רקע
אפליקציית SUFFERFEST החלה כרעיון במוחו של בחור צעיר בשם דייויד מקווילן – רוכב נלהב שלצערו החיים זימנו לו לגור במקומות קרים (מאוד) ובלתי ניתנים לרכיבה ברוב ימות השנה. בשביל להפיג את השעמום בזמן שהיה רוכב על הטריינר בביתו, נהג דיוויד לצפות במירוצי אופניים ששודרו בטלוויזיה ולהשתמש בהרבה דימיון מודרך כמנוף לעידוד ומוטיבציה עצמית בשעה שהיה עורך בחדרו תחרויות מול הרוכבים במסך.
בשלב מסוים, הוא החליט לקחת את הנושא צעד אחד קדימה והחל לערוך הקלטות מהמירוצים השונים ע"מ שיתאימו לאימונים ולאינטרוולים שהוא עושה – הן בהיבט הויזואלי והן בהיבט 'סיפור רקע' ששזר בצורת כתוביות שנוספו לוידאו. כך למעשה נבראה ממלכת SUFFER-LANDRIA (ממלכת הסבל והכאב) שלוחמיה ואביריה הינם רוכבי אופניים אמיצים הנכונים לסבול ולהילחם עד טיפת זיעתם האחרונה כנגד נתיני ממלכת COUCH-A-LANDRIA (ממלכת הספות) וכל העצלנות אותה היא מייצגת.
עם הרבה יוזמה ו"חוצפה" בריאה דייויד הצליח להשיג רישיון שימוש בצילומי מירוצים של ה UCI (איגוד האופניים הבינלאומי) כולל מתחרויות הג'ירו, הטור דה-פראנס ונוספים – והחל לערוך ולמכור סרטוני DVD לאימונים לכל מי שרצה בכך. הראש היצירתי והעסקי שלו הובילו אותו גם לחתום על הסכמי שיתוף פעולה עם TRAINERROAD, ROUVY ואפליקציות נוספות ששילבו את הסרטים של SUFFERFEST על הפלטפורמה והאימונים המובנים שלהם.
לפני מספר שנים החליט דייויד שהוא הולך על כל הקופה ומפתח אפליקציה עצמאית שתתמקד בתוכניות ואימונים מובנים ותספק מעטפת שלמה לאימוני Indoor ובכך הגיעו הסכמי שיתוף הפעולה עם TRAINERROAD ואחרים לסיומם. החברה (SUFFERFEST) החלה פועלת מסינגפור עם מספר מועט מאוד של אנשים – כל הפיתוח נעשה כמיקור-חוץ, כאשר דייויד מצליח לגייס מספר מאמני רכיבה בעלי שם עולמי, ע"מ לבנות עבורו ספריית אימונים ותוכניות אימון.
לאט לאט האפליקציה החלה לצבור קהל מעריצים גדול עד שב 2019, ענקית הטריינרים WAHOO החליטה לקנות את החברה ולהפכה לחטיבה עצמאית כאשר דיוויד וכל צוות העובדים ממשיכים בתפקידם. מבחינת SUFFERFEST ו WAHOO זו הייתה עסקת WIN WIN, כאשר WAHOO מקבלת אפליקציית אימונים בשלה ומן המוכן ובכך שידרגה באחת את 'ארגז הכלים' שלה בדומה למתחרותיה TACX ו ELITE ואילו SUFFERFEST זכתה בתקציב פיתוח לא מבוטל ועצמאות בשמירת החזון והאסטרטגיה שהתוו את דרכה מבראשית.
סוגי האימונים והרכיבות הנתמכים באפליקציה
מיקודה וחוזקה של SUFFERFEST הוא בתוכניות אימון המשלבות אימוני רכיבה מובנים ולכן מי שמחפש לרכוב הדמיית מסלולים אמייתים או וירטואלים, בהם הטריינר מסמלץ התנגדות בהתאם לשיפועי המסלול, הרי ש SUFFERFEST אינה האפליקציה עבורו. לעומת זאת, אם אתם מחפשים מגוון עצום של תוכניות אימון הכוללות אימונים מובנים המשלבים קטעי וידאו, מוזיקה קצבית, משחקי דמיון ומשפטי מוטיבציה למכביר – הרי ש SUFFERFEST בהחלט עשויה להיות אלטרנטיבה מעניינת עבורכם.
