שהקלטתם, ליצור ולהגדיר מסלולים, להגדיר התראות מהטלפון שיוצגו במכשיר, להגדיר דפי תצוגה ונתונים, לנתח את הפעילויות ועוד. כל שינוי בהגדרות שאתם מבצעים באפליקציה מסונכרן אוטומטית למכשיר כאשר הוא מקושר בבלוטות' לטלפון והוא זמין לשימוש מיידי.
כמות שדות המידע (מטריקות ומדדים) הניתנים לבחירה ותצוגה במכשיר היא בהחלט מרשימה ומכובדת ואף עולה על זו שתמצאו במכשירים אחרים. בסך הכל אני סבור שכ"א ימצא את מבוקשו בהרכבת שדות המידע במסכים השונים כך שיציגו את האינפורמציה הנדרשת עבורו.
לברייטון יש כמה שדות מידע בעלי ייצוג גרפי צבעוני עבור דופק, מהירות והספק וניתן לבחור בהם במקום במטריקה רגילה. אהבתי מאוד לעשות שימוש בשדות הללו.
במסגרת השקת ה S500, ברייטון אף הוסיפה סוגי שדות מידע נוספים הניתנים לבחירה ולתצוגה:
ניתן להגדיר ב S500 כשלושה פרופילי אופניים/אימון שונים ועבור כ"א ליצור הגדרות תצוגה ועבודה שונות. לדוגמא –
- פרופיל 1 – רכיבות כביש עם הגדרת מסכי תצוגה ייעודיים.
- פרופיל 2 – רכיבות Indoor על הטריינר – ללא קישור ל GPS והגדרת מסכי תצוגה ייעודיים.
- פרופיל 3 – רכיבות שטח – על אופניים שונים עם הגדרת מסכי תצוגה ייעודיים.
לא ניתן להגדיר סנסורים שונים לכל פרופיל וזה קצת חיסרון. תוכלו להגדיר ולבחור בפרופיל שונה לכל אופניים אבל אם למשל יש לכם מד הספק שונה על כ"א מהם, תצטרכו לגרום למכשיר להתמפות אל מד ההספק הנכון בצורה ידנית בכל פעם שתבחרו לעבוד בפרופיל המתאים.
ל S500 יש 4 מסכים קבועים שתוכלו לבחור באם להציג או לא ובכל מקרה תוכלו להוסיף עוד כ 5 מסכים נוספים לבחירתכם.
בכל מסך ניתן להציג בין 2 ל 10 שדות מידע, אך פורמט התצוגה שלהם במסך מבחינת גודל ומיקום הוא קבוע ולא ניתן לבחירה.
כאמור, את כל ההגדרות הללו מבצעים באפליקציה בנייד והן מסונכרנות במידי למכשיר. פשוט, נוח, קל ומאוד שימושי. למי שבכל זאת מתעקש, ניתן לשנות ולהגדיר את מסכי התצוגה גם דרך המכשיר עצמו ע"י לחיצה ארוכה על שדה נתונים מסוים ושינוי הגדרתו.
ניתוח הנתונים לאחר האימון
בסיום הרכיבה ולאחר שמירת קובץ האימון במכשיר, הנתונים יסונכרנו לאפליקציה בטלפון ומשם ל-'ענן'. באפליקציה עצמה תוכלו להציג אנליזה די מפורטת של נתוני הרכיבה והמטריקות השונות שהוקלטו.
ברייטון מאפשרת גם סנכרון אוטומטי לחשבון ה STARVA ו/או TrainingPeaks שלכם ואפילו לייצא ולשלוח את הקובץ לכתובת האימייל שלכם (בפורמט FIT) ומשם תוכלו לטעון ולסנכרן אותו מול כל אפליקציה אחרת שתבחרו.
אין ל Bryton סנכרון אוטומטי ל Garmin Connect.
תמיכה בעברית
ה S500 אינו תומך בעברית למעט בהודעות המוצגות על המכשיר כחלק מהקישור לטלפון הנייד וכן בתצוגה של שמות הרחובות במפה של ישראל. ראו פרוט בהמשך.
