You are currently viewing ה SUITO – כל מה שרציתם לדעת על טריינר 'דרג הביניים' של ELITE – סקירה<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">8</span> min read</span>

ה SUITO – כל מה שרציתם לדעת על טריינר 'דרג הביניים' של ELITE – סקירה8 min read

רגע לפני הסגר שאלתי לשבועיים מחבר טוב את ה SUITO שהוא זה עתה קנה, ע"מ לבדוק מקרוב את הטריינר ולגבש דעה אובייקטיבית האם הוא אופציה מומלצת כטריינר בקטגוריית 'דרג ביניים' – קטגוריה שמסתמנת כתחרותית במיוחד בין היצרנים השונים לאור פוטנציאל השוק שלה.

להלן בפניכם התשובה עם כל ההסברים ודברים נוספים שחשוב לדעת ולהכיר. ולכל מי שדואג – הטריינר הוחזר בתום הבדיקות לחבר והוא כבר מפדל עליו במרץ…


ה SUITO  – כרטיס ביקור

חברת ELITE הינה חברה איטלקית ותיקה המתמחה בייצור טריינרים ורולרים לאופניים. במשך השנים הרבות, תשוקת העיצוב וחדוות היצירה האיטלקית הובילו לפיתוחם של עשרות רבות של דגמי טריינרים מסוגים שונים ומשונים. עד כמה 'רבות' אתם שואלים? בוא רק נאמר שאני די משוכנע שאם יעירו את מייסד החברה Amerigo Sartore, ב 3 לפנות בוקר, גם הוא יתקשה לזכור מה בדיוק ההבדל בין: QUBO DIGITAL SMART+ ל QUBO POWER MAG PACK ל QUBO POWER SMART B+ ל QUBO DIGITAL ו ל QUBO FLUID וזו רק רשימה חלקית של דגם אחד…

תודו שרק משרדי מטה של חברה איטלקית יכולים להיראות כך

לשמחת כולם, בשנים האחרונות ELITE התחילה לעשות קצת סדר ומיקוד בבלגן וכיום מציעה את הדגמים הבאים בתחום הטריינרים החכמים והאינטראקטיבים עם בידול ברור ביניהם:

  • בקטגוריית High End את ה – DIRETO XR
  • בקטגוריית Mid Range את ה – SUITO… וגם את ה ZUMO שנמכר רק בשוק בארה"ב (אין מה לעשות 'חדוות יצירה' היא 'חדוות יצירה'…)
  • בקטוגריית ה Low End את ה – TUO

ה SUITO הוכרז ע"י ELITE בשלהי 2019 והחליף הלכה למעשה את ה DIRETO בתור הטריינר אותו מייעדת ELITE לקטגוריית ה Mid Range, כאשר ה DIRETO בגרסתו האחרונה (XR) שהוכרזה ממש לפני כחודשיים, קודם וירש את מקומו של ה DRIVO הוותיק בתור הדגם של ELITE לקטגוריית ה High End.

מבולבלים?…לא נורא, בוא נחזור להתרכז ב SUITO…

ה SUITO  – מפרט

ה SUITO  הינו טריינר מסוג Direct Drive (נרכב ללא גלגל אחורי) והינו בעל המאפיינים הבאים:

  • סימולציה של עד 15% שיפוע
  • התנגדות מקסימלית של 1,900 וואטים ב 40 קמ"ש / 730 וואטים ב 20 קמ"ש
  • שידור נתוני וואטים, קאדנס ומהירות
  • קישוריות ANT+ עבור – FE-C, Power, Speed/Cadence
  • קישוריות בלוטות עבור – FTMS, Power, Speed/Cadence
  • דיוק:  2.5% (+/-)
  • דורש כיול/Spindown
  • משקל גלגל תנופה: 3.5 ק"ג
  • תאימות לאופניים עם 130/135 Quick Release בעלי ציר 5 מ"מ  או 12×142מ”מ Thru Axle  –  ניתן לרכוש בנפרד מתאם לאופניים עם ציר Thru Axle  148x12mm וכן מתאמים לאופניים עם ציר: Thru Axle 135x10mm וגם 135x12mm
  • תאימות לקסטות 8/9/10/11 SRAM או Shimano – קסטה 11 כלולה – ניתן גם לרכוש Free Hub ייעודי עבור: Shimano® 12 speed micro Spline, SRAMXD/XDR ו Campagnolo
  • מידות:
    • כשהוא פתוח – אורך 560 x גובה 495 x רוחב 760 מ"מ
    • כשהוא מקופל – אורך 560 x גובה 495 x רוחב 150 מ"מ
  • משקל – 14.5 ק"ג

מה בקופסה?

