You are currently viewing ה RIDER 420 של BRYTON – כל מה שרציתם לדעת – סקירה<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">10</span> min read</span>

ה RIDER 420 של BRYTON – כל מה שרציתם לדעת – סקירה10 min read

בינואר 2020 במהלך ה Tour Down Under שהנו אחד ממרוצי האופניים המפורסמים המתקיים מדי שנה באוסטרליה, הזדמן לי לקרוא פוסט מעניין שסקר מהם אביזרי הטכנולוגיה השונים בהם עושות קבוצות ה World Tour המקצועניות שימוש.

בקטגורית 'מחשבי/שעוני רכיבה', מתוך 19 קבוצות העילית שהשתתפו במרוץ – אחת עשר מהן רכבו עם מכשירי GARMIN לסוגיהם השונים, שלוש עם WAHOO, שתיים עם SRM, אחת עם SIGMA, אחת עם STAGES ו אחת המוכרת במיוחד לקהל הישראלי – קבוצת ISRAEL STARTUP NATION, עשתה שימוש במכשיר בשם RIDER 420, דגם הביניים של חברת BRYTON מטאיוואן.

ברור ומובן שהשיקולים המרכזיים המוכתבים ומונחתים לרוכבים בבחירת הציוד הינם ברובם בשל הסכמי חסות בהם קשורים הקבוצות, אך יחד עם זאת, העובדה שרוכבי ISN משתמשים ב RIDER 420 הייתה מסקרנת עבורי משני טעמים עיקריים: (1). לא הכרתי בזמנו את המכשיר ואת החברה. (2). מבחינת תג מחיר לצרכן, זה היה הדגם הזול ביותר מבין כל הדגמים האחרים שצוינו ברשימה לעיל, מה שגרם לי לתהות באם הוא אכן מספיק טוב עבור רוכב מקצועי?

כמובן שמאז אותו ינואר 2020, העולם הספיק להשתגע ומים רבים זרמו מתחת לגשר. בהקשר של BRYTON –  קבוצת ISN הספיקה לעבור בינתיים, בשל שיקולים עסקיים ומסחריים כאלה ואחרים, לרכוב עם מכשירים של יצרנית אחרת. אבל מה שיותר מעניין הוא שבאפריל האחרון החברה החליטה לעשות 'עליה' לישראל והחלה להיות משווקת בארץ ע"י היבואן DAA.

שמחתי על ההזדמנות לקבל לידי מהיבואן את המכשיר בהשאלה למבחן ויצאתי לבדוק כמו בכל סקירה שאני מבצע –  את הטוב אל מול הטעון שיפור, כמו גם לנסות ולענות על שתי שאלות מסקרנות – האם זה מכשיר אטרקטיבי מבחינת יחס עלות לפיצ'רים ומיהו קהל היעד של מכשיר זה?


חומרה / עיצוב

ל RIDER 420 מראה חלק ומלוטש והנו בעל מסך Mono LCD בגודל 2.3 אינץ המספק תצוגה גדולה, מוארת ונוחה לצפייה. המסך אינו מסך מגע ומבחינתי טוב שכך שכן אני מוצא שמסכי מגע, זיעה ואצבעות חלקות אינם מהווים שילוב אידאלי לתפעול בזמן רכיבה.

התפעול של המכשיר נעשה באמצעות 4 כפתורים – שניים בפינות התחתונות (LAP/OK ו 'גלילה מטה') ושניים בחלקו האחורי התחתון של המכשיר (הפעלה/תאורה ו עצירה/חזרה).

הבחירה למקם שני לחצנים מאחור היא מאתגרת וכנראה נעשתה בשל אילוצי עיצוב שהעדיפו להקנות למכשיר מראה חלק ומלוטש ולמתוח למקסימום את גודל המסך. יכול להיות שזה עניין של גיל, אבל למרות שימוש נרחב, עדיין מצאתי שאני מתקשה לזכור מה הפונקציה של כל כפתור אחורי ובאיזה צד הוא נמצא. מעבר לכך, ספציפית שני כפתורים אלה לא תמיד נגישים ללחיצה בצורה נוחה באמצע הרכיבה כאשר המכשיר מעוגן בתושבת ובמיוחד באם אתה לובש כפפות ארוכות. לזכותה של BRYTON יאמר שהצורך בשימוש בכפתורים בגב המכשיר הינו מועט יחסית וברובו אינו כזה הדורש תפעול באמצע הרכיבה.