אימונים מובנים
האפליקציה כוללת כיום מעל ל 120 אימוני רכיבה מובנים, כאשר חדשים מתווספים מעת לעת. בנוסף קיימים גם אימוני יוגה, כוח, אימונים מנטליים וגם אימוני ריצה (אם כי 'ריצה' אינה ה'פורטה' של האפליקציה).
אימוני הרכיבה הם מגוונים ובשונה לדוגמא מטריינררוד, ב SUFFERFEST אין רגע דל לאורך האימון ויש בהם שינויי קצב ועצימות רבים עם דגש מאוד גדול על שינויי קאדנס (RPMׂ).
בזכות שינויים אלה האפליקציה מצליחה ליצור סימולציות רכיבה שונות ומגוונות למרות העובדה שמדובר באימון מובנה (אינטרוולים).
לדוגמא אימון המדמה נג"ש קבוצתי:
לדוגמא אימון המדמה טיפוס עליות:
ברירת המחדל לביצוע האימונים הינה במוד ERG בו הטריינר החכם שולט ומכתיב לכם את ההתנגדות, אך ניתן גם לבטל מוד זה (כולל באמצע אימון) ולשלוט בהתנגדות בעצמכם, ע"י חילופי הילוכים ושינויי מהירות.
חשוב לציין שכפי ששם האפליקציה מרמז, רוב האימונים ב SUFFERFEST הם קשים לביצוע ואתם בהחלט הולכים 'לסבול' כשתבצעו אותם. מנסיון אישי – זה לא בושה ואפילו רצוי להשתמש בחוגת העצימות ע"מ להתאים את האימון למצבכם בכל יום נתון וגם לשים דלי קטן ליד האופניים, לכל צרה שלא תבוא…
מבחינה ויזואלית, האימונים מתחלקים ל 3 קבוצות:
- אימונים המלווים בוידאו ערוך, עם סיפור רקע שמכניס אותכם לאווירה וכולל הנחיות ביצוע לאורך האימון. באם תחפצו, תוכלו לבטל את הוידאו עצמו.
- אימונים מובנים ללא וידאו (נקראים NO VID) – תוכלו להקרין ברקע כל סרט שתרצו.
- אימונים מצולמים עם מדריכי קבוצת GCN – בהם אתם נוטלים חלק באימון של GCN המשלב קטעי וידאו של מסלול כלשהו וצילומים מהשיעור עצמו – מאוד מומלץ.
את רשימת האימונים תוכלו למיין במגוון חתכים דוגמת: שם, אורך, זמן, עצימות, TSS וגם ע"פ מיקוד האימון.
במידה ורשת התקשורת בביתכם אינה מהירה דיה והקרנת סרטי הוידאו המלווים את האימונים משובשת, תוכלו להורידם למחשב ולהקרינם ישירות מהדיסק המקומי במקום מהרשת.
בסיום האימון תקבלו סיכום מפורט וסטטיסטיקות של כל מדדי האימון המקובלים.
מבחני FTP
אחד המאפיינים הבולטים של SUFFERFEST בכל הקשור לביצוע מבחן FTP הוא – שהם נגדו. לא חלילה נגד בדיקת ה FTP, אלא הטענה ש FTP הוא מדד טוב, אבל לא מספיק ושלסוגי רוכבים שונים יכולים להיות מאפייני כושר שונים לגמרי, למרות שלכאורה ה FTP שלהם עשוי להיות זהה.