ניווט וטעינת מסלולים
ה-S500 מאפשר מספר יכולות ניווט מתקדמות אך חלק מהן דוגמת ניווט מונחה לתחילת המסלול או ניתוב חזרה למסלול במקרה שסטיתם ממנו בטעות או שלא, יעבדו רק במידה והמכשיר מחובר לאפליקציית Bryton Active הפועלת בטלפון הנייד ולטלפון יש חיבור אינטרנט פעיל.
כל עוד אתם רוכבים על תוואי המסלול, ה S500 ימשיך לנווט אותכם לאורכו בעזרת ה GPS גם ללא צורך בחיבור לטלפון הנייד.
מבחינתי לא מדובר בחיסרון משמעותי כ"כ כי כל רכיבותי הינן רכיבות כביש שבהן הטלפון הנייד מצוי איתי בכל מקרה ובדרך כלל אין בעיה של כיסוי תקשורתי. מעבר לכך, גם במידה והטלפון סגור או לא בנמצא, לפחות בארץ אני מכיר את הכבישים מספיק טוב בשביל לא להתברבר יותר מדי בדרכים. מצד שני במידה והייתי לוקח את המכשיר לרכיבות שטח בעומק המדבר/היער או לטיול רכיבה בחו"ל, זה בהחלט עשוי להיות חיסרון שכן הסיכוי לברבור וטעות בניווט גדולים יותר ובנוסף הכיסוי התקשורתי של המכשיר הנייד עלול להיות מוגבל. מעבר לכך, שימוש מעין זה בזמן רכיבה בחו"ל מן הסתם תורם לבזבוז חבילת הגלישה שהיה יכול להיחסך לו המכשיר היה מספק שירותים אלה בצורה אינהרנטית.
בכמה רכיבות שביצעתי מצאתי שהניווט המונחה לנקודת ההתחלה של המסלול עבד מצויין כמו גם הרכיבה לאורך המסלול, כאשר ה S500 מציג הוראות ברורות לגבי פניות עתידיות (Turn By Turn Navigation), כולל צפצוף קולי ממש בסמוך לפניה.
לעומת זאת כאשר יצאתי מגבולות המסלול, ניסיונות המכשיר להנחות אותי בחזרה אליו לא תמיד היו הגיוניים ולרוב לא לנקודה הקרובה ביותר למפגש חוזר עם המסלול. לעיתים המכשיר הסתפק בהודעה כללית של "Off Route" מבלי לספק הנחיה כלשהי. אני מוכרח לציין שמניסיוני גם מכשירים מתחרים של חברות מובילות לא מצליחים לספק מענה מושלם בתרחישים דומים.
להן סיכום יכולות הניווט של המכשיר:
- יכולת ליצור ולייבא למכשיר מסלול רכיבה דרך האפליקציה של Bryton בנייד או באינטרנט – נתמך אם כי יש אפליקציות צד שלישי יותר נוחות לשם כך.
- יכולת לייצר ולייבא מסלול מ Komoot ו RideWithGPS – כן , כולל סנכרון אוטומטי של הנחיית Turn By Turn לטובת ניווט תוך כדי רכיבה על המסלול. ייבוא המסלול נעשה בצורה אוטומטית לאפליקציה של ברייטון ומשם יש לסמן ולשדר אותו בצורה יזומה למכשיר.
- יכולת לייצר ולטעון למכשיר מסלול מ Strava או מכל פלטפורמה אחרת – כן בדומה ל Komoot ו RideWithGps, אך היות והפורמט ב Strava לא כולל פירוט לגבי הנחיית Turn By Turn, ברייטון מאפשרת לייצר הנחיות אלה בעצמה ולהוסיפם לקובץ. יש לבצע זאת בצורה יזומה.
- ניווט Turn By Turn – כשאתם על המסלול, בכל פעם לקראת פנייה המכשיר מציג הודעה והנחיות לגבי הפנייה הצפויה כולל צפצוף, ללא קשר למסך הנתונים בו אתם צופים כרגע.