בנוסף, השימוש החסכוני בכפתורים אומר שיש כפתור המאפשר להתקדם 'למטה' בתפריטים השונים אבל לא 'למעלה' ולכן במידה ופספסתם אופציה מסוימת בתפריט, אתם תידרשו לגלול את כל הרשימה קדימה בכדי לחזור לאופציה העליונה. בשורה התחתונה – ממש לא סוף העולם, אבל ראוי לציון בהיבט נקודה לשיפור.

בגב המכשיר נמצא מנגנון הנעילה של המכשיר המאפשר את חיבורו לתושבת. המנגנון מאוד מזכיר את זה הקיים במכשירי גרמין  הננעלים ע"י רבע סיבוב, אך כנראה בשל אילוצי 'פטנטים' הוא מעוצב בצורה קצת שונה. בבדיקה שעשיתי גיליתי שניתן לחבר ('לנעול') את ה RIDER 420 בתושבת סטנדרטית של GARMIN, אם כי לא בצורה מושלמת. הפוך זה לא עובד. מה שאומר שעם מכשירי גרמין לא ניתן לעשות שימוש בתושבות של BRYTON משום שהלשונית שלהם עבה מדי.

מפרט – תכונות ומאפיינים עיקריים

  • מחיר רשמי בארץ: 799 ₪ (נכון לפרסום סקירה זו).
  • דגם ביניים (Mid Range) במשפחת RIDER שהינה משפחת מחשבי הרכיבה של חברת BRYTON.
  • משקל: 67 גרם.
  • מידות: אורך 83.9 מ"מ, רוחב 49.9 מ"מ, עומק 22 מ"מ
  • ניתן לקפנג ולהציג עד 9 מסכי מידע שונים ובכל אחד עד 8 שדות מידע רלוונטיים מתוך רשימה של כ 80+ מדדים ומטריקות.
  • קישור לטלפון ותצוגת הודעות – באמצעות בלוטות'.
  • קישור למערכות לווין – GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS
  • אפליקציה מלווה (Companion App) לצורך הגדרת המכשיר ועדכוני Firmware כמו גם ניתוח האימונים המוקלטים במכשיר.
  • חיבור וקישור לסנסורים באמצעות ANT+ ובלוטות'.
  • יכולת הגדרה ל 2 פרופילי אופניים– במידה ואתם עושים שימוש במכשיר עם שני זוגות אופניים שונים שעליהם סנסורים אחרים.
  • מד גובה ברומטרי.
  • יכולת קישור ושליטה על טריינר חכם באמצעות פרוטוקול ANT-FE-C.
  • קישור וסנכרון קבצי הרכיבות אל מול פלטפורמות STRAVA, TRAININGPEAK  ונוספים אך לא אל מול GARMIN.
  • הורדת מסלולים מ – STRAVA, RIDEWITHGPS  ו KOMOOT.
  • הצגת אימוני רכיבה מובנים (Workouts) ואפשרות לטעינה אוטומטית של אימונים דרך TRAININGPEAKS.
  • ניווט ברמת פירוט של פנייה אחרי פנייה – המכשיר מציג מידע על שמות כבישים, מרחק וכיוון לפני כל פנייה.
  • שפה: תומך במגוון שפות ובהן כמובן אנגלית אך לא בעברית.

סוללה – 35 שעות שימוש רציף!

אחד המאפיינים הבולטים של המכשיר הוא אורך חיי הסוללה שלו. BRYTON מצהירה על 35 שעות עבודה לפני צורך בטעינה. לא העמדתי זאת במבחן מדויק, אך בהחלט התרשמתי שזה המצב. השתמשתי במכשיר שימוש אינטנסיבי במשך כ 3 שבועות ולא הטענתי אותו פעם אחת. זה בהחלט יתרון לאלה העוסקים ברכיבות ארוכות או שסתם שוכחים להטעין את המכשיר תדירות ומגלים זאת לצערם תוך כדי רכיבה.

