אם גם לכם נמאס להתעורר בכל בוקר עם אותן 2 שאלות קיומיות המטרידות את מנוחתכם מדי לילה: "מי הכדורגלן הטוב בעולם מסי או רונאלדו?" ו "איזה טריינר יותר טוב, ה NEO2T או ה KICKR4?" אז אנחנו כאן בכדי לעזור….
מאת: שי ונסובר // נכתב ועלה במקור במגזין BikePanel // עריכה במקור: גיא חלמיש // עודכן ביולי 2020
מפרט (Specs)
לגבי השאלה הראשונה – קל, מסי… לגבי השאלה השנייה, להלן כל הנתונים הרלוונטים שיעזרו לכם להחליט בעצמכם. שני הטריינרים הינם בקטגוריית High End ובהתאם לכך מציעים מפרט איכותי. על הנייר ה NEO מציג יכולת גבוהה יותר מבחינת סימולציה לשיפוע מקסימלי. מעשית אין לזה כ"כ משמעות מבחינת חווית הרכיבה שלכם. האמינו לי שאין לכם שום רצון לדמות על הטריינר רכיבות בשיפועים של מעל 20%.
NEO2T | KICKR4 | |
התנגדות מקסימילית | 2,200 watts | 2,220 watts |
סימולצית שיפוע מקסימילית | 25% | 20% |
רמת דיוק | פלוס מינוס 1% | פלוס מינוס 2% |
מבחינת דיוק ועקביות בדיווח הוואטים
ה NEO מצהיר על 1% דיוק במדידת וואטים לעומת 2% של ה KICKR. במשך שנים נחשב ה NEO1 לטריינר המדויק והעקבי ביותר בתעשיה במדידת וואטים. איפשהו במעבר ל NEO2 ול NEO2T המוסכמה הזו איבדה קצת מהפופולריות שלה היות ולא מעט אנשים מדווחים ברשתות החברתיות על פערים (בהקשר סטיה ודיוק) שהם מוצאים אל מול מד הוואטים שלהם. למרות זאת ועדיין, שני הטריינרים נחשבים מדויקים ואמינים וההבדל המוצהר ביניהם עומד על 1% בלבד שהוא חסר משמעות אמיתית.
אם זה ממש מעניין אותכם, אז ה NEO מודד את עוצמת הזרם המופקת מהדיווש שלכם. עוצמת הזרם היא זו המאפשרת ליישם את חוקי הפיזיקה האלקטרו-מגנטית על 32 המגנטים בטריינר וכפועל יוצא לייצר את ההתנגדות הנדרשת. לזרם אין הנחתות והוא אינו מושפע מגורמים חיצוניים דוגמת טמפרטורה. ב KICKR הוואטים מחושבים בהתאם לכוח העצירה המופעל (brake) ע"מ לעמוד בהתנגדות הנדרשת.
מבחינת עקביות – ההתנגדות שהטריינרים מספקים בכל אימון ומתוך הנחה שאתם מבצעים ל KICKR4 כיול כנדרש, שני הטריינרים מדגימים עקביות מצוינת וזו תכונה שבעיני יותר חשובה מדיוק.
תוצאה: שוויון עם יתרון קל ל NEO.
קאדנס
ה NEO2/2T מספק מד קאדנס אינטגרלי בעזרת חיישן המזהה את מעבר זרוע הקראנק כשהיא חולפת מולו. בדרך כלל הוא די מדויק, אם כי יש מקרים שבהם זרוע הקראנק קצרה או רחוקה מידי ואז דיוק הקאדנס נפגע. ב KICKR4 לעומתו, לאחר שנים שבהם הטריינר כלל לא ידע לשדר נתוני קאדנס ו Wahoo סיפקה למשתמשים מד חיצוני ביחד עם הטריינר, הרי שבעדכון Firmware מלפני כשנה נוספה סוף סוף פונקציונליות זו המתבססת על נוסחת חישוב (בניגוד למדידה בפועל בניאו). לרוב הנתונים מדויקים אם כי גם לנוסחת החישוב ישנם מספר 'חורים שחורים' אשר עלולים לגרום לאי דיוק.
תוצאה: שוויון.