- קח אותי לנקודת ההתחלה – מחייב חיבור פעיל לטלפון הנייד ולאינטרנט. בכל פעם שתבחרו מסלול לרכיבה ובמידה ואינכם בנקודת ההתחלה – ה S500 יציג הנחיות ניווט אל נקודה זו.
- נווט אותי בחזרה למסלול – מחייב חיבור פעיל לטלפון הנייד ולאינטרנט. במידה וסטיתם מהמסלול, המכשיר יציג הוראות ניווט בחזרה לנקודה הקרובה ביותר למסלול.
- חזור לנקודת ההתחלה – בחירה באופציה זו תגרום ל S500 להפוך את כיוון המסלול ולהנחות אותכם בחזרה לנקודת ההתחלה דרך אותו הציר. לא נדרש חיבור לטלפון לשם אופציה זו.
- חיפש קולי – עם חיבור לנייד ולאינטרנט, ה-Rider S500 מאפשר מציאת נקודה לניווט באמצעות חיפוש קולי ב Google הזמין בלמעלה מ-100 שפות כולל בעברית ומציע דרך מהירה וקלה יותר לחיפוש כתובות או נקודות עניין תוך כדי הרכיבה. אופציה נחמדה אבל לדעתי לא ממש שימושית או הכרחית.
מפות
ה-Rider S500 מגיע טעון ומותקן במפות OSM אזוריות כולל זו של ישראל. באם חסרה לכם מפה אתם יכולים להוריד ולטעון מפות מהאתר של Bryton בחינם בלינק להלן.
כרגע רמת התכסית של המפות היא ברמת כבישים, אך ברייטון הכריזה כי בקרוב היא גם תפרסם ותעלה מפות טופוגרפיות שהינן יותר שימושיות לרכיבות בשטח.
כיסוי המפה בישראל נראה מעודכן ובסך הכל עבור רכיבות כביש הפירוט הוא ברמה מספקת אך שמות הרחובות בעברית הינם הפוכים (משמאל לימין) וכשרוכבים ומנווטים בשטח עירוני זה די מפריע בעין. עם כבישים ששמם הינו מספר – אין בעיה.
[**** עדכון: ממש ביום עליית סקירה זו: ברייטון הוציאה עדכון Firmware שאמור לפתור נושא זה. טרם יצא לי להתקינו ולבדוק ****]
במידה ובחרתם לרכוב מסלול מסוים אותו העליתם למכשיר, המסלול כמו גם הניווט עליו מוצגים בצורה גרפית ובעזרת חיצים בצורה ברורה ונוחה. ניתן לבצע במפה זום In & Out כמו גם 'לשוטט' (Pan).
Climb Challenge
זהו אחד מהפיצ'רים הבולטים של מכשירי GARMIN הקרוי Climb PRO שרבות מהמתחרות וביניהן Bryton הבינו שהוא MUST במחשבי רכיבה. ב S500 פיצ'ר זה נקרא בשם Climb Challenge.
במידה ובחרתם לרכוב מסלול מסוים, בכל פעם שהמכשיר יזהה כי הנכם מתקרבים לעליה, יופיע מסך נתונים נוסף עם מידע שימושי וחשוב לגבי הטיפוס הצפוי שמתעדכן תוך כדי הרכיבה שלכם. מידע זה מאפשר לכם לדעת בצורה נוחה את אחוזי השיפוע, הגובה כמו גם המרחק שנותר עד לסיום הטיפוס והוא מונגש בצורה גרפית וצבעונית.