את אחד היתרונות של ה SUITO תפגשו כבר בעת פתיחת הקופסה והתקנת הטריינר שכן ה SUITO מגיע כשהוא מותקן כבר עם קסטה Shimano R7000 105-11 speed. זה יתרון נחמד שמעט מאוד חברות בוחרות ליישם. מעבר לעובדה שמדובר בחיסכון כספי, הדבר מפשט ומקצר את זמן ההתקנה פלאים וחוסך תעסוקה למי שאינו חובב כלי עבודה, גריז ושאר מיומנויות מכניות.

במידה והאופניים שלכם מצוידים בקסטה שונה (לדוגמא 8/9/10/12 speed) תצטרכו בכל זאת לשנס מותניים ולהפעיל קצת יכולות טכניות ע"מ להחליף את הקסטה על הטריינר כך שתתאם לזו שעל האופניים.

מעבר לכך תוכלו למצוא בקופסה גם:

  • מתאם וכבל חשמל
  • Quick Release וכל המתאמים הנדרשים להתאמת אופניים עם hubs באורכים של – 130 ו 135 מ”מ
  • מתאמים הנדרשים לאופניים עם ציר Thru Axel  מסוג 142×12 מ"מ
  • 2 ספייסרים למקרה ותידרשו להתקין קסטה שונה מ 11 speed
  • כרטיס המקנה 12 חודשי מנוי חינם לאפליקציית האימונים של ELITE הנקראת My E-Training
  • כרטיס המקנה חודש מנוי חינם לאפליקציית ZWIFT
  • בלוקר – להגבהת וייצוב הגלגל הקדמי
  • ספרון הוראות

התקנה – הכי פשוט שיש

ה SUITO הוא אחד הטריינרים הפשוטים להתקנה ותפעול. כל מה שנדרש הוא:

  • להוריד את שקית הפלסטיק מהקסטה – ELITE ממליצה לשמן טיפה את הקסטה ע"מ שחילופי ההילוכים ירגישו פחות נוקשים ומתכתיים. אישית אני לא בטוח עד כמה זה נדרש שכן השרשרת עצמה כבר מספיק משומנת.
  • לפתוח את 2 הרגליות עד להישמע הקליק.
  • לשים בשני צידי הטריינר את המתאמים (אוזניים) המתאימים לציר האופניים שלכם.
  • להשחיל את ה Quick Release.
  • לחבר לחשמל – את כבל החשמל ELITE ממליצה לשכן בתוך מגרעת ייעודית (כפי שניתן לראות בתמונה להלן), ע"מ לנסות ולהגן עליו במידה ומישהו מדיירי הבית ייתקל בו בטעות מה שעשוי לגרום ל'עריפת' ראש הכבל.
  • ו…זהו.

קל לניוד

לטריינר יש ידית נשיאה שמאפשרת להזיז אותו ממקום למקום בנוחות, אם כי 14.5 ק"ג הם עדיין לא משקל שתרצו לסחוב יותר מדי. אין ספק שמבחינת עיצוב, ל SUITO מראה קצת שונה מהמקובל – בעוד שמרבית הטריינרים ניחנים במראה עגלגל ושמנמן, ל SUITO ניתן עיצוב מתכתי מרובע וצר, מה שהופך אותו לדק במיוחד כאשר מקפלים את הרגליות ובכך מתאפשר לאחסן אותו בצורה נוחה, בארון ואפילו מתחת למיטה – למי שפינוי השטח לאחר האימון, חשוב לו.

בתחתית הידית ובצידה הימני, תוכלו למצוא גם את נורות החיווי של הטריינר אשר באמצעותם תוכלו בקלות יחסית לדעת באם הטריינר דולק ומחובר לחשמל (אור אדום) ובאם הטריינר קושר בצלחה לאפליקציה מסוימת בבלוטות (אור כחול מהבהב יהפוך לקבוע) או ב ANT (אור ירוק מהבהב יהפוך לקבוע).

