You are currently viewing ה KICKR BIKE – האופניים החכמים של WAHOO – כל מה שרציתם לדעת ועוד – סקירה<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">19</span> min read</span>

ה KICKR BIKE – האופניים החכמים של WAHOO – כל מה שרציתם לדעת ועוד – סקירה19 min read

אופנים נייחים מגיעים במגוון צורות, גדלים ויכולות אך העיקרון המנחה בכולם הינו שמדובר בפלטפורמת אימון רכיבה סטטית בעלת יכולת לדמות וליישם התנגדות ברמות שונות. כמובן שהאופן והמנגנון שבאמצעותו מיושמת התנגדות זאת כמו גם מבנה האופניים, תנוחת הרכיבה שהם מאפשרים, תחושת הרכיבה והפונקציונליות, הם המבדילים בין הדגמים השונים והם אלה שקובעים את ייעודם והתאמתם לסוגי האימונים השונים – למשל אימוני כושר, ספינינג, רכיבה וכו'. ככל שהאופניים ומנגנון ההתנגדות המיושם בהם, הינם מתקדמים יותר טכנולוגית, כך טווח ההספק ותחושת הרכיבה יהיו טובים יותר כמו גם היכולת שלהם להתחבר למגוון אפליקציות אימון.

בדומה לטריינרים, גם את האופניים הנייחים ניתן לסווג לפי רמת 'חוכמתם'. החל מאופני הכושר/ספינינג הפשוטים ביותר בהם אתם משנים את ההתנגדות בצורה ידנית ולא מדויקת (בדר"כ ע"י סיבוב ידית כלשהי), דרך אופניים מתקדמים יותר המסוגלים ליישם התנגדות מדויקת הניתנת למדידה וכיוונון ובנוסף מסוגלים לשדר את הסל"ד וההספק כך שניתן להתחבר לאפליקציות אימון שונות (אם כי בצורה מעט מוגבלת) וכלה באופניים 'חכמים ואינטראקטיביים' – המציעים את החבילה השלמה. כזו שמקנה לאופניים את היכולת לקבל וליישם פקודות מגורם צד שלישי (דוגמת אפליקציות כגון זוויפט, טריינררוד, ROUVY ואחרות) ובכך להפעיל התנגדות דינמית, אוטומטית ומדויקת המאפשרת לכם ליהנות מעולם תוכן עשיר ומלא של רכיבת מסלולים ואימוני אינטרוולים In door.

בעוד שכבר מלפני שנתיים-שלוש, לקוחות בארה"ב ובמספר מצומצם של מדינות נוספות בעולם יכולים ליהנות ממבחר הולך וגדל של חברות המציעות דגמים שונים של אופניים חכמים ומתקדמים, לא כך המצב הוא בארצנו ולמעשה עד לפני כחודש, באם חשקה נפשכם בסוג כזה של אופניים – האופציה היחידה עבורכם הייתה ה NEO SMART BIKE של חברת GARMIN/TACX אותם סקרתי בעבר בהרחבה. ברם אולם, החל מחודש יוני זה, האופניים החכמים והמסקרנים של וואהו, ה KICKR BIKE, עשו אף הם 'עליה' לארץ הקודש והינם זמינים לרכישה עבור הלקוח הישראלי.

קיבלתי מהיבואן רוזן ומינץ את האופניים בהשאלה לטובת סקירה זו אשר מטרתה להתנסות ולגלות בצורה בלתי אמצעית את כל הדברים המעניינים שיש לדעת על מכשיר אימון מיוחד זה. התוצאה להלן בפינה לשיפוטכם, כולל מענה לכל השאלות שחלקכם שלח אלי מבעוד מועד.


תוכן עניינים

גם הפעם, בגלל ש 'אופניים חכמים' הוא נושא שפחות מוכר לרוכב הביתי הממוצע המורגל לרכיבה על טריינרים, כללתי קצת יותר הסברים ותמונות מבדרך כלל, אז למי שקצר בזמן ורוצה לקפוץ לנושא שמעניין אותו ספציפית – מוזמן ללחוץ על הלינק הרלוונטי בתוכן העניינים להלן ואפילו לקפוץ לשורת הסיכום.

אחרת קחו לכם מספר דקות של שקט, כוס קפה טוב, כורסה נוחה להשתרע עליה ואנחנו מתחילים… ה KICKR BIKE בפינה לשיפוטכם.

1. התקנה11. סיכום מידות ומשקלים
2. ה'מנוע' – דומה ל KICKR 5 אבל לא אותו דבר12. כמה פשוט זה לשתף את האופניים עם בן/בת הזוג?
3. ה'מעלית' / CLIMB13. פונקציונליות
4. יחידת השליטה והתצוגה14. קישוריות וקלות החיבור לאפליקציות
5. זרועות הקראנק15. דיוק ועקביות
6. מוט המושב16. אופנים שקטים
7. מוט הכידון17. התרשמות כללית ותחושת רכיבה
8. אירובר ומתקן לבקבוק 18. מחיר
9. הילוכים-וברקסים19. שירות
10. איך מקנפגים את האופנים למידה שלי?20. לסיכום – יתרונות וחסרונות

התקנה

האופניים מגיעים במארז קופסה הדומה בגודלו למארז אופניים רגילים, אבל שוקל מעל ל 40 ק"ג. מה שאומר שההובלה שלו היא בהחלט עבודה לשני אנשים ועגלת משא. החדשות הטובות הן שבדומה לגרמין, גם רוזן ומינץ החליטו להרים את הכפפה וכחלק מעלות האופניים הם מתכוונים לספק שירות הובלה והתקנה – כך שאתם פטורים מסינג'ור חברים לשם כך.

בתוך המארז, כפי שניתן לראות בתמונות להלן, האופניים מגיעים מפורקים ליחידה מרכזית אחת הכוללת את 'המנוע' עם מערכת הדיווש ולכמה חלקים נוספים המשלימים את השלדה והמערכת כולה:

  • רגליים אחוריות,
  • מוט הכידון עם הכידון המורכב עליו,
  • מוט המושב עם הכיסא המורכב עליו,
  • ספק כוח וכבל חשמל,
  • זוג פדלים פשוטים – עם 2 ספייסרים,
  • 3 מפתחות אלן (4, 5 ו 6 מ"מ) הנדרשים לטובת ההתקנה וכמה ברגי Hex.

ההתקנה עצמה מאוד פשוטה ואינטואיטיבית ואמורה לקחת לכם לא יותר מ 15 דקות, גם אם אינכם מגדירים את עצמכם בעלי חוש טכני. וואהו הגדילה לעשות ומספקת באפליקציה הייעודית שלה, WahooFitness App, הוראות הדרכה מצולמות וסופר ברורות – בהחלט קודוס מוצדק בהקשר הזה וטוב יעשו יצרניות אחרות באם יאמצו זאת אף הן. את האפליקציה עצמה תוכלו להוריד לטלפון שלכם (אייפון / אנדרואיד) מחנות האפליקציות.

כפי שציינתי, טכנאי של רוזן ומינץ אמור להתקין לכם את האופניים, כך שבכל מקרה אינכם צריכים להתעסק עם ההתקנה, אבל למי שבכל זאת מתעקש לעשות זאת בעצמו, להלן הפעולות הנדרשות:

חברו את שתי הרגליים ליחידה המרכזית באמצעות הברגים המסופקים. זהו החלק המאתגר והפחות נוח בכל ההתקנה בגלל הצורך להטות את האופניים הכבדים ולהבריג את הברגים בתחתית הרגליים. כדאי להיעזר בעוד מישהו לשם כך שיחזיק את האופניים שלא בטעות יפלו ויינזקו.

