You are currently viewing האם כדאי לקנות טריינר בחו"ל?<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">1</span> min read</span>

האם כדאי לקנות טריינר בחו"ל?1 min read

מתלבטים באם לקנות טריינר בחו"ל? ריכזתי את כל הנימוקים בעד ונגד

מאת: שי ונסובר


לא מעט פעמים השאלה לגבי כדאיות קניית טריינר בחו"ל, חוזרת על עצמה ב'פורום התגובות' של הבלוג וסביב פינות הקפה המפוזרות לאורך 'משולש לטרון'. החלטתי שהגיע הזמן להקדיש לזה פוסט מיוחד. התשובה, כמו רוב הדברים בחיים, אינה חד משמעית ותלויה בעיקר במחיר ובניהול סיכונים.

הסיכון שצריך לשקלל בעת קנייה בחו"ל

אל מול מציאת מחיר אטרקטיבי בחו"ל, אנחנו צריכים לשקלל את הסיכון שאנו לוקחים במקרה/ים של תקלה בתקופת האחריות. ככל שהטריינר יותר חכם ויותר 'יוקרתי', זה אומר שיש בו יותר רכיבי אלקטרוניקה / מחשוב / תקשורת המשולבים עם רכיבים מכניים. תקלות יכולות לקרות וקורות. גם מרצדס חדשה מהניילונים יכולה שלא להתניע, או להיתקע באמצע הכביש אחרי חודשים ספורים – Shit Happens.

יצרני הטריינרים היום מספקים שירות באמת מצוין ומגבות את המפיצים והיבואנים שלהם בכל העולם. בכל תקלה תוכל לפנות ישירות ליצרן ולקבל תשובה. הבעיה היא שברובן המוחלט של התקלות – הפתרון יהיה החלפת הטריינר ובמקרה כזה המדיניות הרשמית של החברות היא מאוד ברורה – עליך לפנות למקום שקנית בו את הטריינר ולבצע דרכו את ההחלפה (RMA). פירוש הדבר שאם רכשתם את הטריינר בחו"ל – אתם תצטרכו:

  • לשאת בעלויות המשלוח לחו"ל (הלוך ושוב)
  • לקחת בחשבון זמן ממושך (יחסית) שתהיו מושבתים ללא טריינר (אם כי טענה זו נכונה למקרה שקניתם מיבואן מקומי שנתקע בלי סטוק ומכשירים רזרבים).
  • למצוא את עצמכם מתעסקים בבירוקרטיות שונות ומשונות שעלולות לצוץ בטיפול במשלוחים.

עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון – שבמשך תקופת האחריות עלולה לצוץ יותר מתקלה אחת. יש לא מעט פוסטים ברשת על אנשים שהשקיעו כסף רב בטריינרים מצוינים ו'איתרע מזלם' להחליף אותם יותר מפעמיים ואפילו שלוש לאורך תקופת האחריות.

שורה תחתונה – תמיד כדאי לשקלל בחישוב המחיר להשוואה, גם עלות משלוח חוזר (לפחות אחת אם לא שתיים).

עלויות נלוות לרכש בחו"ל

נכון להיום על טריינרים אין מכס. המס היחידי שאתם אמורים לשלם הינו המע"מ בסך 17% (בכל זאת אנחנו מדינת חוק ולא מנסים להבריח טריינר במזוודה, מה גם שזה מאוד לא פרקטי ו/או כיף במיוחד). מעבר למע"מ, עלויות נוספות יהיו תלויות בשיטה ובדרך שבה תנקטו ע"מ להביא את הטריינר ארצה.

רכישה באתר/חנות המבצעים משלוח ישירות לישראל

במקרה כזה תתווסף למע"מ בארץ רק עלות המשלוח. ראו בהמשך.לצערנו אין היום אתר/חנות המבצע משלוחים ישירות לארץ לרוב דגמי הטריינרים הפופולרים, לבטח לדגמי ה High End.

רכישה איסוף והובלה עצמאית מחו"ל לארץ

זו אופציה למי שנוסע תדירות לחו"ל ואין לו רשימת קניות מהמשפחה למלא בה את המזוודה.אתה רוכש את הטריינר בחו"ל, מכניס למזוודה ריקה וסוחב איתך, לא לפני שהתפללת טוב טוב שהמזוודה לא תיקרע מהמשקל ושהטריינר לא יחטוף מכה מיותרת שתשבית אותו כשאחד הסבלים בשדה התעופה יזרוק לכם את המזוודה על המסוע. בחלופה זו תצטרכו מן הסתם להוסיף ולשלם –

  • מס מקומי במדינה שאתם קונים בה את הטריינר, בתקווה שתוכלו לקבל עליו החזר (בהצלחה!). באירופה מדובר על מע"מ ובארה"ב על מס מקומי. הכל תלוי במדינה שאתם רוכשים בה את הטריינר. בגרמניה לדוגמא, מדובר על 19%, בארה"ב בסביבות ה 5%-6%.
  • מע"מ בארץ – בהנחה שאתם אזרחי שומרי חוק ולא עוברים עם המזוודה מבלי להצהיר.
  • אם הטריינר כבד במיוחד – מעל 23 ק"ג (עם משקל הקופסה, זה בהחלט עשוי להיות) – ייתכן ותידרשו לשלם עוד $75-$100 עבור משקל עודף למזוודה – תלוי בחברת התעופה שאתם טסים איתה.
רכישה ומשלוח דרך חברת שירות כלשהי המתמחה בשירות משלוחים לארץ

חברות רבות מציעות שירות של כתובת מקומית בחו"ל ומשם ישנעו עבורכם את החבילה לארץ. במקרה זה תצטרכו לשלם –

  • מס מקומי (ראה לעיל) ולנסות לקבל עליו החזר.
  • עלויות המשלוח כולל מע"מ בישראל ודמי טיפול הכוללות את הרווחיות של החברה עבור השירות שהיא נותנת לך.

