You are currently viewing אפליקציית מירוצי האופניים של VirtuPro  – כל מה שרציתם לדעת – סקירה<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">6</span> min read</span>

אפליקציית מירוצי האופניים של VirtuPro – כל מה שרציתם לדעת – סקירה6 min read

מי שטרם שמע עדיין על אפליקציית VirtuPro (לשעבר Veloton), עשוי לטעות ולחשוב כשהוא מסתכל לראשונה על צילום המסך לעיל שמדובר על עוד אפליקציה חדשה, אחת מני רבות, המנסה לחקות את ZWIFT ולהציע רכיבות ווירטואליות על מסלולים דמיוניים. אלא שאבחנה מסוג זה עושה ל VirtuPro עוול רציני שכן מדובר באפליקציה המציגה חידוש מעניין ומקורי בכל הקשור לרכיבות Indoor ומציעה חווית אימון שונה, כמותה אין עדיין למתחרותיה בשוק. בייחוד אם מרוצי אופניים הם צורת האימון המועדפת עליכם כשאתם על הטריינר.

צפו בסרטון היכרות קצר עם האפליקצייה

אז כמו תמיד, אם מתחשק לכם להבין במה מדובר – קחו לכם הפסקה קלה של כמה דקות, כוס קפה טוב וקראו להלן את כל מה שצריך לדעת על אפליקציית VirtuPro בסקירה שבפניכם.


רקע

VirtuPro הינה חברה דנית המייצרת "אופנים חכמים". למי שלא מכיר את המושג, מדובר באופני Indoor מתכווננים, המשלבים בתוכם את כל היכולות של טריינר חכם ואף יותר – האופניים מסוגלים לסמלץ התנגדות לשיפועי מסלול וירטאוליים, לספק התנגדויות על בסיס וואטים במוד ERG,  לדמות החלפת הילוכים (וירטואלית) ואפילו לדמות היגוי ע"ב לחצנים מיוחדים הממוקמים בצידי הכידון. דגמים דומים יש כיום גם ל TACX, STAGES, WATTBIKE, WAHOO ואחרים.

VirtuPro's Indoor Smart Bike: The Bike Zwift is investing in–First Look |  DC Rainmaker
מקור תמונה: Ray Maker's blog – dcrainmaker.com

אנקדוטה מעניינת לציון היא שע"פ פרסומים שעלו בעבר, היכולות של אופני VirtuPro הרשימו את מנהלי ZWIFT עד כדי כך שהם רכשו לפני כמה שנים מהחברה רישיון לשימוש בטכנולוגיה במידה ו ZWIFT תחליט לבנות ולשווק אופניים חכמים בעצמה. מה שטרם קרה בפועל.

אפליקצייה ע"ב מנוע משחק מחשב

את אפליקציית המירוצים המפותחת כמיזם עצמאי ובמקביל לאופניים החכמים, החלה VirtuPro כשיתוף פעולה עם חברת Cyanide Studios המתמחה בפיתוח משחקי מחשב. Cyanide היא זו שפיתחה בעבר שני משחקים מפורסמים ופופולריים הקשורים למרוצי אופניים – Tour De France ו Pro Cycling Manager (או בקיצור PCM) שרצים על פלטפורמות Play Station, XBOX ו PC.

המשחקים הללו הם למעשה משחקי רכיבה אסטרטגיים בהם אתם (השחקן) מכהנים כ Sports Director של קבוצת רוכבים וירטואלית המתחרה בקבוצות אחרות. התפקיד שלכם הוא לבנות את אסטרטגיית הרכיבה במרוץ ובטור כולו כגון: בחירת מנהיג הקבוצה, הנבחרת, הניהול הטקטי של המרוץ וכמובן להגיב ולבצע את כל ההתאמות הנדרשות בזמן אמת ע"מ לנסות ולזכות במרוץ.

מה שחסר במשחקים הללו הוא אספקט הרכיבה עצמה וזה בדיוק השינוי ש VirtuPro לקחה על עצמה לבצע.

