אם אתם חובבי טריינרים ורכיבות Indoor, ודאי שמתם לב כי הרשת גועשת ורועשת במיוחד היום כאשר תמונות ראשונות של החומרה המפותחת ע"י זוויפט החלו להופיע בפורומים השונים ואפילו זכו להתייחסות מיוחדת בבלוג של DC Rainmaker.
למרות שזוויפט מנסה לשמור על חשאיות, זה כבר סוד ידוע בתעשיה שהחברה שוקדת בשנתיים האחרונות על פיתוח טריינר ו/או אופניים חכמים כאשר האסטרטגיה המנחה את החברה הינה למכור פתרון שלם (Bundle) למנוייה שאמור לספק חווית שימוש קלה ופשוטה יותר באפליקציה בכל מה שקשור להתחברות, קישור סנסורים וכו'.
השבוע זוויפט שלחה למספר מנויים מצומצם, סקר שיווקי הנועד לבחון את תגובתם לפונקציונליות ולמחיר של מוצרים אלה אל מול דגמים מתחרים, היה והיו נמכרים בחנות וירטואלית כלשהי ובכך התאפשר בפעם הראשונה לקבל הצצה לנראות של החומרה הצפויה.
לפני שארחיב מעט בפרטים, חשוב להדגיש – אין לדעת באם אכן מדובר בדגמים שקרובים לתצורתם ההנדסית הסופית או שמדובר רק באיור קונספטואלי פרי מוחו הקודח של גרפיקאי ובכלל לא בטוח שהמפרט, הפונקציונליות ו/או המחיר שהוצגו בסקר אכן יתממשו לכדי מוצר בפועל.
אז מה זוויפט מתכננת?
ע"פ מה שניתן ללמוד בסקר, זוויפט מתכוונת להציע שני מוצרים:
- טריינר חכם
- ואופניים חכמים המגיעים כשדרוג לטריינר. כלומר הטריינר מתחבר לשלדת האופניים ומהווה את 'המנוע' של האופניים. רעיון סופר הגיוני המאפשר מודולריות ושדרוג של הטריינר לאופניים חכמים. קצת מוזר שאף יצרנית טריינרים אחרת לא פיתחה אופניים חכמים בתצורה זו.
ע"פ הכתוב, המאפיינים של הטריינר דומים מאוד למאפיינים של ה TACX NEO2T וה WAHOO KICKR5, כך שמדובר בטריינר ברמת High End.
- תמיכה בעד 2,200 וואט
- דיוק מוצהר במדידת הספק של 1%+/-
- תמיכה בסימולצית שיפועים של עד 25%
- תמיכה במוד ERG (שמירה אוטומטית על וואט מסוים) ו SIM (סימולצית שיפועים)
- מנוע עזר לסמלוץ שיפועי ירידות
- סימולצית רכיבה לתוואי מסלול משתנה (Road Feel) – מן הסתם בצורה דומה לזו הקיימת ב NEO
- קישור אלחוטי
- ניתן לשדרוג בצורה מודולרית לאופניים החכמים – הטריינר עצמו מעוצב כגלגל אחורי, מה שמאפשר גם את החיבור המודולרי לאופניים, הן בהיבט הפוקנציונלי והן בהיבט המראה
- מחיר כ $1,200
היות והאופניים החכמים נשנעים על הטריינר כמנוע, הרי שמדובר בסוג של שלדה מתכווננת המתחברת לטריינר ולכן כל המאפיינים של הטריינר רלוונטים גם לאופניים בתוספת:
- תמיכה במערכת הילוכים וירטואלית
- כידון חכם המספק כפתורים וידיות לצרכי היגוי, בלימה וכפתורי הפעלה אפליקטיביים
- יכולת כוונון והתאמה לרוכבים בגובה הנע בין 152 ל 198 ס"מ
- תמיכה במספר אורכי קראנק
- מחיר כ $2,300 (אם כי לא ברור לי לגמרי באם זה רק לחלק של האופניים ויש להוסיף את מחיר הטריינר)
- תאורה חכמה לגלגלים (כזו המשתנה בהתאם למאמץ), המקנה לאופניים מראה כמו ה Tron Bike הזוהרים באפליקציית ZWIFT
לסיכום
היות ולא מדובר ב 1 באפריל, אני רוצה להאמין ולקוות שבכל זאת מדובר בדגמים שהם בסטטוס של מעבר לאיור גרפי ויש מצב שזוויפט מתקדמת לעבר קו הסיום בכל מה שקשור לפיתוח מוצר מוגמר שניתן להתחיל ולמכור אותו.
ה DNA של חברות חומרה שונה מהותית מזה של חברות תוכנה: פיתוח, ניהול גרסאות, תרבות ארגונית, תמיכה, לוגיסטיקה, שירות הם רק חלק מהשוני. ההיסטוריה מלאה בכשלונות מפוארים של חברות שהתחילו בצורה מסוימת ובחרו לפתח ולמכור את שניהם. יש לקוות בשביל זוויפט שהמצב יהיה שונה. אופי הטיפול בתקלת תוכנה שונה מהותית מהטיפול בתקלת חומרה וזוויפט תצטרך למצוא דרך לא רק לפתח מוצר עובד, אלא לדעת איך לתמוך ולתת לו שירות כשהוא בבית הלקוח.
מבחינת המפרט הן של הטריינר והן של האופניים החכמים, נראה שהם כוללים את כל מה שהתרגלנו לצפות לו ממוצרים בקטגורית High End למעט אולי היכולת להטות את האופניים מעלה/מטה – דוגמת ה Wahoo Climb וה Elite Rizer.
מסתמן שהתחרות האמיתית אל מול היצרניות האחרות תהייה סביב המחיר במידה והחומרה אכן תעמוד במפרט המוצהר. אם זה המצב לא ברור למה מראש זוויפט בחרה להיכנס לסוג של מלחמה מול שותפותיה הטבעיות שעשוי לגרום להן לעודד מבחינה מסחרית את קהל לקוחותיהם להשתמש באפליקציות אחרות.
כמו תמיד, ימים יגידו.