על פניו נראה שה KICKR ROLLR החדש של Wahoo הוא מוצר שנבנה מתוך רצון לשלב את היתרונות של פלטפורת רולר עם אלו של טריינר חכם. התוצאה שהתקבלה היא בהחלט מיוחדת ומעניינת אבל בעלת מספר מגבלות שחשוב להכיר לפני שאתם מחליטים להכניס יד לכיס ולהוציא כ $800 מחירו הרשמי בחו"ל ללא כל העלויות הנלוות.
קיבלתי בהשאלה את ה ROLLR מ רוזן ומינץ היבואן בישראל ובחודש האחרון אני ואשתי המסייעת לי מעת לעת כ'קבוצת ביקורת', דיוושנו עליו במרץ באינספור אימונים. כל זאת במטרה לבדוק ולחלוק עמכם את כל הדברים שאהבנו כמו גם את אלה שפחות, כך שתהיה לכם תמונה מלאה וברורה לגבי מוצר זה.
מה זה בעצם רולר?
אם תרצו, האנלוגיה הטובה ביותר לרולר היא ל 'הליכון' (Treadmill) – אנחנו רוכבים עם האופניים שלנו על פלטפורמה המאפשרת לשני הגלגלים להסתובב (to roll) בחופשיות בעת שאנו מדוושים ובכך לסמלץ רכיבה בחוץ. הרולר אינו המצאה חדשה ויש עדויות מצולמות לרולרים עוד משנת 1901.
הרולרים הפשוטים ביותר בנויים מ 3 גלגלות. אחת קדמית ושתיים אחוריות הניתנות לכוונון מבחינת המרחק ביניהן, כך שיתאימו לשימוש למגוון רחב של סוגי וגודלי אופניים. הגלגלות מחוברות ביניהן עם חגורה אלסטית ע"מ לאפשר את סיבוב הגלגלים והן גם אמונות על יצירת ההתנגדות.
אם בעבר כל ה'רולרים' היו מכשירים פשוטים לגמרי הרי שהיום תוכלו למצוא בשוק דגמים מתקדמים יותר היודעים לספק התנגדות ביחס כלשהו למהירות הרכיבה שלכם ואפילו דגמים אינטראקטיביים הכוללים יחידת התנגדות אלקטרומגנטית המאפשרת לשנות ולהפעיל התנגדות דינמית בגלגלות ע"פ פקודה של גורם צד שלישי דוגמת אפליקציית אימון. כמובן שלדבר יש השלכות על המחיר כמו גם על הצורך בחיבור לחשמל.
לרולרים ישנם כמה יתרונות בולטים ע"פ טריינר או אופניים חכמים. הם מצוינים לפיתוח ושיפור טכניקת הרכיבה, הדיווש והיציבות על האופניים כמו גם לתרגולי סל"ד שונים (רכיבה בסל"ד נמוך על רולר היא בהחלט מאתגרת ודורשת תרגול). הצורה שבה הרולר עובד גורמת לכם לשמור על דיווש חלק ועקבי, אחרת אתם תמצאו את עצמכם מתנועעים מצד לצד עד כדי סכנת נפילה.
ברכיבה על הרולר אתם שולטים על המהירות כמו גם ההתנגדות והמאמץ ע״י שינויי הילוכים וסל״ד ממש כמו ברכיבת כביש מישורי. ברולרים מתקדמים וחכמים, עם יחידת התנגדות ייעודית, הרולר מסוגל לדמות התנגדויות שונות ולאפשר לבצע אימון במודי פעולה שונים דוגמת ERG ו SIM.
תחושת הרכיבה על רולר, תרגיש לכם קרובה למציאות בגלל העובדה שהאופניים נעים בחופשיות (אינם מקובעים סטטית למכשיר) ומגיבים לכל ניע ותזוזה שלכם. שרירי הליבה שלכם גם יודו לכם שכן הם זוכים לאימון מצוין על הרולר ומשתתפים פעילים בעבודה הנדרשת לשמור אותכם יציבים בזמן הרכיבה.
