הרבה אפליקציות אימון מתיימרות להיות ה ZWIFT הבאה ומנסות לבדל את עצמן מהאורגינל בין אם במראה, בפונקציונליות או בתכני האימון.
לפני כשבוע נתקלתי באפליקציה חדשה (יחסית) בשם MyWhoosh הפועלת (לא תאמינו) מאיחוד האמירויות שהגיעה כנראה לתובנה ש If you can’t beat them, join them ולכן מיותר מצידה לנסות ליצור משהו חדש כשאפשר פשוט להוציא אפליקציה הנראית כמו זוויפט אחד לאחד. עד כדי כך הדמיון ברור שהייתי בטוח שמדובר ביוזמה של האקרים סינים שהצליחו לחדור למחשבי הפיתוח של זוויפט ולגנוב משם כמה קטעי קוד, אבל אז נזכרתי שלסינים יש כבר זוויפט משלהם 🙂 … אפליקציה פופולרית שנקראת OneLAP אותה אני מקווה לסקור גם כן בקרוב.
אז מה מיוחד דווקא ב MyWhoosh ולמה שמישהו יבחר דווקא באפליקציה זו ע"פ זוויפט או אפליקציות אחרות? שאלה טובה. כנראה שהתשובה נעוצה 'בכסף' ובכוונת הבעלים (וכפי שכבר קורה הלכה למעשה) לערוך תחרויות ומירוצי eSport עם פרסים כספיים שווים בניגוד לגביעים וירטואליים.
חשוב לציין שבשלב זה MyWhoosh לא חפה מבעיות, המרחק מזוויפט עדיין גדול ובהחלט ניתן להגיד שהמוצר עדיין 'לא אפוי' עד הסוף. יש בו נכון להיום באגים ומחסור בפיצ'רים שעשויים להניא חלק מכם מלהשתמש באפליקציה או אפילו לנסות אותה, אבל מצד שני, לאחר שבוע של שימוש די אינטנסיבי באפליקציה אני מוצא אותה מהנה, שימושית ובעיקר מגוונת. אה – והכי חשוב אם לא ציינתי זאת עד כה – השימוש בה הוא בחינם (לפחות עד שיוחלט אחרת).
אז מה יש לאפליקציה להציע?
בדומה לזוויפט, MyWhoosh מציעה רכיבת מסלולים וירטואליים, תחרויות ומרוצים וכן מבחר אימונים מובנים.
11 מסלולי רכיבה
נכון להיום יש באפליקציה כ 11 מסלולי רכיבה שונים בהיבט המרחק והתוואי. כיאה לאפליקציה הפועלת מאיחוד האמירויות, לא מעט מהמסלולים הללו מספקים נוף מדברי מתובל בהצצה לעושר הנפוץ בנסיכויות המפרץ דוגמת מכוניות יוקרה העומדות לצד הדרך. תוכלו למיין את הרשימה לפי שם, גובה מצטבר ומרחק.
בזמן הרכיבה, שיפועי המסלול נשלחים לטריינר ע"מ שידמה את ההתנגדות הנדרשת.
האפליקציה היא די חדשה ולא מוכרת כך שהמסלולים מן הסתם אינם עמוסים ברוכבים. למי שמחפש קצת שקט מהצפיפות האופיינית בזוויפט זו בהחלט אופציה מרעננת. אני גם לא בטוח באם כל הרוכבים אותם תפגשו לאורך המסלול הם רוכבים אמתיים או בוטים – אבל האמת שזה לא כל כך משנה.
תחרויות ומרוצים
פעמיים בשבוע ישנם מירוצים מאורגנים שניתן להירשם אליהם. בכל מירוץ משולבים מספר קטגוריות עליהם מתחרים – דוגמת חולצת המוביל, חולצת הספרינטר, המטפס, מקטעים מסוימים וכדומה.
בניגוד לזוויפט שבה תוכלו לזכות בגרביים וירטואליים ב MyWhoosh רוב האירועים הינם נושאי פרסים כספיים המחולקים למקומות הראשונים. סכומי הפרס יכולים להגיע לכ 10 אלף דולר למקום הראשון. בהחלט מכובד. התחרויות הן גם אישיות וגם קבוצתיות ופתוחות בפני כולם. ע"מ להיות זכאי לפרס עליכם לעשות שימוש בחגורת דופק ולשלוח לאחר המרוץ למארגנים את קובץ הרכיבה אותו יש להקליט על מחשב/שעון במקביל. את ההנחיות המדויקות תוכלו למצוא בלינק להלן.
המירוצים גם משודרים ב YouTube:
אימונים מובנים
זה החלק שהכי אהבתי באפליקציה – ניתן לבחור אימון מתוך ספריה די גדולה המחולקת לתיקיות בהתאם לסוג האימון.