שיתוף הפעולה עם Cyanide אפשר ל VirtuPro להתבסס על פלטפורמה אפליקטיבית קיימת, המריצה אלגוריתמים חכם לסימולציית רכיבה וליהנות מנקודת פתיחה לא רעה, לבטח בכל מה שקשור לגרפיקה ברמה גבוהה ביותר (כמקובל בפלטפורמות משחקים דוגמת Play Station) וניקוד סטטיסטי לגבי קבוצות ורוכבים מקצועיים. לבסיס הקיים הוספו כל ההתאמות הנדרשות ע"מ לאפשר לחבר לפלטפורמה את הטריינר ואת הרוכב העושה בו שימוש (קרי אתם) ובכך לחבר ולשלב במשחק דמות מתחרה אמיתית בין כל שאר המתחרים והקבוצות הווירטואליים. מזכיר לכם את הרעיון בסרט TRON?

מרוץ הדורש חשיבה אסטרטגית – ממש כמו בחיים האמיתיים

בשורה התחתונה, הרעיון המרכזי ב VirtuPro הינו רכיבה תחרותית בסביבת סימולציה משתנה הנשלטת ע"י המחשב. אם אי פעם שיחקתם PRO EVELOTION SOCCER ב Play Station אז יהיה לכם קל יותר להתחבר לרעיון.

ממש כמו במשחק הכדורגל המפורסם שבו אתם בוחרים את הקבוצות המקצועניות, את ההרכבים, את המגרש, מזג האוויר וכו' – כאשר לכל אחת יש מאפיינים ויכולות ברורות המשתנות גם תוך כדי משחק ובזמן אמת,  כך גם בצורה דומה, אתם בוחרים ב VirtuPro לאיזו קבוצת רכיבה מקצוענית אתם שייכים, מי יהיו הקבוצות והרוכבים שתתחרו מולם, מה המסלול או הטור (המורכב משלבים) בו תתחרו כו'. לכל רוכב ולכל קבוצה יש חוזקות וחולשות וע"מ לזכות במרוץ אתם צריכים לדעת לנהל את אסטרטגיית הרכיבה שלכם בהתאם.

למעשה הרוכב היחידי שלא מנוהל במשחק ע"י אלגוריתמים ה AI – Artificial Intelligence של האפליקציה הוא אתם. היכולת שלכם נקבעת בהתאם לעוצמת הרכיבה שאתם מסוגלים להפיק על הטריינר.

האלגורתמים של VirtuPro שם דגש על מספר נושאים ההופכים את חווית המרוץ באפליקציה למיוחדת ואמיתית

דרפטינג (Drafting)

שלא כמו ב ZWIFT או פלטפורמות אחרות, השפעת הדרפטינג עליכם כרוכבים הינה גם בהתאם למיקומכם בפלטון ולרוכבים סביבכם ולא רק ביחס לרוכב הנמצא לפניכם. אתם יכולים לראות ולקבל חיווי ויזואלי מידי לגבי השפעת הרוח עליכם במנעד הנע בין 0 – 100. גם כיוון משבי הרוח מקבל חיווי גרפי באפליקציה, כך שתוכלו לראות מהיכן היא נושבת ומה המקום האידאלי עבורכם בפלטון.

אני רוכב מספר 118, מוגן כרגע מהרוח ביעילות של 73% (תצוגה בצד שמאל למעלה)

ממש כמו במציאות, ככל שתהיו מוגנים יותר, כך תידרש מכם פחות עצימות ובזבוז אנרגיה, ע"מ להשיג מהירות גבוהה יותר.

מאבק על מיקום

בשביל להתקדם במעלה הפלטון, אתם חייבים להילחם על שטח פנוי ולנווט את עצמכם על בסיס היגוי וירטואלי (ימין/שמאל). זה לא מספיק לדווש מהר/חזק יותר – אם מישהו נמצא לפניכם, לא תוכלו לעבור אותו. האפליקציה מציגה בצורת חיצים ירוקים המשורטטים על המסלול את הדרך האופטימלית לקדמת הפלטון. את ההיגוי תוכלו לעשות בעזרת שימוש במקשי החיצים במקלדת, למרות שאין בכך חובה. בסופו של דבר נוצרים 'חורים' ומרווחים בפלטון שיאפשרו לכם להתקדם ולפרוץ גם ללא היגוי וירטואלי.

