You are currently viewing ה S800, דגם הפרמיום בסדרת מחשבי הרכיבה של Bryton – כל מה שרציתם לדעת – סקירה<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">7</span> min read</span>

ה S800, דגם הפרמיום בסדרת מחשבי הרכיבה של Bryton – כל מה שרציתם לדעת – סקירה7 min read

בחודש מאי האחרון וחמישה חודשים בדיוק לאחר צאתו לשוק של דגם ה S500 (לינק לסקירה מפורטת), הכריזה חברת ברייטון שמרכזה בטיוואן, על ה S800 דגם הקצה במשפחת מוצרים זו.

קיבלתי אותו בהשאלה מ DAA היבואן בארץ ולאחר כחודשיים של שימוש אינטנסבי ברכיבות חוץ ובין כותלי הבית על הטריינר, להלן התרשמותי בסקירה זו.


מה ההבדל בין ה S800 ל S500?

מבחינת חווית המשתמש, ישנם בדיוק 5 הבדלים בין הדגמים.

ׁׁׁׂ(1). גודל מסך – ה S800 מגיע עם מסך בגודל 3.4 אינץ לעומת 2.4 אינץ ב S500. כפועל יוצא גם מימדיו, משקלו וצורתו גדולים יותר.

(2). זמן שימוש בסוללה עד 36 שעות לעומת 24 שעות ב S500.

(3). פונקציית Explore – המאפשרת למכשיר להציע לכם שלושה מסלולי רכיבה אופציונליים מנקודת מיקומכם הנוכחי ובהתאם למרחק שתבחרו. לשם כך תצטרכו חיבור אקטיבי בבלוטות' של המכשיר לאפליקצייה המלווה של ברייטון בטלפון הנייד.

(4). 'רכיבות קבוצתית' (Group Rides) –  ה S800 מאפשר לכם ליצור ולשתף אירועי רכיבה קבוצתיים בהם אתם יכולים לראות על המפה בזמן אמת את מיקום הרוכבים ובנוסף לשלוח הודעות טקסט בין חברי הקבוצה. גם לשם כך נדרש חיבור אקטיבי לאפליקצייה בטלפון הנייד וישנו עוד קאטצ׳ אחד קטן…. השיתוף הזה יכול להיות רק בין רוכבים להם יש את דגם ה S800.

(5). מחיר – מחירו הרשמי בחו"ל של ה S800 הינו $400. כ $100 יותר ממחירו של ה S500 שעומד על $300.

כל שאר הפונקציונליות כמו גם צורת התפעול וההגדרות זהות לגמרי בין שני דגמים אלה ובסך הכל זו דווקא נקודה הראויה לציון לטובה מפני שהיא מאפשרת בחירה פשוטה וברורה יותר לגבי הנכונות לשלם את ההפרש במחיר..

מעוניינים במסך גדול ובזמן סוללה ממושך יותר אזי ה S800 הינו הבחירה עבורכם, לעומת זאת באם מסך של 2.4 אינץ ו 24 שעות סוללה מספקים אותכם הרי שיש לכם אופציה זולה יותר בדמות ה S500 ומבלי שתצטרכו להתפשר על שום פונקציה חשובה שכן מעשית ה Explore וה Group Ride הן פונקציות נחמדות אבל לא כ"כ שימושיות בפועל כפי שתוכלו לקרוא בהמשך.

בשל הזהות הכמעט מלאה בין הדגמים, ישנם חלקים בכתבה זו המהווים העתק מהסקירה שביצעתי לדגם ה S500. מצאתי שעדיף לרכז את כל המידע הרלוונטי על מכשיר זה בכתבה אחת מאשר לשלוח אותכם לקרוא סקירות נוספות במקביל.


עיצוב – מסך מגע גדול

ה S800 מאפשר עבודה במוד של מסך מגע לצד 4 כפתורי תפעול, שניים בכל צד כאשר לכל אחד תפקיד מוגדר: כיבוי/הדלקה, הפעל/הפסק פעילות, יצירת LAP ודפדוף בין מסכי הנתונים.

המסך הינו צבעוני בגודל 3.4 אינץ  ובעל רזולוציה של 240×320 פיקסלים. שכבה רפלקטיבית המותקנת מאחורי המסך אמורה לסייע במניעת צל וחיישן אור סביבתי עוזר להשיג בהירות מיטבית בצורה אוטומטית.

ה Bryton Rider S800 מימין לעומת ה GARMIN Edge 1040 Solar משמאל

ברייטון עושה שימוש בטכנולגיה הנקראת Memory In Pixel שבה רק הפיקסלים שצריך לרענן מבחינת תצוגת הנתונים מטופלים על ידי המעבד, מה שעוזר כמובן להאריך את חיי הסוללה.