ככל שנדרש – אזנו את הרגליות בתחתית ע"י סיבובן, עד שתרגישו שהאופניים עומדים בצורה יציבה ומאוזנת על המשטח.

חברו את האופניים לחשמל ובמידת הצורך אזנו את הטיית האופניים קדימה/אחורה (0% שיפוע) – ע"י 2 לחיצות על הכפתור ביחידת השליטה באופניים.

השחילו את מוט הכידון עם הכידון המותקן עליו והדקו עם הידית. ישרו את הכידון עצמו בזווית הרצויה לכם, ע"י שחרור והידוק 4 ברגי הסטם.

חברו את 2 הכבלים המשתלשלים מהכידון לתחתית יחידת השליטה של האופניים. הכבלים הללו מאפשרים הפעלה של ידיות ההילוכים והמעצורים.

השחילו את מוט הכיסא עם המושב המותקן עליו והדקו עם הידית.

התקינו זוג פדלים על זרועות הקראנק בחור התואם למידת הקראנק הדרושה לכם – אתם יכולים לבחור ולהתקין כל סוג פדל סטנדרטי שתרצו בין אם לכביש, שטח, ספינינג וכדומה – האופניים מגיעים עם זוג פדלים שטוחים ופשוטים.

בדקו באפליקציה באם נדרש לבצע עדכון FIRMWARE כלשהו ואם כן אפשרו לעדכון להתבצע.

וזהו – סיימתם.

באם אתם רוצים להזיז ולנייד את האופניים למיקומם החדש במאורת הכאב שהכנתם, תוכלו להיעזר בזוג הגלגלים המותקנים ברגליות האופניים האחוריות שמאפשרים להזיז את האופניים בצורה יחסית נוחה. הדרך לעשות זאת היא להרים את האופניים מהצד הקדמי (כידון) כמה שיותר גבוה, ע"מ להטות את המשקל מהרגליות לגלגים עצמם ולאחוז ברגל הקדמית לשם נוחות. ככל שתרימו יותר גבוה, כך יהיה לכם קל יותר להתנייד עם האופניים. יחד עם זאת, כדאי למצוא להם מקום שבו הם יעמדו קבוע מבלי שתצטרכו להזיזם לאחר כל אימון, הלוך ושוב בבית.


השלב הבא הוא כמובן התאמת האופניים למידות שלכם. אבל לפני שנרחיב על כך, בואו נערוך סיור היכרות קצר עם המכלולים העיקריים באופניים ונתחיל, כי איך אפשר שלא, ב'מנוע'.

ה'מנוע' – דומה ל KICKR 5 אבל לא אותו דבר

אני תמיד נוהג לומר שאופניים חכמים הינם טריינר חכם שצימח שילדה ושאר חלקים רלוונטיים והפך לאופניים. במקרה של ה KICKR BIKE, וואהו בחרה שלא לעשות שימוש במנגנון גלגל התנופה של ה KICKR 5 – טריינר ה Highend מתוצרתה, אלא פיתחה עבור האופניים יחידת התנגדות אלקטרומגנטית ייעודית המדמה גלגל תנופה וירטואלי. מצד אחד המפרט הפונקציונלי של יחידת ההתנגדות בין ה KICKR 5 לבין ה KICKR BIKE זהה כמעט אחד לאחד, אך מצד שני, זה שבאופניים יותר מזכיר את ה NEO של גרמין מאשר את ה KICKR המקורי. מעניין יהיה לראות כיצד יראה הדור הבא של הטריינרים במשפחת ה KICKR אם וכאשר ייצא. האם ימשיך את קו עיצוב גלגל התנופה של ה KICKR 5 או של ה KICKR BIKE.

ליחידת ההתנגדות יש כמובן תפקיד מרכזי בהיבט העוצמה, הדיוק ותחושת הרכיבה (אנרציה) . בהיבט הזה ה KICKR BIKE מספקים את כל הטוב שהתרגלנו לקבל מה KICKR 5 בתוספת מעניינת אחת והיא פונקציית ה Downhill (מישהו אמר NEO?).

לטובת מי שאינו מכיר, Downhill הינו פיצ'ר המשמש במידה ואתם רוכבים מסלול וירטואלי כלשהו ונכנסתם לקטע המסמלץ ירידה, ה  KICKR BIKE  יודע להפעיל מנוע חשמלי אשר מפעיל “כוח” שמתיימר לדמות את תנופת השיפוע כפי שהיא במציאות. אני מוכרח להגיד שאישית, אני לא מתחבר כ"כ לפונקציה הזו ולא מצאתי שהיא תורמת במיוחד לחווית הרכיבה שלי. כך או כך אין אפשרות לבטל אותה.

עוד תכונה שראוי להזכיר לגבי המנוע ב KICKR BIKE – הוא אינו דורש שום פעולת כיול – המשמעות לכך היא אפס פעולות תפעול הנדרשות מכם בכדי להשיג מקסימום דיוק ביצירת ההתנגדות של האופניים.

בצידה הימני התחתון של יחידת ההתנגדות נמצא שקע החשמל אליו יש לחבר את ספק הכוח. האופניים לא יעבדו ללא חיבור לחשמל.

ה'מעלית' / CLIMB

אחד הפיצ'רים שאני הכי אוהב באופניים הוא היכולת שלהם לדמות הטייה מעלה ומטה. הטייה זו יכולה להתבצע בשתי שיטות:

  1. בצורה יזומה מצדכם ע"י שימוש בשני כפתורים ייעודים בצדו השמאלי של הכידון (ראו תמונות גם בהמשך).
  2. כסימולציה אוטומטית המדמה את שיפועי הדרך במסלול וירטואלי שאתם רוכבים באפליקציה כלשהי דוגמת זוופט, ROUVY, FULGAZ או אחרות. במילים אחרות, האפליקציה שולחת לאופניים את אחוז השיפוע ובהתאם לכך ה CLIMB מטה את האופניים בצורה יזומה.

בנוסף, גם לאפליקציות דוגמת TRAINERROAD ו SUFFERFEST אשר אינן עוסקות ברכיבות מסלול (ושיפועי דרך) אלא רק באימונים מובנים המבוצעים לרוב במוד ERG, יש ממשק ל CLIMB והן משתמשות ביכולת ההטיה שלו ע"מ ליצור חוויה מגוונת יותר בזמן האימון בהתאמה לעצימות האינטרוולים.

בניגוד ליחידת ה CLIMB הרגילה של WAHOO המתחברת ומטה את האופניים שלכם דרך המזלג הקדמי, ב KICKR BIKE פעולת ההטיה הינה דרך ציר מרכז האופניים, מה שיוצר תחושת הרגשה מציאותית יותר. בנוסף המנגנון אינו עושה שימוש ברצועה כמו בדגם הרגיל, כך שאין מה שייקרע בדיוק כשאתם מטפסים את הסטלביו וכל האופנים מוטים למקסימום.

טווח סימולציית השיפועים של ה CLIMB הינו בין 20%+ ל 15%- אך זה תלוי גם בסטאפ כוונון המידות בפועל של האופניים אשר עשוי לצמצם במעט טווח זה. חשוב גם לזכור שזוויפט מקטינה שיפוע שלילי בחצי. כך לדוגמא שיפוע שלילי של 7%- בזוויפט ישודר ל CLIMB כפקודת הטיה של 3.5%-. באפליקציות אחרות אין זה כך.

