You are currently viewing ה Technogym RIDE – האופניים החכמים של יצרנית מוצרי הכושר האיטלקית – כל מה שרציתם לדעת ועוד – סקירה<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">19</span> min read</span>

ה Technogym RIDE – האופניים החכמים של יצרנית מוצרי הכושר האיטלקית – כל מה שרציתם לדעת ועוד – סקירה19 min read

למרות שאופניים נייחים על מגוון צורותיהם וייעודם אינם דבר חדש ואין מכון כושר המכבד את עצמו שבו לא תוכלו למצוא מספר זוגות כאלה לטובת אימוני כושר וסיבולת מסוגים שונים, הרי שעד לפני מספר שנים הם לא קסמו במיוחד לרוב אוכלוסיית הרוכבים שחיפשו אימונים ממוקדים ומדויקים יותר לשיפור הרכיבה ופחות אימוני כושר כלליים.

אלא שכל זה השתנה בשנים האחרונות בשל מספר מגמות אשר אפשרו להפוך את אופני הכושר הפשוטים לאופנים 'חכמים' ואת אימוני ה Indoor ברכיבה לנדבך מרכזי בשגרת אימוניהם של רוכבים וטריאתלטים בכל הדרגים והרמות. הבולטות שבמגמות אלה הינן:

  1. התפתחות הטכנולוגיה כך שניתן כיום ליישם באופניים הנייחים מנגנונים המייצרים התנגדות 'חכמה', כזו הניתנת לכוונון מדויק הן ע"י המשתמש והן ע"י אפליקציות צד שלישי וכן מכלולים המאפשרים הגדרות וכוונון של מידות, מנחים ומערכות הילוכים כך שהם מאפשרים לרוכב סימולציה די מדויקת של אופני הרכיבה שלו.
  2. תקינה בתחום אביזרי ומכשירי הספורט המאפשרת ליצרניות לפתח פלטפורמות אופני אימון שקל להתממשק אליהם מצד ספקיות תוכן ואפליקציות אימון מובילות ומגוונות.
  3. נגישות קלה וזולה יחסית באמצעות האינטרנט להיצע אדיר של אימונים ותוכניות אימון וירטואליים המותאמים לעולם הרכיבה.

ראשונות לזהות את פוטנציאל השוק היו יצרניות הטריינרים דוגמת טאקס, וואהו ואחרות אשר עבורן 'אופניים חכמים' היוו המשך אבולוציוני מתבקש ומשלים לטריינרים חכמים ובמקביל הצטרפו אליהן גם לא מעט יצרניות אופני כושר דוגמת Stages, Keiser, Peloton ו – Technogym אשר שדרגו ושכללו את אופני הכושר המסורתיים והפשוטים למערכות אימון מתקדמות.


הכירו את ה Ride האופניים החכמים של Technogym

חברת Technogym האיטלקית, הינה יצרנית פלטפורמות מוצרי כושר וותיקה שמוצריה נפוצים במועדני ספורט וחדרי כושר רבים בכל רחבי העולם ונחשבים בעיני רבים כמותג יוקרתי ואיכותי.

אופניים נייחים אינם פלטפורמה חדשה עבור Technogym, אך בדגם ה Ride עליו הכריזה בחודש אוגוסט האחרון, החליטה החברה לשים פוקוס מיוחד גם על קהל הרוכבים במקביל למשתמשי כושר רגילים. דגם ה Ride מציג ארבעה חידושים בולטים בסדרת האופניים של Technogym:

(1).  בדומה לפלטפורמת אופני האימון של Peloton, ה Ride מתמיירים להיות One-Stop-Shop עבור המתאמן ומציעים מסך מגע מתקדם דרכו אפשר לתפעל בצורה אינטראקטיבית חבילת תוכן עשירה, דינמית ומגוונת הכוללת גם אימונים ותוכניות אימון לרוכבים כך שהם אידיאלים לשימוש ביתי.

(2). האופניים תומכים בתקינת בלוטות' ו אנט+ סטנדרטית המאפשרת להם להתממשק לכל אפליקציית אימון נפוצה דוגמת זוויפט, טריינררוד ואחרות. לא עוד מערכת סגורה דוגמת האופניים של Peloton אלא גמישות מלאה בבחירת תוכן האימון.

(3). סימולציה למערכת ההילוכים.

(4). דגש על האפשרות לשינויי מנח והתאמת מידות, כמו גם תצוגה של שלל מדדי אימון הרלוונטיים לרוכב.

מוצריה של Technogym מגיעים לרוב עם מחיר גבוה כיאה למותג איטלקי אופנתי המחשיב את עצמו כמותג פרמיום. בהקשר הזה ה Ride אינם שונים ומגיעים עם תג מחיר של לא פחות 23,650 ₪ כולל מנוי תוכן שנתי עליו ארחיב בהמשך.

קיבלתי את האופניים בהשאלה מ אגנטק, היבואן הוותיק והרשמי של Technogym בארץ ויצאתי לנסות ולבדוק לעומק את כל מה שיש וחשוב לדעת עליהם, כמו גם לנסות ולקבל מענה לשאלה המתבקשת: האם ה Ride מצדיקים את מחירם הגבוה? התוצאה להלן בסקירה זו.

חדר התצוגה של מוצרי Technogym באגנטק, פארק יקום

תוכן עניינים

מי שקצר בזמן ורוצה לקפוץ לנושא שמעניין אותו ספציפית – מוזמן ללחוץ על הלינק הרלוונטי ב'תוכן העניינים' להלן ואפילו לקפוץ ישירות לשורת הסיכום. אחרת קחו לכם מספר דקות של שקט, כוס קפה טוב, כורסה נוחה להשתרע בה ואנחנו מתחילים… ה Technogym Ride בפינה לשיפוטכם.

