You are currently viewing ה (KICKR4 (2018 – כל מה שרציתם לדעת – סקירה<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">4</span> min read</span>

ה (KICKR4 (2018 – כל מה שרציתם לדעת – סקירה4 min read

הפעם על "המוקד" לקחתי לבדיקה את טריינר העלית של Wahoo – ה KICKR 2018 (המכונה גם KICKR4) ע"מ להתרשם מקרוב מדוע הוא נחשב לאחד מהטריינרים המובילים בעולם ומה השתנה בו ביחס לדגמי ה KICKR הקודמים. הטריינר התקבל מהיבואנית ING ספורט (רח' הברזל 34) והוחזר לאחר הבדיקה.

מאת: שי ונסובר // פורסם במקור ב BikePanel.com // עריכה במקור: גיא חלמיש // עודכן ביולי 2020

וואהו קיקר 2018 – המפרט

ה KICKR 2018 הוא הדור הרביעי של Wahoo והוכרז בתערוכת Euro Bike בקיץ 2018. ה KICKR הראשון יצא בשנת 2014 ונקרא גם Gen-1. לאחר מכן יצאו 2 דגמים נוספים שזכו לשם בהתאם לשנת יציאתם ה KICKR 2016 ו KICKR 2017. ההבדל הבולט והיחידי מבחינת הפונקציונליות למשתמש בין ה KICKR 2018 ל KICKR 2017 הוא העובדה שהוא הפך לשקט. פיזית כל משפחת ה KICKRs נראים דומים מאוד, אבל את ה KICKR 2018 קל מאוד לזהות חיצונית – בזכות העובדה שגלגל התוף, בו מותקנת החגורה, שקוע כולו בצד של הידית.


ה KICKR הוא טריינר מסוג Direct Drive (רכיבה ללא גלגל אחורי) והמאפיינים שלו הינם כדלקמן:

  • מנגנון Direct Drive
  • תאימות לאופניים עם 130/135mm Quick Release
  • תאימות לאופניים עם  12×142מ"מ ו 12×148מ"מ  Thru Axle
  • תאימות לקסטות 8/9/10/11 SRAM או Shimano (קטסה 11 כלולה)
  • דיוק +/- 2%
  • קישוריות  ANT+, ANT-FE-C ו Bluetooth
  • משקל ה Flywheel (גלגל התנופה) – 7.6Kg
  • סימולציה של עד 20% שיפוע
  • התנגדות של עד 2,200 וואטים
  • שידור נתוני וואטים, מהירות וסל"ד (** עדכון – החל מגרסת Firmware אחרנה **)
  • דורש כיול
  • תמיכה ב Wahoo Climb ו Wahoo Headwind

Kickr – מה בקופסה?

ה KICKR 2018 מגיע כשהוא מותקן כבר עם קסטה (Shimano 11 הילוכים 11-28). זה יתרון אדיר שמשום מה חברות אחרות טרם השכילו ליישם. מעבר לעובדה שמדובר בחיסכון כספי, הדבר מפשט ומקצר את זמן ההתקנה פלאים וחוסך תעסוקה למי שאינו חובב כלי עבודה, גריז ושאר מיומנויות מכניות.

מעבר לכך תוכלו למצוא בקופסה גם:

  • מתאם חשמל 110-220 וולט וכבל חשמל
  • Quick Release וכל המתאמים הנדרשים להתאמת אופניים עם hubs באורכים של – 130 ו 135 מ"מ
  • כל המתאמים הנדרשים לציר Thru Axel באורכים של – 142 ו 148 מ"מ
  • תקופה ארוכה הטריינר לא ידע לשדר סל"ד ולכן Wahoo סיפקה עם הטריינר גם מד קאדנס חיצוני אשר יודע לשדר הן Bluetooth והן ANT+. בגרסת ה Firmware האחרונה, נוספה היכולת הזו לטריינר וכעת הוא יודע לחשב ולשדר את נתוני הקאדנס מבלי צורך במד קאדנס חיצוני.

התקנה קלה ופשוטה

ה KICKR 2018 הוא טריינר מאסיבי (כ 21.5 ק"ג), אך זה מצופה מטריינר בקטגוריית ה High End שנדרש לספוג ולייצר וואטים גבוהים במיוחד ולשמור על יציבות האופניים והרוכב בזמן האימון. יחד עם זאת יש לו ידית נוחה ואינטגרלית המאפשרת להרים, לסחוב ולמקם אותו בצורה יחסית קלה.