שינויים והתאמות בזמן אמת

כל שאר הרוכבים שאתם מתחרים מולם בפלטון כמו גם חברי קבוצתכם, הינם רוכבים וירטואליים ('בוטים') הזזים ומנוהלים ע"י האלגוריתמים החכם של התוכנה. האלגוריתמים עושה שימוש בבסיסי נתונים עדכניים המכילים נתונים המאפיינים את יכולותיו של כל רוכב (מטפס, GC, נג"ש וכו') – אתם ממש מתחרים מול קבוצות ורוכבים מקצוענים דוגמת כריס פרום, פיטר סאגן וכו'. באנלוגיה מול ה  PRO EVELOTION SOCCER – הביצועים של דמותו של מסי במשחק יותר טובים מביצועי דמויות רוב השחקנים האחרים. על אותו משקל הדמות של רוגליץ' מהירה וטובה יותר מדמות רוכב אחר.

אגב, כנראה שבשל זכויות יוצרים וכדומה – שמות הרוכבים הוירטואלים מעט משובשים. אבל מי שבקיא בסצנת הטור המקצועני העולמי ידע לזהותם בקלות – בדר"כ מדובר באות אחת שהוחלפה באחרת.

היזון חוזר

מה שמיוחד באפליקציה ובאלגוריתמים הוא שניהול ה'בוטים' לוקח בחשבון גם את מה שקורה במרוץ עצמו. למשל באם בחרתם להשתתף בטור בעל מספר שלבים ורוכב כלשהו יפרוץ בצורה אגרסיבית ויהיה בקבוצת בריחה לאורך זמן, העייפות המצטברת שלו תילקח בחשבון בשלבים הבאים וכוחו יפחת בהתאם.

כמובן ש'הבוטים' מגיבים גם בזמן אמת למה שקורה במרוץ עצמו בהתאם להנחיות האלגורתמים וכפועל יוצא גם אתם צריכים להגיב ולקבל החלטות – האם לצאת לקבוצת בריחה שנוצרה? האם להתחבא בפלטון ולהמתין לזמן הנכון לפרוץ? האם להתקיף בעלייה או במישור? הכל בהתאם להרגשתכם, היכולות שלכם כמו גם לקריאת המצב כפי שהיא משתקפת במשחק בזמן אמת.

רמות שונות למשחק

האלגוריתמים באפליקציה מאפשר לייצר את 'סיפור המרוץ' וסימלוץ הרוכבים המנוהלים על ידו בכמה רמות. במילים אחרות, ישנם מספר קטגוריית הניתנות לבחירה בהתאם ליחס וואט/ק"ג (בין E ל PRO).

הדרך הטובה ביותר לחוות את המשחק היא כמובן לבחור את הקטגוריה המשקפת את רמתכם בפועל. למשל רוכב השוקל 90 ק"ג וה FTP שלו הוא 295 וואט – רמת המשחק המומלצת לו הינה B היות ויחס וואט/ק"ג שלו הינה 3.27.

יחד עם זאת באם אתם מרגישים ביום מסוים כי בא לכם להגדיל את סיכוי זכייתכם או לחילופין דווקא לאתגר את עצמכם, אתם יכולים לבחור רמת משחק שונה ולשנות את התנהגות האלגוריתמים בהתאם.