בעיני זוהי פונקציה שימושית ביותר במחשבי רכיבה וברייטון אף הגדילה לעשות ומספקת יכולות שאינן קיימות אצל המתחרות כולל גרמין: בעת טעינת המסלול לאפליקציית Bryton Active ולפני שידורו למכשיר, תוכלו לעיין בכל העליות שהמכשיר מצא בצורה אוטומטית עבור המסלול שבחרתם כמו גם לבחור ולעדכן את נקודת ההתחלה או הסיום של אותה עליה. תוכלו אפילו לסמן קטעי עליות נוספים (במידה וישנן עליות שלא נכנסו לרשימה של המכשיר היות ולא עברו סף כלשהו) ועוד. בסיום תוכלו לשדר את המסלול מחדש למכשיר וכל השינויים שביצעתם יהיו זמינים לצפייה ושימוש במהלך הרכיבה.
הנקודה היחידה שיש לי להעיר לגבי פונקציה זו הינה שחבל שברייטון לא מפרסמת מהם הפרמטרים לפיהם האלגורתמיים שלה מזהה ומגדיר אוטומטית את העליות במסלול.
קישור ל Garmin VARIA
פיצ'ר שבעיני הוא חשוב ביותר הינו תמיכה וממשק מלא לרדאר הבטיחות של גרמין הנקרא VARIA (סקירה על מכשיר זה בלינק להלן) המאפשר לכם לקבל חיווי בתצוגת המכשיר ובזמן אמת לגבי רכבים המתקרבים מאחור. ה S500 תומך בכך בצורה מלאה.
LIVE TRACK
ניתן לשתף את המיקום שלכם בזמן אמת עם חברים ובני משפחה ע"י יצירת קישור שיתוף ישירות מהטלפון שלכם ובאמצעות כל אפליקציית הודעות. ברגע שתחלו ברכיבה ותלחצו START במכשיר, כל הנמענים שהגדרתם יקבלו הודעת עם לינק באמצעותו יוכלו לראות את המיקום שלכם בזמן אמת, כמו גם את המהירות הנוכחית, זמן הרכיבה, מרחק ועוד. הנתונים הללו ימשיכו להתעדכן כל עוד אתם רוכבים. כמובן שלשם כך תידרשו לרכוב כשמכשיר הטלפון הנייד פועל ומצוי עמכם.
מנגנון לביצוע אימונים מובנים משופר
באם אתם אוהבים לבצע אימונים מובנים (אינטרוולים) בין אם בזמן רכיבה בחוץ ובין אם על הטריינר, ה Rider S500 מציג ממשק משתמש משופר לנושא זה.
את האימונים עצמם תוכלו אומנם לבנות באפליקציה Bryton Active בטלפון הנייד ולשדרם למכשיר, אך מצאתי ששיטה זו מסורבלת ואף מכילה באגים. עדיף לעשות זאת ע"י קישור אוטומטי לחשבון שלכם ב TrainingPeaks או דרך מספר פלטפורמות נוספות שברייטון תומכת בהן. פלטפורמות אלה לרוב מציעות כלים לבניית האימון בצורה נוחה ופשוטה יותר.
בסך הכל נעשתה כאן עבודה טובה של Bryton והתצוגה כמו גם הפונקציונליות בהחלט טובים ונוחים לשימוש, אבל היכולת לבניית אימונים שניתן לטעון למכשיר היא לא מושלמת ויש בה קצת באגים. למשל המכשיר לא יודע לטעון סט חזרות המכיל יותר משני אינטרוולים. הפתרון לכך הוא פשוט לשכפל (בבניה) את החזרות בעצמכם.
חיבור לטריינר
גם היכולת לעבוד מול טריינר חכם שופרה ב S500 וכעת ניתן לבצע אימוני טריינר באמצעות המכשיר במספר שיטות:
- אימונים מובנים במוד ERG בהם ה Rider S500 שולט על הטריינר ומכתיב את ההתנגדות הנדרשת בהתאם לאינטרוולים של האימון שבחרתם בלא קשר לקאדנס ולהילוך בו אתם נמצאים.
- אימונים בהם אתם קובעים בעצמכם את סף ההתנגדות של הטריינר בהתאם לגובה הספק מסויים (Target Watt) או עצימות (Resistance).