ראשית יש לפתוח את ה 2 הרגליים במלואן, ע"י לחיצה על התופסן ושחרור הנעילה בכל צד, עד לשמיעת רעש 'קליק' של התופסן. ע"מ לוודא שהטריינר מאוזן ומיוצב, הבריגו את הרגליות ע"י סיבוב הדיסקיות עד לנעילה.

כעת יש להתאים את גובה הטריינר לאופניים שלכם, או יותר נכון לגובה הגלגל שלכם. עושים זאת ע"י משיכת הידית והרמת גלגל התוף (הגלגל המרכזי בטריינר) כך שיאפשר הברגת התופסן באחד מ 5 מצבי הבורר הממוקם ברגל הציר של הטריינר – שימו לב – במידה ואתם לא מצליחים להזיז ולמשוך את הטריינר מעלה, הטריק הוא לדחוף אותו מעט מטה. זה ישחרר את הנעילה ויאפשר הזזה קלה שלו.

מבחינת תאימות לאופניים

KICKR 2018 תומך ב-

  • אופני כביש – עם צמיגים אחוריים בגודל 650c, 700c, "24
  • אופני הרים – עם צמיגים אחוריים בגודל 24", 26", 650b/"27.5, "29
  • מבחינת קסטות, הטריינר תומך ב –
  • 11 הילוכים – Shimano, SRAM או Campagnolo (בהתאמות מסוימות)
  • 8 – 10 הילוכים – Shimano ו SRAM – תידרשו לרכוש קסטה בנפרד וכן ייתכן שיהיה צורך להשתמש בספייסרים.

עבור כל קונפיגורציה אחרת של אופניים וקסטה, מוטב לבדוק לפני עם היצרן ע"מ להימנע ממפח נפש והוצאות מיותרות.

כל מה שנותר כעת הוא להתקין ב hub של הטריינר, את מתאמי הציר הנכון בהתאם לאורך של ה Quick Release או ה Thru Axel באופניים שלכם ולחבר את הטריינר לחשמל (השקע ממקום במרכז התחתון של הטריינר מאחור).  שימו לב כי יש משמעות לצד של המתאם אותו אתם מכניסים ויש להכניסו בהתאם לאורך הרצוי – כפי שמוטבע על כל צד של המתאם עצמו (ראו בתמונה). את האופניים מחברים לטריינר ללא הגלגל האחורי.

כיול

ב KICKR 2018 (כמו ברוב הטריינרים החכמים למעט ה Tacx NEO) תידרש פעולת כיול תקופתית, ע"מ לשמור על דיוק ועקביות בפעולת הטריינר ובנתונים שהוא מדווח.  כיול נדרש כדי לאתר חוסר עקביות (וריאציה) ו/או סטייה חישובית כלשהי והוא מאפשר להתחשב בה ולדווח תוצאות מדויקות יותר. הסיבות לכך מגוונות- שחיקת רכיבים, שינויי טמפרטורה, ועוד.  המלצת היצרן הינה ביצוע כיול כל 2-3 שבועות, או לאחר הזזה/הרמה של הטריינר או במקרים בהם אתם ממקמים אותו בחדר החשוף לשינויי טמפרטורה משמעותיים בין אימון לאימון. אגב טמפרטורה – זו גם הסיבה שמומלץ לבצע כיול לאחר כ 10 דקות חימום – ע"מ לדייק ולהתאים את תוצאת הכיול כמה שיותר לטמפרטורה הממוצעת שתיווצר באימון עצמו.

את הכיול עצמו מבצעים דרך אפליקצית הבית החינמית של היצרן הנקראת Wahoo Fitness. ראוי לציין כי ישנן אפליקציות מסחריות דוגמת Trainerroad, Zwift ואחרות המאפשרות לכייל באמצעותן את ה KICKR ישירות, אך כדאי ומומלץ לעשות זאת דרך אפליקציית היצרן. האפליקציה ניתנת להתקנה במכשיר טלפון נייד בלבד – IOS או Android.