לצורך כך הם קידמו את מבחן ה 4DP (או בשמו המלא באפליקציה: Four Dimension Full Frontal Power Test) שבמקום לתת לכם מדד ייחוס רק של FTP, נותן עוד 3 מדדי ייחוס חשובים ע"מ לאפיין אותכם כרוכבים. המדדים האלה הם:
ה NP שהוא – Neuromuscular Power is pure sprinting ability – מחושב ע"פ 5 שניות
ה AC שהוא – Anaerobic Capacity is for short, sharp efforts – מחושב ע"פ דקה
ה MAP שהוא – Maximal Aerobic Power is sustained power over a few minutes at VO2 max – מחושב ע"פ 5 דקות
וה FTP –המוכר – Functional Threshold Power measures endurance fitness – מחושב ע"פ 20 דקות.
הטענה של SUFFERFEST היא שעם 4 מדדים אלה, אפשר למדוד, לחדד ולהתאים את אימוני הרכיבה בצורה טובה יותר לכל רוכב ובהתאם למטרות שלו – ספרינטים, נג"ש, מירוצים ארוכים וכו'.
בסיום המבחן SUFFERFEST תציג לכם את כ"א מהמדדים לעיל ותוכלו לאשרם או לעדכנם. כמו-כן האפליקציה תצביע על סוג הרוכב שהנכם מתוך אחד מ 6 הטיפוסים הבאים: Sprinter, Attacker, Pursuiter, Time Trialilist, Climber, Rouleur/All-Rounder (הסבר על כל אחד תוכלו למצוא בלינק להלן) כך שתוכלו לדעת בדיוק מה החוזקות שלכם כמו גם החולשות שלכם ובהתאם לכך לבחור את האימונים ותוכניות האימון המתאימים לכם.
באפליקציה עצמה כ"א מהמדדים לעיל מקבל ייצוג ויזואולי בצבע שונה כך שקל מאוד לראות במה כל אימון ממוקד ועל איזה מערכת פיזיולוגית ניתן דגש. יתרה מכך, במידה ואכן מיפיתם את פרופיל ה 4DP שלכם, תוכלו בזמן ביצוע האימון לשלוט בכ"א מהפרמטרים הללו – להגביר או להחליש את העצימות של כ"א בנפרד או בצורה שווה את כולם.
הבעיה היחידה בביצוע מבחן ה 4DP (ובוא נודה על האמת גם בביצוע מבחני FTP רגילים) היא שהוא קשה לביצוע, מתיש ובעיקר מרתיע ולכן SUFFERFEST הוסיפה ממש לאחרונה גם תמיכה במבחן ה RAMP TEST שהפרוטוקול שלו קל יותר מבחינה מנטלית ופיזית והוא מותאם טוב יותר לביצוע על טריינרים חכמים (במוד ERG). בנוסף SUFFERFEST הכניסה למבחן זה טוויסט קטן שמאפשר לה לחשב ולמדוד במקביל ל FTP גם את ה MAP וגם את ה LTHR (שיעור חומצת החלב בסף האנאירוביׂ). המבחן נקרא באפליקציה – Half Monty.
שני המבחנים יכילו הוראות מדויקות לביצוע במהלך המבחן. עבור מבחן ה 4DP, מומלץ לבצע הכנה מתאימה עליה תוכלו לקרוא באפליקציה. אם תרצו ישנה אפילו תוכנית אימונים מיוחדת כהכנה לביצוע מבחן זה.
כאמור, בנוסף לאימוני רכיבה ישנם גם אימונים מצוינים ליוגה, לכוח וגם כמה לריצה.
תוכניות אימון
תוכניות אימון הינן החוזקה האמיתית של SUFFERFEST.
תוכניות האימון (כמו גם האימונים עצמם) הינם באחריותו של ניל הנדרסון, מאמן ידוע ומפורסם המשמש כראש מחלקת מדעי הספורט של SUFFERFEST. כל תוכנית בנויה למעשה מאוסף מסויים של האימונים המובנים הקיימים בספריה ואשר נבחרו בהתאמה למטרות ויעדי התוכנית.
בהתאם למטרות שלכם, ישנן תוכניות רבות ומגוונות לבחור מהן, כולל גם תוכניות אימון לרוכבי שטח.