הפונטים נוחים לקריאה והתצוגה הכללית המתקבלת היא ברורה גם בעת רכיבה לאור יום בהיר. רקע התצוגה ניתן להגדרה כרקע כהה או בהיר.

לחיצה מהירה במרכז המסך תקפיץ חלון מידע (Pop Up) הניתן להגדרה באחת מ 3 תצורות:

  • מסך המציג את כל פרטי הסנסורים המחוברים כרגע למכשיר. כולל סטטוס בטריה במידה וניתן.
  • מסך עם סיכום נתוני ה LAPs השונים.
  • מסך הניתן להגדרה בהתאמה אישית.

זה מאפשר לכם להציג אינפורמציה מסוימת שמעניינת אותכם במיוחד בצורה מהירה ומבלי שתצטרכו לדפדף סדרתית בין כל שאר מסכי התצוגה שהגדרתם.

מסך המגע מגיב בצורה טובה והדפדוף שמאלה וימינה בין המסכים בזמן הרכיבה הוא נוח. גם לחיצה על כפתורי התפריטים וגלגול מעלה ומטה בין האופציות השונות פועלים בצורה טובה. הקושי היחידי שנתקלתי בו הוא לעיתים בבחירת ערך מסוים מתוך רשימת אופציות אשר ב S800 מוצגות כ'תפריט גלגלת'. לא תמיד היה לי קל לדייק בבחירה, במיוחד עם אצבע מגושמת כמו שלי. הפתרון לכך היה שימוש בכפתורים או באפלקיציה המלווה במכשיר הנייד כפי שאפרט בהמשך.

בגב המכשיר נמצא מנגנון הנעילה המאפשר את חיבורו לתושבת ייעודית של Bryton. המנגנון מאוד מזכיר את זה הקיים במכשירי גרמין  הננעלים ע"י רבע סיבוב, אך כנראה בשל אילוצי 'פטנטים' הוא מעוצב בצורה קצת שונה. ניתן בפועל לחבר את ה S800 גם לתופסן של גרמין, אך הוא לא יינעל בצורה מושלמת ועשוי להסתובב וליפול במהלך הרכיבה.

למי שבכל זאת רוצה לחבר את ה S800 דווקא לתושבת של גרמין יש פתרון בדמות מתאם מיוחד אותו תוכלו לרכוש בנפרד. כל מה שנדרש זה להבריג אותו בגב המכשיר במקום זה הקיים.

המכשיר מוגן מפני מים ועומד בסטנדרט IP67. רכבתי עמו ביום גשום והטיפות לא שיבשו את עבודת המסך. בכל מקרה ישנה אופציה קלה ונוחה לנעול את מסך המגע כך שלא יילחץ בטעות בשל זיעה, גשם או אחר.

גשם שתפס אותי בגרמניה

ה S800 אינו תומך בעברית בכל מה שקשור לתפריטים ושמות שדות הנתונים אך כן בתצוגת טקסט הודעות המגיעות מהטלפון הנייד כמו גם שמות רחובות ומקומות במפה.

בשורה התחתונה, למרות המסך גדול, המכשיר עצמו לא מרגיש כזה וברייטון עשתה עבודה טובה בעיצוב ובנראות של המכשיר. הפינות המעוגלות מקנות לו מראה אווירודינמי ואיכותי. אישית אני תמיד מעדיף מחשבי רכיבה עם מסך גדול שמאפשר לי לקרוא נתונים רבים ממסך בודד גם מבלי צורך במשקפי קריאה ובהיבט הזה ה S800 נותן לי מענה מצוין.

נקודה אחת שאני חייב לציין ושהפתיעה אותי היא שה S500 התגלה כמכשיר בעל זמינות לפעולה המהירה ביותר שנתקלתי בה. לחיצה על כפתור ה ON ותוך שניות בודדות הוא זמין לפעולה. ציפיתי שכך יהיה גם ב S800 וזה לא המצב. זמן ההדלקה של מכשיר זה הוא סטנדרטי לחלוטין ולבטח לא בולט לטובה כמו אצל אחיו הקטן. קצת מוזר אבל כנראה שזה נובע בשל החומרה השונה.


סוללה – 36 שעות שימוש רציף

אחד המאפיינים הבולטים של המכשיר הוא אורך חיי הסוללה שלו – 36  שעות.

רכבתי עם ה S800 רבות וקצב ניצולת הסוללה המוצג באחוזים תאם פחות או יותר להצהרת היצרן. זה בהחלט יתרון לאלה העוסקים ברכיבות ארוכות או שסתם שוכחים להטעין את המכשיר תדירות ומגלים זאת לצערם תוך כדי רכיבה.