חשוב: הקפידו מעת לעת לבדוק ולבצע עדכוני Firmware לטריינר דרך האפליקציה, ויש לבצע פעולות כיול ועדכוני Firmware בחיבור הטריינר בבלוטות ולא ב ANT. הנה סרט וידאו קצר המראה איך לבצע את הכיול:

פונקציונליות

ה-KICKR 2018 תומך במספר שיטות שחלקן חופפות, ליצירת/קביעת התנגדות:

  1. Level– בין 0 ל 9 רמות התנגדות- ככל שתנסה לרכוב מהר יותר, כך תגדל ההתנגדות של הטריינר. לכל רמה עקומת התנגדות (Power Curve) המגדילה את ההתנגדות בהתאם למהירות הרכיבה שלך.
  2. Resistance– בדומה למנגנון המיושם באופני ספינינג: דמיינו שיש לכם ידית מעצור שמסובבים וקובעים עימה את ההתנגדות, בסקאלה של 0% עד 100%.
  3. ERG– אולי מוד העבודה הכי שימושי ונפוץ ברכיבת Indoor. הטריינר שומר על ה target watts שאתם או האפליקציה מכתיבים ללא קשר להילוך ולקאדנס. נסו לרכוב מהר יותר ובעוצמה רבה יותר, הטריינר יפחית את ההתנגדות בכדי להחזיר אותכם לוואט הייעודי שנקבע והפוך: אם תנסו לרכוב קל יותר או בקאדנס נמוך יותר הוא יעלה אותה.
  4. Sim– הטריינר מסמלץ התנגדות בהתאם לאחוז השיפוע של המסלול- ממש כמו ברכיבות חוץ. אתה יכול להקל או להקשות על עצמך ע"י שינוי ההילוכים. ה KICKR 2018 תומך בסימלוציה של שיפועים הנעים בין 0% ל 20%. קצת פחות מה Tacx NEO אבל מעל ומעבר למה שצריך ולמה שאתם רוצים לרכוב.

ההתנגדות המקסימלית המוצהרת של ה KICKR 2018 היא 2,200 וואט (לא מצוין באיזה מהירות נמדדת התנגדות זו) – אבל כך או כך זה מעל ומעבר למה שצריך. מרביתנו לא מסוגלים להחזיק 1,000 וואט וגם זה למספר שניות בודדות.

Power Matching

Power Match היא היכולת להשתמש במד הוואטים מהאופניים שלך כמקור עקבי (ויחיד) למדידה במקום זה של הטריינר- זו יכולת חשובה של ה KICKR (נדרש מד וואטים המשדר ב ANT+ באופניים). בשיטה זו, מד הוואטים הוא זה שיכתיב את שינויי ההתנגדות הנדרשים לטריינר. לדוגמא: אם אתם מבצעים אימון מובנה המכתיב לרכוב אינטרוול מסוים ב 300 וואט, במידה ויש הבדל במדידת הוואטים בין מד הוואטים שלכם לטריינר, זה שעל האופניים יקבע. כך במידה ומד הוואטים יראה ברגע מסוים 280 וואט, הטריינר יידרש להגביר את עוצמת ההתנגדות, גם אם המדידה שלו עצמו מראה לאותו רגע 300 וואט.

כיום רק Zwift ו TrainerRoad מאפשרות לבצע Power Match כחלק משירותי האפליקציה שהן מספקות וללא קשר לסוג הטריינר שיש לכם. שאר התוכנות מאפשרות לחבר גם את מד הוואטים, אבל זה למטרת תצוגה בלבד ואין לזה משמעות או השפעה על הטריינר עצמו. עם ה KICKR 2018 (ובדגמים הישנים היותר), ניתן לבצע Power Match בצורה עצמאית ובכך להשתמש ביכולת זו מול כל אפליקציה שתבחרו.

מדוע שתרצו להפעיל יכולת זו?

  • אם חשוב לכם לעבוד בצורה עקבית עם 'מקור' אחד הן עבור רכיבות בחוץ והן עבור רכיבות Indoor.
  • אין צורך לכייל את הטריינר ולבצע Spindowns – גם אם הטריינר הוא ב Offset מטורף מבחינת דיוק, זה לא ישנה, היות ומד וואטים חיצוני מכתיב את ההתנגדות.
  • חוסך את הצורך להתחבר עם עוד סנסור לאפליקציה.
  • אם אתם עובדים עם AppleTV המוגבל בכמות הערוצים, זה יכול לפנות ערוץ עבור חיבור סנסור אחר.