- ראשית בחרו את המטרה הכללית מתוך הרשימה ומתוכה את המיקוד המסוים המעניין אותכם.
- לאחר מכן בחרו את רמתכם: Novice, Intermediate or Advanced, ע"מ להתאים את כמות האימונים השבועית.
- ציינו באם אתם מעוניינים גם לבצע אימוני רכיבה בחוץ, כך ש SUFFERFEST תסמן כאלה ביומן ותספק לכם הוראות לרכיבות אלה.
- ברוב התוכניות תוכלו לבחור גם להוסיף ולשלב אימוני יוגה וכוח.
- הדבר האחרון שנשאר הוא לבחור את מועד ההתחלה הרצוי ובהתאם למועד זה התוכנית על כל אימוניה תשובץ ביומן.
במידה ובחרתם לבצע תוכנית אימון, חשוב שתפעילו את האימונים מתוך היומן עצמו. זאת מפני שהתוכנית משנה את העצימות של האימונים בהתאם לנדרש ולקצב ההתקדמות ולא תמיד כל אימון בתוכנית אמור להתבצע על 100% עצימות.
SUFFERFEST מציעה גם שירות מיוחד להכנת תוכנית אימונים אישית אשר תותאם במיוחד עבורכם ע"י צוות מאמנים מיוחד. השירות כרוך בתשלום נוסף והוא כולל שיחת תיאום ציפיות, בניית התוכנית ומתן משוב על הביצוע.
אתגרים – Challenges
בדומה לאפליקציות אימון אחרות, גם ב SUFFERFEST תוכלו לצבור 'מדבקות' (Badges) על הישגים שונים ומשונים, כך שאם אתם 'ציידי מדבקות' יש לכם בהחלט מבחר גדול של אתגרים.
ראויים לציון גם שני אתגרים מיוחדים באפליקציה:
- הטור השנתי – Tour Of Sufferlandia – מדובר בטור שנתי קשוח במיוחד שנערך בדרך כלל בסביבות חודש פברואר שעיקרו לבצע מספר אימונים ספציפיים (בדרך כלל 2) בצורה עוקבת בכל יום. האימונים הללו נבחרים מראש ע"י המארגנים ומשתנים משנה לשנה. סביב אירוע זה יש הרבה action תקשורתי ברשת בין מנויי האפליקציה ומדובר ב happening ייחודי כמיטב מסורת SUFFERFEST.
- אירוע הכתרה לאביר – אם אתם רוצים לשדרג את מעמדכם באפליקצייה ולקבל קצת ייחוס, יש לכם אפשרות להפוך לאבירים ׁ(Knights & Dames). תהליך קבלת האבירות דורש לבצע 10 אימונים שונים לבחירתכם בצורה רציפה ובאיזה עצימות שתרצו תוך שיתוף וצילום כל העניין ברשת ה Facebook. לאבירים יש אפשרות להיחשף לגרסאות Beta של האפליקציה ובכך לזכות בהצצה לחידושים הצפויים לפני כולם.
פלטפורמות נתמכות
האפליקציה ניתנת להרצה על מחשבי Windows ו Mac וכן על מכשירים ניידים מבוססי IOS. נכון להיום אין תמיכה במכשירי Android וגם לא על סטרימר מסוג AppleTV, אם כי תמיכה בשניהם צפויה בעתיד.
קישוריות לטריינרים וסנסורים
למרות שכיום SUFFERFEST שייכת ל WAHOO, ניתן לקשר לאפליקציה כמעט כל טריינר חכם ב Bluetooth וב ANT בפרוטוקול ANT-FE-C במחשבי ווינדוס ומק בעזרת דונגל ייעודי.
פירוט לגבי הטריינרים הנתמכים תוכלו למצוא בלינק להלן.
כמה זה עולה?
מנוי חודשי יעלה לכם $15 לחודש או $129 לשנה מראש (חיסכון של כ $50 לעומת מסלול חודשי) – המנוי כולל את כל הפונקציונליות שיש לאפליקציה להציע.
האפליקציה מציעה תקופת ניסיון חינמית של 14 יום.
