מחפשים לעשות את הצעד הראשון ולקנות טריינר? אם אתם חדשים בתחום ומרגישים קצת אבודים, המדריך להלן מנסה לעזור ולעשות קצת סדר בדברים.
מאת: שי ונסובר // התפרסם גם במגזין BikePanel // עריכה במקור: גיא חלמיש // עודכן ונערך מחדש – נובמבר, 2020
איך מתחילים?
אם אתם אנשים של מותגים וכסף לא משחק תפקיד, אתם יכולים לעבור ישר לסיפא של הפוסט – הטריינר בשבילכם הוא מקטגוריית ה High End. מצד אחד היו נכונים להיפרד מכ 6,000 ש"ח (פלוס או מינוס) אבל מצד שני חסכתם הרבה זמן בהתלבטות וחקירת הנושא.
אם לעומת זאת אתם כמו רוב האנשים – הרי שהשיקול המרכזי בהחלטה שלכם יהיה כלכלי עם תהיות (שלא לדבר על ספקות) לגבי פוטנציאל הניצול והשימוש במכשיר הזה. מי מאיתנו לא צבר במהלך החיים לפחות מכשיר ספורט אחד דוגמת הליכון או אופני כושר שנקנה בלא מעט כסף והיום משמש במקרה הטוב כקולב בגדים מפואר? תוסיפו לכך גם את העובדה שמרביתנו לא מבינים יותר מדי בתחום ויש בשוק היצע די גדול של סוגים ודגמים שונים ומשונים של טריינרים לבחור מהם – ותקבלו תהליך קבלת החלטה שמתאפיין לרוב בבלבול והססנות בכל מה שקשור בקניית טריינר. אך אל דאגה בשביל זה אנחנו פה.
ראשית חשוב להזכיר שאם מצאתם את עצמכם מזדהים עם התיאור לעיל, הרי שיש בארץ (בעיקר באזור המרכז) כ 3-4 מכונים המאפשרים לכם להתנסות ברכיבה ואימונים על טריינר. זוהי בהחלט אופציה טובה להתחיל איתה בכדי לבדוק באם אתם 'מתחברים' לסוג כזה של אימון ורכיבה ומוכנים להשקיע ולהפוך לבעליו הגאים של טריינר 'חכם'.
קודם כל בדקו האם יש לכם מקום מתאים בבית?
אומנם כל הטריינרים ניידים בצורה כזו או אחרת, אבל מרביתם כבדים ולא נוחים לסחיבה. לפרק ולהרכיב כל הזמן זה מעייף ומעצבן וכשמחברים לטריינר אופניים מדובר במתקן שתופס מקום. לכן הכי טוב אם הוא יכול להיות ממוקם בצורה סטטית מבלי שהוא גורם להפרעה לדיירי הבית.
את הפינה בבית שבה תמקמו את הטריינר נהוג לכנות בשם – "Pain Cave" (מאורת הכאב) שכמינימום תדרוש מכם שטח ריצפה של כ 2 מטר על 0.85 ס"מ – לא כולל אביזרים נלווים.
יש להביא גם בחשבון מקום ל "ציוד היקפי" נדרש כגון מאוורר גדול שהוא חובה, שטיח דוחה זיעה רצוי מאוד. מסך טלוויזיה גדול מומלץ ומתקן לשים עליו את המחשב הנייד ואבזרי קישוריות אחרים. מיקום הטריינר צריך להיות קרוב לפתח אוורור או מזגן ולא רצוי להציבו במרפסת או במקום שהשמש מקרינה עליו ישירות היות ובקיץ זה סיוט.
מבחינת רעש – לא יעזור מה יגידו לכם ומה רשום על הקופסה. אימון על טריינר מרעיש. מרבית האימונים שלכם יהיו בשעות מוזרות של היום בהן האנשים השפויים ישנים. קחו את זה בחשבון בבחירת המיקום. תהיו גם חייבים שקעי קיר בקרבת הטריינר שקל ונוח להתחבר אליהם מבלי להעביר בבית כבל מאריך. כולל מספיק שקעים למאוורר ועזרים טקטיים אחרים.