- רכיבת מסלול וירטואלי כלשהו – בו הטריינר מדמה התנגדות בהתאם לשיפועי המסלול שבחרתם לרכוב. את המסלול אתם יכולים לבחור מאימונים קודמים שבצעתם, או לטעון מסלול מסויים שבניתם או הורדתם מאפליקציות צד-שלישי נפוצות דוגמת סטראבה , KOMOOT או RideWithGPS.
במהלך הסקירה ביצעתי מספר אימוני ERG על הטריינר בהם ה S500 שלט והכתיב את ההתנגדות לטריינר בהתאם לאימון המסויים שביצעתי. כולם בוצעו ללא דופי ובצורה טובה ומסכי התצוגה במכשיר לטובת ביצוע אימונים אלה הם מצוינים.
תמיכה באופניים חשמליים
ה Rider S500 תומך בחיבור אלחוטי לדגמי אופניים חשמליים התומכים בתקן ANT+ LEV וגם לאופניים חשמליים המבוססים על מערכת SHIMANO STEPS כך שניתן להגדיר מסכי תצוגה ייעודים עם אינפורמציה הרלוונטית לאופניים מסוג זה. למשל – מצב הסוללה, טווח נסיעה צפוי, הילוכים, מצב סיוע ועוד.
קישור לסנסורים
ה S500 מאפשר קישור לכל הסנסורים המקובלים כפי שניתן לראות בטבלה להלן.
חיסרון בולט במכשיר הוא אי תמיכה בקישור בבלוטות למעט למד מהירות/סל"ד. זה נכון שרוב החיישנים מאפשרים קישור דואלי הן באנט והן בבלוטות, אבל יש למשל חגורות דופק של POLAR ואחרים שתומכות רק בבלוטות ולפיכך אינן ניתנות לקישור ל S500.
דיוק GPS
אין הרבה מה להרחיב. ה S500 מבצע את עבודתו נאמנה בכל הקשור להקלטה ודיוק נתוני GPS ולא שונה ממכשירים מובילים אחרים.
כפי שניתן לראות בדוגמא לעיל, המסלול המתקבל די צמוד לכבישים במפה ובהשוואה להקלטות שבוצעו במקביל במחשבי רכיבה מתחרים הוא מספק רמת דיוק זהה.
ניתן לבחור ולהתחבר ב Rider S500 למספר מערכות לווין מסחריות דוגמת: GPS (ארה"ב), GLONASS (רוסיה), GALILEO (אירופה), BDS (סין) ו QZSS (יפן) – מה שאומר שכנראה לא תהיו מנותקים מהלווין בשום פינה ברחבי העולם. בנוסף מותקן במכשיר מד גובה ברומטרי הניתן לכיול במידה ואתם חשים כי נתוני הגובה אינם כמצופה.
לא מצאתי שחיבור במקביל למספר מערכות לווין שונות האפשרי במכשיר, נתן תוצאות טובות יותר לעומת התחברות לסוג אחד של מערכת לווין.
חבלי לידה?
ה S500 אינו חף מבעיות. את חלקן אני מייחס לחבלי לידה של מכשיר חדש ורובם נראים לי כקלים לתיקון במסגרת עדכוני Firmware כך שאני תקווה ש Bryton כבר פועלת בנושא.
אציין 3 דוגמאות שנתקלתי בהן:
(1). שינוי סיסמה באפליקציית Bryton Active בטלפון הנייד גרם לאפליקציה לאבד את הקשר למכשיר והוא לא היה ניתן לגילוי מחדש מה שאומר שהייתי צריך לבצע Factory Restart ע"מ לגרום למכשיר לאפס את הגדרות הבלוטות שלו.
(2). הודעות שגיאה כלליות מדי – במידה ומתקבלת הודעת שגיאה כלשהי, רובן כלליות מדי ולא מספקות יותר מדי אינפורמציה לגבי מהות התקלה או מה נדרש לעשות ע"מ לפתור אותה.