איך מתחילים לעבוד עם האפליקציה?
ראשית יש לפתוח חשבון ולאחר מכן להוריד את האפליקציה בהתאם לפלפטפורמה עמה תעבדו. את כל זה תוכלו לעשות בלינק להלן.
בתוך ספריית האימונים ישנם 2 אימונים ייעודיים אשר תפקידם להדריך אותכם בכל הפונקציונליות של המערכת. אחד מיועד לאלה שמפעילים את האפליקציה על מחשב והשני לאלה שעושים שימוש בטלפונים ניידים או באייפד. מומלץ לבחור ולבצע אותם כמשתמשים חדשים.
ממשקים לאפליקציות אחרות
האפליקצייה מאפשרת סנכרון אוטומטי של האימונים שביצעתם לכל הפלטפורמות הנפוצות ובינהן: STRAVA, GARMIN CONNECT ו TRAININGPEAKS.
בנוסף תוכלו לשלוח את פרטי האימון שביצעתם אליכם למייל כקובץ ומשם, במידה ותרצו, תוכלו להעלות אותו ידנית לאפליקציות אחרות.
חשוב לציין שלא ניתן לטעון אימונים משלכם ל SUFFERFEST (לדוגמא אימונים שבניתם ב TRAINIGPEAKS) ובנוסף לא ניתן לייצא אימון מהספרייה בשל זכויות יוצרים.
אתרים ששווה להכיר
ישנם 2 אתרים חשובים שכדאי להכיר בעבודה עם SUFFERFEST:
הראשון הוא https://forum.thesufferfest.com/ – הפורום הרשמי של SUFFERFEST בו תוכלו לשאול, להתייעץ בכל נושא הקשור לאפליקציה – כולל תקלות טכניות.
השני הוא קבוצת הפייסבוק של משתמשי האפליקציה – https://www.facebook.com/groups/TourofSufferlandria – שבה חברים כל נתיני SUFFER-LANDRIA ובה הם משתפים זה את זה בחוויותיהם.
שורה תחתונה
יתרונות
- ממשק משתמש נוח ויעיל.
- מגוון תוכניות אימון עשיר במיוחד – כולל מענה לרוכבי שטח, e-Sport ונוספים.
- אפשרות לקבלת תוכנית אימון מותאמת אישית (בתשלום נוסף).
- אפשרות לשלב אימוני יוגה וכוח כחלק משגרת האימונים
- אימונים המתבססים על פרופיל 4DP ולא רק FTP.
- סנכרון אוטומטי ל STRAVA, TRAININGPEAKS ו GARMIN CONNECT.
- עריכת וידאו אפקטיבית ומדרבנת המתובלת בלא מעט הומור ומוסיקה טובה
חסרונות
- אין עדיין תמיכה במכשירי Android ו AppleTV
- האימונים מאוד עצימים – חסר קצת דגש על אימונים אירוביים ו RECOVERY
- פונקציונליות חסרה בניהול ה'יומן' – לדוגמא אין אפשרות להזיז תאריכים עבור תוכנית או אימונים מסויימים מהרגע שנקבעו.
- אין אפשרות לשלב ולטעון אימונים שבניתם בעצמכם.
- האפליקציה מוגבלת (מתוך בחירה) לאימונים מובנים בלבד.
לסיכום
SUFFERFEST היא אחת מהאפליקציות הוותיקות בתחום אימוני רכיבה In Door. מאז הקמתה היא מצליחה לשמור על נישה ייחודית בשוק זה ואינה דומה לאף אפליקציה אחרת. אם אתם נטולי מאמן, הרי שעושר תוכניות האימון האיכותי הקיים באפליקציה, בהחלט עשוי להיות אטרקטיבי עבורכם ושווה שתנסו אותה.
עכשיו שיש לחברה גם גב כלכלי איתן בדמותה של WAHOO, מאוד מסקרן יהיה לראות מה מתכננת SUFFERFEST בעתיד, מעבר לתמיכה במכשירי Android ו AppleTV.