You are currently viewing ה TRACKR רצועת הדופק החדשה של Wahoo – כל מה שרציתם לדעת – סקירה<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">4</span> min read</span>

ה TRACKR רצועת הדופק החדשה של Wahoo – כל מה שרציתם לדעת – סקירה4 min read

רצועות דופק הינן אביזר פופולארי בקרב מתאמנים וחובבי כושר, משום שמדידת דופק מאפשרת מעקב אמין אחר רמת המאמץ, שיפור בביצועים ואף שמירה על הבריאות במהלך פעילות גופנית. שלוש השיטות המרכזיות למדידת דופק כיום הן שעונים חכמים, רצועות דופק לזרוע ו- רצועות דופק לחזה.

שעונים חכמים משתמשים בטכנולוגיית חיישן אופטי (PPG), אשר מודדת את שינויי זרימת הדם על ידי שליחת אור ירוק לעור. זו שיטה נוחה, אך היא רגישה לתזוזות ולמיקום, ולכן הדיוק שלה עשוי להיפגע, במיוחד באימונים עצימים.

רצועות הדופק לזרוע המבוססות אף הן על חיישן אופטי, מציעות דיוק משופר יחסית לשעונים בשל מיקומן, אך גם הן עשויות שלא להיות מדויקות באימונים עצימים.

לעומת זאת, רצועות דופק לחזה נחשבות לסטנדרט הזהב בתחום, הודות לשימוש בחיישן חשמלי (ECG) הממוקם על החזה ומודד את הפעילות החשמלית של הלב באופן ישיר. בשל מיקומן הקרוב ללב ושיטת המדידה, הן מספקות את הנתונים המדויקים ביותר והן הרגישות ביותר לתנודות בקצב הלב – ולכן הן מועדפות על ספורטאים מקצועיים ומתאמנים שמחפשים נתונים מדויקים במיוחד בזמן אמת.


הכירו את ה TRACKR – רצועת הדופק החדשה של WAHOO

WAHOO היא יצרנית מובילה בתחום ה indoor cycling וידועה במיוחד בטריינרים ואופניים חכמים שלה המיועדים לרוכבים מקצועיים וחובבים כאחד. לצד פתרונות לאימון בתוך הבית, החברה מפתחת מגוון אביזרי ספורט וסנסורים משלימים, כמו מחשבי רכיבה ורצועות דופק שנועדו לשפר את חוויית האימון והמעקב אחרי הביצועים.

במהלך השנים WAHOO הציעה מספר דגמים של רצועות דופק, כולל רצועות לזרוע ורצועות לחזה ובחודש יולי 2024, הכריזה על ה WAHOO TRACKR, רצועת חזה חדשה המחליפה למעשה את רצועת ה TICKR הוותיקה שבגרסתה האחרונה זכתה לביקורות מעורבות, עם תלונות על בעיות בחיבורי Bluetooth וAnt+  ועל תקלות שהתגלו בעת החלפת הסוללה, שהקשו על השימוש.

עם רצועת ה TRACKR החדשה, וואהו מציעה עיצוב חדש של יחידת המדידה (ה POD), כמו גם של הרצועה עצמה ומצהירה על מענה מלא לכל האתגרים שנמצאו בדגם הקודם, האמור להעניק למשתמשים חוויית אימון משודרגת ומדויקת.


קיבלתי מרוזן ומינץ, יבואנית Wahoo בארץ, את הרצועה בהשאלה ל 3 שבועות ויצאתי לבדוק 'הכצעקתה'. אז קחו לכם הפסקה קלה של כמה דקות, כוס קפה טוב ו… קריאה מהנה…


תכונות עיקריות של ה TRACKR – קצר ולעניין

  • סוללה נטענת: מחזיקה עד 100 שעות לפחות בין טעינות.
  • דיוק גבוה: חיישן מתקדם עם נקודות מגע מרובות לקבלת מדידות אמינות.
  • קישוריות מרובה: תמיכה ב ANT+ ושלושה חיבורים בו-זמנית ב Bluetooth. מאפשרת חיבור לכל מכשיר התומך בפרוטוקולים אלה.
  • שונות קצב לב (HRV) – בנוסף לדופק, הסנסור גם מודד ומשדר נתוני HRV עבור מכשירים ואפליקציות היודעים לעשות בנתון זה שימוש (למשל אפליקציית Elite HRV).
  • עמיד למים – סטנדרט IPX7.
  • נורת חיווי– נורת חיווי צבעונית מציינת ויזואלית את סטטוס הקישור כמו גם מצב הסוללה.
  • אין כפתור On/Off – הרצועה תמיד זמינה לקישור ועבודה.
  • שוקלת כ 40 גרם.
  • אורך רצועה ניתן לכוונון בין 68 ל 91 ס"מ. הרצועה אלסטית ומתאימה להיקף חזה של עד 127 ס"מ.
  • עיצוב נוח: רצועה דקה, גמישה וקלה לנשיאה ממושכת.

לצד כל התכונות הללו, חשוב גם לציין שה TRACKR אינו מיועד למדידת דופק בשחייה ואינו מכיל רכיב זיכרון האוגר את נתוני המדידה בצורה עצמאית.