הטעינה של המכשיר מתבצעת באמצעות כבל מיקרו USB סטנדרטי המתחבר לפורט הממוקם בגב המכשיר ומוגן במכסה גומי.

מה מגיע בקופסה?

מלבד המכשיר עצמו מגיעים בקופסה גם:

  • שרוך קשירה/אבטחה  – אופציונלי אך מומלץ להשתמש בו כאמצעי אבטחה נוסף במידה ואתם רוכבים בשטח.
  • כבל USB לטעינת הסוללה.
  • תושבת (Mount) עם מספר גומיות – ע”מ לאפשר קיבוע של המכשיר לכידון בזמן השימוש.
  • דפי הוראות שימוש.

ניתן לקנות כאופציה גם:

  • תושבות מסוג SPORT או RACE בהתאם לאפשרויות החיבור וסוג הכידון שלכם ולצורך ביותר אווירודינמיות.
  • חבילה (Bundle) הכוללת חוץ מהמכשיר גם מד סל"ד וחגורת דופק של BRYTON.

חווית התפעול והשימוש

אחד הדברים שאהבתי מאוד במכשיר וזה תקף לגבי כל דגמי ה RIDER היא העובדה שכל ביצוע ההגדרות נעשה באמצעות אפליקציה ייעודית במכשיר הטלפון (Companion App). האפליקציה נוחה וברורה לשימוש ומאפשרת להגדיר את המכשיר בצורה מהירה מבלי צורך ללחוץ על אינספור כפתורים במכשיר עצמו. ניתן להוריד את האפליקציה הן למכשירי Apple והן למכשירי Android.

לחצו PLAY – סרט וידאו קצר שבו אני מסביר ומדגים את השימוש באפליקציה החל משלב ההגדרות ועד לניתוח האימון לאחר הרכיבה.

באמצעות האפליקציה (הנקראת Bryton Active) ניתן לנהל ולהגדיר את הפרופיל האישי, לבצע עדכוני Firmware, לסנכרן ולהעלות ל'ענן' את הפעילויות שהקלטתם, ליצור ולהגדיר מסלולים, להגדיר התראות מהטלפון שיוצגו במכשיר, להגדיר דפי תצוגה ונתונים, לנתח את הפעילויות ועוד. כל שינוי בהגדרות שאתם מבצעים באפליקציה מסונכרן אוטומטית למכשיר כאשר הוא מקושר בבלוטות' לטלפון והוא זמין לשימוש מיידי.

כמות שדות המידע (מטריקות ומדדים) הניתנים לבחירה ותצוגה במכשיר היא בהחלט מרשימה ומכובדת ועומדת על יותר מ 80. המצאי האפשרי מזכיר את המקובל במכשירי High End. ראויים לציון במיוחד הגיוון בהיבט נתוני ההספק (Power) ונתוני אנליזת הדיווש (Pedal Analysis) הרלוונטיים במידה ואתם מקשרים ל RIDER מד הספק בפדלים המדווח נתונים אלה לכל רגל בנפרד.

להלן דוגמא לאפשרויות הבחירה המגוונות בשתי קטגוריות אלה והשימוש שאני בחרתי להגדיר:

Power – Power Now, Avg. Power, Max Power, Last Avg Power, Lap Max Power, 3s Power, 10s Power, 30s Power, NP, TSS, IF, Specific Power, FTP Zone, FTP%, MAP Zone, MAP%, Lap NP, Last Lap Avg Power, Last Lap Max Power, Left Power, Right Power

Pedal Analysis – Current PB L-R, Avg PB L-R, Current PS L-R, Avg PS L-R, Max PS L-R, Current TE L-R, Avg TE L-R, Max TE-L-R

בסיום הרכיבה ולאחר שמירת קובץ האימון במכשיר, הנתונים יסונכרנו לאפליקציה בטלפון ומשם ל-'ענן'.

באפליקציה עצמה תוכלו להציג אנליזה די מפורטת של נתוני הרכיבה והמטריקות השונות שהוקלטו. למי שאינו מסתפק בכך – BRYTON מאפשרת גם סנכרון אוטומטי לחשבון ה STARVA ו/או TrainingPeaks שלכם ואפילו לייצא ולשלוח את הקובץ לכתובת האימייל שלכם (בפורמט FIT) ומשם תוכלו לטעון ולסנכרן אותו בעצמכם מול כל אפליקציה אחרת דוגמת GARMIN Connect.