התקנה ותפעול שוטף
מבחינת פעולת ההתקנה עצמה, ה KICKR נוח יותר בזכות ידית הנשיאה שלו (שלא קיימת ב NEO בכלל) ובזכות העובדה שמותקנת עליו כבר קטסה (11-28) שחוסכת זמן התקנה יקר למי שאינו בקיא בכך, שלא לדבר על חיסכון בעלות. מבחינת תפעול שוטף, ה NEO זוכה בגדול משתי סיבות מרכזיות:
- הוא לא דורש שום פעולת כיול (Spindown / Zero Calibration)
- לא נדרש לחברו לחשמל בשביל ליהנות מכל הפונקציונליות למעט דימוי כוח עזר בעת רכיבה בירידות וירטואליות. מה שאומר שתיאורטית, אם יש לכם כוח לסחוב, אתם יכולים לקחת אותו ולרכוב עליו גם בחוץ.
תוצאה: NEO.
תאימות לאופניים
שני הטריינרים מאפשרים תאימות לסוגי אופניים רבים בעלי צירים וגלגלים מגוונים. יחד עם זאת, משהו במבנה של ה NEO הופך אותו ליותר 'מאתגר' כאשר מדובר באופניים החורגים במעט מגודל מסגרת סטנדרטית. לאורך השנים Tacx ערכה מספר שינויים במבנה ה NEO ע"מ לתמוך ביותר מצבים בהם עשויה מסגרת האופניים (במיוחד מסגרות במידה קטנה) לגעת בטריינר עצמו, אבל עדיין נושא זה לא נפתר בצורה מוחלטת.
בשני הטריינרים, על רוב הבעיות ניתן להתגבר בעזרת מתאמים ו טבעות spacers בגדלים שונים, אבל בשורה התחתונה, המבנה של ה KICKR מרווח יותר ודורש פחות התאמות. תמיד תזכרו להביא את האופניים שלכם לחנות ולבדוק בפועל את התאמת הטריינר לאופניים שלכם, לפני הרכישה – זה ימנע מכם הרבה עוגמת נפש לאחר מכן.
תוצאה: KICKR.
פונקציונליות והרגשת רכיבה
מבחינת הפונקציונליות העיקריות הנדרשות: תמיכה במוד ERG וסימולציית שיפועים, שני הטריינרים זהים.
ה NEO יודע להציע מספר פונקציונליות ייחודיות:
- Road Feel – בצורה הכי פשטנית: להרעיד לכם את התחת ולהרעיש באוזן, ע"מ ליצור הרגשת רכיבה אמיתית יותר בתנאי שטח וירטואליים, דוגמת רכיבה ב Zwift על אבני שפה, דרך חולית וכו'. זוהי אופציה מגניבה בהחלט ותורמת לשיפור חווית ותחושת הרכיבה בבית.
- Down Heel – היכולת לדמות ירידות בצורה אמיתית יותר, ע"י הפעלת כוח (ממנוע) שעובד לטובתכם בעת קטע עם אחוז שיפוע שלילי.
- הצגת נתוני דיווש לכל רגל – בדומה לאינפורמציה שיודעים לספק מדי וואטים עם סנסור נפרד לכל רגל (ימין/שמאל). כרגע, טאקס מאפשרת לראות נתונים אלה רק כאשר עושים שימוש באפליקציה של Tacx, מה שקצת מוציא את העוקץ מיכולת זו.
- שני מודי עבודה נוספים הנקראים: Isotonic ו Isokinetic שעוד לא נמצאה האפליקציה שתבין למה הם שימושיים ותעשה להם אינטגרציה כלשהי.
כמו-כן המבנה של ה NEO מאפשר תזוזה מסוימת, בזמן הרכיבה, של האופניים מצד לצד.
לעומת ה NEO ה KICKR מציע –
- Power Matching אינטגרלי – היכולת להגדיר לטריינר להתאים את עצמו מבחינת ההתנגדות המופקת, לוואטים הנמדדים ע"י מד הוואטים שלכם ולא ע"י הטריינר עצמו.
- ממשק ל Kickr Climb – היכולת לחבר במקום הגלגל הקדמי מנגנון "מעלית" שמעלה ומוריד את האופניים בהתאם לאחוזי שיפוע המוכתבים ע"י אפליקציה או ע"פ קביעה שלכם.
- שלושה ממשקי בלוטות במקביל, מה שמאפשר לקשר את הטריינר לאפליקציות בצורה נוחה יותר. במידה ואחד הערוצים 'נתפס' ע"י גורם לא יודע ולא שוחרר, ניתן למצוא את הטריינר בערוץ אחר.