הטעינה של המכשיר מתבצעת באמצעות כבל  USB Type C סטנדרטי המתחבר לפורט הממוקם בגב המכשיר ומוגן במכסה גומי. השימוש בכבל מסוג זה מאפשר גם הטענה יחסית מהירה. השגתי כ 50% טעינה בסדר גודל של שעה.


מה מגיע בקופסה?

מלבד המכשיר עצמו מגיעים בקופסה גם:

  • שרוך קשירה/אבטחה  – אופציונלי אך מומלץ להשתמש בו כאמצעי אבטחה נוסף במידה ואתם רוכבים בשטח.
  • כבל USB לטעינת הסוללה.
  • תושבת (Mount) עם מספר גומיות – ע”מ לאפשר קיבוע של המכשיר לכידון בזמן השימוש.
  • תושבת מסוג SPORT לחיבור אווירודינמי.
  • מגן גומי למכשיר – מאוד שימושי ופרקטי.
  • מגן מסך – תוספת מבורכת מצד ברייטון.

ניתן לקנות כאופציה גם:

  • חבילה (Bundle) הכוללת חוץ מהמכשיר גם מד סל"ד וחגורת דופק של Bryton.
  • מחבר מתאם לתושבת של גרמין.

חווית התפעול והשימוש

אחד הדברים שאהבתי מאוד הוא שניתן לבצע את כל ההגדרות במכשיר הן באמצעות אפליקציה ייעודית של Bryton המותקנת במכשיר הטלפון הנייד והן ישירות במכשיר. שיטה דואלית זו הופכת להיות הסטנדרט המקובל מצד כל היצרניות המובילות וטוב שכך.

את האפליקציה המלווה, הנקראת Bryton Active, ניתן להוריד הן למכשירי אפל והן למכשירי אנדרויאד והיא מתקשרת עם ה S800 באמצעות פרוטוקול בלוטות' בלבד. מצד אחד האפליקציה נוחה ודי אינטואטיבית לשימוש אבל מצד שני מצאתי שהיא צרכנית סוללה בזבזנית במיוחד, עד כדי כך שהטלפון  עצמו התריע לי עליה מספר פעמים. לכן שימו לב שאתם סוגרים אותה לגמרי כאשר סיימתם להשתמש בה ואל תתנו לה גם לרוץ ברקע ככל שניתן.

באמצעות האפליקציה ניתן לנהל ולהגדיר את הפרופיל האישי, לבצע עדכוני Firmware, לסנכרן ולהעלות ל'ענן' את הפעילויות שהקלטתם, ליצור ולהגדיר מסלולים, להגדיר התראות מהטלפון שיוצגו במכשיר, להגדיר דפי תצוגה ונתונים, לנתח את הפעילויות ועוד. כל שינוי בהגדרות שאתם מבצעים באפליקציה מסונכרן אוטומטית למכשיר כאשר הוא מקושר בבלוטות' לטלפון והוא זמין לשימוש מיידי.

כמות שדות המידע (מטריקות ומדדים) הניתנים לבחירה ותצוגה במכשיר היא בהחלט מרשימה ומכובדת. ישנם עד 6 מסכים שונים בהם תוכלו להגדיר בין 2 ל 10 שדות מידע ובנוסף ישנם עוד 3 מסכי מידע ייעודים לטובת תצוגת מפה, מתאר גובה ואימון מובנה.

בשורה התחתונה כנראה שכ"א ימצא את מבוקשו בהרכבת שדות המידע במסכים השונים כך שיציגו את האינפורמציה הנדרשת עבורו.

לברייטון יש כמה שדות מידע בעלי ייצוג גרפי צבעוני עבור דופק, מהירות והספק וניתן לבחור בהם במקום תצוגת מספרית רגילה. אהבתי מאוד לעשות שימוש בשדות הללו.

ב S800 ניתן להגדיר שלושה פרופילי אופניים/אימון שונים ועבור כ"א ליצור הגדרות תצוגה ועבודה שונות.

לא ניתן להגדיר סנסורים שונים לכל פרופיל וזה קצת חיסרון. תוכלו להגדיר ולבחור בפרופיל שונה לכל אופניים אבל אם למשל יש לכם מד הספק שונה על כ"א מהם, תצטרכו לגרום למכשיר להתמפות אל מד ההספק הנכון בצורה ידנית בכל פעם שתבחרו לעבוד בפרופיל המתאים.

ניתן לשנות ולהגדיר את מסכי התצוגה גם דרך המכשיר עצמו ע"י לחיצה ארוכה על שדה נתונים מסוים ושינוי הגדרתו.