איך מפעילים יכולת זו: מגדירים את האופציה הזו, פעם אחת בלבד, דרך אפליקצית Wahoo Fitness. שימו לב – משום מה, רק גרסת iOS של אפליקציה זו מכילה את האופציה לביצוע ההגדרה הנדרשת ולכן תידרשו להשיג אייפון או אייפד לשם כך.

קישוריות, קלות החיבור לאפליקציות

ה KICKR 2018 תומך בפרוטוקולי ANT+ ו Bluetooth ומאפשר חיבור נוח ופשוט לכל אפליקצית אימון.

על הטריינר יש שתי נורות חיווי הממוקמות על גלגל התנופה – אדומה ל ANT , דלוקה תדירות כאינדקציה לכך שהטריינר משדר וכחולה ל Bluetooth. כל עוד נורה זו מהבהבת לא נוצר pair בין הטריינר לאפליקציה. ברגע שהנורה דולקת בצורה קבועה – הטריינר מקושר לאפליקציה כלשהי ורק היא יכולה לדבר עימו.

במהלך הבדיקה של הטריינר חיברתי את ה KICKR 2018 אל מול יותר מ 10 אפליקציות שונות הן ב ANT+ והן ב Bluetooth. אפליקציות דוגמת Trainerroad, Zwift, Sufferfest, Rouvy, BKOOL, BigRingVR, CVRCade, RGT, MaximumTrainer, VirtuGO ועוד – בכולן ללא יוצא מהכלל החיבור היה מיידי, פשוט וללא תקלות. לשמחתי גם לא נתקלתי בתופעות חריגות של אובדן חיבור (signal drop outs) אשר אינן בהכרח מעידות על בעיה בטריינר אלא על בעיות בסביבה והרשת הביתית.

חווית הרכיבה מצוינת!

הטריינר יציב מאוד. גלגל התנופה (flywheel) הגדול שמשקלו 7.6 ק"ג מייצר תחושה ואינרציית דיווש המרגישה דומה לרכיבה ולמאמץ הנדרשים בחוץ. במהלך שלושת השבועות בהם הטריינר היה ברשותי ביצעתי רכיבות מסוגים שונים– קצרות, ארוכות, סימולציות מסלולים בהתאם לשיפועים, אימונים מובנים במוד ERG ובמגוון מצבים – אינטרוולים ממושכים, ספרינטים, Overs & Unders ועוד. בכל הבדיקות הטריינר הגיב מצויין לשמירה על וואטים, כמו גם לשינוי וואטים ויצירת התנגדות מדורגת וחלקה. שינויי ההתנגדות במוד עבודה ERG, לוקחים פרק זמן סביר של כמה שניות (בדר"כ לא יותר מ 1-3 שניות), כמצופה מטריינרים ברמה זו.

דיוק ועקביות בוואהו קיקר 2018

תשתמשו ב 3 מדי וואטים שונים למדידה של אותה רכיבה ויש סיכוי סביר שתקבלו התנהגות דומה מבחינת מגמה, אך שוני לא מבוטל בתוצאות. מי צודק? על מי ניתן לסמוך? האם הרוב קובע? איך מנטרלים ניתוקים רגעיים שיתכן שהתרחשו ברגעים שונים לכל מד וואטים? ומה מידת הדיוק שהתקבלה? השאלה נעשית אף מורכבת יותר אם ניקח בחשבון שכל מד וואטים דורש כיול משלו, רגיש לטמפרטורה בצורה שונה וכו'.

אחד האתגרים בניתוח והסקת מסקנות בעולם הוואטים הוא הקושי למדוד אותם. בעוד אנו מתייחסים למדדים כמו "זמן", "טמפרטורה", "מהירות", "משקל" ואפילו "קאדנס" כפשוטים למדידה בצורה מדויקת ואבסולוטית עם מכשירים/סנסורים פשוטים וזולים, לא כך הם פני הדברים עם וואטים. הסיבות: ראשית המורכבות לבנות מד וואטים מדויק במחיר ובגודל המתאים לצרכי שוק הרכיבה וההתפשרות שכל חברה נאלצת לעשות בהתאם למנגנון שהיא בחרה ליישם. שנית היא מיקום מד הוואטים- או במילים אחרות, היכן בדיוק בשרשרת הדיווש אתה מודד את הכוח המופעל – בפדלים? בקראנק? ב hub הגלגל האחורי? הבדלים אשר יכולים ליצור פער לא קטן בוואטים המדווחים.