מסלולים

כבר כיום, ישנו מבחר די גדול של מסלולים מפורסמים אשר נדגמו ב VirtuPro. תוכלו למצוא מסלולים מכל המגוונים – שטוחים, Rolling Hills, עליות תלולות ושילוב של כולם ביחד. המסלולים עצמם נדגמו לאפליקציה ביחס 1 ל 5 מבחינת אורכם במציאות. יחס זה הוא הגיוני לביצוע על טריינר שהרי רובנו לא נשב על הטריינר לרכוב מסלול הלקוח מה טור דה פראנס באורך 180 ק"מ שלוקח לרכוב 5-7 שעות (במקרה הטוב)…

הקבוצה שלכם

מרוצי וטור אופניים הם ספורט קבוצתי וגם ב VirtuPro אתם חלק מקבוצה בת 8 רוכבים. לכל קבוצה יש ניקוד המשקף את רמתה וחוזקותיה ואתם יכולים לבחור לאיזו מהם אתם רוצים להשתייך.

תוך כדי רכיבה, הקבוצה עובדת בשבילך ומנסה לעזור לך לזכות. האפליקציה מאפשרת לך להיעזר בחברי הקבוצה ולהפעיל אותם בהתאם לאסטרטגית המרוץ שתבחר בה. כמובן שאתה יכול לשנות אסטרטגיות ולבטלן ככל שתמצא לנכון.

במערכת הקשר הקבוצתית תוכל לבקש מחברים ספציפיים בקבוצה –

  • 'להתקיף' (מקש O ו 1) – לעלות לקדמת הפלטון ולייצר קבוצת בריחה – בין אם על מנת לעייף את הרוכבים האחרים ובין אם אתה רוצה לנצל את הדרפט ולברוח בעצמך.
  • 'להגן' (מקש O ו 2) – לרכוב בצמוד אליך ולהגן עליך טוב יותר מפני הרוחות וכן לשמור על נתיב פנוי מקדימה שתוכל להתקיף.
  • 'לרכוב בקצב גבוה' (מקש O ו 3)  – לתפוס בעלות על קדמת הפלטון ולייצר קצב רכיבה גבוה. למשל כשאתם רוצים לתפוס מיקום לפני ספרינט סיום.
  • 'ביטול' (מקש R) – ביטול הוראה וחזרה לרכיבה רגילה.

את ההוראות הללו אתם יכולים לתת רק לרוכבי קבוצתכם הנמצאים כרגע בדבוקה שלכם, כלומר בסמוך אליכם והאפליקציה מאפשרת לכם לבחור למי מבין חברי קבוצתכם תרצו לתת את ההוראה. למשל באם אתם נמצאים בעיצומו של טיפוס מפרך ואתם רוצים לתת הוראה של 'רכיבה בקצב גבוה', כדאי לתת אותה לאחד מחברי הקבוצה שמתמחה בטיפוסים ולא לספרינטר שיתקשה בעצמו בעליה.

צפו בסרטון הקצר המסביר את התקשורת בינכם לבין חברי קבוצתכם הווירטואליים

הוראה כלשהי תובטל בצורה אוטומטית באם תנאי המרוץ השתנו. למשל אם נתתם הוראה 'להגן' עליכם אבל לאחר מספר דקות החלטתם לתקוף ולהאיץ ולמעשה ברחתם גם לרוכב שהגן עליכם – ההוראה תתבטל.

כפי שנכתב לעיל, אחד הדברים היפים באפליקציה הינו שהביצועים של כל הרוכבים כולל אלה של רוכבי קבוצתכם נלקחים בחשבון תוך כדי המרוץ וגם בשלבים הבאים. אז אם תגרמו לאחד מחברי קבוצתכם ל'התקיף' תדירות את הפלטון שימו לב שיש לכך השלכות. אתם למעשה 'שורפים' אותו.

מה נדרש בשביל להוריד ולהשתמש באפליקציה?

החל מ 2019 אפליקציית VirtuPro נמצאת בסטטוס BETA סגור, קרי ע"מ להשתמש בה יש להגיש בקשת רישום באתר החברה ולהמתין עד שבקשתכם להצטרף תאושר.

כרגע האפליקציה תומכת רק במחשבי PC עם מערכת הפעלה Windows 10. המחשב צריך להיות בעל מפרט חזק בהיבט מעבד, זיכרון וכרטיס גרפי שכן כפי שניתן לראות בצילומי המסך, מדובר באפליקציה תובענית בהיבט ביצועים וגרפיקה. דרישות הקונפיגורציה המינימיליות מפורטות בלינק להלן.