ניתוח הנתונים לאחר האימון

בסיום הרכיבה ולאחר שמירת קובץ האימון במכשיר, הנתונים יסונכרנו לאפליקציה המלווה בטלפון ומשם ל-'ענן' של ברייטון. באפליקציה עצמה תוכלו לראות אנליזה די מפורטת של סיכום נתוני האימון.

ברייטון  מאפשרת גם סנכרון אוטומטי לחשבון ה STARVA ו/או TrainingPeaks שלכם ואפילו לייצא ולשלוח את הקובץ לכתובת האימייל שלכם כקובץ בפורמט FIT משם תוכלו לטעון ולסנכרן אותו מול כל אפליקציה אחרת שתבחרו.

מטעמים מובנים אין ל Bryton סנכרון אוטומטי ל GARMIN Connect.


ניווט וטעינת מסלולים

ה S800 מאפשר מספר יכולות ניווט מתקדמות אך חלק מהן דוגמת ניווט מונחה לתחילת המסלול או ניתוב חזרה למסלול במקרה שסטיתם ממנו בטעות או שלא, יעבדו רק במידה והמכשיר מחובר לאפליקציית Bryton Active הפועלת בטלפון הנייד ולטלפון יש חיבור אינטרנט פעיל. כמובן שכל עוד אתם רוכבים על תוואי המסלול, ה S800 ימשיך לנווט אותכם לאורכו בעזרת ה GPS גם ללא צורך בחיבור לטלפון הנייד.

עבור רוב הרכיבות שתעשו בארץ לא מדובר בחיסרון משמעותי כ"כ כי מן הסתם ברובן הטלפון הנייד מצוי עמכם ובדרך כלל אין בעיה של כיסוי תקשורתי. מצד שני באם אתם לוקחים את המכשיר לרכיבות שטח בעומק המדבר/היער או לטיול רכיבה בחו"ל, זה בהחלט עשוי להיות חיסרון שכן הסיכוי לברבור וטעות בניווט גדולים יותר ובנוסף הכיסוי התקשורתי של המכשיר הנייד עלול להיות מוגבל. ברכיבה בחו"ל תצטרכו כמובן לוודא שיש לכם חבילת גלישה פעילה.

ה Rider S800 מגיע טעון ומותקן במפות OSM אזוריות כולל זו של ישראל. באם חסרה לכם מפה אתם יכולים להוריד ולטעון מפות מהאתר של Bryton בחינם.  כרגע רמת התכסית של המפות היא ברמת כבישים ודרכים, אך ברייטון הכריזה כי בקרוב היא גם תפרסם ותעלה מפות טופוגרפיות שהינן יותר שימושיות לרכיבות בשטח.

המפות ברורות וקלות לקריאה ומכילות פירוט של שמות הדרכים ונקודות עניין (POIs) כגון בתי קפה, פארקים וכדומה. הניווט המונחה לנקודת ההתחלה של המסלול עובד מצויין כמו גם הרכיבה לאורך המסלול, כאשר ה S800  מציג הוראות ברורות לגבי פניות עתידיות (Turn By Turn Navigation), כולל צפצוף קולי ממש בסמוך לפניה. כיסוי המפה בישראל נראה מעודכן ובסך הכל עבור רכיבות הכביש שביצעתי, הפירוט הוא ברמה בהחלט מספקת.

שינוי הקנ"מ במפה (Zoom) כמו גם 'שוטטות' (Pan) נעשים בצורה נוחה באמצעות שימוש באצבעות על המסך.

המסלול עצמו מסומן בחיצי דרך ברורים (Chevron) המראים את סיפור הדרך בצורה נוחה.

מצד שני ובדומה לחוויה גם עם מכשירים מובילים של יצרניות אחרות, כאשר יצאתי מגבולות המסלול, ניסיונות המכשיר להנחות אותי בחזרה אליו לא תמיד צלחו ולרוב המכשיר הסתפק בהודעה כללית של "Off Route" מבלי לספק הנחיה כלשהי למעט ציור של קו אוירי מקווקו שניסה לחבר בין הנקודה הנוכחית שבה אני נמצא למסלול.

להן סיכום יכולות הניווט של המכשיר:

ׁ(1). יכולת ליצור ולייבא למכשיר מסלול רכיבה דרך האפליקציה של Bryton בנייד או באינטרנט – אם כי יש אפליקציות צד שלישי הרבה יותר נוחות ליצירת מסלול שניתן לקשר למכשיר.

(2). יכולת לייצר ולייבא מסלול מ Komoot ו RideWithGPS – כולל סנכרון אוטומטי של הנחיית Turn By Turn לטובת ניווט תוך כדי רכיבה על המסלול. ייבוא המסלול נעשה בצורה אוטומטית לאפליקציה של ברייטון ומשם יש לסמן ולשדר אותו בצורה יזומה למכשיר.

