You are currently viewing וואהו מכריזה על ה-ACE:  מחשב הרכיבה החדש והמוביל במשפחת ה ELEMNT עם מד-רוח אינטגרלי<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">4</span> min read</span>

וואהו מכריזה על ה-ACE:  מחשב הרכיבה החדש והמוביל במשפחת ה ELEMNT עם מד-רוח אינטגרלי4 min read


חברת Wahoo, יצרנית טריינרים וציוד נלווה לרכיבה, חשפה אתמול את ה ACE  – מחשב הרכיבה החדש והמתקדם ביותר שלה שמצטרף למשפחת ה ELEMNT  הכוללת את ה ROAM ו ה BOLT הוותיקים.

מקור תמונה: ערוץ ה YouTube של GCN – לינק


בעוד שאני ממתין בקוצר רוח להזדמנות לבחון את ה ACE ולספק לכם סקירה מפורטת ואובייקטיבית, ריכזתי  עבורכם 11 דברים שכדאי לדעת על המכשיר החדש, כולל הסבר לגבי מד-הרוח האינטגרלי המוטמע בו – פיצ'ר ייחודי של Wahoo שלטענתה מייחד ומפריד אותו משאר הדגמים הזמינים כיום בשוק (נקודה מספר 10 בהמשך).


1. ה-ACE הוא ענק! תרתי משמע.

ה ACE משמאל, ה ROAM במרכז וה BOLT מימין. מקור תמונה: האתר של 5KRunner – לינק

עם משקל של 208 גרם ומידות של 125x70x20 מ"מ שמזכירות מידות של סמארטפון מלפני כמה שנים, ה ACE  גדול משמעותית מאחיו – ה ROAM, כמעט פי 2.

כנראה שמחשב רכיבה בגודל כזה יהיה פחות אטרקטיבי עבור רוכבים שממוקדים בביצועים ומעדיפים ציוד קל משקל ואירודינמי. עם זאת, הוא עשוי להיות בחירה לא רעה עבור רוכבים שמחפשים מחשב רכיבה עמוס בפונקציות עם מסך גדול להצגת נתונים ברורה וקריאה – במיוחד עבור אלה שראייתם אינה מושלמת.

מסך התצוגה ב ACE הוא בגודל 3.8 אינץ'! ומתדהר ביחס תצוגה (גובה-רוחב) של 3:2, מה שהופך את תצוגת המפות והמסלולים לברורה ועשירה יותר בפרטים לצפייה.

מקור: ערוץ ה YouTube של DesFit – לינק

לשם השוואה, הוא אפילו גדול יותר ממכשיר הדגל של גרמין ה Garmin Edge 1050 שלו מסך תצוגה בגודל 3.5 אינץ'.


2. מסך TFT לשיפור הנראות וסוף סוף גם מסך מגע

מקור תמונה: ערוץ ה YouTube של GCN – לינק

ה-ACE מצויד במסך TFT (Thin-Film Transistor) , סוג של טכנולוגיית LCD שמצטיינת בבהירות בתנאי תאורה טובים תוך צריכת סוללה מופחתת. כדי להתמודד עם תנאי תאורה נמוכים, ה-ACE כולל כמובן חיישן אור סביבתי המאפשר התאמה אוטומטית של בהירות המסך.

נראה כי הבחירה בטכנולוגיה זו ולא בטכנולוגית LED החדשנית יותר, נבעה מהאתגרים שמציב גודל המכשיר. בעוד שמסכי LED מודרניים מציעים חווית תצוגה טובה ובהירה יותר מבחינת ויזואלית ו'עושר צבעים', הרי שיישום מסך מסוג זה היה דורש סוללה גדולה במיוחד, מה שהיה הופך את ה-ACE לכבד ומסורבל עוד יותר ולכן הבחירה ב-TFT היא פשרה מחושבת.