יתרון נוסף של הרולר הוא בעובדה שאין צורך לפרק, לחבר או להרכיב רכיב כלשהו באופניים ע"מ להשתמש ברולר, פשוט מניחים את האופניים כמות שהם על הרולר ורוכבים. תחשבו על כל הפעמים בהם פירקתם גלגל אחורי ע"מ לחבר את האופניים לטריינר מסוג Direct Drive או התעסקתם בלקבע את הגלגל האחורי לגלגלת של הטריינר מסוג Wheel On. עם רולר לא תיתקלו במצבים בהם:
- נדרש פירוק גלגל
- נדרש קיבוע לגלגלת
- שרשרת שנופלת בזמן הפירוק
- גריז שחור על הידים
- צורך להחליף או להתאים ציר גלגל אחורי, קסטה, מערכת הילוכים וכיוצ"ב
החסרונות העיקריים של רולר הינם בעובדה שהוא מאתגר לרכיבה, ניתן ליפול ממנו ובגלל המבנה שלו, קשה לייצר בו התנגדות בעצימות גבוהות.
אז האם ה KICKR ROLLR הוא רולר או טריינר חכם?
ובכן התשובה היא שמדובר בשילוב של שניהם.
נקודת החוזקה של ה ROLLR היא שהוא מאפשר לכם להשתמש באופניים ממש כמו רולר רגיל. אין צורך בפירוק של שום רכיב באופניים כמו גם צורך בלהתאים בו חלק כלשהו בשל מערכת ההילוכים, ציר הגלגל וכדומה. כל מה שנדרש הוא להניח את האופניים על המכשיר וזהו (ראו גם פירוט בהמשך).
אלא שבניגוד לרולר רגיל, ה ROLLR של וואהו מעגן את הגלגל הקדמי כך שאינו מסתובב. בצורה זו מובטח לכם כי אינכם יכולים חלילה ליפול מהאופניים בזמן הרכיבה שזה לא דבר רע בכלל, אך זה די מעקר מתוכן את כל נושא שימור שיווי משקל ופיתוח יציבות שהם ממאפיני השימוש העיקריים ברולר.
מה שמקנה ל ROLLR תכונות של טריינר חכם, היא העובדה שהוא מגיע עם יחידת התנגדות המבוססת על מנגנון אלקטרומגנטי הפועל באמצעות גלגל תנופה שמשקלו 4.8 ק"ג. גלגל התנופה זהה בגודלו לזה המותקן בטריינר אחר של וואהו הנקרא KICKR SNAP שהינו טריינר חכם מסוג Wheel On.
יחידה זו מאפשרת ל ROLLR לייצר ולדמות התנגדויות שונות ובכך לתמוך באימונים המתבצעים במוד ERG בהם ה ROLLR ינסה לכפות את העצימות הנדרשת באימון אינטרוולים מובנה ללא קשר להילוך או לסל"ד בו אתם רוכבים או במוד SIM שבו היחידה מסמלצת התנגדות בהתאם לשיפועי מסלול וירטואלי כלשהו אותו בחרתם לרכוב.
מד הספק (וואטים) – חובה
הדבר הכי חשוב לדעת על ה KICKR ROLLR הינו שבשביל להשתמש בו וליהנות מיכולתיו השונות אתם חייבים שיהיה לכם מד הספק (וואטים) המותקן על האופניים.
בשל העובדה שמדובר ברולר והגלגל האחורי לא מקובע לגלגלות, בניגוד למשל לטריינרים מסוג Wheel On, הרי שהתנועה המתמדת והחופשית של האופנים והגלגל בצורה זו אינה מאפשרת למדוד ולחשב הספק בצורה מדויקת. הפתרון של וואהו לכך הינו להשתמש ישירות במדידה של מד ההספק באופניים.
ה ROLLR מזדהה כלפי חוץ כטריינר חכם לכל דבר באמצעות פרוטוקול אנט (ANT-FE-C) או בלוטות (FTMS) וישדר לכל אפליקציה שתבחרו לעבוד מולה נתוני מהירות, סל"ד והספק (וואטים). אלא שאת נתוני ההספק הוא אינו מודד בעצמו אלא 'מעתיק' ומשדר את הנתונים שהוא קולט ממד ההספק שלכם.
