You are currently viewing סיכום ה Tour-De-France הווירטואלי בזוויפט<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">1</span> min read</span>

סיכום ה Tour-De-France הווירטואלי בזוויפט1 min read

לאחר 3 סופי שבוע בהם התקיימו 6 שלבים, הסתיים היום הטור-דה-פראנס הוירטואלי הראשון בזוויפט. הנה 10 נקודות קצרות ואישיות לסיכום.

מאת: שי ונסובר

1. לא תחליף אבל…

בשורה התחתונה, מירוצים בזוויפט הם לא תחליף לדבר האמיתי. זה סוג מירוץ שונה לגמרי בהתנהלות הטקטית והמאמץ הפיזיולוגי כמו גם בהיבט הקבוצתי ו'תורת הלחימה' של רכיבה קבוצתית בפלטון. יחד עם זאת, זה לא אומר שאין לסוג כזה של מירוצים ותחרויות מקום כקטגוריה בסבב העולמי. זוהי בהחלט פלטפורמה שאם דרג ה PRO יתייחס אליה ברצינות ותימצא הדרך לשלב אותה בלו"ז התחרויות השנתי, יכולה לשמש במה ללא מעט כישרונות חבויים ולחבר קהלים נוספים ובמיוחד את הדור הצעיר עם הענף.

2. הזוכים הגדולים

בגברים – קבוצת NTT הדרום אפריקאית שביצעה sweep מלא ולקחה מקום ראשון בכל הקטגוריות: דירוג כללי (חולצה צהובה), ספרינט (חולצה ירוקה), טיפוס (חולצה מנוקדת) והרוכב הצעיר (חולצה לבנה).

NTT היא דוגמה לקבוצה שלקחה את האירוע ברצינות טוטאלית והצליחה להרוויח מהטור הוירטואלי הרבה יחסי ציבור וחשיפה מעולים. כפי שניתן לראות בתמונה למעלה, הם רכבו במקום מרוכז, דאגו לנראות קבוצתית והורגש שכל הרוכבים שהשתתפו עשו הכנה ייעודית בזוויפט ונתנו את כל מה שיש להם על המסלול. במקרה שלהם התוצאה לא משקרת.

בנשים – קבוצת TIBCO – SILICON VALLEY BANK שאף היא קטפה את כל התארים חוץ מקטגורית החולצה הלבנה שהלכה לקבוצת CANYON-SRAM.

3. המפסידה הגדולה של האירוע

קבוצת ASTANA שנתנה דוגמה לחוסר רצינות והפגינה לדעתי סוג של זלזול ספורטיבי מצידה כשבחרה אחרי השלב השלישי לפרוש מהמירוץ בטענה שהם לא מסוגלים להשיג חיבור יציב לאינטרנט במקום מושבם באיטליה וספרד היכן שהם מנהלים כרגע מחנה אימונים. בשורה התחתונה – אם אפשר להתחבר לאינטרנט בחלל, אפשר היה לארגן גם אינטרנט במלונות ביבשת אירופה. זה רק דורש קצת תכנון מראש ורצון – ואת זה כנראה לא היה לאסטנה.

Yesterday, during the third stage of the race we have faced serious trouble with the internet connection in our hotel in Sierra Nevada, where we have our training camp to prepare for the restart of the 2020 season. Our riders had to abandon yesterday’s stage, and today we can’t continue racing in Spain, nor in Italy, where we also have limited technical conditions

ההודעה לעיתונות שהוציאה הקבוצה

4. דברים שאפשר לשפר בשידור

  • בכמה שלבים במירוץ שהסתיימו צמוד – הדמות הגרפית שנצפתה עוברת את הקו ראשונה , לא הייתה הזוכה ע"פ חישובי האפליקציה שרצה בשרת ב Backend. מה שגרם לקצת בלבול מצד השדרים וכמה רגעים של מבוכה. בעוד שאני יכול טכנית להבין איך ולמה זה קורה, כדאי למצוא לזה פתרון.
  • איכות הראיונות הטלפונים עם המנצחים בזום (או סקייפ, או גוגל, או כל אפליקציה אחרת) הם זוועה. בקושי שומעים משהו, קשה להבין.
  • בשידור עצמו קשה מאוד להבחין ולהבדיל בין הרוכבים – הדמות קטנה מדי והמספר על החולצה (חידוש שנוצר עבור המירוץ) לא ברור. רשימת הרוכבים המופיעה בצד תזזיתית מדי וקשה למעקב.