במה טריינר אחד נבדל מהשני?
יש הרבה הבדלים, אבל לצורך העניין והיות ומדובר במדריך להדיוטות צימצמתי את הרשימה ל 8 בלבד.
א. מחיר
בחלוקה גסה, ניתן לחלק את הטריינרים השונים ל 5 רמות מחיר שונות. יש קורולציה די ברורה בין המחיר לטיב הטריינר המתבטא בתחושת הרכיבה שהוא מעניק, בפונצקיונליות, בדיוק וברעש שהוא מייצר.
- קבוצת Low Range: מתחת ל 2000 ₪
- קבוצת Mid Range: מתחת ל 3000 ₪
- קבוצת Mid-High End: מתחת ל 5000 ₪
- קבוצת High End: מתחת ל 7000 ₪
- אופני טריינרים חכמים: מעל 7000 ₪ (אופני טריינר הם למעשה טריינר שחיברו אליו שלדת אופניים מלאה ומהווה יחידת עבודה שלמה).
למרות שגם בארץ תוכלו למצוא מדי פעם דילים ומבצעים שווים הרי שמן הסתם בחו"ל המחירים זולים יותר. אבל יש להזהר בקניה מחו"ל: עלות המכשיר הסופית מתגלה לרוב כגבוהה הרבה יותר מהמחיר המגרה שאתם רואים באתר בגלל עלויות משלוח (זה כבד, ונפחי), מע"מ וקנסות גזל שונים ומשונים שהבירוקרטיה הישראלית מערימה. עוד היבט הוא ההתקנה והשירות – טריינרים נוטים להתקלקל ולכן זה מסוג המוצרים שלפעמים עדיף לקנותם בישראל עם אחריות מקומית.
ב. חוכמה ואינטארקטיביות
אם אתם קונים טריינר, אז רצוי לשים לב ולבחור באחד המוגדר כחכם ואינטראקטיבי.
- "חכם" – כשמכנים את הטריינר 'חכם', הכוונה היא שהוא יודע, כמינימום, למדוד ולשדר נתוני וואטים (רצוי גם קאדנס) לאפליקציות האימון עימם תבחרו לעבוד. זה יאפשר לכם להתחבר לאפליקציות אימון מבלי צורך ברכישת סנסורים נוספים דוגמת מד וואטים.
- "אינטראקטיבי" – מעבר ל'חכם', אנחנו רוצים גם שהטריינר שלנו יהיה אינטראקטיבי. יש כיום בשוק מגוון אפליקציות ייעודיות לעבודה עם טריינר שעיקר יהבן הוא להפוך את האימון על הטריינר למהנה, אינטראקטיבי, חברתי, מאתגר ואפילו תחרותי – כל זה בשביל להפוך את החוויה שלך למעניינת יותר ולהרחיק את הסכנה לכך שהטריינר יהפוך לעוד קולב בגדים בבית (למרות שלא הייתי מנסה לשים עליו בגד בשום מצב). בשביל ליהנות ממקסימום הפונקציונליות שמציעות האפליקציות, הטריינר חייב להיות אינטראקטיבי ולאפשר לאפליקציות להורות לו על שינויי עצימות/התנגדות בזמן ביצוע אימונים מובנים או לדמות התנגדות בהתאם לשיפועי העלייה כשאנו רוכבים מסלול וירטואלי כלשהו. שימו לב כי יש היום בשוק לא מעט טריינרים שהמילה "חכם" נלוות לשמם המסחרי, אבל הם אינם מאפשרים אינטראקטיביות.
נהוג לכנות טריינר שאינו בעל שתי התכונות לעיל כ "טריינר טיפש". מרבית האפליקציות מאפשרות לחבר ולעבוד גם עם טריינרים מסוג זה בעזרת סנסורים חיצוניים (מד וואטים או מד מהירות) אך לדעתי חווית השימוש והכיף נפגעים משמעותית.