למי שלא מתחבר לקונספט, ניתן ע"י לחיצת כפתור ביחידת השליטה של האופניים, לנעול את האפשרות בפני האפליקציות לשנות את זווית האופניים תוך כדי האימון.

הדעות לגבי נחיצותו של ה CLIMB הן רבות וסובייקטיביות, החל באלה הרואים בו גימיק מיותר ועד לאלה שמוצאים בו כלי אימון חשוב הן לתרגול עליות ועבודה על סיבי שרירים שונים והן לגיוון השעמום המאפיין רכיבות Indoor. אישית, אני מאוד אוהב את הפיצ'ר הזה וחושב שזה אחד מהנקודות החזקות של האופניים. מבחינתי הוא בהחלט אמצעי "משנה משחק" בכל מה שקשור להנאה ברכיבה בין כותלי הבית.

יחידת השליטה והתצוגה

ברגע שהאופניים יחוברו לחשמל, תוכלו לקבל חיווי לכך ביחידת השליטה והתצוגה של האופניים הממוקמת בחזית, מתחת למוט הכידון (בצדו הימני). ליחידה יש מסך תצוגה קטן שבו מתקבלת תצוגה של ההילוך הווירטואלי בו אתם נמצאים וכן תופיע למשך שניות בודדות תצוגה של אחוז ההטיה (מעלה/מטה) של האופניים כתוצאה מפעולת ה CLIMB.

בצידה של היחידה ישנו כפתור הפעלה המיועד ל CLIMB כאשר:

  • לחיצה כפולה מהירה – תאזן את האופניים, ע"י הבאת ה CLIMB לאחוז שיפוע 0%.
  • לחיצה אחת – תנעל/תאפשר את פעולת ה CLIMB בפני אפליקציות המשדרות את אחוזי השיפוע. תוכלו לראות על התצוגה את המצב שבו אתם נמצאים.

בתחתית ישנו פורט USB המיועד לשימוש כללי. לדוגמא, תוכלו להשתמש בו לצורך הטענת טלפון, טאבלט או כל מכשיר אחר. בנוסף ישנם 3 פורטי Auxiliary אליהם יש לחבר את שני הכבלים המגיעים מהכידון והאמונים על הפעלת השיפטרים והברקסים (ידיות). תוכלו לבחור כל 2 פורטים שבא לכם. הפורט השלישי מיועד לשימוש עתידי לכשיומצא.

בעיניי, היחידה הזאת היא בהחלט הדבר הכי פחות מוצלח באופניים:

  • התצוגה קטנה מדי ולא כ"כ פרקטית.
  • מיקומה מתחת ובצמוד ל Top Tube אינו אינטואיטיבי למטרת תצוגה ואתה כל הזמן צריך להזכיר לעצמך היכן לחפשה. באם אתם כמוני, פורסים מגבת על הכידון כהגנה מפני זיעה, לא תוכלו לראות אותה כלל.
  • זה נכון שניתן להשתמש ביחידה לצורך טעינה של מכשירים (ב USB), אבל אין באופניים מקום ייעודי (דוגמת מגש קטן) להניח דברים, כך שבמידה ואין לכם שולחן או מדף בצמוד לאופניים, אין לכך ממש שימוש מעשי.

אין לי ספק שבדור הבא של האופניים, לכשייצא, זה אחד הדברים ש WAHOO תבחר לעצב מחדש. יחד עם זאת, החדשות הטובות הן שאתם יכולים להסתדר גם בלי הנתונים המוצגים ביחידה ובכל מקרה רוב האפליקציות כבר החלו לקחת בעלות על תצוגת נתונים אלה, כך שהצורך והתלות ביחידת תצוגה ייעודית הולך ופוחת. כך למשל RGT יודעת להציג את ההילוך בוא אתם נמצאים. SUFFERFEST ו FULGAZ מציגות בנוסף להילוך גם את אחוז השיפוע וזו רק ההתחלה.

זרועות הקראנק

יחידת ההתנגדות באופניים מתחברת בעזרת חגורת POLY-V כמותה תוכלו למצוא גם במנועי רכב, אל זרועות הקראנק בהם מותקנים הפדלים.

באמצעות פתרון עיצובי מיוחד, האופניים מאפשרים כיוונון של זרוע הקראנק ל 5 גדלים: 165 / 167.5 / 170 / 172.5 / 175 מ"מ.

כל מה שנדרש זה לחבר את הפדלים לחור המייצג את האורך המתאים עבורכם. האמת שבמבט ראשון זרוע הקראנק נראית קצת משונה אבל אני אוהב את הגמישות במנעד המידות האפשריות וגם למראה מתרגלים במהרה. החיסרון המסתמן בעיצוב הזה הוא שברשת מצאתי מספר דיווחים של לקוחות שהתלוננו שהמרווח בין החורים דק מדי ולחלקם הוא נסדק ונשבר כאשר הפעילו כוח רב על הפדלים.

אישית לא נתקלתי בבעיה הזו, אבל מצד שני אני לא רוכב בעצימות של גרייפל או קוונדיש…

כפי שציינתי כבר – תוכלו להתקין ולבחור כל סוג פדל (עם הברגה סטנדרטית) שבא לכם. אני חיברתי את פדלי ה ASSIOMA שלי שהינם גם מד הספק (וואטים)– כך שאוכל לבצע בדיקות והשוואות אל מול ההספק המדווח מצד האופניים. חשוב: את הפדלים יש להתקין עם הספייסרים שמגיעים בערכה.

מוט המושב

האופניים מגיעים עם מוט מושב בקוטר סטנדרטי אותו יש להשחיל ב'צינור' האחורי באופניים. בצידו האחורי של המוט מוטבע סרגל שנתות כך שתוכלו לכוונו לגובה המתאים לכם. את המוט יש להדק בעזרת הידית (Leveler) באופניים. על המוט מותקן כבר אוכף/מושב של חברת VELO שמידותיו הם: 275 מ"מ אורך ו 130 מ"מ רוחב. המושב עצמו מרגיש ונראה באיכות סבירה אבל רוב הסיכויים שתרצו להחליף אותו לכזה שהישבן שלכם מורגל אליו כבר – ואין אם כך כל בעיה. התושבת במוט הינה סטנדרטית כמותה תוכלו למצוא על כל אופניים, כך שתוכלו להתקין כל מושב שתרצו. מנגנון החיבור של המושב מאפשר כמובן גם הטיית אופקית של המושב (Tilt) לזווית הנוחה לכם באמצעות 2 ברגים.

מעבר לכך, בגלל שקוטר מגרעת המוט באופניים הינה בגודל סטנדרטי (27.2 מ"מ) – ניתן פשוט להחליף את כל המכלול כולו – כך שבמקום לפרק ולהרכיב רק את האוכף, פעולה שדורשת התעסקות מעצבנת עם 2 ברגים ומבזבזת זמן – הרבה יותר פשוט יהיה להוציא ולהחליף את כל מוט המושב במוט מושב אחר אליו כבר מחובר דגם האוכף שאתם רוצים. זה במיוחד מומלץ לאלה שמשתפים עם בן/בת זוג את ה KICKR BIKE וזקוקים לכיסאות שונים ואפילו לכאלה שרוצים לסמלץ זוגות שונים של אופניים שלהם – למשל כביש ונג"ש במידה ומותקן בהם סוג מושב שונה.

מוט הכידון

בדומה למנגנון הכוונון של המושב האחורי, גם מוט הכידון והכידון עצמו ניתנים לכוונון ותוכלו להתאים אותם למידות הרצויות לכם די בקלות. בצידו הקדמי של המוט מוטבע סרגל שנתות. את המוט יש להשחיל ב'צינור' (Tube) הקדמי ולהדק בעזרת הידית (Leveler).