כיול

ב SUITO, כמו גם ברוב הטריינרים החכמים, נדרש לבצע פעולת כיול תקופתית, ע”מ לשמור על דיוק ועקביות בעבודת הטריינר ובנתונים שהוא מדווח. בעוד שאין הנחייה ברורה לגבי השכיחות הנדרשת לביצוע פעולה זו, התורה שבע"פ ממליצה על ביצוע כיול כל 2-3 שבועות, או לאחר הזזה/הרמה של הטריינר או במקרים בהם אתם ממקמים אותו בחדר החשוף לשינויי טמפרטורה משמעותיים בין אימון לאימון. אגב 'טמפרטורה' – זו גם הסיבה שמומלץ לבצע כיול לאחר כ 10 דקות חימום – ע”מ לדייק ולהתאים את תוצאת הכיול כמה שיותר לטמפרטורה הממוצעת שתיווצר באימון עצמו.

למרות שישנם לא מעט אפליקציות אימון דוגמת זוויפט, טריינררוד ונוספות, המאפשרות לכם לבצע את הכיול באמצעותן, אני ממליץ לכם לבצע זאת דרך אפליקציית היצרן הנקראת My E-Training אותה תוכלו להוריד בחינם למכשיר הטלפון הנייד שלכם.

בסרט להלן תוכלו לראות איך לבצע זאת באפליקציה זו. פרוצדורת הכיול הינה פשוטה, לאחר כ 10 דקות רכיבת חימום, הפעילו את פונקציית הכיול באפליקציה ועקבו אחר ההוראות. תידרשו לפדל בצורה רציפה תוך שאתם מעלים את המהירות. בשלב מסויים האפליקציה תורה לכם להפסיק לדווש לגמרי. האפליקציה מודדת את הזמן הנדרש לטריינר להאט למהירות מסוימת ובהתאם לכך לקבוע את פקטור הכיול. במידה ופעולה זו הסתיימה בהצלחה, תוצאת החישוב תופיע לכם על המסך ואין לה משמעות מעשית עבורכם. במידה והפעולה נכשלה תופיע הודעת שגיאה ויש לחזור על הפעולה.

עדכון FIRMWARE

אחת לתקופה, ELITE עשויה להוציא עדכוני קושחה לטריינר. מטרת עדכונים אלה הינה לתקן באגים ולשפר ולטייב את חווית הרכיבה עליו. מומלץ לבדוק מדי פעם באם ישנם עדכונים חדשים שיש להתקין.

מסיבה לא מובנת לי, ELITE הוציאה אפליקציה נפרדת וייעודית לשם כך בשם UPGRADO אותה יש להתקין במכשיר הטלפון הנייד.

בוידאו להלן תוכלו לראות כיצד יש לבצע פעולה זו. לאחר שתתחברו לטריינר, האפליקציה תבדוק באם הוא נמצא על הגרסה האחרונה הקיימת. במידה ולא, היא תאפשר לכם לבחור ולבצע את השדרוג.

קישוריות לאפליקציות

ה SUITO תומך בפרוטוקולי ANT+ ו Bluetooth ובהתאם לסטנדרט ולתקינה: FE-C באנט ו FTMS בבלוטות. בכך מתאפשר חיבור נוח ופשוט לכל אפליקצית אימון.

במהלך התקופה בה בדקתי את הטריינר יצא לי לרכוב עליו מול מספר רב של אפליקציות ובינהן ZWIFT, TRAINERROAD, ROUVY, RGT, SUFFERFEST ונוספות.

בכולן ללא יוצא מהכלל החיבור היה מיידי, פשוט וללא תקלות.

ה SUITO  משדר וואטים, סל"ד ומהירות כך שלמעט מד דופק (למי שמעוניין בנתון זה), אתם מסודרים ולא תצטרכו לרכוש או להתקין סנסורים נוספים.

פונקציונליות

בהיותו טריינר חכם ואינטראקטיבי, ה SUITO  יודע לייצר התנגדות אוטומטית ולתמוך בשני מודי העבודה הנפוצים ביותר:

ERG –  אולי מוד העבודה הכי שימושי ונפוץ ברכיבת Indoor . הטריינר שומר על ה target watts שאתם או האפליקציה מכתיבים ללא קשר להילוך ולקאדנס. נסו לרכוב מהר יותר ובעוצמה רבה יותר, הטריינר יפחית את ההתנגדות בכדי להחזיר אותכם לוואט הייעודי שנקבע והפוך: אם תנסו לרכוב קל יותר או בקאדנס נמוך יותר הוא יעלה אותה.

SIM –  הטריינר מסמלץ התנגדות בהתאם לאחוז השיפוע של המסלול – ממש כמו ברכיבות חוץ. אתם יכולים להקל או להקשות על עצמכם ע”י שינוי ההילוכים. ה SUITO  תומך בסימלוציה של שיפועים הנעים בין 0% ל 15%. בהחלט טווח מקובל לטריינרים בקטגורית Mid Range.