(3). 'גרירת וואטים' – נושא זה צוין לראשונה ע"י שיין מילר (בלוגר מפורסם). במידה ואתם מחוברים למד הספק ומפסיקים לדווש, לוקח ל S500 עוד מספר שניות של הקלטה עד שהוא רושם את הערך 'אפס' כפי שצריך להיות.
שימו לב בתמונה לעיל, אני משתמש במספר מחשבי רכיבה להקליט במקביל את אותו מד הספק. ברגע שאני מפסיק לדווש, ב S500 הערך נגרר עוד מספר שניות עד שמתאפס.
למרות שמדובר בכמה שניות בודדות, ערך ההספק הממוצע עשוי להשתנות במידה ויהיו לכם ברכיבה עצירות מרובות והתוצאה המתקבלת תהייה גבוהה יותר אל מול מכשירים אחרים. לא דרמטי, אבל מחייב תיקון בטווח הקרוב מצד Bryton.
[עדכון – ממש ביום עליית סקירה זו, ברייטון משחררת עדכון FIRMWARE שעשוי לטפל בחלק מהדברים שציינתי]
מוכנות לפעולה – הכי מהיר שנתקלתי
תכונה בולטת של המכשיר אותה אני חייב לציין הינה הזמינות שלו לפעולה מרגע ההדלקה. ללא ספק זה אחד המכשירים המהירים ביותר שיש ולבטח מול דגמים מתחרים. במספר מדידות שביצעתי מדובר על פחות מ 15 שניות לשם השוואה במכשירים אחרים דוגמת גרמין או וואהו מדובר על זמן ארוך יותר משמעותית.
כשאתה מגיע מאוחר לאימון ואין לך זמן להתארגן כי הקבוצה כבר יוצאת לדרך, זו תכונה מוערכת במיוחד.
שורה תחתונה
יתרונות
- שילוב טוב של מסך מגע וכפתורים
- מסך תצוגה ברור גם בתנאי תאורה משתנים
- הגדרת המכשיר באמצעות אפליקציה מלווה בנייד – פשוט, ברור ומהיר
- תמיכה בפונקציית Climb PRO
- זמן מוכנות לפעולה – הכי מהיר שיש
- שדות מידע רבים ומגוונים, כולל שדות בייצוג גרפי
- מחזור עבודה ארוך בין הצורך לטעון את הסוללה (35 שעות)
- ממשק אוטומטי דו כיווני ל STRAVA, TRAININGPEAKS ולפלטפורמות נוספות
- אינטגרציה לטלפון חכם (הודעות)
- קישור לרדאר Garmin VARIA
- Live Tracking
חסרונות
- שמות הרחובות במפה מופעים במכשיר בעברית הפוכה (**** כנראה שטופל במסגרת עדכון Firmware שיצא ממש היום וטרם נזדמן לי לבדוק אותו ****)
- קישור לסנסורים רק באנט (למעט למד מהירות/סל"ד האפשרי גם בבלוטות)
- יכולות ניווט מתקדמות דוגמת חזרה למסלול במקרה של סטייה, או היפוך מסלול – רק ע"י קישור לטלפון הנייד עם אינטרנט זמין
- לא תומך ב STRAVA SEGMENTS
- פונקציונליות סגורה – המכשיר אינו 'פתוח' כך שיאפשר יצירת פונקציונליות נוספת ע"י הקהילייה באמצעות API
- אין קישור אוטומטי ל Garmin Connect – אם כי גם לרוב היצרנים שאינם גרמין אין קישור שכזה.
- באגים הקשורים לתפעול השוטף (ראו פירוט לעיל)
- בעת הפסקת דיווש – גרירת ערך הוואטים למספר שניות בהקלטה
ה S500 מיצוב ותמחור
עד היום דגם ה Rider 750 נחשב כדגם הדגל של Bryton בקטגורית מכשירי ה High End בתחום מחשבי הרכיבה. קטגורית שוק אותה מובילה גרמין עם דגמי ה EDGE 530/830 וה 1030 הפופולריים.