הקישור של ה ROLLR למד ההספק באופניים הוא אוטומטי. ברגע שתתחילו לדווש. המכשיר ינסה להתמפות למד הראשון שהוא מצליח לקרוא את אותותיו ברשת האלחוטית ובפרוטוקול ANT. ברגע שקישור כזה נוצר בהצלחה תידלק נורת חיווי אדומה בצורה קבועה.
במידה ויש לכם כמוני כמה מדי הספק שונים שאתם עושים בהם שימוש במקביל, תוכלו לראות לאיזה מהם בדיוק התחבר ה ROLLR באמצעות האפליקציה המלווה של Wahoo. האפליקציה מאפשרת לכם גם להורות ל ROLLR להתחבר תמיד למד הספק מסוים.
בשורה התחתונה חשוב לזכור – ללא מד הספק על האופניים, לא תוכלו לעשות שימוש פרקטי כלשהו ב ROLLR למעט מלסובב רגליים על האופניים למטרת חימום לפני תחרות. באם אין לכם מד הספק, קחו בחשבון שעלותו נעה בין 300 ל 1,200 דולר תלוי כמובן בדגם, ביצרן ובשיטת המדידה. וואהו תשמח למכור לכם כבנדל עם ה ROLLR גם את ה Speedplay Powerlink Zero, מד הספק בפדלים מתוצרתה.
מה מגיע בקופסה וכיצד מתקינים?
ה ROLLR מגיע במארז קרטון גדול וכבד ומכיל הלכה למעשה שני חלקים מרכזיים אשר אותם נדרש לחבר יחדיו.
החלק הראשון והקדמי נראה כמו מסגרת בצורת האות A ועליה מוצב ומעוגן הגלגל הקדמי ואילו החלק השני הינו מערכת ההנעה של ה ROLLR ובו שתי גלגליות מתכת עליהן מונח ומתגלגל הגלגל האחורי של האופניים ואשר אליהן מחוברת יחידת ההתנגדות האלקטרומגנטית וגלגל התנופה.
התקנת ה ROLLR הינה פשוטה ביותר ואינה דורשת שום כישורים טכניים למעט אולי קצת כוח בידים ע"מ להרים את שני החלקים ולמקמם בפינת הבית הרלוונטית. כל מה שנדרש הוא לחבר בין החלקים ע"י השחלה של המסילה למגרעת והברגה פשוטה של 2 ברגים תוך שימוש במברג המסופק במארז.
כל ההתקנה לא אמורה לקחת לכם יותר מ 5 דקות.
ע"מ להשתמש במכשיר יש לחברו לחשמל באמצעות ספק הכוח המסופק בקופסה.
כמה שטח זה תופס בבית? והאם ניתן לקפל ולאחסן בתום השימוש?
ה ROLLR אינו מכשיר שתוכלו לנייד בבית בקלות. מעבר למשקלו הכבד בסך 22.5 ק"ג, הוא גם לא נוח לנשיאה ולא מגיע עם ידית אחיזה כלשהי ולכן אתם צריכים לשקול ולתכנן מראש היכן תרצו למקם אותו בבית כך שלא יפריע למעבר. כפועל יוצא, כנראה שזה גם לא המכשיר האידאלי לקחת איתכם למירוצים ותחרויות למטרת אימון חימום.
מבחינת שטח ריצפה, מימדיו הם 80 ס"מ רוחב מקדימה, 30.5 ס"מ רוחב מאחורה ו 170 ס"מ אורך בפתיחה מקסימילית. כשהחלק הקדמי המשמש כעריסה לגלגל הקדמי פתוח, הוא מתנשא לגובה של כ 88 ס"מ. בתום השימוש, במידה ותרצו, תוכלו בקלילות לקפל חלק זה בחזרה כך שגובה המכשיר בתצורה זו הינו כ 20 ס"מ בלבד. אם תניחו את ה ROLLR על מזרון דק, תוכלו תיאורטית לגרור ולאחסן אותו תחת מיטה/ספה גבוהה.