ההתנגדות המקסימלית המוצהרת של ה SUITO היא 1,900 וואט במהירות גבוהה של 40 קמ"ש ו 730 וואט במהירות של 20 קמ"ש. הנתונים הללו יכסו את צרכי הרכיבה של מרביתנו ואף מעבר לכך. רוב הרוכבים יתקשו לייצר הספק של  1,000 וואט ומעלה ולבטח להחזיק אותו ליותר ממספר שניות בודדות ולגבי אחוז השיפוע, רובנו עושים שימוש באפליקציות שגם כך מפעילות פקטור על השיפוע (למשל ברירת המחדל בזוויפט שרובנו לא טורחים לשנותה, הנה 50%, מה שאמור שעלייה של 15% מתורגמת לסימולצית התנגדות שיפוע של 7.5%).

PML– Power Meter Link

Power Match  היא היכולת להשתמש במד הוואטים המותקן באופניים שלכם כמקור עקבי (ויחיד) למדידה במקום זה של הטריינר. בשיטה זו, מד הוואטים הוא זה שיכתיב את שינויי ההתנגדות הנדרשים לטריינר. לדוגמא: אם אתם מבצעים אימון מובנה המכתיב לרכוב אינטרוול מסוים ב 300 וואט, במידה ויש הבדל במדידת הוואטים בין מד הוואטים שלכם לטריינר, מד הוואטים הוא זה שייקבע. במידה ומד הוואטים יראה ברגע מסוים 280 וואט, הטריינר יידרש להגביר את עוצמת ההתנגדות, גם אם המדידה שלו עצמו מראה לאותו רגע 300 וואט.

כיום רק אפליקציות בודדות דוגמת Zwift, XERT ו TrainerRoad מאפשרות לבצע Power Match כחלק משירותי האפליקציה שהן מספקות וללא קשר לסוג הטריינר שיש לכם. שאר התוכנות מאפשרות לחבר גם את מד הוואטים, אבל זה למטרת תצוגה בלבד ואין לזה משמעות או השפעה על הטריינר עצמו. עם ה SUITO ניתן לבצע Power Match  בצורה עצמאית ובכך להשתמש ביכולת זו מול כל אפליקציה שתבחרו.

האופציה הזו ניתנת להגדרה באפליקציית My E-Training והיא נקראת PML. ברגע שתקשרו בין הטריינר לבין מד הוואטים, הטריינר יחפש אותו אוטומטית מעתה ואילך בכל פעם שיופעל. במידה ואינכם חפצים בכך יותר, יש לבטל את ההגדרה באפליקציה.

חווית הרכיבה – בהחלט טובה !

ישנם הרבה מאפיינים בהם משתמשת התעשיה לבחון ולבדל בין הטריינרים השונים שמובילים בסופו של דבר לסיווג רמתם כ – Low End, Mid Range ו High End. לדבר יש השלכות לא רק לגבי התמחור אלא בראש ובראשונה לחווית הרכיבה לה אתם מצפים בהיבט: תחושת מציאות, דיוק ועקביות, פונקציונליות, רעש והאמינות הכללית של המוצר.

האתגר העיקרי של טריינרים בקטגוריית Mid Range דוגמת ה SUITO, נסוב בעיקרו על יצירת תחושת רכיבה אמיתית וזאת בשל גודל ומשקל גלגל התנופה שהינו קטן יותר מהמשקל שניתן למצוא בטריינרים בקטגוריית High End.

כשאתם מפסיקים לדווש בדרך מישורית, האופניים עדיין ימשיכו קדימה למרחק קצר. זו בדיוק האנרגיה הקינטית שמדומה על ידי גלגל התנופה בטריינר. וככל שגלגל התנופה יהיה כבד יותר, כך האפקט יהיה מציאותי יותר.

זה אולי נשמע פשוט, אבל הדמיה זו הינה בעיה הנדסית מאתגרת עבור היצרנים . גלגל תנופה כבד מדי – יגרום לקושי רב 'לצאת לדרך' בעוד שגלגל תנופה קל מדי והמומנטום יאבד מיד ברגע שתפסיקו לדווש.