הכידון הינו ברוחב 42.5 ס"מ ובקוטר של 31.8 מ"מ(Oversize Clamp Stem), . אורכו של ה Stem הינו 9 ס"מ. ניתן כמובן לשנות את זווית הכידון ע"י פתיחת מספר ברגים, ממש כמו באופניים רגילים.

כל המידות הינן סטנדרטיות כך שאין בעיה להחליף גם את כל הכידון לדגם אחר. קחו רק בחשבון שלשם כך נדרש לנתק ולהרכיב מחדש את השיפטרים של ה KICKR BIKE.

אחד הדברים הראשונים שתרצו לעשות הוא להחליף את סרט הליפוף בכידון לעבה ואיכותי יותר. לא ברור לי איך אופניים יקרים כאלה מגיעים עם הסרט הנוכחי שמרגיש דק ולא איכותי. סמכו עלי, זו אינה הערה קטנונית – במצב הנוכחי, לטווח ארוך, אחיזת הכידון לא תהיה לכם נוחה. אם אינכם יודעים להחליף סרט ליפוף בעצמכם, תדאגו להזמין ולבקש זאת מהמוכר מראש. כפי שציינתי, ניתן גם להחליף את כל הכידון קומפלט, אבל זה אינו הכרחי. סרט ליפוף איכותי יעשה את העבודה.

אירובר ומתקן לבקבוק

למרות שהאופניים אינם מגיעים עם ידיות אירובר, הכידון הסטנדרטי מאפשר לכם להתקין כאלה בעצמכם בקלות וללא מגבלת מקום. חזית האופניים הינה פתוחה כך שאתם חופשיים לבחור בידיות בכל אורך, זווית ומרחק.

האופניים מגיעים עם מתקן לאחסון בקבוק (BID) בודד. עבור רוב האימונים שתעשו, זה כנראה יספיק, אבל היה נחמד לו היה נמצא פתרון לשני בקבוקים.

הילוכים וברקסים

בשני קצוות הכידון נמצאות ידיות השיפטרים (הילוכים) והמעצור המדמים מערכת הילוכים וברקס וירטואליים וכוללים גם מספר כפתורי הפעלה שונים הניתנים לתכנות.

מבחינת ההילוכים – נראה שוואהו 'שיחקה אותה' בכל מה שקשור למראה, הרגשה ולגמישות שהיא מאפשרת. השיפטרים נראים דומים 1:1 לשיפטרים במערכות ה Di2 של שימנו והשימוש בהם תואם למציאות מבחינת ההרגשה.

באמצעות האפליקציה של WAHOO, אתם יכולים להגדיר בקלות הראויה לציון לשבח, את התנהגות הלחצנים בידיות ההילוכים כך שיהיו תואמים למערכת ההילוכים המותקנת אצלכם באופניים ואשר אליה אתם רגילים. יש לכם בחירה בין:

  • Shimano (Di2 or Mechanical)
  • Shimano Di2 – Synchro mode
  • SRAM eTap
  • SRAM Mechanical
  • Campagnolo

הן הקסטה והן ה Chainrings הינם וירטואליים לחלוטין ואתם קובעים את ההגדרה והסטאפ שלהם באמצעות האפליקציה. המשמעות היא שיש לכם גמישות מרבית למשחק ותוכלו להגדיר כמעט כל סטאפ שעולה לכם בראש: Single Speed, 10 Speed, 12 Speed, מערכת קומפקט, מיני קומפקט ואת כל גדלי גלגלי השיניים שמתחשק לכם בקסטה שיכולה להיות עם 9, 10, 11 ואפילו 12 גלגלי שיניים – מה שבא לכם כולל גדלים שאינם קיימים במציאות.

היכולת הזו מאפשרת לכם לחקות במדויק את תצורת ההילוכים באופני הכביש/שטח שלכם ובמקביל להתנסות בקומבינציות אחרות. למשל כאשר אתם מתכננים לרכוב את הסטלביו באחת מן האפליקציות המציעות מסלול זה. תוכלו 'להרכיב' (וירטואלית) על האופניים קסטה של 11-34 או אפילו 11-36 ע"מ להפוך את הרכיבה לקלה יותר. כפי שאולי הייתם עושים ברכיבה אמיתית.

בכל פעם שתחליפו הילוך, האופניים מייצרים אפקט נחמד של רעידה קלה ע"מ לתת לכם תחושה מציאותית יותר הדומה לזו על האופניים הרגילים שלכם. בנוסף תוכלו כמובן לראות את קומבינציית ההילוך שאתם נמצאים בה, במסך התצוגה של יחידת השליטה (אם תצליחו לזכור איפה היא ממוקמת) ובאפליקציית האימון שאתם עובדים מולה במידה והיא תומכת בכך.

האופניים מגיבים מהר מאוד לחילופי ההילוכים ואת השינוי בהתנגדות הנוצר כתגובה לכך תרגישו מייד ברגלים וכפועל יוצא בוואטים ובקאדנס שלכם – ממש כמו ברכיבה בחוץ.

בנוסף ללחצני ידיות ההילוכים עצמם, יש בכל צד עוד 3 כפתורים נוספים למטרות שימוש שונות. שני לחצנים בחלק העליון של כל ידית ולחצן נוסף בצידה הפנימי.

הלחצנים העליונים בצד שמאל מאפשרים לכם להשתמש ב CLIMB בצורה יזומה ולהטות את האופניים קדימה ואחורה כרצונכם. לעונת זאת הלחצנים בצד ימין הינם לחצנים הניתנים לתכנות וחלק מן האפליקציות כבר עושות בהם שימוש. בזוויפט לדוגמא – לחיצה על אחד מהם תבצע פעולת U-Turn ואילו לחיצה על השני תפעיל Powerup במידה וצברתם אחד כזה. אפליקציות אחרות עשויות לאפשר שימושים שונים עבור לחצנים אלה.

הלחצנים מצידה הפנימי של הידית מאפשרים אף הם תכנות פונקציונלי. לדוגמא:

  • ב זוויפט – כפתורים אלה משמשים לטובת היגוי – הזזת ה Avatar שלכם ימין ושמאל על המסלול.
  • ב SUFFERFEST  – תוכלו לבחור בין מודי עבודה שונים – דוגמת ERG, RESISTANCE וכדומה וכן לשנות את עצימות הטריינר בצורה ידנית.

במידה והגדרתם את מערכת ההילוכים כ Campagnolo, אזי הכפתורים הפנימיים ישמשו לצורך חילופי הילוכים – ממש כמו במערכת אמיתית של יצרן זה ולפיכך לא יהיו זמינים לשימוש אפליקטיבי.

ההערה היחידה שיש לי מתייחסת ספציפית לגבי הלחצנים הפנימיים. הללו ממוקמים כך שפעמים רבות יוצא ללחוץ עליהם שלא בכוונה. ב 95% מהמקרים זה לא ממש משנה, כי ברוב האפליקציות אין להם עדיין שימוש מעשי. גם בזוויפט באם הדמות שלכם במסך תזוז ימין או שמאל – זה לא באמת ביג דיל. אבל ב SUFFERFEST זה ממש מפריע, מכיוון שהכפתורים הללו מתוכנתים להחליף בין מצבי התנגדות שונים ותוך כדי האימון, אתה מוצא את עצמך יוצא ממוד ERG שבו האפליקציה שולטת על התנגדות האופניים בצורה אוטומטית, למצב רגיל וחוזר חלילה.