1. התקנה – כלולה במחיר10. כמה פשוט לשתף אופניים עם בן/בת הזוג?
2. ה'מנוע' – מאפיינים של טריינר Mid Range11. פונקציונליות
3. מסך התצוגה – מרכז התוכן12. תוכן אימונים רב ומגוון
4. זרועות הקראנק והפדלים13. קישוריות וקלות החיבור לאפליקציות
5. המושב14. אופניים שקטים
6. הכידון15. התרשמות כללית ותחושת הרכיבה
7. מתקן לבקבוק16. מחיר
8. הילוכים 17. לסיכום
9. איך מקנפגים את האופניים למידה שלי?

התקנה – כלולה במחיר

מחיר האופניים כולל גם התקנה מלאה של האופניים ע"י היבואן כך שאין צורך להתעסק בפתיחת קופסאות וחיבור חלקים וטוב שכך שכן האופניים שוקלים כ 65 ק"ג של פלדה ואלומיניום. לא משהו שתרצו להרים ולהרכיב בעצמכם.

עיצוב מבנה האופניים כמו גם החומרים מהם הם עשויים הופכים את ה Ride לאחת מפלפטפורמות הרכיבה היציבות ביותר שרכבתי עליהן. גם כשניסיתי לנענע אותם במכוון תוך כדי ספרינט אימתני לא הצלחתי. רואים שה DNA העיצובי של החברה שם דגש גם על חדרי כושר ציבוריים ופרופיל שימוש מגוון ואינטנסיבי.

במידה ומשקל האופניים לא מרתיע אותכם ובא לכם להזיז ולנייד את האופניים ברחבי הבית, תוכלו להיעזר בזוג הגלגלים המותקנים ברגלית הקדמית.

מרכז הכובד של האופניים הוא מאחור וזה הצד אותו יש להרים דרך ידית שקועה בתחתית גלגל התנופה (היכן שנמצאת ידי הימנית בתמונה להלן). ככל שתרימו יותר גבוה, כך יהיה לכם קל יותר להתנייד עם האופניים אך נדרשת זהירות ע"מ שלא לפגוע במסך הממוקם בחזית.

בשורה התחתונה – כדאי למצוא להם מקום שבו הם יעמדו קבוע מבלי שתצטרכו להזיזם לאחר כל אימון, הלוך ושוב בבית.

במידה והמשטח בו מיקמתם את האופניים אינו מיושר, תוכלו לאזן את שתי הרגליות האחריות שבתחתית ע"י סיבובן.

ע"מ לעשות שימוש ב Ride יש לחברם לרשת החשמל. אני מוכרח להגיד שלקח לי 5 דקות שלמות לגלות היכן מהנדסי החברה בחרו למקם את החיבור לכבל, אז אחסוך לכם זמן יקר זה ואגלה שמדובר בתחתית הרגל האחורית בצידה השמאלי ומקדימה. על זה נאמר באידיש "נו שוין".

כל מה שנותר כעת הוא להדליק את הצג ואתם מוכנים לשלב הבא שהוא כמובן התאמת האופניים למידות שלכם. אבל לפני שנרחיב על כך, בואו נערוך סיור היכרות קצר עם המכלולים העיקריים באופניים ונתחיל, כי איך אפשר שלא, ב'מנוע'.


ה'מנוע' – בעל מאפיינים של טריינר Mid Range

יחידת ההתנגדות באופניים ('המנוע') מבוססת על התנגדות אלקטרומגנטית העושה שימוש ברצועת תזמון ו Poly-V כמותה תוכלו למצוא בכל הטריינרים החכמים כיום.

מאפייני היחידה הינם:

  • משקל גלגל תנופה 5.4 ק"ג
  • הספק מקסימילי עד 1,500 וואט
  • סימולציית שיפועים בין 3%- ועד 15%+

ליחידת ההתנגדות ולמשקל גלגל התנופה יש כמובן תפקיד מרכזי בהיבט העוצמה, הדיוק ותחושת הרכיבה (אנרציה) ובהיבט הזה המנגנון המיושם באופניים אלה הינו ברמת Mid Range המקבילה למשל לזו של ה Kickr CORE, ה Tacx FLUX 2 ודומיהם. קצת מפתיע לאור המחיר הגבוה של האופניים שכן ציפיתי למאפיינים גבוהים יותר ברמת High End, אבל עבור רוב הרוכבים מדובר ביכולת מספקת בהחלט.

לא מצאתי שום אזכור לגבי רמת סטיית הדיוק המוצהרת של ההספק הנמדד למעט העובדה ש Technogym ממליצה לבצע כיול אחת למספר חודשים ע"מ לטייב את הדיוק. פעולה זו מתבצעת דרך תפריט ההגדרות במסך ובה תידרשו לדווש בקדנס של 100 סיבובים לדקה למשך כ 10 שניות רצופות. לא תמיד פעולה זו צלחה בקלות, אבל בדרך כלל אחרי מספר ניסיונות רצופים זה עבד אז אל ייאוש.


מסך התצוגה – מרכז התוכן

אין ספק שגולת הכותרת בדגם ה Ride הינו מסך התצוגה האינהרנטי הממוקם בחזית הכידון שהינו למעשה טאבלט אנדרויד לכל דבר ועניין.

גודל מסך המגע הינו 22 אינץ וניתן להטות את זווית הצפייה מעלה ומטה אך לא לצדדים, מה שעשוי לפגום מעט בנוחות הצפייה למי שמבקש לבצע אימונים שאינם אימוני רכיבה דוגמת יוגה, פילאטיס ואחרים כמותם גם ניתן למצוא בספריית התוכן של Technogym.

הטאבלט מריץ גרסת אנדרויד סגורה של Technogym מה שאומר שכל האפליקציות, הפונקציונליות והתכנים הניתנים להפעלה במכשיר הינם אלה הקיימים בספריית האפליקציות של החברה ועליה ארחיב בהמשך.

היחידה מתחברת לרשת ה WiFi הביתית שלכם ולכן חשוב למקם את האופניים במקום בו יש קליטה טובה. החיבור לרשת מאפשר למכשיר לבצע גם עדכוני גרסה בצורה אוטומטית הן עבור תיקוני באגים, עדכוני אפליקציות ותכני אימון חדשים כפי שמועלים ע"י החברה מעת לעת.