הדברים שמצאתי כטעוני שיפור באפליקציה הינם:

  • באג שגורם לכך שבמידה והגדרתם בעמוד מסוים X שדות לתצוגה וכעת אתם רוצים לשנות ולהגדיל (או להקטין) כמות זו, תצטרכו להגדיר את כל השדות מחדש. זה די מעצבן וגורם לך לחשוב ולתכנן מראש את התצוגה המבוקשת בכל דף ע"מ להימנע עד כמה שניתן משינויים. יחד עם זאת, לרוב לאחר הגדרה ראשונית כמות הפעמים שתרצו לשנות את התצוגה כנראה שתהייה מינימלית עד אפסית.
  • בכל עמוד ניתן להגדיר בין 2 ל 8 שדות שזה מצוין, אך היה נחמד לו הייתה ניתנת גם גמישות בהגדרת גודל ופריסת השדות על המסך. כיום הגדרה זו הינה קשיחה ולא ניתנת לשינוי.

דיוק GPS

ה RIDER 420 מאפשר חיבור למספר רשתות לווין הכוללות את: GPS (ארה"ב), GLONASS (רוסיה), GALILEO (אירופה),  BDS (סין) ו  QZSS (יפן) – מה שאומר שכנראה לא תהיו מנותקים מהלווין בשום פינה ברחבי העולם. בנוסף מותקן במכשיר מד גובה ברומטרי הניתן לכיול במידה ואתם חשים כי נתוני הגובה אינם כמצופה.

נקודה ראויה לציון היא המהירות שבה המכשיר מצליח להתמפות ללווין מהרגע שהדלקתם אותו  –  כשאתה מגיע מאוחר לאימון ואין לך זמן להתארגן כי הקבוצה כבר יוצאת לדרך, זו תכונה מוערכת במיוחד. בכלל – ה RIDER 420 הוא מחשב הרכיבה המהיר ביותר שנתקלתי בו בהיבט הזמן שלוקח מרגע הדלקתו ועד שהוא זמין להפעלה. שניות בודדות!

בכל הרכיבות שביצעתי לא חוויתי וזיהיתי תופעת ניתוק, כיסוי או פערים בדיוק המסלול המוקלט ובכל הקשור ל GPS המכשיר עובד מצוין.

GPS עובד ומקליט ללא דופי

שימוש במפה וניווט

ה RIDER 420 אינו מציג מפות על רובדיהם השונים, אלא משרטט את הדרך והמסלול על תרשים ריק (Breadcrumb Trail).  יחד עם זאת מבחינת ניווט, המכשיר מספק פונקציונליות מסוימת ומאפשר בין היתר:

  • הוראות ניווט (Turn By Turn Navigation) בהתאם למסלול שבחרתם לרכוב וכל עוד אתם נמצאים על מסלול זה –המכשיר מציג מידע על שמות כבישים, מרחק וכיוון לפני כל פנייה. בנוסף, לכשתתקרבו לפניה יישמע גם צליל התראה
  • שתילת נקודות ציון (POI) כך שתוכלו לקבל אינדיקציה המתעדכנת בזמן אמת לגבי המרחק מנקודות אלה ממיקומכם הנוכחי על המסלול.

במידה והמכשיר יזהה כי סטיתם מהמסלול המתוכנן תופיע הודעה כללית – ‘OFF ROUTE’ אך ללא הנחיה כיצד לחזור למסלול.

את המסלולים עצמם ניתן לטעון ל RIDER 420 באמצעות ממשק נוח ופשוט הקיים באפליקציה אל מול החשבון שלכם ב STRAVA, RideWithGPS ו KOMOOT – שלושת הפלטפורמות המובילות לתכנון ובניית מסלולים. בנוסף תוכלו לטעון גם כל קובץ בפורמט GPX ואפילו לבנות ולתכנן מסלול באפליקציה הייעודית של BRYTON, אם כי היא פחות מומלצת לשם כך.

