You are currently viewing ה Flitedeck, האם זה הכידון העתידי על האופניים שלכם? כנראה שלא, אבל בכל זאת כדאי שתכירו את הבאז שהוא מייצר…<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">2</span> min read</span>

ה Flitedeck, האם זה הכידון העתידי על האופניים שלכם? כנראה שלא, אבל בכל זאת כדאי שתכירו את הבאז שהוא מייצר…2 min read

כשמדברים על חדשנות בתחום האופניים, אי אפשר לא להזכיר את Flitedeck. מדובר בכידון חכם שאמור לשלב בתוכו בצורה אינטגרלית את כל מה שהיינו רגילים לראות מגיע בנפרד באמצעות מחשב רכיבה: מסך מגע בגודל של 180×70 מ"מ, ניווט GPS, חיבוריות מתקדמת (Wi-Fi, Bluetooth, 5G ועוד), התראות על תאונות, אזעקת גניבה ואפילו פעמון אלקטרוני. הקונספט נשמע כמו חלום טכנולוגי, אבל… כמו בכל חלום, יש גם צדדים פחות מזהירים.


מה עומד מאחורי Flitedeck?

החברה שפיתחה את המוצר היא סטארטאפ גרמני קטן, בהובלתן של שתי מהנדסות מנוסות – סברינה פישר ומתיוס הובר – שתיהן מביאות איתן ניסיון עבודה מתעשיית הרכב (כולל Porsche, BMW ועוד). במקום לגייס כסף בפלטפורמות חברתיות מקובלות לסטארטאפים טכנולוגיים, הם בחרו בדרך קצת שונה… – בעזרת OnlyFans! כן, הקונספט של לגייס מימון דרך פלטפורמה המפורסמת בקידום ומכירת תכנים למבוגרים הפך להיות חלק מהמוצר המפתיע הזה.

סברינה פישר

היעד לפני ההשקה: 500 הזמנות מוקדמות

היעד שהציבו המייסדות עבור ה Flitedeck, הוא להשיג 500 הזמנות מוקדמות על מנת להפעיל את הייצור המלא ולהתחיל במשלוחים כבר ברבעון השני של שנת 2026. נכון להיום, עוד לא הגיעו ל-500 ההזמנות, אך לפי דבריה של הובר, המוצר ייוצר בכל מקרה. בנוסף למדיה החברתית כנראה שהחברה הצליחה גם לגייס משקיע מוכר מ ה -UCI WorldTour – אך כרגע זהותו נותרת חשאית.


מה חדשני במוצר?

  • עיצוב ואינטגרציה:
    הכידון עשוי מסיבי פחמן, עמיד במים (IP68) וכולל את כל הפונקציות שהיינו צריכים לשלב בעזרת מחשב אופניים נפרד.
  • חיבוריות ושימושיות:
    באמצעות חיבוריות אלחוטית מתקדמת, המכשיר מתקשר עם כל סוגי החיישנים – בין אם זה מדידת מהירות, סל"ד, הספק ואפילו קישור לרדאר בטיחות ע"מ להציג התראות בטיחות מהסביבה.
  • תכנון וקונספט:
    הרעיון הוא לצייד את האופניים שלכם בדשבורד דיגיטלי, שבו כל המידע מגיע אליכם ממש מהכידון – ממש כמו לוח המחוונים של מכונית יוקרתית. טעינת ה-Flitedeck תדרוש חיבור USB-C, וחיי הסוללה צפויים להיות בין 20 ל-30 שעות.

אבל כמובן, לא הכל ורוד…

ישנם כמה חסרונות שיש לקחת בחשבון:

  • מחיר גבוה:
    לתומכים הראשונים בפרויקט המחיר הבסיסי הינו בסביבות 1,694 דולרים (עם מחיר קמעונאי צפוי של כ-2,382 דולרים). ואם אתם רוצים את חבילת "ההרפתקה האולטימטיבית" – יש לכם אפשרות גם לשלם כ -26,400 דולרים עבור חבילת יוקרה הכוללת הפתעות נוספות, כמו רכיבה פרטית עם סברינה עצמה (למרות שניסיתי, לא הצלחתי למצוא יותר פרטים מה כוללת רכיבה פרטית שכזו).
  • בעיית התאמה ומודולריות:
    כידונים באופניים מגיעים במגוון גדלים, צורות ומידות – וזה יכול להיות אתגר רציני עבור חברה שמנסה לייצר כידון חכם אחד שמתאים לכולם. בנוסף, אם תרצו להעביר את הכידון בין זוג אופניים שונים – לא תוכלו.
  • משקל ואולי תאונות:
    כאשר משקל כידון מסורתי עשוי להסתכם בכ-160 גרם, Flitedeck מגיע לכ-800 גרם – דבר שיכול להיות חיסרון עבור אלו שמתעקשים על קלילות (למרות שצריך להביא בחשבון שהוא חוסך את משקל מחשב הרכיבה). ובמקרה של תאונה – חשבו כמה קשה יהיה להחליף כידון כזה, גם מבחינת עלות וגם מבחינת זמינות.

אז, האם זה המוצר של העתיד?

האמת היא, שהרעיון בהחלט מרענן  – הוא מציג שילוב בין עיצוב אסטתי, חדשנות טכנולוגית ואפילו נגיעה של גישת מימון בלתי שגרתית. אך בפועל, המחיר הגבוה, המשקל הכבד והקשיים בהתאמה בין זוגות אופניים שונים עלולים למנוע מהמוצר הזה להפוך לפופולרי באמת. בכל מקרה, כדאי לעקוב אחרי ההתפתחויות ולהתעדכן – כי גם אם זה לא יהיה הכידון העתידי שלכם, לפחות אפשר להסכים כי זו יוזמה מעניינת ששווה כמה דקות של ויכוחים בין החברים בפלוטון.


הירשמו לאתר וקבלו עדכונים בדבר תוכן חדש ישירות לאימייל שלכם

כתיבת תגובה