מחיר רשמי בחו"ל הינו 90 דולר לפני מיסים, משלוח ושאר תוספות. בארץ המחיר כפי שמופיע באתר היבואן הינו 529 ₪ לחברי מועדון.


ה TRACKR – טיפה יותר באריכות

רצועת ה TRACKR מגיעה באריזה ידידותית לסביבה, בהתאם לקו "הירוק" שמאמצת החברה בתחום איכות הסביבה. בתוך האריזה תמצאו את יחידת המדידה (POD), רצועת החזה, כבל טעינה ודוקומנטציה רלוונטית לשימוש במוצר.

על גבי פנים המארז מודפס קוד QR שמאפשר קישור מהיר של הרצועה לאפליקציית  WAHOO, דרכה ניתן גם לבצע עדכוני קושחה (Firmware) במידת הצורך. בנוסף, WAHOO הדפיסה את מספר ה ID של הסנסור על גבי ה POD עצמו, כך שתוכלו לזהות אותו בקלות בעת התחברות לשעון או למחשב הרכיבה שלכם. שני רעיונות יפים שמקלים על ההתחברות הראשונית וראויים לציון.

המעבר לסוללה נטענת ברצועת ה-WAHOO TRACKR הוא שינוי מבורך מבחינתי.

אחד הגורמים ל'קיצור חייהן' של רצועות דופק למיניהן נובע לעיתים בשל הצורך בהחלפת הסוללה כאשר פותחים את בית הסוללה ופוגעים בטעות באטימות – מה שעלול להוביל לנזק מרטיבות ומזיעה. חוויתי את זה על בשרי עם לפחות 5-6 רצועות שהתקלקלו לאורך השנים בצורה שכזו.

נכון שיש גם חסרונות בשימוש בסוללה נטענת, כמו זמן שימוש קצר יותר (כ 100+ שעות במקרה של ה TRACKR לעומת 500+  בדגם ה TICKR הקודם עם סוללת מטבע) והצורך לשמור ולא לאבד את כבל הטעינה הייעודי. עם זאת, היתרונות כאן עולים על החסרונות, ולטעמי הם יתרמו לאורך חיים ארוך יותר של הרצועה.

הכבל עצמו מתחבר ב USB Type-C  בצד אחד ובחיבור מגנטי בצד השני, מה שמבטיח אטימות מוחלטת ל POD. למי שיש אוזניות  של Shokz, ישמח לשמוע שמדובר בכבל טעינה זהה (לפחות לחלק מהדגמים הללו).

השתמשתי ברצועה למעלה מ 16 שעות אימונים במצטבר וקצב ניצול הסוללה הראה שאוכל להמשיך ולעשות בה שימוש אף מעבר לרף  100 השעות המוצהר. מדובר על פרק זמן שיספיק לכם ל 3 חודשים בהנחה שאתם מתאמנים כ 10 שעות בשבוע. נראה לי סביר בהחלט.

רצועת הדופק מציעה נוחות וגמישות מעולים, עם עיצוב הנמתח ומתאים לחזה בגודל של עד 127 ס"מ (50 אינץ'). לפחות על פי גוגל, מדובר על מידה שהיא מעבר לגודל החזה הממוצע של גברים (כ-96.5–107 ס"מ). עם זאת, בהשוואה לרצועה הפופולרית של פולאר, ה P10 המאפשרת מתיחה של עד 136 ס"מ (53.5 אינץ'), הרצועה של TRACKR  עשויה להרגיש קצת הדוקה מדי עבור בעלי חזה רחב יותר. אם אתם בקטגוריה הזו, כדאי לשקול אולי אלטרנטיבות אחרות. מצד שני, יתרון גדול הוא שיחידת ה-POD של TRACKR משתמשת באותו חיבור כפתור כמו ה-POLAR H10, כך שניתן בקלות להחליף רק את הרצועה אפילו לזו של פולאר, מבלי לקנות POD חדש. זה גם מאוד שימושי אם הרצועה נפגעת לאורך זמן בגלל זיעה ושחיקה.

בתוך דקה-שתיים מהרגע שענדתי את הרצועה, פשוט שכחתי מקיומה וזו בעצם המחמאה הטובה ביותר שניתן לתת למוצר בהקשר הזה.

ה TRACKR יודע לשדר גם נתוני HRV (שונות קצב לב) לאפליקציות תואמות

היכולת לחבר את רצועת הדופק לשלושה מכשירים באמצעות בלוטות' בו זמנית היא תכונה חשובה. זאת משום שלחיבורי בלוטות' יש לפעמים בעיות בהתחברות או בהפסקת החיבור למכשיר, במיוחד אם חיבור קודם נשאר פעיל. במקרים כאלה, הרצועה יכולה להיתקע על מכשיר אחד ולא לאפשר חיבור למכשיר חדש. עם שלושה חיבורי בלוטות', ה-TRACKR שומר על מספר חיבורים בו זמנית, מה שמספק גמישות רבה יותר ומונע תקלות בחיבור למכשיר הרצוי, כמו שעון, מחשב רכיבה או אפליקציה. תכונה זו שימושית במיוחד למי שמחליף מכשירים או משתמש במספר אפליקציות במהלך האימון.