לאחר שהמסלול נטען למכשיר הוא יהיה זמין תחת האופציה "Follow A Track". כל מה שנדרש הוא לבחור אותו, ללחוץ PLAY ולהתחיל לדווש.

במהלך הבדיקות שערכתי יצא לי לבדוק פונקציה זו בשתי רכיבות ארוכות שביצעתי ולהלן מספר תובנות:

  • טעינת המסלול למכשיר וסנכרונו מ STARVA ו KOMOOT היו פשוטים ונוחים מאוד לעבודה.
  • תצוגת ניווט מסוג Breadcrumb היא סבירה ובדרך כלל מספקת עבור צורך בהתמצאות כללית וקבלת הנחיות דרך פשוטות. יחד עם זאת ברכיבות שטח או ברכיבות על מערכת כבישים סבוכה וצפופה בהם הניווט מאתגר יותר, היא עשויה שלא להספיק. במצבים אלה קו הגרף המוצג אחריו אתם עוקבים, לא תמיד מציין כראוי לאן נדרש לנווט – לבטח באם אתם רוכבים בסביבה שאינה מוכרת אליכם.
  • במהלך הרכיבה כאשר סטיתי במכוון מהמסלול – המכשיר זיהה זאת די במהירות וידע להתריע על כך. אך כאשר חזרתי לבסוף למסלול, קרה לא פעם שלקח לו זמן רב להבין זאת ולחזור ולספק שוב את הנחיות הניווט.

אין ספק שהעובדה שלמכשיר אין יכולת להציג מפות כרקע היא חיסרון מסוים ועבור חלק מהאנשים עשויה להיות גורם מוצדק בעטיו ימנעו בבחירת דגם ספציפי זה. לשם השוואה במחשבי הרכיבה של LEZYNE ה MEGA XL וה MEGA C הקרובים אליו מבחינת מחיר, קיימת אפשרות לטעון מפות אך ל RIDER יש מספר יתרונות אחרים אל מול דגמים אלה כך שזו לא השוואה פשוטה.

בשורה התחתונה, צריך לחזור ולהיזכר כי בתג המחיר המגיע עם המכשיר, BRYTON נאלצה כנראה להתפשר ולהצטמצם בפונקציונליות מסוימת – 'מפות' הן אחת מאותן התפשרויות.

טעינת אימונים (WORKOUTS) ורכיבות INDOOR

באמצעות קישור לאפליקציית TrainingPeaks תוכלו לתכנן ולטעון אימונים מובנים ל RIDER 420 ע"י סנכרון המכשיר עם האפליקציה בטלפון ולהפעילם בזמן רכיבה. ניתן גם לבנות אימונים אלה באפליקציה של BRYTON אך זוהי אופציה פחות נוחה לשימוש.

ברגע שתבחרו את האימון במכשיר, ה RIDER יציג לכם את העצימות הנדרשת בכל נקודת זמן ובמידה והתחברתם גם למד הספק – יוכל לספק לכם התראה באם אתם נמצאים בטווח העצימות הנדרש.

אחד השימושים לכך הוא כמובן עבור אימוני In Door על טריינר. אלה מכם שמבקשים לחסוך במנוי חודשי לאפליקציות אימון דוגמת TRAINERROAD, ZWIFT ואחרות כי יש להם חוסן מנטלי יוצא דופן, ודאי ישמחו לשמוע כי ה RIDER 420 תומך בפרוטוקול ANT-FE-C המאפשר לו להתמפות ולשלוט על כל טריינר חכם ואינטראקטיבי במוד ERG שבאמצעותו הוא שולט ומכתיב לטריינר את סף ההתנגדות הנדרשת כפי שהגדרתם באימון.

את האימונים תוכלו לבצע באחד משלושת המצבים הבאים:

  • כאחוז מסך ה FTP שלכם – לשם כך חשוב שתגדירו את ערך ה FTP שלכם בפרופיל האישי באפליקציה.
  • כערך הספק (וואט) נומינלי – למשל 200 וואט. תוכלו לשנות ערך זה תוך כדי רכיבה.
  • מוד RESISTANCE – בו אתם קובעים את התנגדות הטריינר ע"ב סקלה שנעה בין 1 ל 100. למרות מספר ניסיונות, מוד ספציפי זה לא עבד כשורה מול דגם הטריינר שלי.