למרות שאני די בטוח שכל 'האקר' מתחיל ימצא את הדרך לפרוץ את מערכת ההפעלה ולאפשר לעצמו להתקין אפליקציות נוספות, עדיף שתמנעו מכך שכן אתם רוצים להבטיח סביבה יציבה ועובדת ולא למחוק בטעות משהו שימנע מהעסק לעבוד כמו שצריך.

מאחורי המסך תוכלו למצוא שקע HDMI ושקע USB בו תוכלו להשתמש גם עבור טעינת מכשיר הטלפון שלכם בזמן האימון.

שקע ה HDMI נועד לאפשר לכם לחבר דונגל סטרימיניג כלשהו דוגמת Chromcast או אחר על מנת להקרין ולשקף על המסך את תצוגת הטלפון או המחשב האישי שלכם. בצורה כזו תוכלו למעשה להפעיל כל אפליקציית אימון שתרצו, גם כזו שאינה קיימת בספרית התוכן של Technogym ולצפות בה בצורה נוחה בזמן שאתם מבצעים את האימון על האופניים.

בסך הכל מדובר ביכולת חשובה המאפשרת גמישות רבה בשימוש באופניים. כך למשל תוכלו להתאמן גם עם אפליקציות כגון זוויפט, טריינררוד ואחרות שאינן חלק מספריית האפליקציות של טכנוג'ים.

בתמונות לעיל, תוכלו לראות שחיברתי כבל ייעודי שכזה למכשיר הטלפון שלי עליו אני מריץ את זוויפט כאשר תצוגת הטלפון מוקרנת על המסך. את המיפוי ליחידת ההתנגדות של האופניים אני מבצע ישירות לטלפון שלי.

חשוב גם לציין את החסרונות שבדבר:

  • כבל הסטרימינג אינו מגיע עם האופניים ותצטרכו להשיגו בנפרד. מחירו אגב אינו זול במיוחד.
  • לא משנה כמה פעמים תזכירו לעצמכם שזוויפט רצה בטלפון, עדיין תנסו להקיש וללחוץ על כפתורי ותפריטי האפליקציה במסך מול העיניים ולא תבינו למה הם לא עובדים לכם… הסיבה לכך היא כמובן שזוויפט רצה במכשיר הטלפון ורק התצוגה משוקפת למסך ה Ride.

בקדמת זרוע המסך המחוברת לכידון ישנו משטח ייעודי המאפשר להניח עליו את הטלפון. ציור הלוגו מטעה לחשוב שהאופניים תומכים בהטענה אלחוטית של הטלפון ואין זה כך. מדובר בסימון המעיד שהמשטח הינו גם קורא NFC/RFID המאפשר לכם לקשר ולהציג במסך האופניים את נתוני הדופק שלכם כפי שנמדדים בשעוני Apple Watch או Samsung Watch במידה ויש לכם כאלה.

נקודה אחרונה לציון הינה זוג הרמקולים המובנים דרכם מגיע השמע. ניתן לקשר ליחידה גם אוזני בלוטות' ובנוסף ישנו שקע אוזניות סטנדרטי בגודל 3.5 מ"מ ליד כפתור ההפעלה בצד התחתון של הצג. חלק מהתוכן ביחידת המולטימדיה כולל גם מספר ערוצי מוסיקה שונים (Playlists) אותם תוכלו לנגן בזמן האימון.


זרועות הקראנק והפדלים

האופניים מאפשרים כיוונון של זרוע הקראנק ל 3 גדלים בלבד: 170 מ"מ, 172.5 מ"מ ו 175 מ"מ. באם אתם רגילים למידה שונה (קטנה או גדולה יותר) תצטרכו להתפשר. לרוב האנשים לא תהיה עם זה כל בעיה והם יוכלו להסתדר, אבל אם מסיבה כלשהי מידה זו היא קריטית עבורכם – שימו לב, יכול להיות שהאופניים אינם מתאימים לכם.

Technogym מיישמת ב Ride פתרון דומה לזה שיושם בעבר באופניים החכמים של TACX וזאת באמצעות 2 מתאמים אופציונליים שהינם בעלי גודל זהה, אך עם מיקום שונה של חור ההברגה.

170 מ"מ (ואם יותקן הפוך 175 מ"מ)

היתרון במתאמים האלה שהם באותו גודל ולכן הם מאפשרים לעצב זרוע קראנק עם חור הברגה בודד ממש כמו בזרוע רגילה. בכך הם מקנים מראה אחיד ונאה בניגוד לחלק מהפתרונות של יצרנים אחרים שעושים שימוש במגרעות פיזיות שונות. החיסרון הוא שזה טיפה מקשה על התקנת הפדל. במיוחד המסגרת החיצונית ('שייבה') שצריך להחזיק אותה שלא תיפול בזמן שמבריגים את הפדל למקומו.

לא סוף העולם ובוא נודה על האמת, מעבר להתקנה הראשונית אתם כנראה לא תחליפו יותר פדלים באופניים, אבל למי שכן ייצא, יוכל להבין על מה אני מדבר.

האופניים מגיעים עם פדלים בעלי מחבר כפול המאפשר מצד אחד חיבור רצועות עבור נעליים רגילות ומצד שני חיבור לקליט SPD של SHIMANO עבור נעלי רכיבה תואמות.

מידת ה Q-Factor הינה 170 מ"מ, קצת רחבה יותר מהמקובל ברכיבות כביש אבל לא בצורה משמעותית.

תוכלו כמובן להסיר פדלים אלה ולהתקין כל סוג פדל (עם הברגה סטנדרטית) שבא לכם. אני חיברתי את פדלי ה ASSIOMA שלי שהינם גם מד הספק (וואטים) וזאת על מנת שאוכל לבצע בדיקות והשוואות אל מול ההספק המדווח מצד האופניים.