ג. דיוק ועקביות
בשביל שהאימונים על הטריינר יהיו פרודקטיביים עד כמה שניתן, אנחנו נרצה שהטריינר יהיה כמה שיותר מדויק ועקבי בדיווחי הכוח (וואטים) שהוא מייצר. מדויק – בנתונים שהוא מודד ומשדר. עקבי – שהכוח שאתם משקיעים יתורגם על ידו להתנגדות עקבית. כלומר, לא משנה מתי, אם תרכבו ב X וואטים, אתם מעוניינים שהטריינר שלכם יהיה עקבי ויידע לתרגם אותם להתנגדות זהה בכל פעם (אם הוא גם מדויק אז ההתנגדות הזו תהיה גם שווה ל X).
טריינרים בקטגוריית High End מאופיינים ברמת דיוק שנעה בין 1% ל 2.5%, בטריינרים ברמת Mid Range הדיוק בדר"כ יהיה סביב ה 3% – 5% ובקטגורית נמוכות יותר – הדיוק הוא בגדר wishful thinking… עקביות זוהי כבר תכונה חמקמקה יותר למדוד ולא תוכלו למצוא לה אזכור במפרטי היצרנים.
ד. מקסימום כוח ומקסימום שיפועי עליה
נתונים אלה מעידים על חוזק מנגנון ההתנגדות של הטריינר.
- 'מקסימום כוח' נאמר שאתם ספרינטרים מהטור דה פראנס… האם המכשיר יצליח לייצר התנגדות שתתאם את מקסימום הכוח שתייצרו? עבור רוב האנשים הנתון הזה פחות מעניין. מעטים מאיתנו מסוגלים לייצר ולעבור (שלא לדבר על להחזיק למשך מספר שניות) 1,000 וואט ורוב הטריינרים, לבטח מרמת Mid Range ומעלה, יתמכו בכך.
- בנוסף, טריינרים חכמים יודעים לייצר התנגדות התואמת לסימולציית שיפועי תוואי הדרך. תכונה זו מאפשרת לכם לרכוב מסלולים וירטאוליים שונים תוך שהטריינר משנה את ההתנגדות בזמן אמת אל מול תוואי הדרך המשתנה. מרבית הטריינרים ברמת Mid Range יתמכו בדימוי של עד 10% שיפוע (הטובים יותר באזור ה 16%) ודגמי ה High End מסוגלים לדמות עליות של עד כ 20% וצפונה.
ה. קישור לאפליקציות אימון
אין צורך להתעמק בזה יותר מדי, כיום כמעט כל הטריינרים המובילים נתמכים ע"י כל התוכנות הפופולריות (זוויפט, טריינררוד, רובי ואחרות) וזאת ע"י תמיכה בשני פרוטוקולים (שפות) נפוצים: ANT (לגרסאותיה השונות) ו Bluetooth. הכי כדאי לבחור בטריינר שיודע לשדר את שניהם. כל טריינר מהשנים האחרונות יהיה בעל תכונה זו.
וגם: 'Bluetooth המדריך להדיוטות'
ו. רעש
רק טריינרים מאוד מסויימים הם שקטים ואם נושא זה חשוב לבן/בת הזוג למען שלום בית – אז קחו את זה בחשבון. אם הטריינר שקט, תכונה זו תודגש ע"י היצרן בהבלטה.
ז. התקנה ישירה או השארת גלגל אחורי על האופניים?