תמיד ניתן למשוך את 2 הכבלים מיחידת השליטה ובכך לנטרל את השימוש בלחצנים ולפתור את הבעיה – אבל מן הסתם זה לא הפתרון הנכון. טוב תעשה וואהו אם תמצא דרך (בין אם באפליקציה ובין אם פיזית על האופניים) לאפשר לכבות/ולהדליק את השימוש בלחצנים אלה כראות עיננו.

בכל ידית מותקן גם מעצור (ברקס וירטואלי). לחיצה חזקה, תגרום לאופניים לייצר התנגדות משמעותית שתעצור את גלגל התנופה. כרגע אין לכך שימוש מעניין במיוחד היות ואף אפליקציה עדיין לא תומכת בפונקציה שכזו. במידה ואתם נתיני מלכת אנגליה – ורגילים שהכל אצלכם הפוך, אתם אפילו יכולים להגדיר באפליקציה איזה צד של הידית יפעיל את הברקס הקדמי ואיזה את האחורי.

איך מקנפגים את האופניים למידה שלי?

ה KICKR BIKE מאפשרים שינוי תצורת מידות ב 5 מקומות:

  • REACH – המרחק בין מרכז הכידון לקצה האוכף. משפיע על מרחק הכידון מהכיסא.
  • STACK HEIGHT – הגובה בין מרכז הכידון למרכז ה Bottom Bracket. משפיע על גובה הכידון.
  • SETBACK – המרחק לרוחב בין מרכז האוכף למרכז ה Bottom Bracket. משפיע גם הוא על מרחק הכידון מהכיסא.
  • SADDLE HEIGHT – המרחק בין מרכז ה Bottom Bracket למרכז האוכף. משפיע על גובה המושב.
  • STANDOVER HEIGHT – הגובה בין ה Top Tube לריצפה. משפיע אף הוא על גובה המושב.
  • בנוסף תוכלו לקבוע את אורך זרוע הקראנק בין 165 ס"מ ל 175 ס"מ במדרגות של 2.5 ס"מ.

כל השינויים קלים לביצוע ונעשים באמצעות פתיחה וסגירה של ידיות. על כל המכלולים הנעים מסומן סרגל מידות (שנתות) כך שניתן לכוונן כ"א למידה הרצויה עד לרמת דיוק של מ"מ.

וואהו הגדילה לעשות ומספקת באפליקציה המלווה 'אשף' מיוחד שיסייע לכם להתאים את ה KICKR BIKE למידות המדויקות שלכם בצורה קלה ונוחה. האשף מציע לשם כך 3 שיטות שונות:

PROFESSIONAL BIKE FIT (המדויקת ביותר) – במידה וביצעתם בעבר מדידה אצל מומחה העובד בשיטת GURU, Retul או Trek Bike, תוכלו להשתמש במידות המופיעות בדוח שקיבלתם ולהזינם לאפליקציה שבתמורה תחשב ותפיק עבורכם הנחיות ברורות כיצד ולאיזה מידה יש לכוונן את כל אחד מהמכלולים המתכוונים באופניים ע"מ להשיג העתקה מושלמת למנח שבו אתם רוכבים כיום.

OUTSIDE BIKE GEMOETRY ׁׁ(פחות מדויקת) – האפליקציה תנחה אותכם לצלם את האופניים שלכם כאשר הם עומדים ניצבים. לאחר מכן תתבקשו לדגום בתמונה מספר נקודות ייחוס בהתאם להוראות ולמדוד את המרחק בין 2 צירי הגלגלים. בהתאם לנתונים הללו האפליקציה תפיק עבורכם את המידות הנדרשות לכוונון ב KICKR BIKE.

BODY MEASURMENT (הכי פחות מדויקת) – בהתאם לגובה ולתנוחה המבוקשת על ידכם (קרבית, נוחות וכו') – האפליקציה תמליץ לכם על המידות הנדרשות ב KICKR BIKE. שיטה זו עשויה להיות מתאימה למי שרק מתחיל לרכוב ועוד לא ביצע התאמת מידות אצל מומחה.

כמובן שאתם יכולים להתעלם מהאפליקציה ובעזרת מד-מטר פשוט למדוד בעצמכם את האופניים שלכם ולבצע את ההתאמות על KICKR BIKE עד שהתנוחה תרגיש לכם נוח.

לשם השוואה, הרצתי את אשף האפליקציה על כל אחת מהשיטות ולהלן התוצאות המומלצות שקיבלתי:

כפי שניתן לראות יש הבדל מסוים בהמלצות. כצפוי, השיטה הראשונה, בה השתמשתי בדוח המפורט שקיבלתי מאיש המקצוע אצלו ביצעתי את המדידות (בשיטת GURU), הניבה את התוצאות הקרובות ביותר למנח שהרגיש לי זהה ואחרי מספר כיוונונים נוספים במידות – הגעתי לסטאפ האולטימטיבי מבחינתי.

ברגע שתהיו סגורים על המידות, תוכלו לאשר ולשמור אותם באפליקציה שזה מאוד נוח ושימושי. אם תבצעו שינוי כלשהו, תוכלו לעדכן ולשמור את המידות החדשות או לחזור ולהיזכר במידות הרצויות לכם.

סיכום מידות ומשקלים

  • Q-Factor ( המרחק לרוחב בין 2 זרועות הקראנק) – 150 מ"מ – זוהי מידה המאפיינת רוחב טיפוסי באופני כביש (147 מ"מ). רוחב טיפוסי באופני שטח הוא לרוב 170 מ"מ.
  • רוחב כידון – 42.5 ס"מ / תושבת בקוטר 3.18 ס"מ  (Oversize Stem Clamp). אורך ה STEM הוא 9 ס"מ.
  • מושב – 27.5 ס"מ אורך / 13 ס"מ רוחב – תוצרת VELO
  • אורך זרוע הקראנק – 16.5 ס"מ / 16.75 ס"מ / 17.0 ס"מ / 17.25 ס"מ / 17.5 ס"מ
  • רוחב האופניים – 76 ס"מ
  • אורך האופניים – 121 ס"מ
  • גובה רוכב הנתמך (ע"פ וואהו) – מ 152 ס"מ ועד 192 ס"מ. אני 191 ס"מ ולדעתי האופניים מסוגלים לתמוך ברוכבים גבוהים יותר מ 192 ס"מ.
  • משקל האופניים – 42 ק"ג

בנוסף בדקתי ומדדתי את האופניים בשתי תצורות קיצון:

תצורה מינימלית (כל המכלולים מקונפגים למידה הקטנה ביותר)

תצורה מקסימלית (כל המכלולים מקונפגים למידה הגדולה ביותר)

כמה פשוט זה לשתף אופניים עם בן/בת הזוג?

ה KICKR BIKE הינו מכשיר אימון אידאלי לשיתוף בין בני זוג ואפילו לשימוש עצמי כאשר אתם מעוניינים לדמות מספר סטאפ-ים שונים של אופניים – למשל אופני כביש ונג"ש.

באמצעות האפליקציה המלווה אתם יכולים להגדיר מספר פרופילים – כאשר בכל פרופיל נשמרים מידות הסטאפ של המכלולים השונים ותצורת מערכת ההילוכים שנדרשה.