(3). יכולת לייצר ולטעון למכשיר מסלול מ STRAVA או כל קובץ GPX – בדומה ל Komoot ו RideWithGps, אך היות והפורמט ב STRAVA לא כולל פירוט לגבי הנחיית Turn By Turn, ברייטון מאפשרת לייצר הנחיות אלה בעצמה ולהוסיפם לקובץ. יש לבצע זאת בצורה יזומה. קצת מייגע אבל לא נורא.

(4). ניווט Turn By Turn – כשאתם על המסלול, בכל פעם לקראת פנייה המכשיר מציג הודעה והנחיות לגבי הפנייה הצפויה כולל צפצוף, ללא קשר למסך הנתונים בו אתם צופים כרגע.

(5). קח אותי לנקודת ההתחלה – מחייב חיבור פעיל לטלפון הנייד ולאינטרנט. בכל פעם שתבחרו מסלול לרכיבה ובמידה ואינכם בנקודת ההתחלה – ה S800 יציג הנחיות ניווט אל נקודה זו.

(6). נווט אותי בחזרה למסלול – מחייב חיבור פעיל לטלפון הנייד ולאינטרנט. במידה וסטיתם מהמסלול, המכשיר יציג הוראות ניווט בחזרה לנקודה הקרובה ביותר למסלול.

(7). חזור לנקודת ההתחלה – בחירה באופציה זו תגרום ל S800 להפוך את כיוון המסלול ולהנחות אותכם בחזרה לנקודת ההתחלה דרך אותו הציר. לא נדרש חיבור לטלפון לשם אופציה זו.

(8). חיפש קולי – עם חיבור לנייד ולאינטרנט, ה S800 מאפשר מציאת נקודה לניווט באמצעות חיפוש קולי ב Google הזמין בלמעלה מ-100 שפות כולל בעברית ומציע דרך מהירה וקלה יותר לחיפוש כתובות או נקודות עניין תוך כדי הרכיבה. אופציה נחמדה אבל לדעתי לא ממש שימושית או הכרחית. בכל הפעמים שניסיתי התשובות שקיבלתי לא היו מדויקות ביותר.

(9). Explore –היכולת לבקש מהמכשיר להמליץ על 3 מסלולים שונים מהנקודה שבה אתם נמצאים ובמרחק אותו הגדרתם. אופציה זו מחייבת חיבור לטלפון. בכמה ניסויים שביצעתי מצאתי שבחלק מהפעמים המסלולים שהמכשיר ממליץ אינם בהכרח מסלולים מומלצים לרכיבת אופניים כך שיש להשתמש באופציה זו בזהירות.

רכיבה רגועה לאורך נהר המוזל בגרמניהניווט בעזרת ה S800

בחודשיים בהם המכשיר היה אצלי עשיתי שימוש רב במפות ובניווט של המכשיר כולל בשבוע רכיבות לאורך נהר המוזל בגרמניה ובסךהכל ההתרשמות שלי היא בהחלט חיובית למעט שלוש נקודות:

(1). תהליך טעינת מסלולים שייצרתם למכשיר אינו אוטומטי עד הסוף. יש לייבאו קודם לאפליקציה המלווה ומשם לסמן ולסנכרן אותו בצורה יזומה למכשיר.

(2) . מסלולים המגיעים מ STARVA מגיעים ללא הנחיות Turn By Turn. האפליקציה המלווה מאפשרת ליצור ולהוסיף הנחיות אלה בצורה יזומה אבל לא ברור לי למה במכשירים של יצרניות אחרות אין בכך צורך. לא מדובר ב Deal Breaker, אבל זה קצת מייגע

(3). במידה ותרצו לסטות מהמסלול ולהשתמש באחת מפונקציות הניווט המתקדמות של המכשיר לשם כך, למשל סימון ורכיבה אל נקודת עניין מסוימת, תצטרכו להפסיק קודם את ניווט המסלול הנוכחי בו אתם נמצאים.


אשף העליות – Climb Challenge

זוהי יכולת שהוכרזה לראשונה ע"י גרמין (Climb PRO) וזכתה לשימוש ופידבק חיובי מצד רוכבים רבים, מה שגרם גם לשאר היצרניות לצאת בפונקציונליות מקבילה. ברייטון קוראת לאשף זה בשם Climb Challenge.

במידה ובחרתם לרכוב מסלול מסוים, בכל פעם שהמכשיר יזהה כי הנכם מתקרבים לעליה, יופיע מסך נתונים נוסף עם מידע שימושי וחשוב לגבי הטיפוס הצפוי שמתעדכן תוך כדי הרכיבה שלכם. מידע זה מאפשר לכם לדעת בצורה נוחה את אחוזי השיפוע, הגובה כמו גם המרחק שנותר עד לסיום הטיפוס והוא מונגש בצורה גרפית וצבעונית.