הקישור הנתמך בין האפליקציה לטריינר בשלב זה הינו ANT בלבד. המשמעות היא שתצטרכו גם דונגל ANT אשר אותו יש לחבר למחשב.

דונגל ANT+

אם וכאשר תקבלו אישור להצטרף למעגל המשתמשים – תקבלו לינק דרכו ניתן להוריד ולהתקין את האפליקציה במחשב. שימו לב מדובר על אפליקציה כבדה מבחינת שטח אחסון – כ 6-7 ג"ב, כך שכדאי שיהיה לכם מקום פנוי בדיסק המחשב וכמובן גם תשתית אינטרנט טובה.

בהתכתבויותיי עם VirtuPro נמסר לי כי הם ינסו לתת עדיפות באישור, למי שיירשם ל Beta דרך כתובת האימייל Support@virtuprocycling.com ויציין בפתיחת ההודעה את הטקסט – "Shay Vansover on VirtuPro". חשוב לי להדגיש כי איני מרוויח מכך דבר. הם הציעו זאת מיוזמתם ואני שמח לשתף.

סנסורים

ע"מ לרכוב ב VirtuPro תצטרכו לקשר לאפליקציה:

  • טריינר חכם – למרות שהאפליקציה תעבוד עם כל טריינר התומך בסטנדרט ANT-FE-C, נכון למועד כתיבת סקירה זו, מבחינה רשמית מאושרים לשימוש רק טריינרים של WAHOO, TACX והאופניים החכמים של VirtuPro. מניסיוני האישי גם טריינרים אחרים עובדים מצויין עם האפליקציה.
  • מד סל"ד – במידה והטריינר אינו משדר נתוני סל"ד (למשל KICKR מדור ישן), חובה לקשר מד סל"ד ייעודי התומך בפרוטוקול וממשק ANT.
  • חגורת דופק – אופציונלי. הקישור אף הוא מסוג ANT.

הקישור לסנסורים השונים הוא די פשוט לביצוע ונעשה במסך הגדרות ייעודי.

סוגי הרכיבות באפליקציות

VirtuPro מאפשרת לכם לבחור אחד משלושה סוגי אימונים (רכיבות):

Free Ride–

זוהי למעשה הזדמנות להכיר את האפליקציה ולהתוודע לגרפיקה. רכיבת סולו על אחד משני מסלולים שטוחים. מומלץ לביצוע בפעם הראשונה שאתם משתמשים באפליקציה או כחימום לפני מירוץ כלשהו.

Time Attack –

רכיבת נג"ש. אתם מול השעון. תוכלו לבחור בכ"א ממסלולי האפליקציה ולנסות לגמוא את המרחק בזמן הקצר ביותר שתוכלו. התנגדות הטריינר תשתנה בהתאם לתוואי ושיפועי המסלול.

במידה ותבחרו במסלול שכבר קבעתם עליו תוצאה כלשהי, תוכלו להתחרות אל מול השיא האישי שלכם (יופיע כרוכב 'בוט') או מול תוצאות של רוכבים אחרים שיבחרו בצורה רנדומלית. דרך מצוינת לדרבון ע"מ לשבור את השיא.

Race –

הפורטה של האפליקציה.

אתם והקבוצה שבחרתם מתמודדים מול כל שאר הרוכבים בפלטון – סך הכל 22 קבוצות, מה שאומר 176 רוכבים.

תוכלו להשתתף במירוצים המורכבים משלב בודד על אחד המסלולים לבחירתכם או במירוצים הבנויים ממספר שלבים (טור) כאשר אתם יכולים לבצע כל שלב במועד אחר. בדומה למציאות, בכל טור ומירוץ יש מספר חולצות ופרסים עליהם מתחרים – GC, ספרינטר, מטפס וכדומה. יש ניקוד אישי וניקוד קבוצתי ובמידה ובחרתם בטור, הניקוד מצטבר ועובר לשלב הבא עד לסיום הטור.

