You are currently viewing אפליקציית הרכיבה של GARMIN Tacx – כל מה שרציתם לדעת – סקירה<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">6</span> min read</span>

אפליקציית הרכיבה של GARMIN Tacx – כל מה שרציתם לדעת – סקירה6 min read

קצת היסטוריה

הרבה אולי לא יודעים זאת, אבל TACX הייתה בין החברות הראשונות שהשכילו לחבר בין הטריינר למחשב ולפתח אפליקציית אימונים אינטראקטיבית עבור הרוכב הביתי. דמויות רוכב וירטואליות (Avatars), סימולציית מסלולים, מרוצים ואפילו היגוי – פונקציונליות שזוויפט הכריזה עליה בקול תרועה רק השנה – כל אלה כבר היו קיימים מזמן באפליקציה של TACX אשר נקראה TTS (Tacx Training Software) ובאיכות לא רעה בכלל – עובדה די מפתיעה בהתחשב שההיסטוריה מוכיחה שחברות חומרה מתקשות מאוד בפיתוח מוצרי תוכנה ו vice versa.

ראו לדוגמא את הסרט הזה שמדגים את יכולות האפליקציה ב 2013, שנתיים לפני שזוויפט יצאה לשוק.
עד היום אין הרבה אפליקציות שמציעות כזה עושר פונקציונלי

אבל כמו בהרבה מקרים, לעיתים מוצר טוב אינו מספיק בשביל להבטיח הצלחה והעובדה ש TACX 'נעלה' את האפליקציה כך שתוכל לעבוד רק עם טריינרים מתוצרתה תרמה לכך שהאפליקציה לא הפכה לפופולרית במיוחד.

לפני שנים ספורות התקבלה החלטה ב TACX לכתוב מחדש את האפליקציה– מה שהביא ב 2018 לקבורתה הסופית של אפליקציית TSS (תוך כדי השארת לא מעט לקוחות זועמים ומתוסכלים) וללידתה של אפליקציה חדשה, רזה קצת יותר מבחינה פונקציונלית, המוכרת לנו כיום בשם TDA (או TTA – שמה בגרסה המיועדת למכשירים ניידים). אבל אם חשבתם שלקחי העבר נלמדו והאפליקציה כעת תהיה פתוחה לשימוש כל סוגי הטריינרים – אז לגמרי טעיתם. מישהו ב TACX המשיך להחזיק בדעה שהאפליקציה תהווה תמריץ ללקוחות לרכוש טריינרים משלה, מה שלא הוכח בהכרח כנכון והאפליקציה החדשה לא ממש זכתה להצלחה המיוחלת ונשארה מדשדשת במקום.

אלא שאז הגיעה 2019 ועימה הבשורה שענקית טכנולוגיית הספורט GARMIN רוכשת את TACX והציפיות לריענון מאסיבי של האפליקציה שוב האמירו. היו אף מומחים שידעו להסביר ולפרשן כי כל הרכישה הזו מקורה ברצון של גרמין להתמודד ראש בראש עם זוופיט והיא מזהה באפליקציה של TACX את קרש הקפיצה הנדרש לשם כך. חבל רק שעורכי הדין של GARMIN היו פחות שותפים להתלהבות, כי הדבר ראשון שהם עשו היה להקפיא את כל הפיתוח בניסיון להסדיר את כל רגולציות 'הפרטיות' שמדינות העולם החלו מחוקקות וזה אמר לעבור על כל תוכן ספריית סרטי המסלולים באפליקציה ולערכם מחדש במידה והם חשפו עוברי אורח בלא ידיעתם, מספרי רכבים וכו'.

כמעט שנתיים קדימה והחדשות הטובות הן שסוף סוף נראה שכל המכשולים סודרו והאפליקציה מתחילה לקבל את המשאבים הנדרשים מצד גרמין, ע"מ לנסות ולהפוך שוב לשחקן מרכזי בשוק אפליקציות ה Indoor. בתקופה האחרונה נעשו ונעשים שורה של שדרוגים רבים מתחת ל'מכסה המנוע' ולאפליקציה יש בהחלט מה להציע לרוכבי ה Indoor.

סוגי האימונים והרכיבות הנתמכים באפליקציה

רכיבת מסלולים אמיתיים

ה'פורטה' של אפליקציית TACX מאז ומעולם היה באיכות הצילום וההפקה של מסלולי רכיבה. התוכנה מציעה ספרייה מגוונת של מסלולים מוכרים ואייקונים מרחבי העולם (בעיקר ממדינות ומקומות פופולריים לרכיבה דוגמת איטליה, צרפת, ספרד, הולנד, בלגיה וכו') ובדרגות קושי שונות, כאשר מעת לעת נוספים מסלולים חדשים. איכות הצילום היא יפיפייה וניתנת להקרנה ברזולוציה של 720p ו 1080p HD.