תוכלו למצוא גם תיקייה של 'מבחני FTP' הכוללת מספר מבחנים בפרוטוקולים שונים הנועדו למצוא את ה FTP העדכני שלכם. בנוסף ניתן לבנות אימון ייעודי בצורה פשוטה בעזרת 'אשף' נוח – הזהה כמעט אחד לאחד לזה הקיים בזוויפט.
את האימון שתבחרו או תבנו בעצמכם ניתן לבצע במוד ERG שבו הטריינר כופה עליכם את ההתנגדות הנדרשת או במוד שבו אתם שולטים על ההתנגדות ע"י שינוי הילוכים וסל"ד. מבחר האימונים שיש הוא בהחלט גדול ומרשים וברובם קיימת הנחיה המופיעה לאורך האימון עצמו.
הבעיה היחידה שנתקלתי בה היא שזמני האינטרוולים הם בפועל כ 10%~ ארוכים יותר מהזמן שרשום. יכול להיות שזה קשור גם ליכולת המעבד של המכשיר עליו הרצתי את האפליקציה, אבל אם הייתי צריך להמר הייתי אומר שמדובר בבאג. המשמעות לכך היא שבאם עכשיו יש לכם אינטרוול של 3 דקות על 200 וואט, רוב הסיכויים שבפועל הוא עשוי להתמשך כ 20 שניות יותר. או במילים אחרות , אימון של שעה יצא לי כמה פעמים כשעה ו 5 דקות. אישית – לא מפריע לי. אבל אני יכול להבין מי שעבורו זה Show Stopper.
קישור לסטראבה ו TrainingPeaks
MyWhoosh מאפשרת קישור אוטומטי לפלטפורמות Strava ו TrainingPeaks כך שכל האימונים שלכם ניתנים לשמירה בפלטפורמות אלה.
'משחוק' ושיתוף / Gamification
כבר ציינתי ש MyWhoosh היא חיקוי ברור לזוויפט. יחד עם זאת מבחינת האפסקטים של 'משחוק', שיתוף וקהילייה, האפליקציה חסרה ומזכירה בשלב זה את זוויפט בימיה הראשונים.
כן תוכלו למצוא את אופציית ה Chat המוכרת
ניתן להתקדם ברמות (LEVELS) ככל שתרכבו ותצברו יותר ק"מ – אם כי לא ברור כמה ק"מ נדרשים בין רמה לרמה או מה התגמול הווירטואלי בלהגיע לרמה מסוימת.
בנוסף, גם ב MyWhoosh תוכלו למצוא GARAGE בו מאופסן ציוד וירטואלי הכולל בגדי רכיבה, אופניים וגלגלים בהם תוכלו להלביש ולצייד את ה Avatar שלכם.
מה עיקרי הדברים שכרגע חסרים באפליקציה?
מן הסתם לעומת זוויפט יש לא מעט חוסרים להשלים, אבל להלן המרכזיים שבהם:
- האפליקציה רצה רק על מכשירים ניידים (טאבלט או טלפון נייד) של אפל. היות ולהריץ אפליקצית אימון על טלפון נייד פוגם בחוויה מבחינת גודל המסך – הרי שמעשית זה אומר שתוכלו להינות מהאפליקציה רק באם יש לך IPAD ורצוי כמה שיותר חדיש מבחינת כוח העיבוד.
לפני מספר חודשים האפליקציה גם תמכה במכשירי אנדרויאד אבל לא עוד. אין לי מושג באם זה בשל רצון להתמקד קודם בלשחרר עוד פונקציונליות ולייצר אפליקציה יציבה על סביבה אחת לפחות לפני שמתפזרים על עוד סוגי מכשירים או בשל סיבה אחרת.
- התמיכה באפל אומרת שניתן לחבר רק טריינר וסנסורים התומכים בבלוטות – או במילים אחרות, אין תמיכה ב ANT.
- אין תמיכה ב POWER MATCH – מעשית אתם לא יכולים להתחבר למד הוואטים ולטריינר שלכם במקביל. ההספק נמדד מהטריינר. באם תתעקשו להתחבר למד הוואטים שלכם, לא תוכלו לקשר במקביל גם את הטריינר והשימוש באפליקציה יהיה כאילו אתם עושים שימוש בטריינר טיפש, כלומר ללא שליטה של האפליקציה בטריינר. בעיה נוספת בשל כך, כאשר אתם מתמפים לטריינר שלכם, הסל"ד חייב להגיע ממנו או ממד סל"ד ייעודי. לא תוכלו להתמפות לסל"ד של מד ההספק שלכם.