המושב

האופניים מגיעים עם מושב המותקן על תושבת בקוטר סטנדרטי והיא מושחלת על מוט המושב באופניים.

למרות שהמושב מרגיש ונראה באיכות סבירה, רוב הסיכויים שתרצו להחליף אותו לכזה שהישבן שלכם מורגל אליו כבר. בעזרת מברג מתאים וקצת כוח, אין אם כך כל בעיה. מנגנון החיבור של המושב מאפשר באמצעות הברגה, גם הטיית אופקית של המושב (Tilt) לכל זווית הנוחה לכם.


הכידון

היכדון ב Ride אינו ניתן להחלפה וכוונון. מבנהו הוא של כידון דרופ סטנדרטי ברוחב 42.5 ס"מ ובסך הכל הוא נוח ורך לאחיזה.

היות והמסך ב Ride מחובר בצורה מובנית לכידון, לא ניתן להתקין ידיות אירובר שכן אין להם מקום, מה שאומר שתנוחת נג"ש אינה אפשרית לתרגול. בנוסף לא ניתן לשנות את זווית הכידון עצמו ע"מ לשנות את מנח האחיזה של הידיות/שיפטרים.


מתקן לבקבוק

האופניים מגיעים עם מתקן לאחסון בקבוק (Bidon) בודד. עבור רוב האימונים שתעשו, זה כנראה יספיק, אבל היה נחמד לו היה נמצא פתרון לשני בקבוקים.


הילוכים

בשני קצוות הכידון נמצאות ידיות השיפטרים (הילוכים) המדמים מערכת הילוכים ירטואלית.

ה Ride מאפשרים לכם לדמות כמה סוגי אופניים שונים כמו גם כמה סוגים של מערכות הילוכים ע"י הגדרת שילובים שונים של Chainrings וקסטות. הגדרות אלה נעשות באמצעות הגדרות פרופיל המשתמש.

כפי שניתן לראות בתמונות לעיל, ניתן להגדיר עד 4 סוגי אופניים וירטואליים שונים (MTB, GRAVEL, ROAD ו CRONO) ועבור כ"א לבחור שילוב של קסטה וגלגלי שיניים קדמיים.

לכל ידית הילוכים ישנם 2 כפתורי הפעלה – פנימי וחיצוני כאשר הם פועלים בצורה הבאה:

  • לחיצה מקבילה על שני הכפתורים החיצוניים – החלפה בין ה Chainrings (פלטה קדמית) במידה והגדרתם יותר מ 1.
  • לחיצה על הכפתור החיצוני בידית ימין או שמאל – מעבר גלגל שיניים בודד בקסטה להילוך נמוך או גבוה יותר בהתאמה. מיועד לשימוש באימונים המסמלצים רכיבה חופשית.
  • לחיצה על הכפתור הפנימי בידית ימין או שמאל – שינוי אחוז שיפוע לאחוז גבוה או נמוך יותר בהתאמה. מיועד לשימוש באימונים המסמלצים רכיבה ע"פ התנגדות לפי שיפועים.

את מצב ההילוכים ניתן לראות בתחתית התצוגה עבור אימונים בהם מידע זה רלוונטי.

שימו לב כי לא ניתן לשנות את תפקוד הכפתורים והשיפטרים ולכן הם דורשים זמן הסתגלות, למשל עבור מי שמורגל למערכת של SHIMANO בהם תפקוד הכפתורים ושינויי ההילוכים פועלים בצורה שונה.


איך מקנפגים את האופניים למידה שלי?

ה Ride מאפשרים שינוי תצורת מידות ב 5 מקומות.

  • גובה מוט הכיסא – באמצעות ידית מנוף פשוטה, נוחה ומהירה לתפעול
  • מרחק הכיסא מהכידון – באמצעות ידית מנוף פשוטה, נוחה ומהירה לתפעול
  • גובה הכידון – באמצעות ידית מנוף פשוטה, נוחה ומהירה לתפעול
  • זווית הכיסא – שנותנת גם משחק של כמה ס"מ לשינוי הגובה. באמצעות מברג ייעודי. לא פעולה מהירה ופשוטה כ"כ.
  • אורך זרוע הקראנק הינה בין 170 ס"מ ל 175 ס"מ במדרגות של 2.5 ס"מ. באמצעות הברגה ייעודית. לא פעולה פשוטה ומהירה.

על כל המכלולים הנעים מסומן סרגל מידות (שנתות) כך שניתן לכוונן כ"א למידה הרצויה עד לרמת דיוק של מ"מ.

באופן כללי כל הצירים באופניים נעים בצורת משולש אשר אמור לאפשר מנעד מידות שלדת אופניים של בין 50 ל 58+.

ציר כוונון שחסר הינו היכולת להזיז גם את הכידון קדימה ואחורה ובכך לדייק את המידות עוד יותר למידת ומנח האופניים הרצוי לכם, אך יחד עם זאת רוב הרוכבים יצליחו למצוא כוונון עמו הם ירגישו יחסית בנוח.

נכון להיום, תצטרכו למדוד ולמצוא את המידות המתאימות ב Ride בעצמכם, אבל בתכלס זו פעולה שמבצעים פעם אחת בלבד, מה גם שזה לא צריך לקחת לכם יותר מ 10 דקות וזה כולל הזמן שייקח לכם למצוא את מד-המטר במגירה בבית שבה אתם זורקים את כל הדברים שאין להם מקום מוגדר ומחפשים במייל את המידות שה Bike Fitter שלח לכם בזמנו. אם אין לכם, אז גם לא נורא – פשוט משעינים את האופניים על קיר, מודדים, רושמים על דף ומקפנגים את ה Ride בהתאמה.