את המסלולים תוכלו לבחור ע"י שוטטות על מפת העולם או ע"י חיפוש פרטני לפי מספר רב של חתכים דוגמת אורך מסלול רצוי, רמת קושי, אחוז שיפוע, אורך טיפוס מצטבר וכו'.

במידה והתקשורת בביתכם אינה בעלת ביצועים גבוהים, האפליקציה מאפשרת לבצע download מקדים למחשב (עד 30 סרטים בחודש).

רוב המסלולים מחולקים לקטעים וישנה אפשרות לרכיבת קטע מסוים (במקום את כל המסלול) מה שמאפשר לכם לדלג ולקצר את הרכיבה במידה ואתם קצרים בזמן.

בעת הרכיבה עצמה, במידה ואתם רוכבים עם טריינר חכם, שיפועי המסלול יתורגמו לשינויי התנגדות בטריינר. על המסך יופיעו לכם נתונים רבים המספקים אינפורמציה חשובה על האימון ועל המסלול. במידה וישנם משתמשים אחרים הרוכבים במקביל על המסלול שבחרתם, תוכלו לראות את מיקומם וביצועיהם – מה שמאפשר לכם להתחרות עימם ווירטואלית.

בנוסף תוכלו להסתכל על כל זמני הסיום של רוכבים  שביצעו את המסלול שבחרתם ולבחור מתוכם עד 20 פייסרים וירטואלים שיתחרו וידרבנו אותכם על המסלול. כמובן שזה כולל גם יכולת לבחור מבין זמנים שלכם עצמכם (במידה ורכבתם מסלול זה בעבר) או של מנויים ספציפיים אחריהם אתם עוקבים באפליקציה.

בעלי טריינרים מסוג NEO ישמחו לדעת שהמסלולים ב TACX הותאמו לתמוך בפונקציית ה ROAD FEEL של הטריינר, כך שתוואי שטח שונים מסמלצים תחושת רכיבה שונה ברכיבה על הטריינר. כמו-כן במידה והטריינר הינו מסוג NEO2 או NEO2T יופיעו על המסך גם נתוני הדיווש שלכם (רגל ימין לעומת רגל שמאל).

רכיבת מסלולי GPX

אופציה זו דומה בפונקציונליות לרכיבת מסלולים אמיתיים המוזכרת לעיל ואף היא אחת מהחוזקות של האפליקציה.

השוני בין 2 האופציות הללו הינו:

  • אין סרט וידאו מלווה. המסלול מוצג ע"ב מפה או תצלום לווין (Google) כאשר מיקומכם במפה מזוהה ע"י אייקון קטן.
  • מבחר גדול ומגוון יותר היות וכל אחד יכול להעלות ולשתף מסלולים ע"י טעינת קובץ GPX ממחשב הרכיבה שלו. מה שאומר שאתם יכולים בקלות רבה להעלות ולשתף עם מנויים אחרים את מסלול הרכיבה שביצעתם בשבת האחרונה ולשחזר את הרכיבה עליו על הטריינר בנוחות המזגן.
העלייה של יער הנשיא

בנוסף אם קישרתם לאפליקציה את חשבון ה STRAVA שלכם, האפליקציה מאפשרת לכם לשאוב ולהעלות את המסלול שתרצו בצורה אוטומטית ישירות מתוך STRAVA ומבלי שתצטרכו להתעסק בהורדה והעלאה של קבצים.

טאקס גם דואגת להפעיל אלגורתמים 'החלקה' מתוחכם על קבצי המסלולים אותם אתם מעלים, ע"מ להסיר נקודות גובה לא הגיוניות וליצור מסלול חלק והגיוני יותר.

אימונים מובנים

האפליקציה מאפשרת לרכוב אימונים מובנים מ 3 סוגים:

  • ע"ב אחוז מה FTP שלכם – לדוגמא 5 דקות על 70% ולאחריו 3 סטים של 2 דקות 110% וחצי דקה התאוששות על 45%.
  • ע"ב ערכי וואטים ייעודיים (POWER) – לדוגמא 3 דקות על 200 וואט ולאחריו 45 דקות על 250 וואט (או לפי מרחק במקום זמן).
  • ע"ב סימולציית התנגדות לפי אחוזי שיפוע (SLOPE) – לדוגמא 20 דקות רכיבה בסימולציית התנגדות השקולה לשיפוע של 5% (או לפי מרחק במקום זמן).