- אין יכולת לארגן אירועי רכיבה אישיים ולזמן חברים.
- אין קישור אוטומטי ל GARMIN CONNECT – באם אתם משתמשים בפלטפורמה זו, תצטרכו לייבא את האימון בצורה עצמאית דרך STRAVA או TrainingPeaks. וגם אין דרך לייבא את ה Daily Workout מ TrainingPeaks.
באגים עיקריים שנתקלתי בהם
אני חוזר ומציין – MyWhoosh עדיין 'לא אפויה' עד הסוף, יש מצב שתתקלו במהלך העבודה איתה במספר באגים מעצבנים. אבל (א). בסך הכל היא התגלתה כיציבה מספיק וככזו שאני יכול להמליץ לכם לנסות. (ב). הרכיבות שביצעתי עברו כולן בצורה חלקה. הבאגים המרכזיים שנתקלתי בהם היו לפני או אחרי האימון עצמו. (ג). זה לא שבזוויפט אין באגים…
- הסנכרון ל TRAININGPEAKS לא תמיד עבד לי, בניגוד לסנכרון ל STRAVA שתמיד עבד.
- לעיתים האפליקציה לא טוענת את המסלול המבוקש וקופאת. סגירה של האפליקציה והרצה מחודשת – פתרו תמיד את הבעיה.
- כפי שציינתי לעיל, זמני האינטרוולים באימונים המובנים הם כ 10% ארוכים יותר במשך הזמן.
גרפיקה ותפעול
למי שכבר התנסה בעבר בזוויפט השימוש ב MyWhoosh יהיה אינטואטיבי וקל שכן ממשק המשתמש מזכיר מאוד את המסכים המוכרים של זוויפט.
- ראשית יש להתמפות לסנסורים השונים.
- לאחר מכן לבחור את סוג פעילות האימון שבא לכם לבצע: ׁ(א). אירוע תחרות. (ב). רכיבה חופשית במסלול כלשהו (SIM). (ג). ביצוע אימון מובנה תוך כדי רכיבה במסלול כלשהו.
- לחיצה על החיצים בזמן הרכיבה – תעלה סרגל תפריטים בתחתית המסך עם מספר אפשרויות (מצומצם לעומת זוויפט) שבו תוכלו לבצע סיבוב פרסה, לשנות את זווית המצלמה (עד 10 מצבים כולל מצב אוטומטי שמדלג לבד בין כל המצבים כל כמה שניות), לשלוח הודעת CHAT לשאר הרוכבים ובמידה ואתם מבצעים אימון מובנה להדליק/לכבות את מוד ה ERG.
- ה HUD (Heads Up Display) מציג את כל האינפורמציה שאתם מצפים ורגילים לראות. אגב, בניגוד לזוויפט, MyWhoosh מציגה גם את ממוצע ההספק בזמן ביצוע האינטרוול (Avg Power).
- במסך ההגדרות תוכלו למצוא את כל ההגדרות המוכרות כולל ה Training Difficulty המוכר מזוויפט, המאפשר לכם להתאים טוב יותר את התנגדות הטריינר לאחוזי השיפוע. ברירת המחדל הינה 50%. ב MyWhoosh הוא נקרא Gradient Feel.
- בסיום הרכיבה תוכלו לראות את סיכום האימון במספר מסכים ולבחור לשמור אותו (UPLOAD). למרות שהאימון נשמר גם ב MyWhoosh עצמה, לא מצאתי דרך לשלוף אותו באפליקציה או באתר בדיעבד אלא רק ב STARVA ו TrainingPeaks.
איך מתקינים ומנסים?
- ראשית יש להיכנס לאתר MyWhoosh.com ולפתוח פרופיל משתמש חדש. הקפידו לציין בפרופיל שלכם את המשקל וה FTP שלכם.
- לאחר מכן יש להוריד את האפליקציה עצמה מחנות האפליקציות של אפל על מכשיר האייפון או האייפד שלכם.
האם אני ממליץ לנסות?
כן , באם יש לכם מכשיר אייפד עדכני, טריינר חכם וסנסורים התומכים בבלוטות אז בהחלט ובשל כמה סיבות:
- חלק מהמסלולים בהחלט מהנים ומהווים גיוון למי שמשתמש רק בזוויפט.
- באם אתם רוכבים כיום בזוויפט, יהיה לכם קל להפעיל ולהתמצא ב MyWhoosh.
- ספריית האימונים המובנים היא בהחלט מגוונת ויש שם אימונים שווים.
והכי חשוב – זה בחינם , אז כל עוד עורכי הדין של זוויפט לא מצליחים לסגור אותה בשל גניבת קניין רוחני או הפרת פטנטים כזו או אחרת – מה יש לכם להפסיד?