מקור תמונה: ערוץ ה YouTube של GCN – לינק

ה-ACE מציג עד 16 מיליון צבעים ומביא לראשונה למשפחת ה ELEMNT מסך מגע המאפשר תפעול מלא לצד כפתורי התפעול המסורתיים והמוכרים של ה ROAM, הנוחים יותר בתנאי גשם ורטיבות או במקרים של ידיים מזיעות.


3. משך חיי סוללה מוצהר: 30+ שעות

חברת Wahoo מצהירה שה ACE יכול לספק מעל 30 שעות עבודה, כפול ממשך חיי הסוללה של ה ROAM. עם זאת, מספר בלוגרים, להם יצא כבר להתנסות עם המכשיר, מדווחים על נתון מציאותי יותר של כ-20 שעות בתנאי שימוש רגילים (מבלי להזדקק להכניס את המכשיר למצבי חיסכון בסוללה). אני מניח שעבור הרוכב הממוצע מדובר על פרק זמן של כחודש בין טעינה לטעינה.


4. ממשק משתמש ואפליקציית ליווי מחודשים

מקור תמונה: ערוץ ה YouTube של GCN – לינק

מחשבי הרכיבה מסדרת ה ELEMNT הצטיינו תמיד בממשק משתמש יעיל ונוח שכעת, ע"פ הצהרת וואהו, שודרג ושופר עוד יותר במיוחד עבור ה ACE וזאת בכדי לנצל את המסך הגדול בצורה מיטבית.

לצורך הגדרת המכשיר והתאמתו האישית נעשה שימוש באפליקציית ליווי אחת בלבד בטלפון הנייד (במקום שתיים בעבר). האפליקציה מאפשרת יצירה של פרופילי פעילות ללא הגבלה, להם ניתן לשייך חיישנים וסנסורים כמו גם להתאים תצוגת דפי נתונים שונים עבור אופניים ספציפיים או תחומי רכיבה שונים (כביש, גראבל, שטח וכדומה).

מאחורי הקלעים, וואהו עברה לשמירת כל נתוני המכשיר ב'ענן', כך שבמקרה ותצטרכו להחליף מכשיר מסיבה כלשהי, טעינת כל ההגדרות שלכם מחדש תעשה בצורה מהירה ופשוטה – בדומה לתהליך שדרוג סמארטפון.


5. רמקול מובנה להתראות וניווט

ה-ACE כולל רמקול מובנה המאפשר בין היתר שמיעת הוראות ניווט קוליות ותכונת פעמון דיגיטלי. בלחיצה כפולה של האצבע על מסך הנתונים, המכשיר מחקה את הצליל של צופר אופניים רגיל – עשוי להיות די שימושי לטובת התרעה קולית.


6. תופסן אלומיניום חזק (פרונטלי)

בשל גודלו ומשקלו, ה-ACE מגיע עם תופסן אלומיניום פרונטלי עמיד וגדול שמבטיח יציבות גם בדרכים משובשות.


7. GPS דו-ערוצי לניווט מדויק

ה-ACE כולל סנסור GPS דו-ערוצי שמספק דיוק משופר בסביבות מאתגרות כמו יערות צפופים או אזורים עירוניים עם מבנים גבוהים. פידבק ראשוני מצד משתמשים מראה כי בכל מה שקשור לנתוני GPS וגובה, המכשיר מספק נתונים אמינים ומדויקים ללא שום בעיה.


8. שטח אחסון של 64GB ומפות גלובליות מותקנות מראש

ה ACE כולל שטח אחסון פנימי בנפח 64GB  ומגיע טעון עם מפות גלובליות מפורטות שהותקנו מראש על בסיס נתוני OpenStreetMap, המציגים שכבות מידע עשירות. ניתן גם לבחור להציג שכבות מפה מותאמות אישית נוספות, כמו נקודות עניין ושבילים.