לגבי דידי מה שיותר חשוב לי לפני "הדיוק" הוא "העקביות". אני רוצה לדעת ולהרגיש שבכל יום נתון אם השקעתי מאמץ זהה הטריינר ידווח את אותם וואטים. בשורה התחתונה, את ה Kickr 2018 העברתי מסכת ארוכה של בדיקות והשוואות אל מול מד וואטים של Garmin Vector2 דואלי (בפדלים). את המדידות ביצעתי בעזרת שני מחשבי רכיבה Garmin Edge 520 וכמובן האפליקציה שרכבתי מולה באותה עת. בחלק מהבדיקות הפעלתי את אופציית ה Power Match של הטריינר עליה הרחבתי בסעיפים הקודמים.

תוצאות: עקביות בכל רכיבה

הטריינר הרגיש לי עקבי בכל רכיבה. בלי קשר לערכים הנומינליים שהתקבלו – שיפוע של 8% הרגיש לי זהה מבחינת מאמץ בכל פעם שנתקלתי בו במהלך אימון וכך גם לגבי % FTP מסוים באימוני ERG. סטיית הדיוק המוצהרת של Wahoo עבור ה KICKR 2018 הינה פלוס/מינוס 2%, בדומה לזו של ה Garmin Vector 2.

אם תסתכלו על הגרפים הבאים תראו זהות כמעט מוחלטת בין שניהם. עד כדי כך שלעיתים הייתי בטוח שהפעלתי את ה Power Match והייתי צריך לחזור ולבדוק את עצמי.

דוגמא 1 – אימון אינטרוולים ב Trainerroad – מוד ERG

מדי פעם לאורך הסטים החלטתי לנסות ולבדוק את מהירות התגובה של הטריינר לשינויי התנגדות שאני מבצע, ע"י שינויי קאדנס קיצוניים. כמו שאתם יכולים לראות (לדוגמה בסט השלישי) ה KICKR 2018 הגיב בצורה מהירה ומשך אותי בחזרה להתנגדות הנדרשת.

דוגמא 2 – רכיבת מסלול

שימו לב עד כמה הגרפים חופפים – הבדל של וואט או שניים בודדים.

גרף ההספק הממוצע בקבועי זמן משתנים

הרעש… הכצעקתה?…

כמי שרוכב הרבה על KICKR 2016 שהינו שני דורות ישן יותר, הדבר המסקרן ביותר לבדוק היה את עוצמת "הרעש" של הטריינר, או אם תרצו העדר "הרעש". ב KICKR 2018 החגורה שונתה והפכה לחלקה יותר ומחורצת לאורך (במקום לרוחב) וגלגלי ה pulley שונו בהתאם.

השינוי הזה שלכאורה נראה קטן, גרם לטריינר להפוך לשקט. שקט מאוד. אבל זה גם המקום לציין שרכיבה על טריינר ולא חשוב עד כמה הוא שקט, לעולם לא תהיה דוממת: יש רעש המגיע ממנגנון השרשרת, מהאופניים, מהרוכב ואפילו מהטריינר עצמו, לדוגמא כשאתה מפסיק לדווש וה Flywheel מאט.

יש ברשת המון סרטי השוואה ומדידה שנעשו ל KICKR 2018 ואשר משווים אותו ל Tacx NEO המצטיין גם הוא בעבודה שקטה במיוחד. שורה תחתונה – הטריינר שקט. בהחלט שדרוג משמעותי שעשתה Wahoo למשפחת ה KICKRs.

חבלי לידה

ה KICKR 2018 לא היה חף מחבלי לידה קשים. מה שהחל כטפטוף של תלונות שהתפרסמו ברשתות החברתיות מצד משתמשים שחוו רעשים מתכתיים מוזרים ובלתי סבירים, הפך למבול של ממש שחייב את Wahoo לשנות את גישת העמימות שנקטה בה ולהכריז שאכן ישנה בעיה באחד מהרכיבים. מדובר ברכיב קטנטן- Key Lock (תופסן נעילה) בציר של גלגל התנופה שבמקרים מסוימים היה פשוט משתחרר וגורם לרעשים נוראיים. לטובת תיקון העניין Wahoo אפשרה לכל מי שנתקל בבעיה, לקבל ממנה Key Lock חדש בגודל עבה יותר, עם הנחיות מדויקות כיצד להתקינו או לחילופין למי שלא רצה להתעסק בפרוצדורות טכניות – להחליף את הטריינר בחדש.