המחשבה הראשונה שלי כשיצא ה S500 שהוא הופך להיות המחליף דה-פקטו של ה 750 אבל כרגע לפחות מסתבר שזה לא המצב ו Bryton מתכוונת למכור את שניהם במקביל, מה שיוצר לדעתי מעט בלבול ואתגר מסוים במיצוב ובתמחור של המכשיר.
לעומת ה 750 ה S500 מציג:
- מעבד חזק יותר,
- מסך מגע משוכלל יותר בעל זמן תגובה מהיר יותר, גרפיקה וצבעים משופרים, Anti-Glare,
- תאורת רקע המשתנה בצורה אוטומטית בהתאם לתנאי הסביבה,
- טעינה באמצעות כבל USB Type C לעומת מיקרו USB,
- שיפור במד הברומטרי,
- מחזור בטרייה של עד 35 שעות שימוש לעומת 20 שעות,
- פונקציונליות נוספת בתחום ביצוע אימונים מובנים ועבודה עם טריינר,
- פונקציית CLIMB PRO.
אבל מצד שני ל 750 יש:
- מסך גדול יותר – 2.8 אינץ לעומת 2.4 אינץ ב S500,
- תומך בחיבור WiFi בנוסף לבלוטות,
- פונקציונליות Group Tracking המאפשרת מעקב אחרי קבוצת רוכבים.
מחיר:
את ה S500 ברייטון מתמחרת ב 300 דולר לעומת דגם ה-750 המתומחר כעת ב 250 דולר.
מחירו בארץ כפי שנקבע ע"י היבואן (DAA) הינו:
- קונפיגורציה סטנדרטית – הכוללת את המכשיר, התקן נעילה רגיל, התקן נעילה משולב זרוע. 1,499 ₪.
- קונפיגורציית קומבו – הכוללת בנוסף גם חגורת דופק של Bryton וסנסור מהירות/קאדנס. 1,949 ₪.
המכשיר מגיע עם שנתיים אחריות.
התמחור הנוכחי של ברייטון הוא לדעתי בעייתי מכמה היבטים שעשויים לפגוע בהצלחת המכירות של דגם זה:
פנימית בתוך משפחת ה Rider –
קצת מוזר שה S500 מתומחר גבוה יותר מדגם ה-750 שהינו בעל מסך גדול יותר היות וזוהי בהחלט תכונת פרמיום שאנשים מוכנים לשלם עליה כסף נוסף. נכון שה S500 בעל מעבד ומסך מתקדמים יותר ויש לו את פונקציית ה CLIMB PRO שחסרה ב 750, אבל האם שני מרכיבים אלה מצדיקים פער של 50 דולר לעומת מכשיר עם מסך גדול יותר ופונקציונליות דומה?
אל מול המתחרים –
נכון להיום, מחיר של $300 עבור ה S500 שם אותו במקום שלדעתי יקשה עליו לפרוץ ולהפוך לשחקן דומיננטי אל מול התחרות.
אל מול GARMIN –
ה S500 מתומחר שווה ל EDGE 530 וכ 100 דולר פחות מה EDGE 830. מבחינה פונקציונלית הוא אינו עולה על מכשירים אלה כך שמול ה 530 הוא אינו מהווה תחרות של ממש גם עבור מי שקניית מוצר של גרמין אינה טאבו מבחינתו. מצד שני הגרמין 530 אינו בעל מסך מגע, כך שאם זו התכונה שמבחינתכם היא חובה, הרי שמול דגם ה 830 של גרמין ה S500 זול יותר וברייטון מקווה שפער של $100 כן יהפוך אותו לתחרותי.
זו בהחלט שאלה מעניינת עד כמה 'מסך מגע' הינה תכונת פרמיום במחשבי רכיבה המהווה שיקול מרכזי מצד הלקוחות.
