מה זה בכלל Virtual Shifting?
תפקידה של מערכת ההילוכים באופניים הוא לסייע לנו לשלוט בדרגת הקושי והעצימות הנדרשת בזמן הרכיבה.
באמצעות שליטה בקביעת גודל גלגלי השיניים (הקדמי והאחורי) המחוברים ביניהם בשרשרת אנו מסוגלים לשנות את יחס ההילוך הקובע כמה סיבובים יעשה הגלגל האחורי שלנו בכל סיבוב של הפדלים. לדוגמא: אם אני נמצא בשילוב של פלטה קדמית גדולה בגודל 52 שיניים והילוך אחורי (גלגל שיניים) של 18, הרי היחס ביניהם הוא 2.89 (52/18). זה אומר שבכל סיבוב של הפדלים, הגלגל האחורי יסתובב 2.89 פעמים.
ככל שהיחס קטן יותר, כך יהיה לנו קל יותר לדווש ולהיפך.
ברכיבות Indoor ניתן להחליף ולדמות את השימוש במערכת ההילוכים באמצעות הילוכים וירטואליים כאשר הטריינר ו/או האופניים החכמים מדמים את השינוי ביחסי ההילוכים באמצעות שינויי התנגדות כאשר הם מקבלים פקודה לכך מבלי צורך לעשות שימוש במערכת ההילוכים עצמה.
עד היום, הילוכים וירטואליים היו קיימים הלכה למעשה בכל דגמי האופניים החכמים דוגמת ה Tacx Neo Bike, Kickr Bike, Stages, TechnoGym וכעת זוויפט מאפשרת זאת במגבלות שאציין בהמשך גם עבור טריינרים חכמים.
מה היתרון בשימוש בהילוכים וירטואליים?
- החלפות הילוכים חלקות: אין הפרעה בדיווש או רעש שרשרת מעצבן. כל מה שאתם צריכים לעשות זה למצוא ולהשאיר את האופניים על ההילוך (גלגל השיניים) הכי פחות מרעיש ובדומה לרכיבה במוד ERG, לא לגעת בשיפטרים של האופניים יותר, אלא רק באלה של בקרי המשחק של זוויפט (ראו בהמשך).
- העברה מהירה ועקבית: הילוכים מתחלפים בצורה מדויקת ומהירה, ללא קשר למהירות הדיווש או הכוח שאתם מפעילים.
- העברה קלה גם כשהאופניים נייחים: לא עוד להיתקע בהילוך הלא נכון בעליות (הווירטואליות) באם עצרתם למספר שניות.
- הגדרה פשוטה: אין צורך לדאוג להתאמה מלאה בין הקסטה על הטריינר לזו של האופניים. אידאלי באם יש לכם כמה זוגות של אופניים כאשר בכל אחת קסטה שונה. מספיק למצוא הילוך אחד חלק שאינו מרעיש ולעבור להשתמש בהילוכים הווירטואליים.
איך משתמשים בהילוכים וירטואליים בזוופיט?
נכון להיום, תוכלו ליהנות ממנעד של 24 הילוכים וירטואליים באמצעות סט-אפ שכולל (א). טריינר תואם ו (ב). בקר משחק:
(א). טריינר תומך
מי שמבצע את ההתאמות ושינויי ההתנגדות הינו הטריינר ולכן רק בטריינרים התומכים ב API המיוחד שזוויפט פיתחה לטובת נושא זה יתאפשר שימוש ב Virtual Shifting. כרגע מדובר על:
ה Zwift Hub לסוגיו – טריינר שפותח ונמכר בעבר ע"י זוויפט ובשל שיתוף הפעולה עם וואהו, הורד מהמדפים. היות והטריינר אינו נמכר כלל בארץ אני בספק באם הצליח למצוא את דרכו לארץ הקודש.
ה Kickr Core – שימו לב: יש לעדכן את הטריינר לגרסת ה Firmware האחרונה. ע"פ רמזים עבים מצד וואהו, כנראה שתמיכה ב Virtual Shifting תתאפשר ממש בקרוב בכל דגמי ה Kickr מגרסה 4 ומעלה (2018 וצפונה) ולא רק ב Core.
(ב). בקרי משחק
היות ולא משתמשים יותר בשיפטרים של האופניים נצטרך להתקין על הכידון שיפטרים אלחוטיים ייעודיים. הללו מגיעים ב 2 תצורות:
בקרים בשם Play שפותחו ע"י זוויפט ומשמשים גם לניווט והפעלה של התפריטים השונים באפליקציה וניתנים להתקנה על הכידון ולשימוש כשיפטרים. ניתן לקנותם באתר של זוויפט בעלות של $99 (שימו לב שהם אינם נשלחים לארץ).
ניתן גם לקנות ערכה של בקר פשוט וזול יותר ($80) הנקרא "Click" ומכיל 2 כפתורים Up/Down לצורך העברת ההילוכים. ערכה זו מגיעה גם עם ה Zwift Cog, גלגל שיניים בודד הניתן להתקנה על ה Kickr Core וחוסך את הצורך בקסטה. בקרוב כנראה יתאפשר לקנות רק את ה Click ללא ה Cog ובעלות זולה יותר.
זוויפט הצהירה שהיא מתכוונת לפתוח את ה API לשימוש נרחב ומקווה שעוד יצרניות טרינריים יפתחו תמיכה לפונקציה זו.
איך זה נראה באפליקציה?
בזמן רכיבה במוד SIM שבו אתם מדמים רכיבת מסלולים, תוכלו לראות את ההילוך שבו אתם נמצאים בתצוגה בצד שמאל למעלה.
במסך ההגדרות אתם יכולים להדליק ולכבות את השימוש ב Virtual Shifiting.
מה החסרונות ב Zwift Virtual Shifting?
לצד השימוש הנוח בהילוכים הווירטואלים, חשוב לזכור גם את החסרונות הקיימים:
- תאימות מוגבלת הזמינה רק על טריינרים מסוימים (Kickr) ודורשת בקרי משחק חיצוניים בעלי עלות נוספת.
- לא תואם לאופניים חכמים: אם יש לכם אופניים חכמים עם העברה אלקטרונית, הם לא ישתלבו עם ההילוכים הווירטואליים של Zwift המוצגים באפליקציה.
- זמין רק ב זוויפט.
- לא החלפת הילוכים אמיתית: למרות שהחלפת הילוכים וירטואלית מדמה שינויי התנגדות, היא לא העתק מדויק של העברה דרך הילוכים פיזיים.
- טווח הילוכים מוגבל: זוויפט מציעה טווח של 24 יחסי הילוכים מסוימים שאולי לא יתאימו לכולם.