5. דברים שעבדו טוב בשידור

  • הצבת מצלמה אישית על כל רוכב נותנת הצצה יפה למאמץ האדיר שהרוכבים משקיעים במירוץ. משהו שבמירוץ אמיתי לא כ"כ נחשפים אליו מבעד למשקפי השמש והקסדה.
  • צוות השידור של Eurosport– קלאסה כתמיד.
  • הרעיון שכל שלב יסתיים במסגרת של שעה פחות או יותר – מבורך. לדעתי יותר מזה – והרבה מאוד צופים יאבדו עניין.
  • ה HUD – Heads Up Display בזוויפט מספקים נתונים מעניינים שאתה לא זוכה כ"כ להחשף אליהם במירוץ אמיתי. לדוגמא יחס הוואט/ק"ג בזמן אמת של כל הרוכבים. מדהים לראות רוכבים מגיעים ליחסים של 12-14וואט/ק"ג (ואולי אף יותר) למשך כמה שניות טובות.

6. חשיבות ה POWER-UP

כל הרוכבים מתוך הדבוקה המובילה שזכו בשלבים השונים, היו כאלה שדאגו להפעיל POWER UP בדיוק בתזמון הנכון – לא מוקדם מדי ולא מאוחר מדי. זה נתן יתרון לרוכבים שבקיאים יותר ובעלי ניסיון בניהול מירוצים בזוויפט ועשו עבודת הכנה טובה למסלולים השונים בכל שלב. הבעיה היא שלא לכולם יש את אותו POWER UP מה שגורם קצת לחוסר שוויון ומעלה תהייה – למה בכלל צריך לאפשר את השימוש ב POWER UPS בזמן מירוצים כאלה?

ה Power Up נדלקים…

7. חסרה התחרות האישית

העובדה שלא אפשרו במסגרת הטור, תחרות ודירוג אישי – פגמה לדעתי במוטיבציה של הרבה מאוד רוכבים ובעניין הכללי שהאירוע הזה יכול היה לייצר. מצד שני זה היה מצריך בקרה ומניעת רמאות שהיו מקשים מאוד על עצם קיום האירוע, אז כנראה שלא היה מנוס מלוותר על כך.

8. ISN – הזווית הישראלית

סך הכל לקבוצת ISN היה טור סביר ביותר. בתום השלב הרביעי הם עוד החזיקו בחולצה המנוקדת לפני שהפסידו אותה ל NTT וסיימו במקום השלישי הכללי בקטגוריה זו. בשאר הקטגוריות הקבוצה סיימה בתוך העשיריה המובילה כשבדרוג הכללי היא ממוקמת שמינית (מתוך 22 קבוצות שהשתתפו). Freddy Ovett האוסטרלי שהפיק לקחים מהשלב השני שבו הפסיד על קו הסיום, לחץ על הדוושה בשלב הרביעי ובספרינט אימתני הצליח לקחת את המקום הראשון בשלב והעניק ניצחון ראשון ובודד ל ISN במירוץ זה.

פרדי מתראיין לטלוויזיה בתום שלב 4 בו ניצח

9. טריינרים

רוב הקבוצות השתמשו בטריינרים של GARMIN/TACX, WAHOO ו ELITE. בדרך כלל בחלוקה וע"פ הסכמי החסות של כל קבוצה. ההבדל בין הטריינרים יוצר תנאי רכיבה לא שוויוניים שבהחלט עשויים להשפיע על תוצאות הרכיבה. חברת ELITE לדוגמא פיזרה בין הקבוצות טריינרים מסוג DIRETOX ו SUITO. מדובר בטריינרים בשתי קטגוריות איכות שונות בהקשר של דיוק וואטים. יש הבדל מהותי בין רכיבה על אופניים שונים (בחוץ) לבין רכיבה על טריינרים שונים (indoor). בסוג כזה של מירוץ – צריך למצוא דרך שכולם ירכבו על אותו סוג טריינר. גם זה לא מבטיח דיוק ואחידות זהים, אבל מקטין את המנעד והשונות למינימום.

10. דופק…סודי ביותר…

לא מעט רוכבים (או קבוצות) בחרו שלא להראות בתצוגה את נתוני הדופק למרות שהרוכבים היו מחוברים לסנסור כזה. מסקרן לדעת למה. האם הנתון הזה חושף מידע לתחרות? או שאולי ההרגשה שנתוני הדופק הם עניין לצנעת הפרט.


אז מה אתם חשבתם על המירוץ? מוזמנים לרשום בתגובות.

כתיבת תגובה