בעיני זוהי פונקציה שימושית ביותר במחשבי רכיבה וברייטון אף הגדילה לעשות ומספקת יכולות שאינן קיימות אצל המתחרות כולל גרמין: בעת טעינת המסלול לאפליקציית Bryton Active ולפני שידורו למכשיר, תוכלו לא רק לעיין בכל העליות שהמכשיר מצא בצורה אוטומטית עבור המסלול שבחרתם אלא גם לבחור ולעדכן את נקודת ההתחלה או הסיום שלהן ואפילו לסמן קטעי עליות נוספים במידה וישנן עליות שלא נכנסו לרשימה של המכשיר היות ולא עברו סף כלשהו. בסיום תוכלו לשדר את המסלול מחדש למכשיר וכל השינויים שביצעתם יהיו זמינים לצפייה ושימוש במהלך הרכיבה.

האפשרות לעדכן ולשנות מקטעי עליות בעצמכם מפצה על הפעמים בהם האלגורתמים של ברייטון בוחר לסמן עליות שלא תמיד יש להם אחיזה במציאות כמו שקורה מדי פעם. בנוסף טוב תעשה ברייטון באם תפרסם מהם הפרמטרים לפיהם האלגורתמיים שלה מזהה ומגדיר אוטומטית את העליות במסלול וכן תאפשר למשתמש להגדיר פרמטרים אלה בעצמו.


תמיכה ברדאר בטיחות

עד לא מזמן מכשיר ה GARMIN Varia היה רדאר הבטיחות היחיד בשוק, אבל לאחרונה נוספו עוד מספר שחקנים לתחום כאשר כולם תומכים בסטדנרט ה ANT-RADAR המאפשר למחשבי הרכיבה להתממשק ולתמוך באביזרי בטיחות אלה.

פיצ'ר חשוב ביותר המאפשר לכם לקבל חיווי בתצוגת המכשיר ובזמן אמת לגבי רכבים המתקרבים מאחור. כאמור ה S800 תומך בכך בצורה מלאה.


LIVE TRACK

ניתן לשתף את המיקום שלכם בזמן אמת עם חברים ובני משפחה ע"י יצירת קישור שיתוף ישירות מהטלפון שלכם ובאמצעות כל אפליקציית הודעות. ברגע שתחלו ברכיבה ותלחצו START במכשיר, כל הנמענים שהגדרתם יקבלו הודעת עם לינק באמצעותו יוכלו לראות את המיקום שלכם בזמן אמת, כמו גם את המהירות הנוכחית, זמן הרכיבה, מרחק ועוד. הנתונים הללו ימשיכו להתעדכן כל עוד אתם רוכבים. כמובן שלשם כך תידרשו לרכוב כשמכשיר הטלפון הנייד פועל ומצוי עמכם.


אימונים מובנים ותמיכה בטריינר

באם אתם אוהבים לבצע אימונים מובנים (אינטרוולים) בין אם בזמן רכיבה בחוץ ובין אם על הטריינר, ה S800  מציג ממשק משתמש נוח לנושא זה.

תיאורטית תוכלו לבנות את האימונים הללו באפליקציה Bryton Active בטלפון הנייד ולשדרם למכשיר, אך מצאתי ששיטה זו מסורבלת ואף מכילה באגים. עדיף לעשות זאת בפלטפורמות יותר נוחות ונפוצות דוגמת  TrainingPeaks ומשם לסנכרן את האימון למכשיר.

במידה ואתם מבצעים את האימון בבית באמצעות טריינר, הרי שה S800 מאפשר חיבור ושליטה על הטריינר במספר שיטות:

  • אימונים מובנים במוד ERG בהם ה Rider S800  שולט על הטריינר ומכתיב את ההתנגדות הנדרשת בהתאם לאינטרוולים של האימון שבחרתם ובלא קשר לקאדנס ולהילוך בו אתם נמצאים.
  • אימונים בהם אתם קובעים בעצמכם את סף ההתנגדות של הטריינר בהתאם לגובה הספק מסויים (Target Watt) או עצימות (Resistance).
  • רכיבת מסלול וירטואלי כלשהו – בו הטריינר מדמה התנגדות בהתאם לשיפועי המסלול שבחרתם לרכוב. את המסלול אתם יכולים לבחור מאימונים קודמים שבצעתם, או לטעון מסלול מסויים שבניתם או הורדתם מאפליקציות צד-שלישי נפוצות דוגמת סטראבה , KOMOOT או RideWithGPS.