לא ניתן לעבוד מול הטריינר במוד SIM, קרי לא ניתן באמצעות ה RIDER 420 לסמלץ מול הטריינר התנגדות שיפועים של מסלול כלשהו שרכבתם בעבר. כמו-כן היכולת לבניית אימונים שניתן לטעון למכשיר היא לא מושלמת ויש בה קצת באגים. למשל המכשיר לא יודע לטעון כשורה אימון שנבנה כסט של X חזרות במידה ובסט יש יותר משני אינטרוולים. הפתרון לכך הוא פשוט לשכפל (בבניה) את החזרות בעצמכם.

סנסורים

ה RIDER 420 מאפשר חיבור לסנסורים בפרוטוקול ANT ו Bluetooth. הסנסורים הניתנים לחיבור הינם: מהירות, סל"ד, הספק, דופק וכן מערכות הילוכים אלקטרוניות ואלחוטיות דוגמת מערכת Di2 של  שימנו, מערכת eTap של  SRAM ומערכת EPS של Campagnolo.

בהחלט פונקציונליות עשירה למכשיר ברמת מחיר זו.

התלונה היחידה שיש לי לגבי הקישור לסנסורים הינה שהמכשיר מתמפה לסנסור הראשון (מאותו סוג) שהוא מוצא ולא מאפשר לי לבחור בסנסור אחר. אני עושה שימוש נרחב בשני מדי הספק שונים על אותו זוג אופניים (ASSIOMA ו NGECO) וברגע שה RIDER זיהה את האחד, לא הצלחתי לגרום לו להתמפות על השני. מן הסתם לרוב המוחלט של האנשים זו אינה בעיה או אתגר, אך עדיין הייתי שמח לו BRYTON תשפר פונקציה זו.

נקודה נוספת שראויה לציון היא שלא קיימת אופציה להתחבר ל GARMIN VARIA רדאר הבטיחות של גרמין הצובר פופולריות בקרב הרוכבים ברחבי העולם, מה שגרם לחלק מן היצרנים המתחרים לפתח לשם כך ממשק.

מחיר והשוואה אל מול דגמי RIDER אחרים

נכון להיום, היבואן בארץ בחר להתמקד ולמכור 4 דגמים ממשפחת ה RIDER:

  • ה Rider 750 – מכשיר הדגל של החברה – עם מסך מגע צבעוני בגודל 2.8 אינץ' (כולל מפות ויכולות נוספות).
  • ה Rider 420 וה Rider 320- דגמי הביניים במשפחה – מבוססים על מסך בגודל 2.3 אינץ’.
  • ה Rider 15 neo- דגם כניסה/בסיס – עם מסך בגודל 2 אינץ’.

כמובן שהשוני בין הדגמים אינו רק בגודל המסך אלא מתבטא גם בפונקציונליות הנתמכת ובמפרט החומרה. רצ”ב לינק לטבלת השוואה נוחה בין המפרטים והיכולות של כל מכשיר.

אין ספק שעבור היכולות וסט הפיצ'רים שהוא מציע, ה RIDER 420 מגיע במחיר אטרקטיבי של 799 ש"ח שהנו זול ותחרותי אל מול דגמי Mid Range מקבילים. לשם השוואה הוא אף זול יותר מהדגם הנמוך ביותר של משפחת GARMIN EDGE הפופולרית – EDGE 130 Plus שמחירו הרשמי הינו  939 ₪ ומגיע עם מסך קטן של 1.8" בלבד. יחד עם זאת, ההשוואות הללו קשות לביצוע שכן לכל מכשיר וחברה יש תמיד שונות מסוימת מבחינה פונקציונלית שמצדיקה במקרים מסוימים וכתלות בדרישה – את הפרמיה בעלות.

כן שווה לציין את ההשוואה לדגם ה RIDER 320 שמחירו זול יותר מה 420 ב 240 ₪. למעשה מדובר באותו מכשיר מינוס היכולת להתחבר לטריינר חכם, ניווט וטעינת אימונים מובנים. כך שמי שלא זקוק ליכולות אלה וחושב לקנות את ה RIDER 420– יש לו אופציה זולה אף יותר.