זו השאלה הכי חשובה שיש לה גם השלכות טכניות על טיב הטריינר. הטריינרים הטובים יותר הם אלה הנקראים Direct Drive, כלומר – האופניים מתחברים אליהם בצורה ישירה ללא גלגל אחורי. רוב דגמי ה High End וחלק מדגמי ה Mid Range הינם טריינרים מסוג זה. זה חשוב כי מנגנון כזה מאפשר לטריינר לייצר התנגדות יותר מדויקת ואמינה, וזה לא שוחק את הגלגל האחורי שלך. אבל, אם אתם בעל 2 ידים שמאליות ולפרק גלגל אחורי לא בא בחשבון מבחינתכם, אז הטריינר בשבילכם הוא מסוג Wheel On. החיסרון הבולט של Wheel On הינו הצורך לכייל אותו בכל רכיבה ולהקפיד כי לחץ האוויר בצמיג יהיה בהתאם להוראות (בדר"כ סביב ה 100 PSI), אחרת חווית הרכיבה/אימון תהיה שונה משמעותית בכל אימון שתעשו – היות וההתנגדות עשויה להיות חזקה מדי או חלשה מדי ואתה אף פעם לא יכול להיות בטוח בכך. העובדה הזו מתסכלת (לדידי) בעבודה עם טריינרים מסוג זה. ממליץ לכם לשאול אנשים שעברו מ Wheel On טריינר ל Direct Drive טריינר – באם הם מוכנים לחזור.
ח. פונקציונליות ותחושת רכיבה
הפוקנציונליות הבסיסית שאותה נחפש בטריינר היא היכולת שלו לתמוך ב 2 מודי עבודה עיקריים: ERG ו SIM.
- ERG- פירוש המילה ERGO ביוונית הוא "עבודה" ובמוד זה אתה מפקיר למעשה את גורלך בידי הטריינר ונותן לו להכתיב את הכוח (וואטים). לא משנה באיזה קאדנס תסובב את הרגליים וכמה חזק תנסה לסובב את הפדלים, הטריינר ידאג לשמור אותך על הוואטים שמכתיבה אפליקציית האימון (Target Power). תנסה להגביר, הטריינר ישחרר את האחיזה מה שיגרום לך להשקיע כוח סרק, תנסה להאט, הטריינר יגביר את האחיזה, מה שיחייב אותך להשקיע יותר כוח, ע"מ לשמור על הוואטים הרשומים.
- SIM – מלשון Simulation. במוד זה הטריינר מתאים את ההתנגדות שלו בהתאם לאחוז השיפוע שהאפליקציה משדרת לו. ככל שהטריינר הוא טוב יותר, כך הרכיבה תרגיש לכם תואמת יותר למה שהייתם מצפים להרגיש אילו רכבתם כעת בחוץ במסלול עם אותו אחוז שיפוע.
יש טריינרים (בעיקר בקטגוריות High End) שמעבר לשני מודים אלה יודעים לספק פונקציונליות נוספת שמטרתה שיפור חווית הרכיבה והפיכתה לאמיתית יותר. לדוגמא – היכולת להטות את כל האופניים המחוברים לטריינר מצד לצד ואפילו למעלה ולמטה בהתאם לשיפועי המסלול או להקנות 'הרגשת דרך' (Road Feel) – שבה הטריינר בעזרת רעשים והרעדות שהוא מפיק, מסוגל לסמלץ את תחושת תוואי הדרך הוירטואלית שאתם רוכבים בה – למשל כאשר המסלול הוא דרך עפר, תרגישו רעידות במושב ויישמע רעש תואם או כאשר המסלול קפוא – תרגישו סוג של החלקה מלווה ברעש אופייני.
באופן כללי חשוב לציין כי תחושת הרכיבה שהטריינר יודע (או לא) להקנות היא מאוד חשובה ועושה את כל ההבדל בין טריינר טוב ללא. בטריינר חלש בהקשר הזה, אתם תחוו פעמים רבות תחושה של 'החלקה' כאילו אתם מדוושים בבוץ או בחול טובעני והפידול עצמו עשוי להרגיש לכם לא טבעי .
רשימת דגמים עיקריים מעודכנת לקיץ 2020:
הערה חשובה: לא כל דגמי הטריינרים הנמכרים בארץ מופיעים ברשימה להלן. בנוסף, חלק מהדגמים הללו לא מובאים ע"י היבואנים לארץ מסיבתם הם. חלקם הובאו בעבר אך כבר לא ניתן לרכוש אותם כחדשים אלא רק כיד 2.