למרות המשקל הקל יחסית של גלגל התנופה בטריינר (3.5 ק"ג)  ה SUITO מצליח לייצר תחושת רכיבה וחווית שימוש טובים וההתנגדות שהוא מייצר במצבי הרכיבה השונים מרגישים תואמים לנדרש. גם אשתי שרוכבת לא מעט על טריינרים, התקשתה להחליט באם היא מוצאת הבדל בחווית הרכיבה בינו לבין הטריינר בו אנו משתמשים בשוטף ואשר נחשב כטריינר High End.

עבור סקירה זו ביצעתי רכיבות מסוגים שונים– קצרות, ארוכות, סימולציות מסלולים בהתאם לשיפועים, אימונים מובנים במוד ERG ובמגוון מצבים – אינטרוולים ממושכים, ספרינטים, Overs & Unders ועוד. בכל הבדיקות הטריינר הגיב טוב לשמירה על וואטים, כמו גם לשינוי וואטים ויצירת התנגדות מדורגת וחלקה. שינויי ההתנגדות במוד עבודה ERG, לוקחים פרק זמן סביר של בין 2 ל 4 שניות, כמצופה מטריינרים ברמה זו.

ברכיבת במוד SIM (רכיבת מסלולים) הטריינר מגיב יפה מאוד ומהר לשינויי תוואי הדרך ולשיפועים המוכתבים ע"י האפליקציה. הרכיבה במסלול ה TITANS GROVE בזוויפט, המתאפיין בתוואי שטח המשתנה בצורה מהירה, הרגישה טובה ותואמת לתצוגה באפליקציה.

מעשית, בשל משקלו הנמוך יחסית של גלגל התנופה בטריינר, האתגר של ה SUITO הוא כאשר הוא נדרש לספק התנגדות גבוהה במהירות נמוכה דוגמת זו המדמה טיפוס של עלייה חדה. ככל שאתם שוקלים יותר, כך יגבר הקושי של הטריינר להעניק לכם תחושת התנגדות מציאותית במצבים אלה.

רק לשם הדוגמא, ההתנגדות הנדרשת לסמלץ עליה של 15% עבור רוכב השוקל 100 ק"ג ורוכב במהירות של 20 קמ"ש הינה כ 900 וואט. ה SUTIO ע"פ הצהרתה של ELITE מסוגל לספק במהירות זו רק 730 וואט. אבל עם יד על הלב, כמה מאיתנו מסוגלים (שלא לדבר על מעוניינים ומרצוני החופשי) לרכוב במהירות של 20 קמ"ש בעליה עם שיפוע של 15% ובמשקל של 100 ק"ג?….ברכיבות שלי, בכל הטיפוסים שביצעתי, חווית הרכיבה הייתה טובה. אולי לא מושלמת, אבל בהחלט טובה וכיפית.

דיוק ועקביות: טוב מאוד בהיבט ה'עקביות'. ב'דיוק' – קצת פחות

אם יש דבר שקצת אכזב אותי ב SUITO הוא רמת דיוק הוואטים שלו. ELITE מצהירה על דיוק של פלוס/מינוס 2.5 אחוז, אך מצאתי שבפועל בוואטים גבוהים הפער בינו לבין מד הוואטים בפדלים שלי מסוג FAVERO ASSIOMA הינו גדול יותר. יחד עם זאת ולהגנתו של ה SUITO, אני לא מגיע לרמות שבהן אני מחליף לשרשרת חדשה בכל פעם שאני בודק טריינר חדש, או מבצע איזונים וכווננים מיוחדים בכדי להפחית ולנטרל למינימום פערי וואטים הקשורים להתנגדות מערכת הדיווש עצמה ולעובדה שפעולת המדידה עצמה נעשית במקומות שונים לאורך פעולת הפידול ובנוסף – לא היה לי מד וואטים שלישי כבורר.

בכל הרכיבות שביצעתי הפער בין מד הוואטים בפדלים לבין הטריינר היה סביב 12-15 וואט – פחות בעצימות נמוכה (פחות מ 200 וואטים) ויותר בעצימות גבוהה (יותר מ 300 וואט ומעלה).

אבל מה שאהבתי לגלות הוא שהפער הזה הוא עקבי לחלוטין. במשך שבועיים ולמרות השעמום חזרתי רבות על אימון מובנה מסוים ובכל הפעמים קיבלתי תמיד את אותן התוצאות – מה שמעיד שמדידת הוואטים הינה עקבית ואינה מושפעת מגורמים חיצוניים דוגמת טמפרטורה.