מבחן FTP

כפי שציינתי לעיל, ע"מ למקסם את חווית השימוש באפליקציה, עליכם להתחרות ברמה התואמת את רמתכם כרוכבים. זאת נקבעת בהתאם ליחס וואט/משקל שלכם ולכן חשוב שתדאגו להזין פרטים אלה בפרופיל האישי שלכם בצורה נכונה. במידה ואינכם יודעים מהו ה FTP שלכם, האפליקציה מציעה ביצוע מבחן בפרוטוקול ייעודי (כ 10 דקות מאמץ ALL-OUT) והיא תחשב אותו עבורכם.

חווית השימוש באפליקציה – טובה מאוד

רכבתי ב VirtuPro לא מעט בשבועות האחרונים ואני מוכרח להגיד שנהנתי מאוד מהקונספט ומחווית המירוץ שהאפליקציה מציעה.

  • למרות שמדובר בגרסת BETA, בגרסתה הנוכחית האפליקציה די יציבה ועובדת כשורה. נכון שפה ושם עשויים לצוץ באגים למיניהם, אבל הללו נפתרים די מהר ע"י המפתחים בעדכוני גרסאות וגם לא מהווים show stopper מבחינת חווית השימוש.
  • ההתנגדות המסומלצת על הטריינר תואמת לקצב ולשינוי השיפועים במסלול ובהחלט מרגישים את אפקט הדרפט. הרבה יותר מזוויפט או רובי למשל.
  • פחות התחברתי לפונקציית ההיגוי (ניווט ימין ושמאל) שכן היא מחייבת שימוש תדיר במקשי החיצים. אני מניח ששימוש בכפתורים מובנים כמותם ניתן למצוא באופניים חכמים הופכים את החוויה הזו להרבה יותר קלה ואינטואטיבית לשימוש, אבל מי שרוכב על טריינר רגיל ורוצה ליהנות מפונקציית ההיגוי – צריך לתפעל מקשי מקדלת תוך כדי רכיבה וזה פחות נוח. VirtuPro פרסמה כי היא שוקדת על פתרון קל יותר בעתיד הקרוב. מן הסתם הוא יהיה מושתת על שימוש במדי התאוצה בטלפון הנייד שיאפשרו חיווי מתאים בכל פעם שתזיזו את הכידון לימין או לשמאל.
  • אפקט ה'משחק' שהאפליקציה מאפשרת בדמות ניהול טקטי של חברי קבוצה בזמן מירוץ מוסיף עניין כמותו אין כרגע באפליקציות אחרות, אך הוא אינו חובה לשימוש. גם אם תחליטו שרובד זה פחות מדבר אליכם תוכלו עדיין להינות מחווית המרוץ באפליקציה ופשוט לרכוב ולהתחרות על המסלולים בצורה רגילה.

  • האפליקציה ניחנת בתצוגה גרפית גבוהה ומרשימה אך היא מגיעה עם מחיר בדמות הצורך בכרטיס גרפי ומעבד חזקים. אם אין לכם תצורת מחשב מתאימה – חווית השימוש לא תהיה טובה.
  • תצוגת ה HUD (Heads Up Display) היא ברורה ואינפורמטיבית ומכילה את כל הנתונים שאתם צריכים ע"מ לנהל נכון את המירוץ. תוכלו לראות את מיקומכם הנוכחי בחלוקה לדבוקות בפלטון, היכן נמצאים חברי קבוצתכם, הפרשי הזמנים, החשיפה לרוח ועוד נתונים רבים וחשובים.
  • החיווי העיקרי שחסר כרגע מבחינת התצוגה הוא התקשורת בין חברי הקבוצה. קרי לראות מהי הפקודה האחרונה שנתתם והאם הוא עדיין מבוצעת. בשיחה עם VirtuPro ציינה החברה שזה אחד מהנושאים שהיא שוקדת עליו כחלק משדרוג האפליקצייה.
  • תפעול האפליקצייה וההתמצאות בתפריטים ובאופציות השונים הם יחסית פשוטים וברורים. תוכלו גם להצטרף לקהיילית משתמשי VirtuPro בפייסבוק ולקבל סיוע לשאלות או לבעיות שתתקלו בהם (לינק).