תקופת האחריות הינה 12 חודשים.

שורה תחתונה

מעבר לסייגים שציינתי בסקירה לעיל, ה  BRYTON RIDER 420 הוא מחשב רכיבה טוב מאוד שפשוט עובד ועושה עבודתו נאמנה.

המכשיר מצטיין במהירות הפעלה וקישור ללווינים, המסך בגודל 2.3 אינץ נעים לעין עם הרבה ניגודיות והוא קריא מאוד במהלך הרכיבה גם בתנאי שמש וסנוור. התאורה האחורית שלו בהירה וניתנת לכוונון וחיי הסוללה שלו העומדים על 35 שעות (זמן בין טעינות) היא תכונה בהחלט מרשימה.

בהשוואת תפוחים לתפוחים ה RYDER 420 מציג פונקציונליות באמת מרשימה שחסרה אך במעט מדגמי מכשירי הקצה של התחרות, כך שהוא בהחלט מתאים למגוון רחב של רוכבים כולל למקצוענים מדרג ה World Tour. הדבר מרשים אף יותר אם מביאים בחשבון את תג המחיר של המכשיר בהשוואה לתחרות.

אין ספק שהחיסרון העיקרי בדגם זה הוא העדר תמיכה במפות וביכולות ניווט מתקדמות על כל המשתמע מכך. לחלק מן הרוכבים זוהי פונקציה חשובה ומנדטורית שתמנע מהם לבחור במכשיר זה.

יתרונות

  • יחס מחיר/פונקציונליות (פיצ'רים) אטרקטיבי
  • תצוגת נתונים ברורה וחדה
  • אפשרות לתצוגת מסכי מידע רבים עם מצאי גדול של מטריקות ומדדים לבחירה
  • סופר מהיר הן בהפעלה והן בקישור ומיפוי למערכות הלווין
  • מחזור עבודה ארוך בין הצורך לטעון את הסוללה (35 שעות)
  • 'סטאפ' פשוט ונוח להגדרת המכשיר באמצעות אפליקציה מלווה
  • ממשק אוטומטי דו כיווני ל STRAVA, TRAININGPEAKS ולפלטפורמות נוספות
  • אינטגרציה לטלפון חכם (הודעות)

חסרונות

  • שני כפתורי התפעול בגב המכשיר – לא נוחים במיוחד לשימוש
  • חוסר במפות ויכולות ניווט מתקדמות
  • גלילה בתפריט ובין דפי התצוגה בכיוון אחד בלבד
  • העדר סנכרון אוטומטי לפלטפורמת GARMIN Connect הפופולרית
  • פונקציונליות סגורה – המכשיר אינו 'פתוח' כך שיאפשר יצירת פונקציונליות נוספת ע"י הקהילייה באמצעות API
  • מספר באגים באפליקציה המלווה (Bryton Application)

למי מתאים?

  • לכל מי שמחפש מחשב רכיבה אמין עם סט מטריקות נרחב בעל מסך נוח לקריאה
  • לכל מי שמחפש מכשיר פשוט ונוח להגדרה ותפעול (Setup)
  • למי ששומר את אימוניו בפלטפורמות STRAVA ו/או TARININGPEAKS
  • למי שמחפש אפשרות לביצוע אימונים מובנים על הטריינר החכם שלו – ולא עושה שימוש באפליקצית אימון מסחרית כלשהי

למי פחות מתאים?

  • למי שזקוק ועושה שימוש נרחב במפות וזקוק לפונקציות ניווט מתקדמות באמצעות מחשב הרכיבה. למשל הנחייה לחזרה למסלול או לנקודת התחלה.
  • למי שמחפש אנליזות על קטעי עליות תוך כדי רכיבה – כגון פונקציית Climb Pro של גרמין או Climber המקבילה של Hammerhead
  • למי שנמצא באקו-סיסטם של גרמין ועושה שימוש ב GARMIN Connect ככלי מרכזי לניתוח אימוניו
  • למי שרוכב ומשתמש ב GARMIN VARIA (רדאר) כאמצעי בטיחות

הירשמו לאתר וקבלו עדכון בכל פעם שיוצא תוכן חדש – ישירות לאימייל שלכם

כתיבת תגובה