נתקלתי בפורומים השונים ברשת בפוסטים של אנשים שכתבו כי הם מאפסנים את הרולר כשהוא מורם ושעון על הקיר, אך על פניו זה נראה לי ממש לא מומלץ ויכול לגרום לנזק לגלגלות שלא לדבר על ליפול ולהישבר או חלילה לפגוע במישהו.
איך מחברים את האופניים ל ROLLR?
כפי שציינתי לעיל, חיבור האופניים ל ROLLR הינו נקודת המכירה המרכזית של פלטפורמה זו.
במידה ואתם מחברים את אותו זוג אופניים מדובר בפעולה שלא תיקח לכם יותר מ 5 שניות ולא דורשת שום פעולה טכנית של פירוק או החלפה. כל מה שאתם צריכים לעשות זה:
- לסובב ולפתוח את גלגלת העגינה במוט הקדמי
- להושיב את הגלגל הקדמי בעריסה ואת הגלגל האחורי על הגלגלות האחוריות של ה ROLLR
- להדק (לא יותר מדי) את גלגלת העגינה כך שהיא תאחז את הגלגל הקדמי.
וזהו סיימתם.
במידה ואתם מחליפים בין זוגות אופניים והם אינם באותו גודל, קרי המרחק בין ציר הגלגלים שונה (Wheel Base) או שזו הפעם הראשונה שאתם משתמשים במכשיר, תצטרכו לבצע עוד פעולה אחת הכוללת פתיחה של סוגר המסילה והזזת החלק האחורי קדימה או אחורה עד שהגלגל האחורי באופניים יבוא במגע עם שתי גלגלות ה ROLLR במקביל.
איזה אופניים נתמכים ?
ישנם שני פרמטרים הקובעים באם ניתן להשתמש עם ה ROLLR עם האופניים שלכם: רוחב צמיג קדמי מרבי של עד 53 מ"מ (2.1 אינץ) ו Wheel Base, המרחק בין שני צירי הגלגלים, בטווח של 950 עד 1,100 מ"מ.
המשמעות היא שרוב אופני הכביש למבוגרים, נג"ש וגם לא מעט אופני גראבל יתאימו ללא בעיה ואפילו גם כמה אופני הרים.
ע"פ הצהרתה של וואהו, משקל הרוכב המקסימלי הנתמך הינו 113.4 ק"ג.
נתון נוסף שכדאי לתת עליו את הדעת הוא סוג הצמיג. מבחינה פרקטית עליו להיות חלק דוגמת זה הנפוץ באופני כביש. צמיג מחורץ יגרום לרעש גדול בעת החיכוך על הגלגלות ולחווית רכיבה פחות נעימה.
תחושת הרכיבה ורעש
תחושת הרכיבה על ה ROLLR מפתיעה לטובה. עיגון הגלגל הקדמי מחזיק את האופניים בצורה יציבה המונעת מכם ליפול ועדיין מאפשר תזוזה של הגלגל האחורי מצד לצד כשהוא מחליק על הגלגלות האחוריות ובהתאמה לניע הגוף שלכם בזמן הרכיבה.
כמובן שמבחינת רעש, ה ROLLR אינו שקט כמו טריינרים מתקדמים מסוג Direct Drive ועוצמת הרעש דומה יותר לזו המופקת בטריינרים טובים מסוג Wheel On היות וגם כאן מדובר בצמיג הבא בחיכוך על גלגלות. ככל שתדוושו מהר יותר כך עוצמת הרעש תגבר וגם לאיכות הצמיג תרומה לעניין. אבל בשורה התחתונה הופתעתי ממש לטובה ולא מדובר ברעש חריג או מציק בצורה יוצאת דופן. רוב הסיכויים שהמאוורר שתפעילו ירעש יותר.
במקרים בהם כובד המשקל נוטה לפתע קדימה ואחורה, למשל בעת ישיבה לאחר עמידה או ספרינט, או במקרים של שינויי סל"ד חדים, נתקלתי בתופעה בה הגלגל האחורי עשוי לקפץ למשך מספר שניות בצורה לא טבעית על הגלגלות.