כל מה שאתם צריכים לעשות כאשר אתם מעוניינים להחליף תצורה הינו:

1. לבחור את הפרופיל של בן/בת הזוג באפליקציה ולשדרו לאופניים – זה יאפשר לאופניים לבצע את ההתאמה להגדרת מערכת ההילוכים המועדפת ולעדכן את נתון משקל הרוכב המשמש את ה KICKR BIKE לצורך יצירת התנגדות. נתון זה חשוב ביותר היות ו'המנוע' באופניים מתחשב בו עבור ייצור התנגדות ואינרציה מציאותיים יותר – מה שיתרום לתחושת רכיבה טובה יותר. לכן הקפידו שכל רוכב יתקין את האפליקציה אצלו בטלפון הנייד ושם יגדיר את הפרופיל והמשקל שלו וממכשיר זה ישדר לאופניים את הנתונים.

2. לבצע ידנית את השינוי במידות בהתאם לנתונים ששמרתם באפליקציה.

ההמלצה שלי:

  • לגבי שינוי מושב – אם נדרש, תשקיעו במוט מושב נוסף אליו יחובר הכיסא החליפי מראש. זה הופך את הדבר להרבה יותר פשוט וייקח לכם 20 שניות להחליף את כל המכלול ועדיף לאין שעור מלהתעסק בהחלפת המושב בלבד.
  • לגבי שינוי אורך הקראנק – המשמעות היא להבריג החוצה את הפדלים ולהבריגם מחדש בחור המייצג את המידה הרלוונטית. אני יודע ש Bike Fitters עשויים להתפלץ לשמע דברי, אבל לדעתי זוהי המידה הכי פחות משמעותית במנח ועדיף למצוא מידה המוסכמת על שני בני הזוג מאשר להחליף את הפדלים בכל פעם.

לסיכום נושא זה – ה KICKR BIKE בהחלט אידאליים לשימוש של מספר אנשים בבית. שינויי תצורה באופניים לא אמורים לקחת לכם יותר מדקה שתיים למעט אם אתם מוכרחים להחליף ולשנות בינכם את מידת זרוע הקראנק ו/או המושב – אז זה ידרוש טיפה יותר עבודה וייקח לכם יותר זמן, מה שהופך את העניין למעיק במקצת.

בסרט להלן תוכלו לראות אותי משנה תצורה ממצב נתון למידה שלי. שימו לב כמה זמן זה לוקח.

פונקציונליות

כמו ה KICKR וכמו כל טריינר חכם ואינטראקטיבי בהקשר הזה, ה KICKR BIKE תומכים בכל השיטות הנפוצות ליצירת התנגדות וביניהן כמובן:

  • ERG– אולי מוד העבודה הכי שימושי ונפוץ ברכיבת Indoor. האופניים שומרים על ה Target watts שאתם או האפליקציה מכתיבים ללא קשר להילוך ולקאדנס. נסו לרכוב מהר יותר ובעוצמה רבה יותר, האופניים יפחיתו את ההתנגדות בכדי להחזיר אותכם לוואט הייעודי שנקבע והפוך: אם תנסו לרכוב קל יותר או בקאדנס נמוך יותר והם יעלו אותה.
  • SIM– האופניים מסמלצים התנגדות בהתאם לאחוז השיפוע של המסלול – ממש כמו ברכיבות חוץ. אתם יכולים להקל או להקשות על עצמכם ע”י שינוי ההילוכים. 

שני מצבי עבודה אלה יאפשרו לכם לרכוב עם כל אפליקציית אימון Indoor שתבחרו – בין אם כזו המציעה רכיבות ותחרויות על מסלולים שונים ומשונים ובין אם כזו הממוקדת באימוני אינטרוולים ועצימות משתנים.

מבחינת יצירת התנגדות ה KICKR BIKE תומכים בסימולציית שיפוע מקסימלי של 20% והתנגדות מקסימלית של עד 2,200 וואט.

כפי שציינתי בתחילת הסקירה, שתי פונקציות נוספות הנתמכות באופניים הינן ה Climb המטה את האופניים בהתאם לאחוזי השיפוע ו/או עצימות האינטרוול ו Downhill.

מעניין יהיה לראות באם WAHOO תוסיף באחד העדכונים הקרובים גם תמיכה ב Road Feel הקיים בדגם ה NEO BIKE המתחרה. אין ספק שטכנית, גלגל התנופה ב KICKR BIKE מסוגל לתמוך בכך ואלא אם כן יש ל GARMIN/TACX חזקת פטנטים בנושא זה, הרי שלא צריכה להיות מניעה טכנולוגית. למי שאינו מכיר, אציין ש Road Feel הינה תכונה המאפשרת לאופניים לסמלץ, מבחינת הרגשה, תוואי שטח שונים. למשל כאשר אתם רוכבים באפליקציה על קטע מסלול הבנוי מאבני שפה, האופניים יודעים לרעוד בתצורה שתדמה את התחושה.

קישוריות וקלות החיבור לאפליקציות

ה KICKR BIKE תומכים בפרוטוקולי ANT+ ו Bluetooth ובכל הפרופילים הסטנדרטיים, מה שמאפשר גיוון ונוחות מקסימלית בחיבור לאפליקציות או במילים אחרות, לא קיימת אפליקציה שמכבדת את עצמה שאינה מאפשרת חיבור לאופניים.

  • ב ANT – נתמכים הפרופילים הבאים: ANT-FE-C (וואטים, סל"ד, מהירות) , POWER (וואטים), CADENCE/SPEED (מהירות/סל"ד).
  • בבלוטות' – נתמכים הפרופילים הבאים: BLE-SMART-FTMS (וואטים, סל"ד, מהירות) , POWER (וואטים), CADENCE/SPEED (מהירות/סל"ד).

האופניים משדרים את נתוני הוואטים, מהירות וסל"ד במקביל וכסנסורים נפרדים, כך שבמידה ותרצו תוכלו להתמפות לסנסורים אלה גם עם מחשבי/שעוני הספורט שלכם ולהקליטם במקביל כאשר אתם מתאמנים מול אפליקציה כלשהי דוגמת זוויפט או אחרת.

בנוסף, ע"מ להתגבר על אחת התופעות המעצבנות בבלוטות בהם הערוץ נתפס ע"י מכשיר/אפליקציה כלשהי ואינו משוחרר מסיבה כלשהי. ה KICKR BIKE מאפשר קישור ב 3 ערוצי בלוטות במקביל – מה שאומר שבמקום לרוץ ולחפש מי תופס את הערוץ ולנסות לשחרר אותו, פשוט תוכלו להתחבר לאפליקציה בערוץ אחר.

דיוק ועקביות

במשך כמעט חודש, רכבתי על ה KICKR BIKE עשרות שעות, תוך שימוש במגוון אפליקציות ובסוגי רכיבות שונות ומגוונות. כל הרכיבות הללו התמקדו בלענות על השאלות הבאות:

  1. האם ה KICKR BIKE אכן מייצרים התנגדות מדויקת כפי שמכתיבות האפליקציות ובסטייה שאינה עולה על +/- 1%? לשם כך השתמשתי לצורך השוואה במד הספק בפדלים מסוג ASSIOMA DUO,  אותו סקרתי בעבר בהרחבה ואני מחשיב אותו כמדויק ביותר.
  2. האם האופניים עקביים? האם ההתנגדות המיושמת זהה בכל פעם (ללא קשר לדיוק) ואינה תלויה  בגורמים חיצוניים דוגמת טמפרטורה.
  3. במוד ERG, כמה מהר האופניים מגיבים לשינויי עצימות ועד כמה הם שומרים על ההתנגדות הנדרשת באינטרוול?
  4. במוד SIM, כמה מהר האופניים מגיבים לשינויים באחוזי השיפוע?
  5. האם מדידת הסל"ד של האופניים מדויקת?