יש לכם אפשרות לבנות בעצמכם אימון (בהתאם לכ"א מהשיטות לעיל) או לבחור באימון שמנויים אחרים יצרו ושיתפו. כמו כן יש לכם אפשרות לשנות את עצימות האימון בזמן אמת – יכולת חשובה במידה ואתם מרגישים תוך כדי הרכיבה שהאימון קשה/קל לכם.

בגרסת האפליקציה על מכשירים ניידים, תוכלו לייצר אימון אינטראקטיבי מהיר במוד של POWER (קביעת וואטים) ו SLOPE (קביעת אחוז שיפוע). זה מאוד נוח למי שרוצה לעלות על האופניים ולרכוב מספר דקות תוך שהוא משנה את הנתונים תוך כדי.

נכון להיום 'אימונים מובנים' אינם נקודת החוזקה של האפליקציה. נכון שאתם יכולים תיאורטית לבנות כל אימון מובנה שתרצו (במגבלות מסוימות – לדוגמא אין יכולת ליצור אינטרוול מדורג), אבל המבחר הקיים הוא בסיסי ביותר וגם ה Workout Player דל בפונקציונליות ואינו מאפשר פעולות בסיסיות דוגמת: דילוג על אינטרוולים מסוימים, יציאה ממצב ERG ועוד.

חיסרון נוסף וגדול הוא העדר ממשק אוטומטי או יכולת לטעון אימונים שנבנו באפליקציות אחרות דוגמת TrainingPeaks ואחרות.

תוכניות אימון

האפליקציה מציעה מספר תוכניות אימון אשר נבנו להשגת מטרות שונות. כל תוכנית אימון הינה אוסף של אימונים מובנים הנדרשים לביצוע בסדר מסוים. כרגע כל תוכניות האימון המוצעות נמשכות כ 5 שבועות.

למי שאין מאמן ומחפש קצת סדר ומשמעת כמו גם הנחייה איזה אימונים עליו לבצע זו בהחלט יכולה להיות אופציה רלוונטית. תוכלו לבחור תוכנית מבין אחד מ 3 השלבים להלן :

ובכל שלב כזה למצוא תוכנית המתמקדת במטרות הרלוונטיות לכם. לדוגמא: נג"ש, מרוץ וכדומה.

ןבכל אחת מאלו תוכלו לבחור את רמת האינטסביות השבועית המאימה לכם.

גם כאן חשוב לציין שבשלב זה 'תוכניות אימון' אינן מהחוזקות של האפליקציה. מגוון תוכניות האימון הוא יחסית דל, לא ברור עד כמה הן אכן תורמות להשיג את היעדים המוגדרים והשימוש בהן באפליקציה הוא יחסית מסובך: לדוגמא אין 'יומן' המציג לכם את האימונים הנדרשים בצורה נוחה, אין פידבק לגבי אחוז ההתקדמות בתוכנית ועוד.

מבחני FTP

האפליקציה מציעה את 2 הפרוטוקולים הנפוצים לביצוע מבחני FTP:

  • מבחן FTP – המבוצע במוד SLOPE – אתם אחראים על ההתנגדות ומשטר הרכיבה עם ההילוכים.
  • מבחן ה RAMP – המבוצע במוד ERG – הטריינר אחראי על ההתנגדות.

בסיום המבחנים האפליקציה תחשב עבורכם את ה FTP הנמדד. כמובן שאתם יכולים לייצר פרוטוקול מבחן משלכם ע"י בניית אימון מובנה.

אתגרים – Challenges

האפליקציה מציעה אפשרות להירשם למספר לא מבוטל של אתגרים, חלקם קבועים וחלקם עיתיים הנבנים סביב נושא מסוים דוגמת אתגר הטור-דה-פראנס או הג'ירו וכדומה. כל אתגר כזה מציב משימה כלשהי שלרוב הינה רכיבה של מסלולים מסויימים בתוך פרק זמן נדרש. חלק מהאתגרים הינם נושאי פרסים וניתן לזכות בדברים נחמדים דוגמת בקבוקי שתייה וכדומה.

פלטפורמות נתמכות

האפליקציה ניתנת להרצה על מחשבי Windows ו Mac וכן על מכשירים ניידים מבוססי IOS  ו ANDROID.

חשוב לציין כי לאפליקציה ישנן 2 גרסאות עם שוני פונקציונלי ביניהן – אחת שרצה על מחשבי Windows ו Mac ונקראה TDA ושנייה שרצה על המכשירים הניידים (Android ו IOS) ונקראה TTA. מנוי המשתמש הינו זהה, כמו גם המראה הבסיסי – אבל בתחילת הדרך הן לחלוטין לא חפפו מבחינת התוכן והיכולת שהציעו.