סיכום מידות ומשקלים

  • Q-Factor ( המרחק לרוחב בין 2 זרועות הקראנק) – 170 מ"מ – המידה המאפיינת רוחב טיפוסי באופני כביש הינה כ 147 מ"מ. רוחב טיפוסי באופני שטח הוא לרוב 170 מ"מ.
  • רוחב כידון – 42.5 ס"מ.
  • אורך זרוע הקראנק – 17.0 ס"מ / 17.25 ס"מ / 17.5 ס"מ
  • רוחב האופניים – 64.2 ס"מ
  • אורך האופניים – 154.5 ס"מ
  • גובה רוכב הנתמך (ע"פ Technogym) – מ 155 ס"מ ועד 205 ס"מ.
  • משקל רוכב הנתמך (ע"פ Technogym) – עד 160 ק"ג.
  • משקל האופניים – 65 ק"ג.

בנוסף בדקתי ומדדתי את האופניים בשתי תצורות קיצון:

תצורה מינימלית (כל המכלולים מקונפגים למידה הקטנה ביותר)

תצורה מקסימלית (כל המכלולים מקונפגים למידה הגדולה ביותר)


כמה פשוט לשתף אופניים עם בן/בת הזוג?

מבחינת החומרה קרי האופניים עצמם, כל עוד אתם מגיעים לפשרה והסכמה בנוגע למושב (כסא) עצמו ולאורך זרוע הקראנק – זה הכי פשוט שיש ואמור לקחת לכם לא יותר מדקה אחת, גם אם אתם מכוונים מחדש כל אחד משלושת המכלולים המרכזיים באופניים. אם אתם מוכרחים להחליף ולשנות בינכם את מידת זרוע הקראנק ו/או המושב – אז זה ידרוש יותר עבודה וייקח לכם יותר זמן, מה שהופך את העניין למעיק במקצת וקחו בחשבון שצריך לשם כך מברגים ייעודיים.

מבחינת השימוש האפליקטיבי באופניים, הרי שה Ride מאפשרים ליצור חשבון משפחתי של עד 5 משתמשים שונים תחת אותו מנוי משלם, כך שכ"א יכול להיכנס בקלות לחשבון האישי שלו המשמר את כל ההגדרות הוירטאוליות שביצעתם דוגמת מערכת ההילוכים הוירטואלית שבחרתם, פרטי הפרופיל שלכם ועוד.

מהבחינה הזו האופניים בהחלט מציגים יכולת שיתוף נוחה בין מספר רוכבים בבית.


פונקציונליות

כמצופה ה Technogym Ride תומכים בשני מודי העבודה העיקריים בכל מה שקשור ליצירת התנגדות:

  • ERG– אולי מוד העבודה הכי שימושי ונפוץ ברכיבת Indoor. האופניים שומרים על ה Target watts שאתם או האפליקציה מכתיבים ללא קשר להילוך ולקאדנס. נסו לרכוב מהר יותר ובעוצמה רבה יותר, האופניים יפחיתו את ההתנגדות בכדי להחזיר אותכם לוואט הייעודי שנקבע והפוך: אם תנסו לרכוב קל יותר או בקאדנס נמוך יותר והם יעלו אותה.
  • SIM– האופניים מסמלצים התנגדות בהתאם לאחוז השיפוע של המסלול – ממש כמו ברכיבות חוץ. אתם יכולים להקל או להקשות על עצמכם ע”י שינוי ההילוכים. 

שני מצבי עבודה אלה מאפשרים לכם לרכוב עם מגוון אפליקציות ומערכי אימונים המסופקים כחלק מספריית התוכן של ה Ride וכן עם כל אפליקציית אימון Indoor שתבחרו – בין אם כאלו המציעות רכיבות ותחרויות על מסלולים שונים ומשונים ובין אם כאלו הממוקדות באימוני אינטרוולים ועצימות משתנים.


תוכן אימונים רב ומגוון

גולת הכותרת באופני ה Ride היא לא ספק ספריית התוכן המגיעה עם האופניים וזמינה להפעלה באמצעות מסך המגע.

Technogym כללה מגוון רחב של סוגי אפליקציות שונות המאפשר לכ"א למצוא את סוג האימון המועדף עליו. כל עוד אתם בסטטוס של מנוי משלם, הספרייה מתעדכנת בצורה אוטומטית בתכני אימונים חדשים מדי חודש. במידה ובתום השנה הראשונה שבה מחיר המנוי היה מגולם במחיר האופניים, תחליטו שלא לחדשו אזי רוב התכנים יהיו נגישים עבורכם אך הם יפסיקו להתעדכן. עדיין מדובר בתוכן רב אך מן הסתם מתישהו תמצאו שהוא מתחיל לחזור על עצמו.

האפליקציה הראשית המופעלת במסך נקראת Technogym Live ודרכה ניתן לבצע את כל ההגדרות והסטאפ של האופניים והפרופיל האישי שלכם כמו גם להפעיל את כל מגוון האפליקציות הנתמכות.

הדבר הראשון שתידרשו לעשות הינו להגדיר לעצמכם חשבון משתמש. תחת הגדרת משתמש זו טכנו'גים מאפשרת להוסיף עד 5 משתמשים שונים אשר יוכלו לעשות שימוש באופניים ללא צורך בתשלום נוסף, מה שעשוי לדרבן את בני המשפחה לרכוב אף הם באופניים.

במקביל מומלץ וכדאי להוריד גם את אפליקציית Technogym Live גם לטלפון שלכם דרכו תוכלו גם:

  • לבצע הגדרות נוספות הקשורות למנוי ולפרופיל שלכם
  • לבחור ולסמן אימונים לביצוע ביומן כך שיהיו זמינים לרכיבה על האופניים במועד הרלוונטי
  • לקשר את החשבון שלכם עם פלטפורמות אימונים נפוצות דוגמת STRAVA, TrainingPeaks, גרמין ואחרות כך שנתוני סיכום האימון שלכם יסונכרנו במקביל גם אליהן.

מבחינת ביצוע אימונים, המסך הראשי (הדשבורד) מחולק למספר כרטיסיות כאשר כל אחת מהן מציגה אפשרויות ותכני אימונים שונים.