To make a long story short (כפי שנהוג לומר באנגלית), ה KICKR BIKE עברו את כל המבחנים הללו בתצורה משביעת רצון ואף למעלה מכך. בכל התוצאות והבדיקות – ה אופניים וה ASSIOMA הראו ממצאים זהים בסטיה של לא יותר מ 1% – 1.5% ביניהם ולרוב אף פחות מכך. אותו כנ"ל לגבי מדידת הקאדנס.

דוגמא 1: ZWIFT, רכיבת אימון מובנה במוד ERG ואז חלק שני – רכיבה במסלול וירטואלי

דוגמא 2: ROUVY, רכיבת מסלול

אופניים שקטים

האופניים עובדים בצורה שקטה שתאפשר לכם להתאמן בכל שעה ביום או בלילה מבלי להעיר את דרי הבית. כמובן שזה קורה הרבה בזכות העובדה שאין שרשרת פיזית שהחיכוך שלה לאורך מערכת הדיווש באופניים מוסיף לרעש שאתם רגילים לשמוע ברכיבה על טריינר. יחד עם זאת זו אינה דממה מוחלטת, מדי פעם, בסל"ד נמוך בדרך כלל, האופניים מספקים נהמה מתכתית עמומה שחולפת לאחר מספר שניות וגם בספרינטים עצימים במיוחד כאשר אתם לוחצים על הפדלים בשיא הכוח והאופניים זזים מעט מצד לצד (כמצופה), עשויות להישמע חריקות של המכלולים השונים אבל בהחלט ניתן לומר שהמאוורר שמן הסתם פועל ברקע או המוסיקה שאתם שומעים יהיו רועשים הרבה יותר מהאופניים.

התרשמות כללית ותחושת הרכיבה

אין ספק ש ל KICKR BIKE יש נוכחות מרשימה בחדר והם משדרים מראה 'היי טקיסטי' מיוחד. נראה שיש שתי אסכולות עיצוב לאופניים חכמים – זו הלוקחת טריינר והופכת אותו לאופניים חכמים וזו המנסה לקחת אופניים רגילים ולהפוך אותם לאופניים חכמים. ה KICKR BIKE נמנים על האחרונה.

כמובן שמראה הוא עניין סובייקטיבי, יש כאלה שיתחברו ויש כאלה שפחות – אני אישית אהבתי.

למרות שבתחילה ובשל העדר רגל קדמית – הם נראו לי שברירים משהו. הרי שבמציאות נוכחתי לדעת שהם יציבים וחזקים ביותר גם באם תעמדו ותטילו את כל כובד משקלכם על הכידון בעת ספרינט אימתני. מרכז הכובד של האופניים לא יאפשר לכם לנדנד את האופניים מצד לצד (בזמן רכיבה) ולגרום לאופניים ליפול.

תחושת הרכיבה עצמה על האופניים היא טובה מאוד ומהנה. מנגנון ההתנגדות מגיב מהר לשינויים, שומר עליהם בצורה טובה (ERG) ומספק התנגדות מצוינת כאשר אתם מחליטים לצאת לספרינט עוצמתי או לטפס במעלה הסטלביו (תמיכה מקסימילית עד 2,200 וואט וסימלוץ של עד 20% שיפוע).

חילופי ההילוכים מספקים חווית שימוש זהה לזו אותה אתם מכירים באופניים שלכם עם יתרון בעצם העובדה שאתם יכולים להחליף הילוכים בכל זמן ומצב מבלי לחשוש באם השרשרת מתוחה מדי ועשויה ליפול.

מאוד התחברתי ואהבתי את ה CLIMB שעוזר לגוון את האימון. ברכיבות מסלולים הוא מסייע לי להגיב ולזהות טוב ומהר יותר את שינויי התוואי (שיפועים) וכפועל יוצא להיות יעיל יותר בחילופי ההילוכים.

כפי שכתבתי בעבר גם על ה NEO BIKE של GARMIN/TACX, לרכוב על פלטפורמת אופניים חכמים ובמיוחד על אופניים שקטים וטובים, מרגיש קצת שונה אל מול רכיבה עם אופניים המחוברים לטריינר. השוני אינו במידות או במנח הישיבה על האופניים – הללו הרגישו זהים, אלא בשל האובר שקט בדיווש ויעילות ההילוכים – עד כמה שזה יישמע מוזר, משהו בעובדה שבאופניים חכמים הכל וירטואלי וחלק ואין שרשרת מכנית שמייצרת רעש וחיכוך הוא משהו שצריך להתרגל אליו.

נושא אחד הראוי לאזכור הוא ה Top Tube באופניים שהינו רחב כמהה – כ 5 ס"מ.

לעיתים תוך כדי רכיבה שמתי לב שהירכיים שלי נוגעות בו. זיהיתי שזה קורה במצבים בהם אני מדווש בעצלתיים. לעומת זאת כאשר דיוושתי וסובבתי את הפדלים במרץ לא נוצר שום חיכוך עם המתכת. בכל מקרה, לא מדובר על חיכוך שגרם לי לשפשוף כלשהו בעור או פגע בהנאת השימוש שלי באופניים. מעשית אחרי אימון או שניים, כבר לא שמתי לב לכך בכלל. אני בכל זאת מציין זאת, כי ייתכן שעבור אנשים מסוימים, סטאפ מידות כזה או אחר של האופניים עשוי להפריע ולכן תמיד עדיף להתנסות ולרכוב על האופניים (למשל בחנות על אופני תצוגה) לפני רכישה.

מחיר

אופני ה KICKR BIKE אינם זולים כלל ועיקר. מחירם הרשמי בארץ לחברי מועדון הינו 16,998 ₪ (12 חודשי אחריות).  

נכון, הם גם כוללים בצורה מובנית את ה CLIMB, אך לשם השוואה המחיר הרשמי לחברי מועדון עבור קונפיגורציה הכוללת טריינר KICKR 5 עם מכלול CLIMB נפרד הינו 8,996 בלבד.

אם מזלכם שפר עליכם והכסף מצוי בכיסכם ו/או אתם אוהבים לפרגן לעצמכם בלי חשבון, הרי שאין מה לחשוב הרבה. ה KICKR BIKE הם בהחלט מכשיר מומלץ שתהנו להתאמן עליו. אם לעומת זאת אתם יותר מחושבים כלכלית ובכל זאת מעוניינים באופניים, להלן בשנית עזרתי הצנועה בפירוט שיקולים נוספים ע"מ לנסות ולהצדיק לעצמכם או לבן/בת הזוג מדוע אתם הולכים לשלם עוד כ 8,000 ₪ במקום להשתמש באופניים הפרטיים שלכם על טריינר.

1. זמינות שימוש מיידית –

  • אופניים נייחים מספקים זמינות נוחה ומיידית לאימון – אין צורך בהעלאת האופניים מהמחסן והרכבתם על הטריינר. אם אתם עושים שימוש בטריינר מסוג Direct Drive  אז גם אין צורך בפירוק והרכבה של הגלגל האחורי (יש אנשים שרק בגלל סיבה זו יבחרו לרכוש אופניים חכמים).
  • העובדה שאין צורך לעשות שימוש באופניים שלכם חוסכת מהם בלאי, לכלוך ושחיקה של חלקים.
  • אם אתם חולקים את השימוש באופניים החכמים עם בן/בת הזוג בבית, שינוי והתאמת המידות הוא תהליך פשוט ומהיר.
  • אם התכוונתם לקנות אופניים ייעודים לטריינר, הרי שאתם יכולים לחסוך סכום זה.