חלק גדול מהשדרוג שעברה האפליקציה בתקופה האחרונה עסק בשיפור הזהות בין הפלטפורמות הללו וכיום הן ממשק המשתמש והן הפונקציונליות משדרות אחידות ובהחלט נעשתה עבודה טובה בהקשר הזה. יחד עם זאת העבודה עדיין לא הושלמה ועדיין תוכלו למצוא מעט פערים ביניהן.

קישוריות לטריינרים וסנסורים

בכל מה שקשור לפתיחות האפליקציה לעבודה עם טריינרים שאינם של TACX, יש עדיין לגרמין פערים להשלים, אם כי כבר הושגה התקדמות מסוימת וניתן על מחשבי ווינדוס ומק להתחבר ב ANT לטריינרים של יצרנים צד-שלישי (בפרוטוקול ANT-FE-C).

נכון להיום האפשרויות שלכם לקישור טריינרים הינן כדלקמן:

  • ב Bluetooth  – רק לטריינרים חכמים של TACX – על כל הפלטפורמות.
  • ב ANT – ב Windows ומק (בלבד) לכל טריינר, כולל של יצרנים צד-שלישי, התומך בעבודה בפרופיל ANT-FE-C. כמובן שלצורך כך נדרש דונגל ANT+.
רכיבה עם טריינר של WAHOO באפליקציה של TACX

אין ספק שע"מ להפוך את האפליקציה רלוונטית לכלל השוק, זה הדבר המרכזי הנדרש לשדרג באפליקציה.

מבחינת סנסורים שניתן להתחבר אליהם:

  • ב Bluetooth – למד וואטים, מד דופק ומד סל"ד – על כל הפלטפורמות
  • ב ANT – למד וואטים, מד דופק ומד סל"ד – על מחשבי ווינדוס ומק (בעזרת דונגל) ומכשירי Android התומכים בכך למעט האפשרות להתחבר למדי וואטים.

כמה זה עולה?

האפליקציה מציעה 3 מסלולי מנויים.

  • מנוי 'חינם' – עם מספר אפשרויות רכיבה בסיסיות.
  • מנוי חודשי בעלות של $10 לחודש או $100 לשנה מראש – הכולל את כל הפונקציונליות שיש לאפליקציה להציע.
  • מנוי חודשי פרמיום בעלות של $14 לחודש או $140 לשנה מראש – המאפשר להציג את סרטי הרכיבה באיכות של HD -1080p (לעומת איכות של 720p במנוי הרגיל).

המחירים בדולרים ובאירו זהים.

האפליקציה מציעה תקופת ניסיון חינמית של 30 יום.

איך מתחילים לעבוד עם האפליקציה ?

הארכיטקטורה של האפליקציה אינה שונה משאר האפליקציות הנפוצות. ראשית יש לפתוח חשבון בענן של TACX בכתובת cloud.tacx.com ולבחור את סוג המנוי שאתם רוצים. אתם יכולים לבחור וליצור לכם פרטי משתמש ייעודים או להשתמש בפרטי חשבון ה Facebook או חשבון ה Google שלכם לכניסה מהירה יותר.

את האפליקציה עצמה תוכלו להוריד מהלינק להלן https://tacx.com/tacx-software-and-apps-downloads/  ומחנות האפליקציות של הפלטפורמה עליה בחרתם להריץ את האפליקציה.

ממשקים לאפליקציות אחרות

ללא ספק עקב אכילס של האפליקציה ועד כמה שזה יישמע מוזר, כמעט שנתיים לאחר רכישת GARMIN את TACX ועדיין אין קישור אוטומטי לאפליקציית GARMIN CONNECT, אם כי קישור זה צפוי להיות מוכרז בקרוב.

*** עדכון: קישור אוטומטי ל GARMIN CONNECT הוכרז ופועל החל מדצמבר 2020 (לינק) ***

נכון להיום האפליקציה מאפשרת סנכרון אוטומטי ל STRAVA – מה שאומר שכל האימונים שתבצעו יעלו אוטומטית לחשבון ה STRAVA שלכם. מעבר לכך אין כרגע שום סנכרון לאף אפליקציה נוספת, גם לא ל TrainingPeaks.

ישנה אפשרות לשלוח את פרטי האימון שביצעתם אליכם למייל כקובץ בפרומט TCX ומשם, במידה ותרצו, תוכלו להעלות אותו ידנית לאפליקציות אחרות.