ברגע שתתחילו לסובב את הפדלים, גם במידה ולא בחרתם בשום אימון מסוים, האופניים יחלו בהקלטת אימון ויציגו לכם מסך מידע עמוס בנתונים שונים הרלוונטיים למאמץ הרכיבה שאתם מבצעים.

האמת שדווקא לא כ"כ אהבתי פעולה אוטומטית זו, מפני שלא בכל פעם שאני עולה על האופניים ומתחיל לסובב פדלים אני מעוניין להתחיל רשמית את האימון. לא מעט פעמים זה הצריך ממני הרבה התעסקות של START/STOP ומחיקת אימונים מסוימים שעלו אוטומטית ושלא לצורך גם לחשבונות הסטראבה ו והטרייניגפיקס.

ברגע שתחדלו לדווש, יופיע תפריט אשר יאפשר לכם לעצור ולשמור את נתוני האימון, להתחיל את האימון מחדש או לבצע אינטרוול התאוששות.

במידה ובחרתם לסיים את האימון, המערכת תציג לכם מידע סיכומי ותסנכרן את נתוני האימון לענן של Technogym ולכל הפלטפורמות הנתמכות על ידה ואשר אותן בחרתם.

אפשרויות האימון העומדות בפניכם הינם:

1. TRAINERS

אימונים מובנים המצולמים עם מדריך/כה המסבירים את שלבי האימון ומדרבנים אותכם לכל אורכו. תוכלו לבחור אימון מסוים ע"פ המדריך, אורך האימון או המיקוד שלו.

2. PROGRAMS

מספר תוכניות אימון בעלות מיקוד שונה. כל תוכנית אימון מכילה סט של אימונים מובנים המבוצעים בסדר לוגי מסויים לאורך תקופה של מספר שבועות ובמוד ERG. תוכלו לבחור ולהירשם לתוכנית דרך אפליקציית Technogym Live בטלפון הנייד. האימון הרלוונטי ליום מסוים בשבוע יופיע לכם לבחירה בצג האופניים.

3. CUSTOMS

אשפים חכמים המאפשרים לכם לבנות אימוני אינטרוולים אישיים מבוססי הספק או שיפוע או לבחור מתוך רשימה של אימונים קיימים. תחת CUSTOMS תוכלו גם לבצע מבחן FTP.

4. OUTDOORS

מספר מסלולי רכיבה מצולמים בווידאו אשר נדגמו למערכת וניתן לרכבם במוד SIM המדמה את ההתנגדות הרצויה בהתאם לאחוזי שיפוע המסלול. המסלולים מחולקים למספר קטגוריות כגון מסלולים שטוחים, עליות ועוד. בכל קטגוריה מספר מסלולים לבחירה.

5. ROUVY

המנוי ל Technogym כולל גם מנוי חופשי לאפליקציית ROUVY. לטובת מי שאינו מכיר אציין ש ROUVY הינה פלטפורמות רכיבת Indoor נפוצה המאפשרת בעזרת מודל 'מציאות רבודה' סימולציית רכיבה, אימונים, תחרויות ומירוצים  על גבי מסלולים אייקונים מרחבי העולם. במילים אחרות, דומה מאוד לזוויפט, רק שדמות ה AVATAR שלכם משולבת בתוך וידאו מצולם ולא כחלק מעולם גרפי דימיוני.

שימו לב כי גרסת ROUVY המשולבת בתוך אפליקציית Technogym אינה גרסת ROUVY הרגילה, אלא תת גרסה ייעודית ולכן אינה כוללת בהכרח את כל הפונקציונליות והחידושים האחרונים שיש ב ROUVY כמו גם את כל המסלולים הקיימים בספריה זו.

6. STRENGTHS

אימונים שונים ומשלימים דוגמת אימוני יוגה, פילטאיס, חיזוקים ועוד.

7. APPS

זוהי תת ספריה המכילה את כל האפליקציות ש Technogym תומכת בהן כאשר ניתן לחלק אותן למספר תתי קבוצות

  • אפליקציות תוכן ומולטי מדיה למינהן שאינן קשורות לרכיבה – כאן תוכלו למצוא אפליקציות בידור הנועדו להנעים את זמנכם בזמן האימון כגון NETFLIX, DISNEY+, YOUTUBE ואחרות
  • אפליקציות אימון הנתמכות ע"י טכנוג'ים – BKOOL ו KINOMAP
  • EXTERNAL INPUT – אפליקציה המאפשרת לכם להציג על המסך כל אפליקציה צד-שלישי וזאת בעזרת קישור כבל סטרימיניג ייעודי לשקע ה HDMI. במידה ומדובר באפליקצית אימון כלשהי מתחום רכיבות Indoor, דוגמת זוויפט, טריינררוד, RGT, SYSTM, FULGAZ או אחרות, תוכלו למפות אליה את אופני ה Ride באמצעות חיבור אנט+ או בלוטות' דרך תפריט ההגדרות (ראו גם פירוט בהמשך).

עוד 2 אופציות תוכן הראויות לאזכור הן:

8. האימון היומי של TrainingPeaks

במידה וקישרתם בין חשבונות המשתמש שלכם ב TrainingPeaks ו Technogym Live, האימון היומי בטריינינגפיקס יופיע ב Ride בצורה אוטומטית ותוכלו לבחור ולבצע אותו במוד ERG.

9. רכיבת מסלולי STRAVA

במידה וקישרתם בין חשבונות המשתמש שלכם ב STRAVA ו Technogym Live, תוכלו לרכוב מסלולים של כל אימון השמור ב STRAVA כקובץ GPX. הרכיבה תבוצע במוד SIM המדמה את שיפועי המסלול.