במהלך הסקירה ביצעתי מספר אימוני ERG על הטריינר בהם ה S800 שלט והכתיב את ההתנגדות לטריינר בהתאם לאימון המסויים שביצעתי. כולם בוצעו ללא דופי ובצורה טובה ומסכי התצוגה במכשיר לטובת ביצוע אימונים אלה הם מצוינים.


תמיכה באופניים חשמליים

ה Rider S800 תומך בחיבור אלחוטי לדגמי אופניים חשמליים התומכים בתקן ANT+ LEV וגם לאופניים חשמליים המבוססים על מערכת SHIMANO STEPS כך שניתן להגדיר מסכי תצוגה ייעודים עם אינפורמציה הרלוונטית לאופניים מסוג זה. למשל – מצב הסוללה, טווח נסיעה צפוי, הילוכים, מצב סיוע ועוד.


קישור לסנסורים

ה S800 מאפשר קישור לכל סוגי הסנסורים הנפוצים באנט+ מסוג מדי דופק, מהירות, סל"ד, הספק ומערכות הילוכים חשמליות.

חיסרון בולט במכשיר הוא אי תמיכה בקישור בבלוטות'. זה נכון שרוב הסנסורים מאפשרים כיום קישור דואלי הן באנט והן בבלוטות', אבל יש למשל חגורות דופק של POLAR ויצרניות אחרות שתומכות רק בבלוטות' ולפיכך אינן ניתנות לקישור בשלב זה.

הקישור לסנסורים הוא פשוט ונוח והמכשיר מקליט אותם ללא בעיות בזמן האימון למעט נושא של 'גרירת וואטים' בהתחברות למדי הספק (וואטים) שבו נתקלתי גם בסקירה של ה S500 ומשום מה טרם תוקן  מצד ברייטון. במידה ואתם מחוברים למד הספק ומפסיקים לדווש, לוקח ל S800 עוד מספר שניות של הקלטה בהם הוא עשוי לגרור ולהקליט ערך הגבוה מ 'אפס' כפי שצריך להיות.

למרות שמדובר בכמה שניות בודדות, ערך ההספק הממוצע עשוי להשתנות במידה ויהיו לכם ברכיבה עצירות מרובות והתוצאה המתקבלת תהייה גבוהה יותר אל מול מכשירים אחרים. הדבר מחייב תיקון תוכנה מצד ברייטון ומוזר לי שזה עדיין טרם קרה.


דיוק  GPS

ניתן לבחור ולהתחבר למספר מערכות לווין מסחריות דוגמת: GPS (ארה"ב), GLONASS (רוסיה), GALILEO (אירופה),  BDS (סין) ו  QZSS (יפן) – מה שאומר שכנראה לא תהיו מנותקים מהלווין בשום פינה ברחבי העולם. בנוסף מותקן במכשיר מד גובה ברומטרי הניתן לכיול במידה ואתם חשים כי נתוני הגובה אינם כמצופה.

לא מצאתי שחיבור במקביל למספר מערכות לווין שונות המתאפשר במכשיר, נתן תוצאות טובות יותר לעומת התחברות לסוג אחד של מערכת לווין ובסך הכל המכשיר ביצע את עבודתו נאמנה בכל הקשור להקלטה ודיוק נתוני GPS ולא שונה ממכשירים מובילים אחרים.


רכיבות קבוצתיות – Group Ride

אופציה חדשה זו, הייחודית ל S800 ואינה קיימת ב S500, מאפשרת לכם ליצור אירועי רכיבה קבוצתיים ע"ב מסלול מסוים שתבחרו. תוכלו לשלוח ולהזמין את החברים לאירוע ובזמן הרכיבה עצמה לראות את מיקומם על תצוגת המפה.

בנוסף תוכלו לשלוח הודעות טקסט בין חברי הקבוצה ואפילו ליהנות מיכולת תרגום קול לטקסט, כך שתוכלו לשלוח הודעות בצורה נוחה יותר ומבלי צורך להסיר את הכפפות.

החיסרון הגדול בשימוש בפונקציה זו נובע מהעובדה שיכולת זו זמינה רק בין בעלי S800 והיא מחייבת חיבור אקטיבי לאפליקציה המלווה בטלפון הנייד בזמן הרכיבה. מה שהופך את כל העניין למוגבל וחסר שימוש מעשי.


ה S800 מיצוב ותמחור

מחירו הרשמי של ה S800 בחו"ל הינו $400. כ $100 יותר לעומת דגם ה S500.

מחירו בארץ כפי שנקבע ע"י היבואן (DAA) הינו:

  • קונפיגורציה סטנדרטית – הכוללת את המכשיר, התקן נעילה רגיל, התקן נעילה משולב זרוע. 1,899 ₪.
  • קונפיגורציית קומבו – הכוללת בנוסף גם חגורת דופק של Bryton וסנסור מהירות/קאדנס. 2,349 ₪.