לדעתי זה נובע ממצב בה מהירות שתי הגלגלות יוצאת מסנכרון בשל מגע לא אחיד עם גלגל האופניים. למדתי להקטין ואפילו להעלים תופעה זו לגמרי ע"י כך שהקפדתי לוודא כי בעת חיבור האופניים ל ROLLR, הגלגל האחורי מונח בצורה מאוזנת ואחידה על שתי הגלגלות וגם ע"י הטיית המשקל שלי אחורה תוך כדי המשך פידול רציף בזמן הרכיבה עצמה לכשהרגשתי תחושה זו.
פלטפורמת ה ROLLR הינה רחבה ומספקת בסיס יציב למאמצי ספרינט חזקים. אחרי פעמיים שלוש הפסקתי לחשוש ממצב שבו תוך כדי ספרינט אני עשוי לפגוש את הקיר מולי בדהרה ולמדתי לבטוח בנקודת העיגון לגלגל הקדמי, מה שמביא אותי היישר לסעיף הבא.
האם יש סיכון פוטנציאלי לגלגל או לצמיג?
ה ROLLR תופס את הגלגל הקדמי בקצהו העליון. למעשה התופסן מחזיק ובא במגע בעיקר עם הצמיג והתחושה היא כאילו מישהו עומד מקדימה ומחזיק את הגלגל בין רגליו. תוך כדי רכיבה ובמיוחד ברכיבה עצימה, הגלגל הקדמי נע בגמישות מסוימת מצד לצד בתנועה שנראית בעין כ'קשוחה' מדי על הגלגל, במיוחד באם אתה בעל גלגלי קרבון יקרי ערך.
וואהו טוענת בתוקף כי היא ביצעה מחקר מעבדתי מעמיק המראה שהשימוש ב ROLLR והכוחות המופעלים על הגלגל בזמן הרכיבה אינם פוגעים בו בשום צורה ואופן. זה לא מנע מחברת ZIPP אחת מיצרניות הגלגלים הפופלריות בעולם, להודיע כי שימוש ב ROLLR עם גלגלים מתוצרתה יסיר את האחריות 'לכל החיים' המוענקת על ידה.
שאר יצרניות הגלגלים לא יצאו, לפחות עדיין, בהצהרות דומות.
עבור השימוש ב ROLLR, ניתן כמובן להחליף את הגלגל לגלגל פשוט כלשהו, אבל זה מוציא קצת את העוקץ מעצם השימוש והחוזקה של מכשיר זה שהינם הפשטות והמהירות של חיבור האופניים.
לגבי הגלגל האחורי, הרי שההתלבטות באם להשתמש בצמיג ייעודי ע"מ שלא לשחוק את הצמיג אינה רלוונטית בפלטפורמה זו שכן בניגוד לטריינר מסוג Wheel On שבו הצמיג מתקבע לגלגלת בצורה שאינה טבעית ולכן שוחק מעט את הצמיג, ב ROLLR הגלגל מונח בחופשיות על הגלגלות במצב שבו החיכוך אינו שונה ממצב רכיבה בכביש.
חווית השימוש במוד ERG ו SIM – מספר דברים חשובים לדעת
יחידת ההתנגדות ב ROLLR יודעת לספק התנגדות של עד 1,500 וואט ולסמלץ עד 10% שיפוע. נתונים המאפיינים טריינרים ברמת Mid-Range ואשר יספקו את הצורך של מרבית הרוכבים. מבחינה אישית בכל הרכיבות שביצעתי לא הרגשתי כי הגעתי לנקודת קצה כלשהי למעט בעת ביצוע ספרינטים חזקים. על טריינר דוגמת ה KICKR CORE אני מסוגל להפיק כ 1,000+ וואטים למספר שניות ואילו על ה ROLLR, למרות מספר ניסיונות, לא הצלחתי לעבור את רף ה 1,000 וואט אם כי הייתי לא רחוק מכך.