כמה בדיוק אמור לעלות משלוח של טריינר?

שאלה מצוינת שאין עליה תשובה ברורה והיא תלויה – בחברה, במבצע, במיקום הגיאוגרפי, במשקל ובמצב הרוח של המכס באותו יום. טריינרים בדגמי ה High End שוקלים בסביבות ה 20 ק"ג (פלוס/מינוס) ומוגדרים כ Bulky Packages (חבילות לא נוחות) עליהן נהוג לגבות עמלות נוספות. חלק מחברות השילוח יציעו או יחייבו גם דמי ביטוח למשלוח וכמובן יהיה הבדל באם מדובר במשלוח מארה"ב או אירופה. קחו בחשבון עלות שתנוע בין 100 ל 200 דולר (פחות עבור חלק מהמדינות באירופה וכנראה פחות אם קניתם את הטריינר מאתר ששולח לכם את זה ישירות). בנוסף, כחלק משחרור החבילה במכס, עלולות לצוץ לכם בחיוב עמלות שונות ומשונות שאין להם הסבר ממשי – כגון טיפול מכס קולקטיבי (למרות שאין מכסים), מלווה מרצון ומלווה מאונס – קחו בתחשיב 1%-2% נוספים לטובת הנושא.
גם הבנקים רוצים כמובן להנות מהטריינר החדש שלכם וכל עסקת מט"ח שתעשו תבוצע בשער המרה יקר עם עמלות מעצבנות ומיותרות. לא דרמטי, אבל עלות נוספת.

מספר דוגמאות:

הזמנה מאתר Bike24 (בגרמניה) לטריינר טאקס בושידו – כמעט דגם הטריינר היחיד שהם מוכנים לשלוח לארץ. מחיר – 303 אירו (לא יגבה מכם מע"מ מקומי). הובלה מחיר אחיד 30 אירו. מע"מ ישראלי – 52 אירו. סך הכל מחיר מינימלי שתשלמו (ללא הפתעות, המרות ושונות)– 385 אירו כ 1,500 ₪ לפני עמלות המרה וכו'. למחיר הזה כדאי לשקלל עלות הובלה נוספת (הלוך וחזור) במקרה של תקלה במכשיר הדורשת החלפה – וזה יעלה לכם הרבה יותר מ 30 אירו (מחיר המשלוח המקורי של החברה). האם זה מחיר שווה? לא בטוח.


הזמנה של קיקר 2018 מ Clever Training בארה"ב – עלות טריינר $1200. מס מקומי – ~$60 (תוכלו לנסות ולקבל החזר). משלוח לארץ (שירות של חברה מיוחדת) – לפחות $150~ (רוב הסיכוי שהרבה יותר). מע"מ (מחושב מעלות המכשיר פלוס עלות המשלוח) – $204. רזרבה להפתעות/עמלות וכו' (2%) – $25 סך הכול (סדר גודל) – $1,640~ כ 5,740 ש"ח. גם במקרה הזה, כדאי לשקלל עלות הובלה נוספת (הלוך וחזור) במקרה של תקלה במכשיר הדורשת החלפה. האם זה מחיר שווה? גבולי ביותר.

מתי זה כן להשתלם?

  1. כמובן אם מצאתם דיל אטרקטיבי במיוחד שבו ההפרש במחיר בין חו"ל לבין הארץ הוא באמת משמעותי. יש לפעמים מבצעי מכירות מטורפים בחו"ל שעושיים להפוך את העסקה לכדאית.
  2. אם הקנייה היא דרך אתר שמבצע משלוחים ישירות לארץ כנראה שתצליחו להוזיל משמעותית מהעלויות השוטפות וגם לא תחויבו במע"מ מקומי.
  3. אם אתם מרגישים ברי מזל, מאמינים שלא יהיו לכם תקלות ומוכנים להמר על כך – לפחות לא בתקופת האחריות (כשנתיים לרוב הטריינרים)
  4. אם במקרה אתם דיילים באלעל או סתם קופצים לחו"ל תכופות ויכולים להרשות לעצמכם לטייל ברחבי העולם עם מזוודה ריקה שרק מחכה שיכניסו לתוכה טריינר…
  5. כמובן אם חשקה נפשכם בדגם טריינר שלא נמכר בכלל בארץ.

לסיכום – סיכוי (מחיר זול) אל מול סיכון (תקלה) שצריך לשקלל ולהשוות. לרוב תמצאו שהמחירים בארץ לטריינר עצמו אינו בפער משמעותי שמצדיק רכישה בחו"ל.

מוזמנים להגיב 'בתגובות לפוסט' ולספר על ניסיונכם.

כתיבת תגובה