אל מול WAHOO –
ה S500 מתומחר כ 20 דולר יותר מה BOLT2 הקטן ממנו אך במעט מבחינת גודל מסך ו כ 80 דולר פחות מ ה ROAM הגדול יותר מבחינת מסך התצוגה. מבחינה פונקציונלית הוא בהחלט אינו נופל ממכשירים אלה. השוואת פיצ'רים ביניהם כוללת יתרונות לצד חסרונות אשר 'משקלן היחסי' תלוי בדרישות הספצפיות של הלקוח. פיצ'ר מסויים עשוי להיות עולם ומלואו עבור רוכב א' ולא יותר מגימיק נחמד שמעולם לא יעשה בו שימוש עבור רוכב ב'.
מבחינת החומרה ה S500 הינו בעל מסך מגע לעומת ה BOLT2 וה ROAM שאינם.
גם במקרה הזה שבו לקוח פוטנציאלי כבר מוכן לקנות דגם שאינו גרמין יש ל S500 בעיה מסוימת מבחינת תמחור אל מול ה BOLT2 שכן דגם זה של WAHOO נפוץ ומוכר יותר בשוק ומציג מחיר נמוך יותר, אלא אם כן הלקוח מעריך ומוכן לשלם יותר עבור פונקציית ה CLIMB PRO שאינה נתמכת כיום במחשבי WAHOO ו/או מעוניין במסך מגע.
אל מול HAMMERHEAD (כיום SRAM) –
ה S500 מתומחר ב כ $100 פחות מה KAROO2, אך ה KAROO גדול ממנו משמעותית מבחינת מסך (3.2 אינץ לעומת 2.4 אינץ). מבחינה פונקציונלית אפשר לטעון כי הם מציגים יכולות דומות וכמו במקרה מול WAHOO, ההשוואה הינה סובייקטיבית ותלויה בדרישות. ל KAROO יש יתרונות מסוימים בכל הקשור למפות ויכולות ניווט, לעומת זאת ל S500 אורך חיי בטריה גדולים משמעותית.
סך הכל מול דגם זה, ה S500 מתומחר בצורה סבירה. ההבדל המרכזי הוא בגודל המסך.
אל מול STAGES –
ה S500 מתומחר בצורה דומה לדגם ה L50 שהינו בעל מסך גדול יותר (2.7 אינץ) ו ב $50 יקר יותר לעומת ה M50 שהינו בעל מסך קטן יותר (2.25 אינץ). יחד עם זאת שני דגמים אלה אינם בעלי מסך מגע ונכון להיום ה S500 מציג פונקציונליות מגוונת יותר כך שמול דגמים אלה המיצוב שלו מבחינת מחיר הוא תחרותי.
לסיכום
מעבר למספר סייגים ולחסרונות שציינתי בסקירה לעיל ומתוך אמונה כי מרבית מהבאגים שציינתי נובעים מחבלי לידה ויוכלו להיפתר באמצעות עדכוני Firmware קרובים הרי ש ה Bryton Rider S500 הוא מחשב רכיבה טוב העושה עבודתו נאמנה ובהחלט שחקן לגיטימי בקטגוריית ה High End של מחשבי הרכיבה.
המכשיר מתהדר בפונקציונליות מרשימה כמו גם במהירות הפעלה וקישור ראשוני ללווינים. המסך בגודל 2.4 אינץ בסך הכל נעים לעין עם ניגודיות מספקת והוא קריא במהלך הרכיבה גם בתנאי שמש וסנוור. התאורה האחורית שלו בהירה וניתנת לכוונון וחיי הסוללה שלו העומדים על 35 שעות (זמן בין טעינות) היא תכונה בהחלט מרשימה.
מבחינת תמחור הרי שמחיר של $300 עבור סט היכולות והפיצ'רים של ה S500 הוא אומנם סביר, אבל לדעתי לא שם אותו במקום שיאפשר לו להשיג נתח שוק משמעותי לאור מחירי הדגמים המתחרים והפופולריות שלהם. נראה לי שברייטון מהמרת מדי על יכולת מסך המגע של המכשיר בתור מקדם מכירה. אולי היה נכון יותר מצד החברה להשיקו במחיר נמוך יותר משמעותית לתקופה מסוימת ע"מ לצבור תודעת שוק וקהל אוהדים.