קישוריות וקלות החיבור לאפליקציות

האופניים תומכים בפרוטוקולי ANT+ ו Bluetooth ובכל הפרופילים הסטנדרטיים, מה שמקנה את האופציה לקשר אותם גם לאפליקציות צד שלישי ולאפשר לאותן אפליקציות לשלוט על התנגדות האופניים. בנוסף נתמכת האופציה לשדר את נתוני הוואטים, מהירות וסל"ד במקביל וכסנסורים נפרדים, כך שבמידה ותרצו תוכלו להתמפות לסנסורים אלה גם עם מחשבי/שעוני הספורט שלכם ולהקליטם במקביל באמצעות מכשירים אלה.

  • ב ANT – נתמכים הפרופילים הבאים: ANT-FE-C (וואטים, סל"ד, מהירות) , POWER (וואטים), CADENCE/SPEED (מהירות/סל"ד).
  • בבלוטות' – נתמכים הפרופילים הבאים: BLE-SMART-FTMS (וואטים, סל"ד, מהירות) , POWER (וואטים), CADENCE/SPEED (מהירות/סל"ד).

בהתחשב שניתן לקשר לאפליקצייה של האופניים גם כל מד דופק סטנדרטי כולל אינטגרציה מובנית לשעוני Apple ו Smasung, הרי שמדובר ביכולת קישור ופתיחות מרשימים מצידה של Technogym שהביקורת היחידה שיש לי הינה שערוצי השידור של האופניים ב ANT ובלוטות' אינם פתוחים ועובדים כברירת מחדל. יש להפעיל ולהדליק אותם פרטנית בכל פעם מחדש כשרוצים למפות את האופניים לאפליקציה צד שלישי כלשהי וזו פעולה קצת מעיקה ומיותרת.

עושים זאת ע"י לחיצה על כפתור הבלוטות' בתחתית המסך מצד ימין שפותח תפריט ובו שתי אופציות:

(ׁ1). Control Sensors – ובו תצטרכו להפעיל בצורה יזומה את האפשרות למפות את 'מנוע' האופניים לאפליקציה צד שלישי – דוגמת זוויפט, טריינררוד ואחרות כך שיוכלו לשלוט על יחידת ההתנגדות באופניים.

(2). Read from Sensors – ע"מ לשדר במקביל את נתוני ההספק והקאדנס הנמדדים על האופניים במידה ותרצו להקליט אותם גם במחשבי ושעוני הרכיבה שלכם.


אופניים שקטים

האופניים עובדים בצורה שקטה שתאפשר לכם להתאמן בכל שעה ביום או בלילה מבלי להעיר את דרי הבית. כמובן שזה קורה הרבה בזכות העובדה שאין שרשרת פיזית שהחיכוך שלה לאורך מערכת הדיווש באופניים מוסיף לרעש שאתם רגילים לשמוע ברכיבה על טריינר. המאוורר שמן הסתם פועל ברקע או המוסיקה שאתם שומעים יהיו רועשים הרבה יותר מהאופניים.


התרשמות כללית ותחושת הרכיבה

במשך יותר מחודש ימים, רכבתי על אופני ה Ride עשרות שעות, תוך שימוש במגוון אפליקציות ובסוגי רכיבות שונות ומגוונות. מעבר לכל הדברים שציינתי עד כה, הנקודות הבאות מסכמות את התרשמותי הכללית.

1. מבחינה עיצובית יש לאופניים נוכחות מרשימה בחדר והם משדרים מראה יוקרתי ונאה. האופניים יציבים ומרגיש כי הם בנויים מחומרים איכותיים.

2. תחושת הרכיבה היא בסך הכל טובה אבל לא חפה מבעיות. בסופו של דבר היא כנראה תואמת לרמתה של יחידת ההתנגדות המיושמת באופניים שהינה מסוג Mid range וכמותה ניתן למצוא בטריינרים מקבילים דוגמת הקיקר CORE והטאקס FLUX 2. נקודה זו היא גם סוג של אכזבה מסוימת היות וציפיתי שבתג מחיר זה, טכנוג'ים תכלול 'מנוע' חזק יותר בעל גלגל תנופה מאסיבי יותר. תוך כדי רכיבה ובדגש על אימוני אינטרוולים במוד ERG, היו מספר פעמים בהם הרגשתי כי לפרקי זמן קצרים ה Ride מתקשים לשמור על התנגדות אחידה מה שייצר תחושה של 'החלקה' של הגלגל ודיווש לא אחיד. הדבר המוזר הוא שלא הייתה לכך אינדיקציה במדדי ההספק, כלומר לא ראיתי בניתוח הנתונים לאחר האימון קפיצות בגרף ההספק למרות שזו הייתה לעיתים התחושה ברגליים.

3. אין ספק שהפורטה של האופניים הינו יחידת המולטימדיה האינהרנטית המאפשרת צריכת תוכן מגוון, עשיר ומעניין. כל רוכב יכול למצוא מענה להעדפות האימונים שלו כולל אימונים משלימים לענף הרכיבה. נכון, יש עדיין מספר באגים אפליקטיביים ופונקציונליות הטעונה שיפור, אבל אני מניח שטכנו'גים תתייחס לכך באמצעות עדכוני Firmware עתידיים. דוגמא לפונקציונליות חסרה היא למשל היכולת לדלג בין אינטרוולים בזמן ביצוע האימון.

4. לא יכולתי לבדוק את דיוק האופניים בכל מה שקשור למדידת ההספק מפני שלא מצאתי בשום מקום מהי סטיית הדיוק המוצהרת של ה Ride. אני מניח כי מדובר בסטייה של 2 עד 3 אחוז המאפיינת טריינרים בדרג זה. המדידות וההשוואות שביצעתי בעזרת מדי הספק בפדלים מדגם ASSIOMA אוששו נתון זה פחות או יותר. ניכר בתוצאות כי נתוני ההספק הופכים למדויקים יותר לאחר כ 15 דקות בהם טמפרטורות עבודת 'המנוע' עולה. בכל כמה ימים הייתי חוזר על אימון מסוים ומשווה בין התוצאות ושמחתי לראות כי התוצאות המתקבלות הינן עקביות שזו תכונה חשובה אף יותר מ'דיוק'.