רכיבה במוד ERG שבו הטריינר כופה את ההתנגדות הנדרשת, תחייב אותכם מעת לעת 'לעזור' ל ROLLR לעמוד בטווחים הנדרשים ע"י שינוי הילוכים. זה נכון במיוחד עבור טווחי התנגדות נמוכים, בו ככל הנראה תצטרכו לעבור ליחס הילוך נמוך, אבל גם עבור טווחים עצימים בהם תצטרכו לעבור ליחס הילוכים גבוה. הסיבה לכך נובעת משילוב של עוצמת יחידת ההתנגדות האלקטרומגנטית ב ROLLR ובשל העובדה שהגלגל אינו מקובע במגע לגלגלת.
ע"מ להסביר למה אני מתכוון, ראו את הדוגמא להלן שבה אני מתחיל את האימון על פלטה קטנה מקדימה וגלגל שיניים בשליש העליון של הקסטה.
הקו הצהוב מראה את ההספק הנמדד בפועל. כפי שניתן לראות – את כל שלושת האינטרוולים הראשונים שנעו בין 148 ל 266 וואט, ה ROLLR החזיק בצורה יחסית טובה מבלי שהייתי צריך לשנות הילוך ו/או סל"ד.
הקטע העיקרי של האימון היה 6 סטים של אינטרוולים עצימים עם יעד של 433 וואט.
- A – בכוונה לא שיניתי הילוך בסט הראשון. כמו שניתן לראות ה ROLLR לא מצליח לעמוד ביעד הנדרש כשאני על הילוך זה.
- B – רגע לפני הכניסה לאינטרוול השני, הורדתי את יחס ההילוך בגלגל שיניים בודד. כפי שניתן לראות המצב משתפר, אבל עדיין לא ניתן להשיג את העצימות הנדרשת.
- C – רגע לפני הכניסה לאינטרוול השלישי, הורדתי שוב את יחס ההילוך בגלגל שיניים נוסף. הילוך זה בשילוב הסל"ד שרכבתי בו, אפשרו ל ROLLR לספק את העצימות כנדרש.
- D – שוב אותו יחס הילוך כמו ב C – אין בעיה מבחינת ה ROLLR.
- E – ניסתי להתחכם ולהוריד עוד יותר את יחס ההילוך ע"י קפיצה בשני גלגלי שיניים לעומת C ו D – במקרה הזה ה ROLLR לא מסוגל לספק את העצימות הנדרשת והפעם ההתנגדות גבוהה יותר.
- F – חזרתי ליחס ההילוך שבו הייתי ב C ו D ומשיג את אותה תוצאה תקינה פחות או יותר.
על פניו אפשר לטעון שכל הרעיון במוד ERG הוא שאין צורך לשנות הילוכים ושבהקשר הזה ה ROLLR אינו עושה עבודתו נאמנה, אלא שאני מוכרח להגיד שאחרי מספר אימונים שבהם אתה לומד פחות או יותר להכיר את טווחי העצימות של ההילוכים השונים, חווית השימוש היא בסדר ואפילו מצליחה להכניס קצת עניין לעומת חווית ה'טייס האוטומטי' המאפיינת מוד ERG.
לא לקח יותר משניים שלושה אימונים להגיע מהמצב שהדגמתי לעיל, לאימון רציף שנראה כך (להלן) וגם בו סייעתי ל ROLLR ע"י חילופי הילוכים היכן שנדרש אלא שהפעם ידעתי כבר מה לצפות ובאיזה הילוך פחות או יותר לבחור.
שינוי ההתנגדות בין האינטרוולים הם יחסית מהירים, בין 3-5 שניות. לא שונה מטריינרים חכמים בעלי יחידת התנגדות מקבילה. העובדה שה ROLLR משתמש בנתוני העצימות המגיעים ממד ההספק של האופניים אינה מייצרת שיהוי משמעותי ומורגש.
ברכיבות במוד SIM, בהן משתמשים ב ROLLR ע"מ לסמלץ את התנגדות שיפועי הדרך של מסלול וירטואלי או מצולם כלשהו, מצאתי שתחושת הרכיבה היא טובה והפידבק המתקבל בדיווש כתוצאה משינוי אחוזי השיפועים הוא יחסית מהיר ותואם לסיפור הדרך, למעט שתי נקודות שחשוב לציין:
- בזוויפט שיניתי את ה TRAINER DIFFICULTY ל 100% היות והרגשתי כי הגדרה של 50% לא מספקת תחושה מציאותית או זהה בעצימות למה שאני מכיר ושינוי ההתנגדות היו פחות מורגשים.