תוצאות, סטטיסטיקות וקישור ל STRAVA

בתום כל מירוץ תוכלו לראות סיכום של לוח התוצאות בחתך אישי וקבוצתי, דירוג עדכני בטור בחלוקה לקטגוריות ועוד. האפליקציה גם מציגה סטטיסטיקות מצטברות לגבי שימושכם הכולל ב VirtuPro, כגון סך כל השעות שרכבתם, המרחק וכו'.

יש לאפליקציה גם ממשק סנכרון אוטומטי ל STRAVA כך שבסיום רכיבה, נתוני האימון (מירוץ) יעלו לפלטפורמה זו, אך הממשק ל STRAVA עדיין בחיתוליו ולעיתים חלות בו תקלות.

אין בשלב זה קישור לפלטפורמות נוספות דוגמת TrainingPeaks או Garmin Connect.

מה צפוי בהמשך?

אני מאוד מקווה ש VirtuPro תמשיך להתמקד בנישה המיוחדת שמצאה לעצמה ולא תנסה להפוך לאפליקציית כלבו לאימוני Indoor.

האלגורתמים (AI) המנהל את המשחק והמירוצים הוא רק בראשית דרכו והפוטנציאל להעשיר את חווית הרכיבה והשימוש בו הם עצומים. למשל:

  • אפשרות ל'הכנסת' דמויות אמיתיות נוספות למשחק במקביל (Multi Player) – כך שתוכלו להתחרות אל מול 8 קבוצות שונות שבכל אחת יש רוכב אמיתי אחד או יותר. או אולי אפילו שני רוכבים אמיתיים (או יותר) באותה קבוצה.
  • ביום התקלות אקראיות ממש כפי שקורה במירוץ אמיתי – פנצ'רים, תקלות טכניות, התרסקויות…
  • חילופי תפקידים – כך שאתם יכולים לתרגל איך זה להיות רוכב Domestic ולסייע למוביל בקבוצתכם
  • ועוד כהנה וכהנה.

ע"פ הצהרתה, העדיפות הראשונה עליה שוקדת החברה מבחינה פונקציונלית הינה האפשרות להתחרות עם רוכבים אחרים במקביל. הקוד הנדרש לשם כך כבר פותח וממש בקרוב הוא גם ייכנס לשלבי Beta מתקדמים. עדיין איני יודע באם התחרות מול רוכבים אחרים תהייה במסגרת הפלטון קרי כל רוכב משתייך לקבוצה אחרת ונעזר בה ע"מ לזכות או שמדובר בתחרות סגורה שתתאפשר רק לרוכבים אמיתיים – בדומה למירוצים בזוויפט.

אין ספק שבמקביל לקידום הפונקציונליות והיכולות של האפליקציה, על VirtuPro להשקיע משאבים ולקדם בדחיפות את תמיכתה בסביבות מחשוב נוספות ובראשן למכשירי Apple ו Android, מה שאומר כמובן גם תמיכה בקישור סנסורים באמצעות Bluetooth ולא רק ANT.

כמובן שמעבר לכך נדרש להרחיב את תמיכתה של האפליקציה בכל סוגי הטריינרים החכמים באשר הם מעבר רק ל WAHOO ו TACX.

לסיכום

VirtuPro בהחלט מציעה חווית רכיבה שונה מזו הקיימת בשאר האפליקציות. למרות שמדובר בעטיפה של משחק עדיין מדובר באימון רכיבה מעולה ודרך מצוינת להעביר את הזמן על הטריינר.

באם יש לכם טריינר נתמך וקונפיגורצית מחשב חזקה ותואמת, אני בהחלט ממליץ לכם להירשם ל Beta ולנסות. בשלב זה השימוש באפליקצייה אינו עולה כסף.

אשמח לשמוע מניסיונכם האישי – בתגובות.


הירשמו לאתר וקבלו עדכון על תכנים חדשים ישירות באימייל שלכם

כתיבת תגובה