חברת SARIS הוותיקה, יצרנית אביזרי אופניים ובהם מתקני גרירה ייעודיים וטריינרים חכמים הודיעה כי הגישה בקשה מיוחדת ל "ארגון מחדש במסגרת פרק 128 של מדינת ויסקונסין" שהינה תוכנית איחוד חובות מרצון המופעלת באמצעות מערכת המשפט המחוזי של המדינה בארה"ב וזאת ע"מ לנסות ולהימכר תוך הסדרת חובותיה ושמירת מקום עבודתם של עובדיה.
הסיפור של SARIS מגלם בתוכו את הטלטלה העצומה שעברה ועדיין עוברת על העולם כולו בשל נגיף הקורונה.
בפרוץ המגפה וכניסת מדינות שלמות להסגר מצאה את עצמה SARIS בביקוש אדיר למוצריה. נדמה שכל האנשים הסגורים בבית החלו לעסוק בכושר והדרישה למוצרי ספורט ביתיים וביניהם טריינרים חכמים נמצאה בנסיקה. אלא שבמקביל לביקוש האדיר החל אתגר עצום בלהשיג חומרי גלם מאסיה ובראשם מעבדים (צ'יפים) וכרטיסים אלקטרונים שהינם מרכיב מרכזי בטריינר חכם. זמני האספקה למעבדים היו כשנה ויותר וע"מ לעמוד בביקושים הגואים וליהנות מגידול משמעותי בהכנסות, SARIS לקחה הימור על צפי תחזית גבוה והתחייבה על קניית מלאים גדולים במיוחד מתוך ציפיה שהביקוש לטריינרים ימשיך ויעלה.
אלא שהמציאות הוכיחה אחרת ובאותה מהירות שבה הקורונה פרצה לחיינו ושינתה אורחות חיים כך היא לפתע חלפה, או לכל הפחות בעיני האנשים והביקוש לטריינרים ובמיוחד לטריינרים חכמים בקטגוריית High End צלל בן רגע ו SARIS מצאה את עצמה עם מחסנים מלאים בציוד שאינו נמכר לצד חובות והתחייבויות ההולכים וטופחים.
בראיון שנתן בשבוע שעבר מייסד SARIS, כריס פורצ'ן, הוא ציין כי המכירות של מוצרי תשתית לאופניים כגון ה ROCKER PLATE ומתלי הרכב דווקא מתנהלים היטב, אך הביקוש למוצרי הטריינרים שלה "התייבשו" לגמרי מהאביב האחרון והפכו לאבן הנגף של החברה.
"אנחנו כמו מטוס דו-מנועי כשמנוע אחד מת… הכל קשור באופן תאגידי, אנחנו לא יכולים להפריד בין החטיבות השונות", אמר פורצ'ן. "יש לנו כמעט פי ארבעה מלאי מאשר לפני שנה, בעיקר של טריינרים. העסקים היו מדהימים ב-20' וב-21', ואז המלאי התמלא בכל הערוצים בכל מקום, בארץ ובעולם במוצרים אלה".
הבקשה ש SARIS הגישה לפשיטת רגל היא אינה ברמה הפדרלית אלה בקשה מיוחדת למדינת ווסיקונסין בה ממוקם מפעל החברה שהינה הליך "המחאה מרצון לטובת הנושים" וכזה שעשוי לשמור על מקומות העבודה של העובדים ואולי אף על המשך חלק מקווי הפעילות של החברה.
אין ספק שלקורונה יש חלק מרכזי בסיפור העצוב של SARIS, אבל היא אינה הגורם הבלעדי לכך. בעוד שבמוצרים נלווים לאימוני INDOOR החברה דווקא גילתה יוזמה טכנולוגית עם מוצרים כמו ה MP1 שהינו פלטפורמת Rocker Plate הנועדה להעניק תנודתיות לאופניים בעת רכיבה על הטריינר או שולחן מתכוונן המותאם לסביבת הרכיבה בבית, הרי שבתחום הטריינרים החכמים SARIS דווקא נטתה לשמרנות ודי קפאה על השמרים.
קו מוצרי הטריינרים התבסס על מוצרי CYCLEOPS חברה אמריקאית חלוצה בתחום הטריינרים שנכשלה עסקית ונקנתה ע"י SARIS וכלל שני מוצרים עיקריים: ה MAGNUS/M2 – טריינר מסוג Wheel On וה HAMMER טריינר High-end מסוג Direct Drive שיצא עוד בשנת 2016. במהלך השנים SARIS עוד הספיקה להוציא את ה H2 ו H3 אבל הללו היו בסך הכל גרסאות חדשות יותר שכללו בעיקר שינויים בצבע ובמדבקה מאשר פריצה ושדרוג טכנולוגי ולמרות שמדובר בטריינרים לא רעים בכלל בבסיסם הרי שהמתחרות העיקריות כבר התקדמו הלאה והציגו פיתוחים מתקדמים הרבה יותר.
מה כל זה אומר מבחינתנו הצרכנים?
ברור כי מהלך של סגירת חברה וצמצום תחרות בשוק הוא אינו מהלך טוב לצרכן הסופי. צריך יהיה להמתין ולחכות לתוצאות ההליך שהחל ולראות באם יימצא קונה לחברה ומה יהיו כוונתיו העסקיות עבור כל אחד ממוצרי החברה. מעבר להמשך מכירת המוצרים יש לכך גם השלכות לגבי תמיכה במוצרים שנרכשו ע"י אנשים במהלך התקופה האחרונה.
מצד שני עבור מי שמחפש כרגע טריינר חכם תהייה אולי הזדמנות להשיג את ה H3 במחירים מגוחכים כפי שהתחילו לצוץ ברשת. חלקם אף ב 60% הנחה מתחת למחיר הרשמי עד לפני מספר שבועות. הסיכון הוא בכך שלא יהיה מי שייתן עליו שירות במקרה של תקלה.
שווה לראות גם מה יהיה בגורלם של מוצרי והתקני הגרירה של SARIS הנפוצים גם בארץ. אולי גם הם יזכו למבצעי מכירת חיסול ועבורם נדרש פחות שירות תחזוקה.
יש גם זווית ישראלית מעניינת וקצת מצערת לסיפור הזה שכן מסתמן ש CTC היבואנית הרשמית בארץ של SARIS משנת 2020 עשויה 'לאבד' שתי חברות טריינרים אותן ייצגה כאשר הראשונה הייתה KINETIC שנראה שאף היא מכרה את עסקי הטריינרים שלה ל MAGENE הסינית וסגרה קו פעילות זה. האם זה אומר שבקרוב צפויים שינויים בשוק יבוא הטריינרים בארץ? ימים יגידו.