- ה ROLLR לא מצליח לספק התנגדות התואמת לסימלוץ ירידה (Descents). ההרגשה באחוזי שיפוע שליליים מרגישה יותר כמו רכיבה ב 0%. מצד אחד זה פוגע מעט בחווית הרכיבה, במיוחד כאשר אתם לאחר טיפוס של עליה קשוחה ומצפים להקלה משמעותית בירידה. מצד שני, זה ממקסם את איכות ועצימות האימון שלכם על הטריינר…
דיוק? לא רלוונטי עם מכשיר זה
בדרך כלל בכל סקירה של טריינר אני מקדיש פרק נכבד לבדיקה של דיוק הטריינר בכל הקשור למדידת הספק וסל"ד. במקרה של ה ROLLR אין צורך בכך היות וכפי שציינתי הוא עושה שימוש במד ההספק שלכם. היתרון כמובן שיש לכם מקור אחד למדידה הן לרכיבות חוץ והן לרכיבות פנים, החיסרון הוא בעובדה שאם אין לכם מד הספק, תצטרכו להוציא כסף נוסף ולקנות אחד לצורך השימוש ב ROLLR.
תמיכה באפליקציות
ה ROLLR יודע להתחבר לכל אפליקציה התומכת בפרוטוקל סטנדרטי של טריינרים ותוכלו להשתמש בו עם כל אפליקציה מוכרת בינהן כמובן: Zwift, TrainerRoad, Rouvy, BKOOL, FulFaz, TACX, SYSTM, RGT, MyWhoosh ועוד.
מחיר
מחירו הרשמי של ה ROLLR בחו"ל הינו 800 דולר לפני עלויות מיסוי, משלוח ותקורות נוספות. מחירו הרשמי בארץ, כפי שנמסר ע"י היבואן רוזן ומינץ עומד על 3,998 ₪. מחירים אלה אינם כוללים מד הספק חיצוני לאופניים שבמידה ואין לכם לא תוכלו לעשות שימוש מעשי עם ה ROLLR.
וואהו גם מוכרת חבילת 'בנדל' של ה ROLLR עם מד הספק בפדלים (צד אחד) מתוצרתה במחיר של $1,400.
בהשוואה לדגמי טריינרים אחרים של וואהו הרי שמבחינת יכולת ומפרט יחידת ההתנגדות שהינה האחראית העיקרית על טיב תחושת הרכיבה, הוא מקביל פחות או יותר ל KICKR SNAP, אלא שה SNAP זול יותר בכ $300 ואינו דורש מד הספק.
עבור ה KICKR CORE תצטרכו לשלם פרמיה של 100 דולר לעומת ה ROLLR. אבל ה CORE הינו טריינר חכם מסוג Direct Drive עם ביצועים גבוהים וטובים יותר שבהחלט מצדיקים פרמיה שכזו וזה עוד לפני שלקחנו בחשבון שאף הוא אינו דורש מד הספק.
ההשוואה הזו מלמדת שהבסיס לתמחור מצד WAHOO נובע בראש ובראשונה משיווק מוצר זה כפתרון ייעודי וייחודי לאנשים שמחפשים את קלות השימוש ואת אי הצורך בפירוק, הרכבה או התאמה של האופניים שלהם בזמן שהם מבצעים אימוני Indoor ואשר עבור צורך זה יהיו מוכנים לשלם את פער המחיר לעומת ה SNAP או טריינרים מקבילים אחרים.
ה ROLLR בהשוואה מהירה לרולרים אחרים הנמכרים בארץ
בחרתי להשוות את ה KICKR ROLLR ביחס למספר קטגוריות של רולרים ודגמים מייצגים הנמכרים בארץ:
רולרים פשוטים ('טיפשים')
רולרים שאינם מספקים התנגדות פוגרסיבית כלשהי ואינם בעלי יחידת התנגדות. שימוש אידיאלי בהם הינו עבור חימום לפני תחרות ותרגול יציבות על האופניים. מחירם נע בין $200 – $300. משקלם קל יחסית והם מאפשרים קיפול לצורך אחסנה.