שורה תחתונה

יתרונות

  • ממשק משתמש מאוד נוח וידידותי לשימוש – אחד הטובים שיש – פשוט, ברור ולעניין.
  • ספריית מסלולים אמיתיים (Real Life Video) באיכות גבוהה.
  • יכולת לרכוב ולשתף מסלולים אישיים שלכם מבוססי GPX בצורה קלה.
  • קישור לחשבון ה STARVA שלכם שמאפשר לבחור ולרכוב מסלולים שביצעתם בעבר.
  • יכולת לבנות אימונים מובנים מבוססי התנגדות במגוון צורות – SLOPE, ERG (FTP), POWER
  • תמיכה ב Road Feel לבעלי טריינר מדגם TACX NEO לסוגיו.

חסרונות

  • אימונים מובנים ותוכניות אימון – תוכן דל ולוקה בחסר.
  • חוסר בקישור לאפליקציות אחרות – דוגמת TrainingPeaks ו Garmin Connect.
  • השימוש באפליקציה עם טריינרים חכמים שאינם של GARMIN TACX – רק בגרסת ווינדוס ומק ורק דרך ANT.
  • יש עדיין מספר באגים מעצבנים – אם כי יש לציין שבתקופה האחרונה גרמין בהחלט משקיעה מאמץ בתיקונם והאפליקציה בסך הכל די יציבה ועובדת טוב.

לסיכום

אם אתם בעלי טריינר של TACX ואוהבים לרכוב מסלולים מסומלצים, הן בליווי ווידאו איכותי והן ע"ב מפה או תצלום לווין, הרי שמדובר ב No Brainer – בהחלט שווה שתנסו את האפליקציה, מה גם שבדרך כלל GARMIN כוללת עם הטריינר voucher של מספר חודשים לשימוש חינמי באפליקציה.

אם אינכם בעלי טריינר של TACX, אז יש לכם אפשרות לנסות את האפליקציה במידה ואתם עושים שימוש במחשב ווינדוס או מק ובאמצעות דונגל של ANT.

הקפיצה הבאה של האפליקציה תקרה ברגע ש:

  • האפליקציה תיפתח את עצמה לחיבור כל הטריינרים (צד-שלישי) גם ב Bluetooth ועל כל הפלטפורומות.
  • תעשיר את תוכן ספריית האימונים המובנים כמו גם את תוכניות האימון.
  • יתאפשר קישור וסנכרון אוטומטי לאפליקציות אימון פופלריות דוגמת Garmin Connect ו TrainingPeaks.

הירשמו לאתר וקבלו עדכון על תוכן חדש ישירות בדוא"ל שלכם

לפוסט הזה יש 9 תגובות

  1. אושרי

    סקירה עניינית וממצה של האפליקציה בייחוד שהיה לי בעבר לפני מספר שנים את ה TTS כך שאין לי ספק שמבחינת איכות וידאו הם יהיו מעל כולם במהלך הסקירה ניסיתי להבין מה השוני מראובי ונראה לי שעדיין האפליקציה בחיתולים ואמתין כי להערכתי ראובי מספקת בשלב זה יותר תכן וחווית משתמש

    1. שי ונסובר

      רובי הינה בהחלט אפליקציה מצוינת ויש ביניהן לא מעט חפיפה כמו גם דברים שונים. היופי הוא שבשיטת המנויים החודשית בכל האפליקציות ובעלות של כ 15 דולר בלבד, אין בעיה לנסות ולבדוק לאיזו אתה מתחבר יותר ואז לקבל החלטה באם אתה הולך על מנוי ממושך וזול יותר.
      אני אתן לך דוגמא: רובי מציעה גם תחרוית ומרוצים – אופציה שאינה קיימת בטאקס. מצד שני לבעלי טריינר NEO , אפליקציית TDA מאפשרת ROAD FEEL שאין ברובי. שתיהן מאפשרות להעלות מסלול מבוסס GPX, אבל בטאקס זה הרבה יותר פשוט.
      ברובי יש אופציית מציאות רבודה שאין בטאקס, לעומת זאת בטאקס….

  2. אלי

    האם אפשר לעבוד עם אפל טיוי ?

    1. שי ונסובר

      לא בשלב הזה

  3. חיים

    אהלן שי,

    תודה על המדריך המפורט.
    האפליקציה באנדרואיד לא עובדת טוב. ראיתי שהמון מתלוננים גם כן.
    באילו מכשירים האפליקציה עובדת כראוי?

    תודה,
    חיים

  4. עמית

    האפליקציה לא מתחברת למד דופק של גרמין.
    יודעים לעזור?

כתיבת תגובה