הבעיה היותר גדולה התעוררה כאשר הסתבר ש Wahoo שולחת טריינרים חלופיים מבלי באמת לבדוק שה Key Lock הבעייתיים הוחלפו או סודרו ביחידות אלה. כך מצאו את עצמם לקוחות רבים נתקלים שוב (ויש כאלה ששוב ושוב ושוב…) עם אותה בעיה בדיוק גם בטריינר החילופי והכעס כמו גם האכזבה המובנת כלפי החברה גבר.

לשמחת הלקוחות בישראל, המצב בארץ היה טוב יותר שכן היבואן השכיל לזהות את הבעיה ולהבין שהחלפת הטריינרים אינה מבטיחה פתרון ולכן הזמין מבעוד מועד מספר Key Locks חדשים ופשוט ביצע תיקון מקומי למלאי שברשותו. גם אם התפספסו מספר יחידות, יש בידי היבואן את הפריטים הנדרשים והידע לבצע את הפרוצדורה הנדרשת להחלפת ה Key Lock בצורה מהירה ומקומית מבלי צורך להמתין ליחידה חדשה.

נכון להיום מסתמן כי בעיה זו הינה מאחורינו. יעידו על כך גם כמות התלונות בנושא ספציפי זה ברשתות החברתיות שמלפני כחודשיים שלושה, פחתה כמעט לאפס. לפי טענת היצרן, החל מספטמבר 2018, כל הטריינרים החדשים שיצאו מפס הייצור מותקנים כבר עם ה Key Lock החדש.

Wahoo קיקר 2018 – סיכום

וואהו קיקר הוא אחד הטריינרים המובילים בעולם, וללא ספק רב מכר משמעותי. בדור האחרון שלו בוצע שידרוג דרמטי לרעש. הוא מציע רמת דיוק ועקביות מצוינות, והמספרים המקסימליים שלו יספקו גם רוכב מקצוען. מעבר לכך הוא בנוי הייטב ובצורה מסיבית והפך בשל כך לחביב מכוני הטריינרים (לא דבר של מה בכך למי שאמינות חשובה לו). יש לו פיצ'רים ייחודיים כמו Power Matching – המאפשר לכם לקבל עבודה המתבססת על מד הוואטים שלכם מהאופניים, וגם תוסף מרתק בשם Wahoo Climb המאפשר חווית רכיבה שונה וייחודית לעומת התחרות (סקירה על ה Climb ב: לינק).

המחיר הרשמי שלו בארץ הוא 5,990 ש"ח (מועדון לקוחות) ובחו"ל $1,199. מחיר המאפיין טריינרים בקבוצת ה High-End. המחיר כולל קסטה שלרוב אינה מגיעה עם טריינרים מתחרים.

החיסרון היחידי שאני יכול להצביע עליו הוא הצורך התפעולי לכייל אותו אחת לתקופה. לא פעולה מסובכת או ארוכה מדי, אבל היה עדיף אם ניתן היה להסתדר בלי.

האם כדאי לשדרג KICKR ממודל ישן ל KICKR 2018? אין סיבה ממשית לכך, אלא אם: אתה רוצה להינות מה Climb ודגם ה KICKR שלך ישן יותר מ KICKR 2017 או שנושא הרעש מציק לך ברמה כזו שאתה מוכן לשלם את מחיר השדרוג ל KICKR 2018.

מבחינת שירות, ה KICKR 2018  מגובה במערך שירות טוב של היצרן (לפחות זהו ניסיוני האישי ב 4 שנים האחרונות) וגם התמיכה והשירות מצד היבואן היא ברמה משביעת רצון. החיסרון היחידי שראוי לציון הוא ש ל ING (היבואן) אין מערך מפיצים עם פריסה ארצית והיא פועלת ממקום מושבה בת"א, מה שעשוי להיות פחות נוח במידה ואתה זקוק להגיע עם הטריינר פיזית ואינך תושב המרכז.

מי יותר טוב ה KICKR 2018 או ה Tacx NEO2T? שאלה מצוינת. תוכלו לקרוא השוואה מפורטת ב: לינק. בשורה התחתונה: מוצר מומלץ ומוצלח.


מוזמנים להירשם לבלוג ולקבל הודעה על עדכוני תוכן ישירות בדוא"ל

כתיבת תגובה