ה ROLLR מגיע כמובן עם תג מחיר גבוה בהרבה, אבל מציע יחידת התנגדות אלקטרומגנטית המאפשרת התנגדות נשלטת. הרכיבה על ה ROLLR מעוגנת בצורה מאובטחת כך שלא ניתן ליפול אך הוא אינו אידאלי לסחיבה והזזה.
רולרים עם התנגדות מגנטית
רולרים מעט יותר מתקדמים, אך עדין לא 'חכמים', המציעים התנגדות פוגריסיבית העושה שימוש במגנטים. ככל שמהירות הרכיבה שלכם עולה כך תעלה ההתנגדות. בדרך כלל רולרים מסוג זה מגיעים עם מנגנון אבטחה כלשהו המאפשר יותר יציבות ומניעת נפילות. למשל, בדגם של Feedback Sports יש לפרק את הגלגל הקדמי. רולרים אלה קלים יחסית במשקל ונוחים לפירוק ולנשיאה מה שהופך אותם אידיאליים למטרות אימוני חימום לפני מירוצים ותחרויות.
מחירם נע בין $490 – $560.
ה ROLLR מגיע עם תג מחיר גבוה יותר, אך מציע יחידת התנגדות אלקטרומגנטית המאפשרת התנגדות גבוהה יותר וכזו הנשלטת ע"י אפליקציות, אופציה שאינה קיימת ברולרים לעיל. לעומת זאת הוא אינו אידאלי לסחיבה והזזה.
רולרים חכמים
רולרים חכמים עם יחידת התנגדות אלקטרומגנטית המאפשרת שימוש באפליקציות אימון נפוצות דוגמת זוויפט, טריינררוד ואחרות.
מחירו של ה ELITE NERO הינו $980 והוא מספק התנגדות מקסימלית של 760 וואט ו 7% שיפוע. מבחינת מחיר ה NERO אומנם יקר יותר אך בניגוד ל ROLLR הוא אינו מחייב מד הספק שעלותו יכולה לנוע בין $300 – $1,200.
לעומתו ה ROLLR מציע טווח התנגדות, דיוק וביצועים כלליים טובים יותר כמו גם רכיבה יציבה יותר ע"י עיגון הגלגל.
לסיכום
ה KICKR ROLLR של WAHOO משלב תחושת רכיבה טבעית המאפיינת רכיבה על רולרים עם חווית אימון וסימולציית התנגדות של טריינרים חכמים. יחד עם זאת בתג מחיר של $800 ולאור מספר מגבלות כפי שתיארתי בסקירה זו, הוא פונה בעיקר לקהל הרוכבים המבקש לעשות שימוש נוח ופשוט באופניים עבור אימוני Indoor – להניח את האופניים על הרולר ובתוך 5 שניות לרכוב ולהינות ממגוון אפשרויות אימון מתקדמות וחווית רכיבה טובה. למרות המגבלות, העובדה שה ROLLR תומך במוד ERG ו SIM מאפשרת לעשות בו שימוש בדומה לכל טריינר חכם אחר.
אם אתם מאלה שחיבור אופניים לטריינר אינו מהווה בעיה אקוטית עבורם הרי שיש בפניכם לא מעט אלטרנטיבות, כולל באקו-סיסטם של וואהו עצמה שיספקו לכם יכולות מתקדמות ועשירות יותר בהיבט השימוש ובעלות דומה. לדוגמא KICKR CORE עבור אימונים מתקדמים לצד רולר פשוט כלשהו באם אתם עדיין מעוניינים במכשיר ייעודי לטובת אימוני יציבות וחימום הייחודים לפלטפורמה זו. שילוב מסוג זה יעלה לכם יחדיו כ $1,200 שזה מחיר די שקול לקונפיגורציה של KICKR ROLLR ולמד הספק חיצוני הנדרש לטובת השימוש בו.