תוצאה: NEO – מבלי לשקלל את ה Kickr Climb שהינו מוצר נוסף, לא זול במיוחד ולא חלק אינטגרלי מהקיקר. אם אני כן מביא בחשבון את ה Kickr Climb אז אני מוצא שמבחינה אישית, חווית הרכיבה שהוא מעניק – מהנה יותר מ ה Road feel של הניאו.
רעש
אין מה להכביר במילים. שני הטריינרים שקטים מאוד. ה NEO בכמה דציבלים פחות. אך זה חסר משמעות, לא תשמעו הבדל.
תוצאה: שוויון.
אפליקציות
לא תמצאו אפליקציה מסחרית המכבדת את עצמה שלא תתמוך בשני הטריינרים הללו.
תוצאה: שוויון.
תקלות אופייניות
חבלי הילדות של ה KICKR4 וה NEO2, לא היו קלות והמכשירים הללו סבלו מיותר מדי תקלות שקיבלו גם הד שלילי ברשתות החברתיות. כיום המצב השתפר בצורה משמעותית. ה NEO2T נוצר כחלק מהפתרון של טאקס לבעיות שהתגלו ב NEO2 ואילו ה KICKR4 עבר שדרוג בפס היצור ע"מ לפתור בעיה של מיסב סורר שגרם לרעשים ובעיות אחרות במנגנון.
כיום, התקלות האופייניות של מכשירים אלה כוללות בעיקר:
ל NEO2T–
- תקלות רעשים מסוגים שונים ומשונים – בעיקר בשל תיבת התהודה שנוצרת מהמבנה של הטריינר.
- תקלות שונות במאוורר (יש שניים כאלה) הפועלים לקירור המנוע הקיים ב NEO. במיוחד לאחר הפעלה ממושכת.
ל KICKR4 –
- בדגמים הראשונים שיצאו – בעיית רעש רצינית ונפוצה גם בשל בעיית בקרת איכות מצד החברה. מסוף שנת 2018 מסתמן כי בעיה ספציפית זו נפתרה כמעט לחלוטין.
- תקלות רעש ושבר שוטפות הנובעות ממנגנון ה KICKR הכולל יותר חלקים נעים- דוגמת גלגלות, רצועת תזמון ועוד שאינם קיימים ב NEO.
תוצאה: שוויון.
מחיר
המחיר הרשמי של ה NEO2T הינו 6,299 ₪ ובחו"ל $1,399. לעומתו המחיר הרשמי של ה KICKR4 הוא 5,990 ₪ (בדר"כ כולל מזרון) ובחול $1,199. לפער בין המחירים אתם צריכים להוסיף גם עלות של קסטה שאינה כלולה עם NEO2T וכן כלולה עם ה KICKR4 (כ $60).
תוצאה: נומינלית ה KICKR. זה כמובן משתנה כתלות במחיר שאתם יכולים להשיג הנובע בין היתר ממבצעים של היצרן והיבואן, מחירי יד 2 במידה ואתם קונים משומש וכו'. ראוי לציין שמבחינת נקודות מכירה – ה NEO נמכר כיום בארץ דרך מספר מפיצים הפזורים גאוגרפית ואילו את ה KICKR תצטרכו לרכוש ישירות ב ING בת"א.
שירות
שני הטריינרים מגובים במערכי שירות של היצרניות. גם התמיכה והשירות מצד היבואנים המקומיים (DAA וגרמין ל Tacx ו ING ל Wahoo) היא ברמה טובה ומשביעת רצון. בכל מקרה יש אפשרות לתקשר מול מערכי השירות של היצרנים ישירות באמצעות הדואל. ה NEO מגיע עם שנתיים אחריות וה KICKR עם שנה אחת, אם כי Wahoo יותר גמישה מבחינת 'מתיחת' תקופה זו מאשר גרמין.
תוצאה: שוויון עם יתרון מסויים ל NEO בשל תקופת אחריות ארוכה יותר.
איזה טריינר לקנות? סיכום
והמנצח הוא?…
לא באמת חשבתם שישנה תשובה חד משמעית לכך נכון? בסופו של דבר שני הטריינרים יספקו חווית רכיבה טובה מאוד. לכ"א אחד מהם יש מספר יתרונות כמו גם מספר חסרונות לעומת מתחרהו. אתם צריכים להחליט אילו מבין התכונות הללו חשובות לכם. והכי חשוב: שינה ערבה ונטולת תהיות קיומיות.
מוזמנים כמובן להגיב ולספר מניסיונכם.