9. מספר פיצ'רים חשובים חסרים בהשקה

מחשבי הרכיבה של וואהו יודעים להציע את כל התכונות המתקדמות שאתם מצפים למצוא ואף יותר. הם כוללים מעקב מפורט אחר טיפוסים עם נתוני שיפוע בזמן אמת, ניווט עם הוראות צעד-אחר-צעד ושילוב חלק עם אפליקציות כמו Strava ו-Komoot. מכשירים אלו תומכים גם במדדי ביצועים מתקדמים, כגון ניתוח נתוני הספק, קצב לב וקאדנס, יחד עם סנכרון אימונים מובנים מפלטפורמות כמו TrainingPeaks ו-Wahoo SYSTM. עם GPS דו-ערוצי לדיוק מרבי, התראות חכמות ותאימות למגוון רחב של חיישנים.

יחד עם זאת ומסיבות השמורות רק ל-Wahoo, החברה התעקשה לעמוד בתאריך היעד שהציבה לעצמה ולהשיק את ה-ACE ב-3 בדצמבר. אלא שבעקבות עדכונים נרחבים וקידוד מחדש שנעשו מאחורי הקלעים, כמה מהתכונות המוכרות של סדרת ELEMNT שנמצאות ועובדות מזה שנים במכשיר ה ROAM למשל, לא הספיקו להיכלל במכשיר החדש במועד ההשקה. פונקציות חשובות כגון מעקב חי (Live Tracking), התראות מותאמות אישית ו Strava Live Segments שכאמור זמינות בדגמים הקיימים, נעדרים מה-ACE.

וואהו הצהירה שהתכונות הללו יתווספו בעדכוני קושחה עתידיים ואף פרסמה לשם כך את הטבלה להלן. מה שמחדד את השאלה מה בער לה להוציא את המכשיר דווקא עכשיו ולא נאמר לקראת האביב שהוא בין כה וכה המועד שבו מתעורר שוק מחשבי הרכיבה לאחר תרדמת החורף.

מקור תמונה: האתר של 5KRunner – לינק

10. חיישן רוח חדשני: מהירות אוויר לעומת מהירות קרקע


אחת התכונות הבולטות והמדוברות ביותר לגבי ה-ACE היא חיישן הרוח האינטגרלי שלו, הממוקם בחזית המכשיר. חיישן זה מאפשר למדוד את מהירות האוויר – נתון שלא היה זמין עד כה בצורה מובנית במחשבי רכיבה (לפחות לא בדגמים המובילים והנפוצים).

איך זה עובד?

חיישן הרוח קולט את זרימת האוויר שפוגעת במכשיר במהלך הרכיבה ומשלב את המידע הזה עם מהירות הקרקע של האופניים (שנמדדת על ידי GPS). השוואת שתי המהירויות מאפשרת לכם להסיק לגבי התנגדות ומהירות הרוח עמה אתם מתמודדים.

  • מהירות אוויר (Airspeed): המהירות שלכם ביחס לאוויר הזורם ליד האופניים.
  • מהירות קרקע (Ground Speed): המהירות שלכם ביחס לקרקע.
הבנת התנגדות הרוח

על ידי חיסור מהירות הקרקע ממהירות האוויר, ניתן להעריך את מהירות הרוח היחסית:

  • רוח נגדית (+): כאשר מהירות האוויר גבוהה ממהירות הקרקע, מדובר ברוח נגדית.
    • דוגמה:
      • מהירות אוויר = 25 קמ"ש
      • מהירות קרקע = 20 קמ"ש
      • מהירות רוח = פלוס 5 קמ"ש (רוח נגדית).
  • רוח גבית (-): כאשר מהירות האוויר נמוכה ממהירות הקרקע, מדובר ברוח גבית.
    • דוגמה:
      • מהירות אוויר = 20 קמ"ש
      • מהירות קרקע = 25 קמ"ש
      • מהירות רוח = מינוס 5 קמ"ש (רוח גבית).

נתוני הרוח בזמן אמת יכולים לעזור להתאים את קצב הרכיבה או את תפוקת הכוח. למשל, ברוח נגדית אפשר לשמר אנרגיה, בעוד שרוח גבית מציעה הזדמנות להגביר את הקצב במאמץ נמוך יותר.

עד כמה זה שימושי אם בכלל?