2. עיצוב – אפשר לאהוב או לא, אבל אי אפשר שלא לשים לב –

  • בניגוד לטריינר שניתן לקפל ולהזיז וגם אם תבחרו להשאירו במקום הוא נמוך ובדרך כלל נסתר מהראיה, ל’אופניים חכמים’ דוגמת ה KICKR BIKE יש נוכחות בחדר. זהו רהיט ספורטיבי לכל דבר עם אמירה עיצובית בחלל החדר בו ימוקם ושונה בתכלית ממראה הטלאי שנוצר בחיבור אופניים רגילים לטריינר – יהיו האופניים שלכם יפים ככל שיהיו. האורחים שלכם ידברו על זה.

3. כיוון והתאמה מדויקת למידות שלכם – אידיאלי להתנסות בתנוחות וזוויות רכיבה שונות –

  • כפי שראיתם בסקירה זו, אופניים חכמים מאפשרים שינוי והתאמת המידות של כל המערכות באופניים: מוט המושב, כיסא, כידון, פדלים, זרוע הקראנק ועוד. פירוש הדבר שתוכלו להתאים את מנח האופניים 1:1 בהתאם למדידות האישיות שלכם. זה גם אומר שתוכלו לנסות תנוחות ומנחים חדשים כאוות נפשכם מבלי לחשוש לעשות טעויות שיעלו לכם בריצה חזרה ל Bike Fitter (ולהוצאות כספיות נוספות). ההתאמות הם במרווחים מוגדרים ומסומנים בבירור, כך שכל שינוי שתעשו הוא ברור וניתן לשחזור.

4. סימולציה וירטואלית של מערכות הילוכים שונות –

  • תוכלו לקבוע, לשנות ולהתנסות עם קונפיגורציות וסוגים שונים של מערכות הילוכים בצורה ויטרואלית ונוחה.

5. Future Ready –

  • האופניים החכמים מגיעים עם כפתורים הניתנים לתכנות כך שהם מספקים פונקציונליות נוספת אל מול אפלקיציות אימון שונות – דוגמת היגוי בזוויפט. מדובר בחיסכון כספי של קניית אביזר ייעודי לשם כך.

6. רעש מינימלי

  • ב’אופניים חכמים’ אין את מערכת הדיווש הסטנדרטית (שרשרת, קסטה וכו’) הגורמת לרעש – מה שמאפשר להם להיות שקטים ביותר.

7. אבזור

  • כפלטפורמת אימון חדשנית, האופניים מכילים עזרי אבזור נוספים שיהפכו את חווית הרכיבה למעניינת ונוחה יותר. ה KICKR  BIKE לדוגמא, כוללים את ה CLIMB המטה את האופניים מעלה ומטה בהתאמה לשיפועי הדרך.

שירות

כמובן שעדיין אין ל KICKR BIKE מספיק ותק בארץ בשביל לחוות דעה על יכולות התמיכה של היבואן באופניים. אין ספק ש’אופניים חכמים’ הינם מאתגרים לתמיכה היות ואתם לא מעלים בדמיונכם שבעת תקלה תצטרכו להעמיס את הדבר הכבד והגדול הזה על הרכב ולנסוע למעבדת השירות.

בחו"ל ובמיוחד בארה"ב שבה שינוע משלוחים מדלת לדלת הוא ברמה מפותחת ומקובלת, וואהו נוטה הרבה פעמים לא להתעסק עם פתרון תקלות אלא פשוט להחליף ללקוח את כל האופניים. בארץ לעומת זאת, אני לא רואה את זה קורה ולכן מוד התמיכה צריך להיות מותאם ושונה, כולל בניית מנגנון שירות לטיפול והגעה של טכנאי אל הלקוחות הביתה – מה שאומר הכשרות, מלאי חלפים ופיתוח פרוצדורות ומערך שירות ייעודי מצד היבואן. החלפת האופניים צריכה להיעשות כברירה אחרונה.

האם כך יהיה? ימים יגידו.

מנבירה בפורומים השונים ברשת נראה שהתקלות השכיחות יותר באופניים הינם:

  • ידיות הסגירה של מוט הכידון ומוט המושב עשויות להישבר או לא לספק נעילה טובה, מה שיגרום למוט לשקוע. זוהי תקלה קלה יחסית לתיקון שכן ניתן להחליף ידיות אלה למשהו חזק והרמטי (במידה ואתם לא צריכים לשנות מידה כל הזמן).
  • רעשים חריגים מגלגל התנופה – מסוג התקלות האופייניות בטריינרים ככלל.

לסיכום

יתרונות – דברים שאהבתי

  • תחושת רכיבה מצוינת – גלגל תנופה חזק, מספק אינרציה וחווית רכיבה מציאותית.
  • אהבתי את המראה (סובייקטיבי).
  • אופניים יציבים.
  • אפליקציה מלווה (WahooFitness App) ברמה גבוהה – כוללת הסברים מאוירים וברורים לגבי ההתקנה ואשף מגניב המסייע בהתאמה מהירה של מידות האופניים למנח שלכם.
  • מערכת הילוכים וירטואלית – מסמלצת 1:1 מערכות של שלושת היצרנים המובילים – בחירה קלה ונוחה של כל הרכיבים במערכת מתוך האפליקציה. סופר פשוט וסופר נוח.
  • התקנה כלולה במחיר (לפחות נכון להיום בישראל) וגם אם לא, התקנת האופניים היא פשוטה ואינה מצריכה כישורים טכניים.
  • פונקציית ה CLIMB – הטיית האופניים מעלה ומטה.
  • אינם דורשים כיול.
  • שקטים מאוד.
  • שיתוף בין כמה משתמשים – קל, מהיר ונוח. מנעד מידות גדול.
  • האופניים יודעים לשדר ב 3 ערוצי Bluetooth במקביל – חוסך המון זמן ותסכול בפתרון תקלות תקשורת בין האופניים לאפליקציות השונות.

חסרונות – דברים שאהבתי פחות

  • יחידת השליטה/תצוגה – לא פרקטית ולא שימושית.
  • אין מגש או משטח להניח עליו דברים דוגמת טלפון או שלט. מה שהופך את פורט ה USB הקיים באופניים לחסר שימוש מעשי.
  • כידון – מגיע עם סרט ליפוף דק ולא איכותי (בלשון המעטה) – שווה להחליף.
  • לחלק מהאנשים – מוט המושב עשוי לשפשף טיפה את הירכיים.
  • המנגנון בידיות הסגירה במוט הכידון ובמוט המושב מרגיש ככזה העשוי להישבר/להיכשל במידה וייעשה בו שימוש נרחב.
  • הלחצנים הפנימיים בידיות נלחצים הרבה פעמים בטעות – אין דרך לנטרל אותם לוגית.
  • מתקן לאחסון בקבוק שתיה אחד בלבד.
  • מחיר.

למה אתם מחכים? הירשמו לאתר וקבלו עדכון לגבי תכנים חדשים שעולים, ישירות בדוא"ל שלכם.

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. אילן

    כתבה ממש מעולה. קניתי את הטריינר לפני חודש ממש מרוצה ממנו. עובד עם תוכנת rouvy. בדקתי את התוכנה עם כבישים בארץ שאני מכיר טוב כמו נטפים וצובה ועד כמה כאלה. הטריינר נותן תחושה של כביש אמיתי עם כל השיפועים והירידות. ממליץ לקנות גם את המאוורר של wahoo שנותן רוח נקודתית ומגביר ומוריד את העוצמה עם הדופק. המחיר גבוהה אבל שווה כל שקל

כתיבת תגובה