5.במהלך אימוני אינטרוולים, מעבר לאינטרוול עצים יותר לווה בדרך כלל בהתנגדות יתר המופעלת ע"י האופניים למשך מספר שניות (Over Shooting) עד שמתיישרת לעצימות הנדרשת. זו תכונה שרואים בהרבה טריינרים ברמת Mid range. הגרף להלן עוזר להמחיש נקודה זו.

6. לוקח קצת זמן להתרגל לשיפטרים ולתפקוד הכפתורים. חבל שלא ניתן ב Ride לשנות ולהתאים את הגדרתם בצורה חופשית. שינוי ההתנגדות כתוצאה משינוי ההילוך בזמן רכיבת מסלול במוד SIM היא פעולה בעלת שיהוי של 1-2 שניות. לא סוף העולם, אבל עשוי להרגיז את מי שנמצא באמצע מירוץ זוויפט ורוצה לפרוץ במיידי בספרינט אימתני.

7. האופציה לקשר ולהציג את מסך התצוגה של מכשיר הטלפון/טאבלט/מחשב על גבי מסך ה Ride הינה שימושית ביותר שכן היא פותחת את אפשרויות השימוש ב Ride מול כל אפליקציה צד-שלישי סטנדרטית אבל מצד שני עלולה להיות מסובכת מדי להפעלה עבור חלק מהמשתמשים, מה גם שהיא דורשת כבל ייעודי. הייתי שמח לראות יותר אפליקציות נפוצות שהופכות להיות חלק אינטגרלי מספריית האפליקציות ב Ride דוגמת זוויפט, טריינררוד, FulGaz ונוספות.

8. האופניים הינם שקטים לרכיבה. כפי שכתבתי בעבר גם על אופני ה NEO BIKE וה KICKR BIKE, לרכוב על פלטפורמת אופניים חכמים ובמיוחד על אופניים שקטים וטובים, מרגיש קצת שונה אל מול רכיבה עם אופניים המחוברים לטריינר. השוני אינו במידות או במנח הישיבה על האופניים – הללו הרגישו זהים, אלא בשל האובר שקט בדיווש ויעילות ההילוכים – עד כמה שזה יישמע מוזר, משהו בעובדה שבאופניים חכמים הכל וירטואלי וחלק ואין שרשרת מכנית שמייצרת רעש וחיכוך הוא משהו שצריך להתרגל אליו.

9. לא הייתה לי בעיה למצוא ולכוונן את המכלולים השונים כך שיתאימו למידות ולמנח הרכיבה שלי. לתחושתי זה יהיה נכון גם עבור רוב הרוכבים.


מחיר

מוצריה של Technogym מגיעים בתמחור פרמיום וה Ride אינם יוצאים מן הכלל בהקשר זה.

המחיר הרשמי לאופניים כולל מנוי לשנה הינו 23,650 ₪ (כולל מע"מ). המנוי כולל התקנה וגישה לכל ספריית האימונים המתעדכנת של Technogym וכן מנוי שנתי ל Rouvy. המחיר אינו כולל דמי מנוי לאפליקציות צד שלישי אחרות.

עלות חידוש המנוי בתום השנה הראשונה הינה 1,700  ₪ לשנה (כולל מע"מ).

כחלק מעלות המנוי, ניתן להגדיר עד 5 משתמשים שונים העושים שימוש באופניים.

לשם השוואה מחירי ה KICKR Bike ול NEO Bike המתחרים ב Technogym ונמכרים בארץ הינם זולים יותר (16+ אלף ש"ח ו 13+ אלף ש"ח בהתאמה) והינם בעלי יחידת התנגדות ומאפייני ביצועים טובים יותר מזו של ה Ride אך הם אינם כוללים כל תוכן או מכשיר תצוגה ולכן מודל השוואה מדויק יותר יהיה באם נוסיף לעלות דגמי אופניים אלה גם עלות מנוי שנתי של כ 3-4 ספקיות תוכן (כ 1,800 ש"ח) ומכשיר Tablet חכם המסוגל להריץ ולהציג תכנים אלה (כ 2,000 ש"ח). מה שאומר שעדיין קיים פער אך הוא קטן יותר.


לסיכום

איך שלא נסתכל על זה ה Ride מגיעים עם תג מחיר גבוה שאינו לכל כיס. החוזקה של האופניים אינה בהכרח הביצועים שהם מציעים, כאלה יש בשוק טובים יותר, אלא בעובדה שהם מהווים פתרון מסוג One-Stop-Shop. עלה ורכב. לא צריך להתעסק בחיבור וקישור בין מכשירים שונים ומשונים הכל זמין להפעלה בלחיצת כפתור עם תוכן עשיר ומגוון שמכוון גם לספורטאים הרוכבים.

בהרבה מובנים ה Ride מזכירים את האופניים של Peloton ועם ההצלחה של זו קשה להתווכח עם המודל.

קהל היעד הפוטנציאלי של אופניים אלה הינו:

  • מועדני ספורט/כושר – ה Ride מאפשרים שימוש עבור כל סוג ואסכולת אימון. מכושר דרך ספיניניג ועד לרכיבת Indoor. כל לקוח יכול להפעיל בקלות יחסית את תוכנת האימון אליה הוא מורגל מהבית. עבור חברות המבקשות להקים חדר כושר לעובדיהן, ה Ride מהווים פתרון אידאלי בזכות מערכת המולטימדיה וספריית התכנים האינהרנטים.
  • רוכבים ביתיים המחפשים פשטות, מכירים ואוהבים את המותג ומוכנים לשלם פרמיה עבור כך.

כנראה שרוכבי הארדקור פדנטיים המודדים כל וואט ו-וואט ושואפים לדיוק המושלם בסימולציית מנח הרכיבה שלהם יעדיפו לפחות בשלב זה, פתרונות אחרים.


למה אתם מחכים? הירשמו לאתר וקבלו עדכון לגבי תכנים חדשים שעולים, ישירות בדוא"ל שלכם.

כתיבת תגובה