חשוב לציין שחיישן הרוח של ה-ACE מסוגל למדוד כרגע רק את הרוח שמגיעה ישירות לפני המכשיר ובכיוון התקדמות הרכיבה. לכן, רוחות צד או רוחות בזווית – שכמובן משפיעות משמעותית על המאמץ ועל השליטה באופניים – אינן נמדדות כלל.
בנוסף, החיישן מסתמך על זרימת האוויר באזור שבו הוא ממוקם ולכן גורמים כמו מערבולות, לכלוך הנכנס לפתחי החיישן או אובייקטים קרובים (ידיים או אביזרים) עשויים להשפיע על הדיוק.

אף על פי שהיישום הנוכחי מתמקד בקריאת מהירות אוויר בסיסית, יש בהחלט פוטנציאל לשיפורים עתידיים.

שימושים מעשיים של חיישן הרוח

הוספת נתוני רוח פותחת אפשרויות מעניינות לרוכבים:

מקור: ערוץ ה YouTube של Smart Bike Trainers – לינק
  1. אופטימיזציית מאמץ:
    • הבנת רוחות נגדיות וגביות מאפשרת להתאים את תפוקת הכוח ליעילות מירבית.
    • לדוגמה, בנג"ש, ידיעת ההתנגדות המדויקת יכולה לעזור בניהול הקצב.
  2. רכיבה בדבוקה:
    • ברכיבות קבוצתיות ניתן לראות עד כמה הדבוקה מספקת הגנה על ידי השוואת מהירות האוויר (נמוכה בדראפט) למהירות הקרקע.
  3. ניתוח נתונים:
    • לאחר הרכיבה, הנתונים עשויים לחשוף דפוסים בהתנגדות הרוח וכיצד היא השפיעה על הרכיבה.
האם ניתן יהיה להגיע לחישוב אפקטיבי של מדד CdA (מקדם גרר ושטח חזיתי)?

ה'גביע הקדוש' שכולם מדברים עליו בהקשר של נתונים אווידרודינמיים הוא היכולת לחשב את מקדם הגרר ושטח חזיתי הידוע בכינוי CdA.

  • מה זה CdA? מדד לגרר האווירודינמי, המשלב את מקדם הגרר (Cd) עם השטח החזיתי (A) של הרוכב. הפחתת ה-CdA קריטית לשיפור מהירות ויעילות, במיוחד בנג"ש או מרוצים. רוכבים מקצועניים מבלים שעות במנהרות רוח ע"מ לנסות ולהבין כיצד לשפר את מדד הגרר שלהם ולחסוך כל וואט אפשרי.

בשלב זה כאמור המכשיר אינו מסוגל ואף אינו מתיימר לספק נתון זה, אך וואהו מציינת כי זו רק ההתחלה והיא בהחלט מתכוונת להמשיך ולהשקיע מאמצים ומשאבי מחקר ופיתוח ע"מ להפיק תובנות וחישובים נוספים הקשורים לגרר ולאירודינמיות בהתבסס על הסנסור החדש.

בשורה התחתונה אין ספק שעם חיישן הרוח החדש ב ACE, וואהו נכנסת לטריטוריה חדשה ומעניינת שעשויה אולי להציע לה תכונות שבדרך כלל קיימות רק בכלי ניתוח מתקדמים לרכיבה. יהיה מעניין לראות אם וכיצד רוכבים ישתמשו  בטכנולוגיה זו ומה הצעד הבא של החברה.


11. תמחור וזמינות

ה-ACE זמין כעת לרכישה ונמכר בחו"ל במחיר רשמי של 600 דולר (לפני מיסים וכו'). מחיר זהה ל-Garmin Edge 1040 אך זול ב כ 100 דולר מ ה Edge 1050 החדש של גרמין.
ב 'רוזן ומינץ', יבואנית וואהו בישראל, מציינים כי המכשיר צפוי להגיע ממש בקרוב למדפים ולהיות זמין לצריכה מקומית.


הירשמו לאתר וקבלו עדכונים בדבר תכנים חדשים ישירות לאימייל שלכם

כתיבת תגובה