תכונה ראויה לציון היא נורת ה LED על ה POD שמספק יכולת ויזואלית ברורה לגבי מצב הרצועה. אור וצבע הנורה עוזר לוודא אם המכשיר התחבר בהצלחה ועובד כראוי. תכונה פשוטה אבל מאוד מועילה שמוסיפה ביטחון בעת השימוש שהכל עובד ומחובר בצורה תקינה.

ה TRACKR אל מול חגורת הדופק של גרמין ה HRM PRO וגם אל מול שעון FENIX7 של גרמין – אימון אינטרוולים על האופניים.

מבחינת דיוק – ה TRACKR עבד כמצופה. השתמשתי ברצועה במגוון אימונים, כולל ריצה ורכיבה, גם בבית (indoor) וגם ובחוץ. השוויתי את הקריאות שלה לאלו של רצועות דופק אמינות כמו Garmin HRM-Pro ואחרות ובכל המקרים הרצועה פעלה ללא דופי. לא היו שום ניתוקים של האות, לא היו סטיות, ולא היו בעיות כלל – וזה בדיוק מה שמחפשים ברצועת דופק.


ומה לגבי המחיר?

מבחינת תמחור, רצועת הדופק Wahoo TRACKR נחשבת למוצר פרימיום ובזמן שישנם לא מעט דגמים זולים בשוק, במיוחד מהמזרח הרחוק, נכון יהיה להשוות אותה למותגי פרימיום כמו Polar ו Garmin.

הדגמים הקרובים ביותר מבחינת תכונות ופונקציונליות הם Garmin HRM-Dual ו Polar H9 שמחירם נע סביב $60 ל-$70. ה-TRACKR עולה $90, פער של כ-$25 שניתן ליחסו לערוצי קישור נוספים בבלוטות' ולאופציית הסוללה הנטענת. האם ההפרש במחיר שווה את זה? זה תלוי בצרכים ובהעדפות האישיות שלכם. מבחינתי, אופציית הסוללה הנטענת מאוד מושכת לאור הניסיון שלי עם רצועות דופק קודמות בהן החלפת סוללות לעיתים גרמה לנזק לרצועה.

כשמשווים את ה-TRACKR לדגמי פרמיום מתקדמים יותר כמו Polar H10 ו Garmin HRM ProPlus  שמחירם כ-$90 ו-$110 בהתאמה, צריך לציין שה-TRACKR לא כולל חלק מהפיצ'רים המתקדמים של הדגמים הללו, כמו האפשרות לאחסון נתונים ומדידת דופק בשחייה וכן מדדי Running Dynamics (ברצועה של גרמין). עם זאת, יש לדעת כי השימוש ברצועות המאפשרות אחסון נתונים (וכפועל יוצא שימוש בשחייה) קושר אותך בהכרח ל Ecosystem ולאפליקציות של יצרן הרצועה ובכך מגביל את הגמישות בשיתוף הנתונים עם פלטפורמות אחרות. גם מדדי ריצה (Running Dynamics), הפכו לאחרונה לסטנדרט המיושם ברוב דגמי השעונים החכמים, כך שתכונה זו אינה בהכרח פונקציה משמעותית הנדרשת מרצועת דופק.

בסופו של דבר, אם אתם אוהבים ונאמנים למותג Wahoo או מעריכים את נוחות ההטענה המחודשת ללא צורך בהחלפת סוללה, ה-TRACKR בהחלט מהווה אפשרות מצוינת. עבורכם.


לסיכום

ה TRACKR מסתמן כרצועת דופק מדויקת אמינה ונוחה. מכיוון שמדובר במוצר חדש הרי שמוקדם מדי לחוות דעה לגבי אורך חייה, את זה יהיה ניתן לעשות בעוד כשנה שנתיים.

יתרונות
  • קישור מרובה בבלוטות'
  • חיווי LED ויזואלי לגבי קישור הסנסור למכשיר ומצב הסוללה
  • סוללה נטענת (סובייקטיבי)
  • חגורה אלסטית נוחה ונעימה לשימוש
  • משדרת גם נתוני HRV (שונות קצב לב)
חסרונות
  • עשויה להיות הדוקה מדי לבעלי היקף חזה גדול
  • לא מודדת דופק במים – רלוונטי לשחיינים שמעוניינים למדוד דופק בעת ביצוע פעילויות שחייה
  • סוללה נטענת – עשוי להפריע לאנשים מסוימים בשל הצורך לזכור להטעין ולשמור על כבל הטעינה הייעודי
  • מחיר – טיפה גבוה בהשוואה לחגורות מקבילות. טוב תעשה וואהו באם תשקול להוריד את המחיר מ 90 דולר לאזור ה 70 דולר ובכך להפוך את ה TRACKR לתחרותי אף יותר.

שורה תחתונה – מומלץ.


הירשמו לאתר וקבלו עדכון בדבר תכנים חדשים ישירות לאימייל שלכם

כתיבת תגובה