המכשיר מגיע עם שנתיים אחריות.

כמובן שהשוואה מול דגם מתחרה הינה מורכבת היות והם לעולם לא יהיו זהים בפונקציונליות ולכל חברה יש ניואנסים ודרכים אחרות ליישם דברים. במשך השנים הסטנדרט לגבי היקף התכולה הפונקציונליות המינימלית המצופה מכל מחשב רכיבה לתמוך עלתה וכיום כוללת סט פיצ'רים עשיר הרבה מעבר להקלטת מדדי נתונים בסיסיים. תוכלו למצוא היום פונקציות כגון Climb PRO, ניווט מתקדם, קישור לפלטפורמות אימון חיצוניות, אימוני In door ועוד, ברבים ממחשבי הרכיבה הנפוצים. ההבדלים הם בחומרה, ממשק המשתמש, צורת התפעול, היישום וכמובן בעושר הפונקציונלי ובסט פיצ'רים מתקדמים נוספים.

למרות האמור לעיל, להלן השוואה בסיסית מול התחרות בדגש על גודל המסך בלבד (ממוין מגדול לקטן).

דגםגודל מסךמסך מגעמחיר
GARMIN EDGE 10403.5 אינץכן$600
BRYTON S8003.4 אינץכן$400
HAMMERHEAD KAROO 23.2 אינץכן$400
WAHOO ROAM2.7 אינץלא$380
EDGE 8302.6 אינץכן$400
EDGE 5302.6 אינץלא$300
BRYTON S5002.4 אינץכן$300
WAHOO BOLT22.2 אינץלא$300

שורה תחתונה וסיכום

מעבר למספר סייגים ולחסרונות שציינתי בסקירה זו ושחלקם ברי תיקון מצד ברייטון ע"י עדכון תוכנה, הרי ש ה Bryton Rider S800  הוא מחשב רכיבה טוב העושה עבודתו נאמנה ובהחלט שחקן לגיטימי בקטגוריית ה High End של מחשבי הרכיבה.

המכשיר מתהדר בפונקציונליות רבה. המסך בגודל 3.4 אינץ גדול ונעים לעין עם ניגודיות מספקת והוא קריא במהלך הרכיבה גם בתנאי שמש וסנוור. התאורה האחורית שלו בהירה וניתנת לכוונון וחיי הסוללה שלו, העומדים על 36 שעות, הם בהחלט מרשימים.

מבחינת תמחור הרי שתג מחיר של $400 עבור סט היכולות והפיצ'רים של המכשיר הוא הגיוני ותחרותי אבל אולי עשוי שלא להספיק ע"מ לצבור נתח שוק משמעותי בשל אלמוניותה היחסי של ברייטון בשוק מחשבי הרכיבה.

יתרונות

  • שילוב טוב של מסך מגע וכפתורים. המסך הינו גדול וברור גם בתנאי תאורה משתנים
  • זמן סוללה ארוך – 36 שעות. טעינת הסוללה אף היא מהירה
  • הגדרת המכשיר באמצעות אפליקציה מלווה בנייד – פשוט, ברור ומהיר
  • אשף עליות – Climb Challenge
  • שדות מידע רבים ומגוונים, כולל שדות בייצוג גרפי
  • ממשק אוטומטי דו כיווני ל STRAVA, TrainingPeaks ולפלטפורמות נוספות
  • אינטגרציה לטלפון חכם עבור הצגת הודעות – כולל בעברית
  • קישור לרדאר
  • Live Tracking

חסרונות

  • אפליקציה מלווה בזבזנית מבחינת סוללת הטלפון ולעיתים לא יציבה (באגים)
  • קישור לסנסורים רק באנט+
  • טעינת מסלול למכשיר מחייבת שליחה יזומה דרך האפליקציה המלווה ובנוסף הוראות Turn By Turn למסלול שנבנה ב STRAVA מחייב עיבוד נוסף
  • יכולות ניווט מתקדמות דוגמת חזרה למסלול במקרה של סטייה, או היפוך מסלול – רק ע"י קישור לטלפון הנייד עם תקשורת נתונים זמינה
  • לא תומך ב  STRAVA SEGMENTS
  • בשימוש עם מד הספק ובעת הפסקת דיווש – גרירת ערך הוואטים למספר שניות בהקלטה
  • תצוגת מפות לא תומכת עדיין בתצוגת קווי גובה

הירשמו לאתר וקבלו עדכון בדבר תוכן חדש ישירות לאימייל שלכם

כתיבת תגובה