כבר ציינתי פעמים רבות שעבורי, מה שיותר חשוב לי לפני “הדיוק” הוא “העקביות”. אני רוצה לדעת ולהרגיש שבכל יום נתון אם השקעתי מאמץ זהה הטריינר ידווח את אותם וואטים. שמחתי לגלות שזה המצב עם ה SUITO.

אימון ERG
אימון ERG
אימון ERG
זום אין לספרינטים (1000 וואט לערך)
רכיבת מסלול – TITANS GROVE

מבחינת דיווחי הסל"ד של הטריינר ולמרות שאינם נמדדים, אלא מחושבים, הרי שבהשוואה למד סל"ד חיצוני, הנתונים שהתקבלו היו מדוייקים ואמינים – הפרש של לא יותר מ 1 סל"ד (פלוס/מינוס).

רעש

אנסח זאת כך: ה SUTIO אינו הטריינר השקט ביותר שתמצאו, אבל גם לבטח לא הרועש ביותר.

במוד ERG, רכיבה על פלטה קטנה מקדימה ואמצעית מאחורה הינה שקטה ביותר על טריינר זה. ככל שההילוך גבוה יותר וגלגל התנופה מסתובב במהירות גבוהה יותר, כך גובר הרעש ש ה SUITO משמיע, אבל עדיין בהתחשב ברעש המאוורר ופעולת הדיווש עצמה – לא מדובר במשהו חריג.

חבלי לידה

בסיפור שנדמה חוזר על עצמו אצל כל היצרנים, ה SUITO לא היה חף מחבלי לידה קשים ובתחילת דרכו, משתמשים רבים דיווחו על בעיות שונות שנבעו מתקלות ייצור (חוסר בבקרת איכות) ומבאגים בתוכנה שהשפיעו על חווית הרכיבה שהטריינר סיפק. עיקר הבעיות שדווחו היו: פערי דיוק משמעותים מאוד בדיווח הוואטים, רעשים חזקים וגלגל תנופה מתנדנד (לא מאוזן). לזכותה של ELITE יאמר שהיא טיפלה בכל התלונות הללו בצורה מהירה, תיקנה את הליקויים והחליפה את כל היחידות התקלות בשטח.

החל מתחילת 2020 מסתמן כי אכן בעיות אלה הינן נחלת העבר ויעידו על כך גם כמות התלונות ברשתות החברתיות שפחתו כמעט לאפס בהקשרים הללו.

מחיר ושירות

ה SUITO מיובא לארץ ע"י רשת מצמן את מרוץ ועלותו הרשמית נכון לאוקטובר 2020 הנה 3,350 ₪. זול יותר מהמתחרים העיקריים שלו בקטגוריית ה Mid Range – ה KICKR CORE ו ה TACX FLUX 2 ויקר יותר מה TACX FLUX S וה 4iiii Fliiiight (שאינו טריינר Direct Drive).

תקופת האחריות על הטריינר הינה שנתיים.

שורה תחתונה

כטריינר בקטגורית ביניים (Mid Range) ובתג מחיר הנוכחי שהינו נמוך מהדגמים המתחרים עמו בקטגוריה זו – ה SUITO בהחלט מומלץ ומציע חווית רכיבה טובה למדי.

יתרונות

  • מגיע עם קסטה
  • פשוט וקל להתקנה ותפעול
  • מתקפל למבנה דק הניתן לאחסון בצורה נוחה
  • מחירו זול יותר מהמתחרים ברמתו בקטגוריה זו
  • תקופת אחריות של שנתיים

חסרונות

  • דיוק – פחות מהמוצהר
  • לא הטריינר הכי שקט

למי מתאים

  • לכל מי שמחפש טריינר חכם ואינטראקטיבי שיספק לו חווית שימוש מהנה וטובה– לבטח מי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום הטריינרים ומוכן להשקיע בין 3,000 – 4,000 ש"ח ולא מעבר לכך.
  • למי שחשוב קיפול ואחסון הטריינר בצורה נוחה.

למי פחות מתאים

  • למי שמחפש טריינר שקט במיוחד
  • למי שאינו מסתפק בחווית רכיבה 'טובה' ומחפש את ה'מצוינת' (ומוכן להשקיע בכך יותר כסף).
  • למי ש'קנאי' לנושא הדיוק והוא אינו מעוניין לשם כך לבצע מבחן FTP ייעודי על הטריינר או לרכוב במוד Power Match.

הירשמו לבלוג וקבלו עדכונים בדבר תוכן חדש ישירות בדוא"ל שלכם

לפוסט הזה יש תגובה אחת

כתיבת תגובה