הסמרתון הוא מרתון אופני הרים מדברי המהווה מרוץ זוגות רב-יומי, בדרך כלל 4 ימים, המורכב משלבים (סטייג׳ים) העוברים בשטחי המועצה האזורית חבל אילות שבערבה הדרומית.
זוהי המהדורה השמינית של המרוץ והוא יערך השנה בין התאריכים ה 24 ל 26 בפברואר.
באופן מסורתי השלב הראשון במרוץ זה הוא מסוג נג"ש (המוזנק בצורה מדורגת) שבו התוצאה המצטברת של בני הזוג משמשת לטובת דירוג המשתתפים ושיוכם למספר קבוצות בהתאם לרמות השונות כך שמתאפשר ליצור זינוק קבוצתי מדורג ביום השני של המרוץ.
השנה בשל מספר לקחי עבר ורצון לקצר את המרוץ ל 3 ימים במקום 4, הוחלט לבטל את שלב הנג"ש ולבצע את הסיווג לקבוצות הזינוק השונות באמצעות שלב פרולוג וירטואלי בזוויפט.
איך זה יתבצע?
הקטע שנבחר לקביעת זמני הפרולוג הוא מתוך העולם הווירטואלי של ZWIFT ונקרא Volcano KOM.
אורכו של הקטע, המהווה טיפוס להר הגעש בעולם Watopia הינו 3.75 ק"מ בשיפוע ממוצע של 3.2% והוא גם סגמנט מוכר ב STRAVA כך שבמידה וחשבון הזוויפט שלכם מקושר לחשבון ה STRAVA שלכם, התוצאה שתעשו תסונכרן אליו בצורה אוטומטית.
אתם יכולים לנווט עד לתחילת הקטע הרצוי בעצמכם מכל נקודה שהיא ב Watopia או להגיע אליו בצורה קצת יותר מסודרת דרך בחירה בכל אחד מן המסלולים העוברים דרכו. פרטים מלאים ואינפורמציה חשובה לגבי קטע זה תוכלו למצוא בלינק להלן.
כמובן שאין צורך לסיים את כל המסלול שכן רק התוצאה על הקטע שנבחר היא זו שרלוונטית.
התנאים והמתכונת שהוצגו ע"י המארגנים לביצוע הקטע הינם:
- יש להישקל על משקל דיגיטלי ולצלם תמונה באמצעות הטלפון הנייד, המעידה על תאריך השקילה.
- יש לוודא ולעדכן באפליקציית זוויפט את המשקל והגובה העדכני שלכם לפני ביצוע המסלול והסגמנט בתפריט האפליקציה.
- ניתן לבצע את הסגמנט כמה פעמים שרוצים בתקופה המוגדרת 08/02/22 עד 22/02/22.
- יש לשלוח צילום מסך או צילום בטלפון של הזמן הטוב ביותר שלכם בסגמנט (ע״פ סטרבה או ע״פ זוויפט) תוך ציון הוואטים הממוצעים, הדופק הממוצע למקטע ומהו סוג הטריינר עמו ביצעתם את הרכיבה.
- רכיבה עם טריינר 'טיפש' אפשרית גם היא כל עוד אתם עושים זאת באמצעות קישור מד הספק על האופניים. רכיבה באמצעות מד מהירות בלבד, לא תתקבל.
- התוצאה הקובעת תחושב כממוצע הזמנים של שני בני הזוג.
עבור מי שרוכב בזוויפט לא מדובר ב 'מדע טילים' ובסך הכל ההנחיות יהיו ברורות ופשוטות לביצוע. למי שאינו מכיר את האפליקציה או לחילופין אין לו בכלל טריינר, זה עשוי להיות מעט מורכב. לזכותם של המארגנים יש לציין כי הם לקחו זאת בחשבון ופרסמו 3 אתרים בהם ניתן לתאם ולהגיע עם האופניים ע"מ לבצע את הרכיבה. כמובן שתמיד תוכלו להיעזר בחבר עם טריינר.
מי שיבחר שלא לבצע את קטע הפרולוג הווירטואלי ישובץ בצורה אוטומטית לקבוצת הזינוק האחרונה.
לסיכום
ברור שהסתמכות על תוצאות רכיבה הנעשת במתכונת זו על פלטפורמה וירטואלית הינה בעייתית משהו – השונות בין הטריינרים, חוסר היכולת לבדוק כיול והקלות שבה ניתן "לרמות" את המערכת ותתפלאו כמה אנשים לא יכולים לעצור את עצמם מלרמות, לא מאפשרים יכולת לאכוף ולתקף את אמינותן ודיוקן. אבל חשוב לזכור כי בסופו של דבר השפעתן במרוץ זה הינה רק על סדר הזינוק ליום הראשון בתחרות, כך שאפשר בהחלט "להכיל" זאת ובוא נודה על האמת, זהו פתרון יותר מהנה מסתם הגרלה.
בשורה התחתונה 'שאפו' למארגנים על היוזמה והחשיבה מחוץ לקופסה. הן בשל העובדה שזוהי הפעם הראשונה בארץ שנעשה ניסיון לשלב רכיבה וירטואלית באירוע תחרות רשמי בסדר גודל כזה והן על כך שמצאו דרך נכונה לשלבה במסגרת המגבלות המובנות של פיקוח ואכיפה.
אין ספק שזהו פיילוט מסקרן ויהיה מעניין לראות כיצד יתקבל ע"י המשתתפים ואת נכונות ההשתתפות בו.
פרטים על המרוץ והרשמה: samarathon.co.il. ניתן גם להירשם לשלבים בודדים במרוץ וללא בן זוג.