רמת Low & Mid Range – Wheel On
- Garmin/Tacx Flow Smart – יבואן גרמין ישראל
- SARIS/CycleOps M2 – יבואן CTC
- Elite TUO – יבואן מצמן את מרוץ
- Kinetic Control Road/Rock & Roll Machine – יבואן CTC
- Wahoo KICKR SNAP – יבואן רוזן ומינץ
- 4iiii Fliiight – לטריינר זה מנגנון ייחודי השונה מטריינרים בקטגוריה זו – יבואן BladeX
- Garmin/Tacx Bushido ו Garmin/Tacx VORTEX – נכון להיום לא ניתן לקנות בארץ כחדשים
רמת Mid-High Range – Direct Drive
- Garmin/Tacx Flux S ו Garmin/Tacx Flux 2 – יבואן גרמין ישראל
- Wahoo Kickr CORE – יבואן רוזן ומינץ
- Elite SUITO – יבואן מצמן את מרוץ
- Elite ZUMO – יבואן מצמן את מרוץ (אבל נכון להיום, דגם זה אינו מיובא לארץ)
- Kinetic R1 – טריינר המאפשר הטייה מצד לצד – יבואן CTC
רמת High Range – Direct Drive
- Wahoo Kickr 2020– טריינר שקט מאוד – יבואן רוזן ומינץ
- Garmin/Tacx Neo 2T – טריינר שקט מאוד – יבואן גרמין ישראל
- SARIS/CycleOps H3 – טריינר יחסית שקט – יבואן CTC
- Elite DIRETO XR – יבואן מצמן את מרוץ.
דברים נוספים לזכור בקניית טריינר
בשביל שהטריינר יעבוד אתם צריכים לוודא ש:
- הוא תומך בסוג האופניים שלכם. ב95% אין בעיה, אבל לטריינרים ולא כל סוגי ודגמי האופניים נתמכים בהקשר גודל גלגל, גודל ציר הגלגל וכו' – תמיד עדיף לקחת את האופניים לחנות ולבדוק שהן ניתנים לחיבור כהלכה ושהשלדה לא באה במגע עם הטריינר.
- במידה ובחרת בטריינר מסוג Direct Drive, כדאי שהוא יגיע עם קסטה מתאימה ועדיף כמו הזהה לזו שיש לכם על הגלגל האחורי. לא כל טריינר מגיע עם קסטה כלולה במחיר – שימו לב לכך!
- יש לכם מד קאדנס? לא כל טריינר משדר בעצמו את הקאדנס!
- למי שמתכוון לעשות את האימונים בעזרת מחשב (לפטופ) – ייתכן ותצטרכו מתאם שידור (דונגל) מתאים ל ANT ו/או Bluetooth.
- שירות – הטריינר עשוי להתקלקל ופה יש יתרון לרכוש בארץ ממפיץ מורשה וכזה שיודע לתת שירות טוב.
כמה להשקיע? – זווית הראיה שלי
רכיבה היא לא תחביב זול. את זה אני מניח כבר הבנתם. אם הגעתם לשלב שאתם מעוניינים בטריינר זה סימן שאתם אוהבים את התחום ובינתיים גם מתמידים בו. אם אתה מזהים אצלכם אופק התמדה של שנה שנתיים לפחות, אני ממליץ מאוד להשקיע ולבחור טריינר ברמת High End. לטריינר כזה יהיה שוק וביקוש במידה ותרצו למכור אותו בעתיד וחווית האימון עצמה שווה את ההשקעה הנוספת. אם התקציב לא מאפשר לכם זאת – נסו לבחור טריינר Mid range עם עדיפות לסוג Direct Drive שכן הללו מדויקים יותר ואם גם הוצאה זו חורגת מהתקציב שתכננתם בחרו בטריינר מסוג Wheel On אבל וודאו שהוא אינטראקטיבי.
רכיבה מהנה. מוזמנים להגיב ולשתף מחוויות הקנייה שלכם.