לטובת מי שאינו מכיר, אציין כי ה ForeRunner הינה סדרה של שעוני מולטי-ספורט חכמים הנחשבים כפופולריים בעיקר בין רצים, רוכבי אופניים וטריאתלטים ודגם ה 9XX הינו "ספינת הדגל" של החברה במשפחת שעונים זו.
להלן החידושים והעדכונים המרכזיים בין הדגם הקיים (945) לבין הדגם החדש (955) כפי שבאים לידי ביטוי בהכרזה מהיום.
ה ForeRunner 955
חומרה
- הוכרזו שני דגמים חדשים: ה 955 וה 955 SOLAR המגיע עם פנל סולארי אינהרנטי המאפשר טעינת הבטרייה בחשיפה לקרני שמש. לא הוכרז דגם LTE המאפשר חיבור ישיר לרשת התקשורת הסלולרית, כך שלא ברור באם ה 945 LTE יזכה לשדרוג אף הוא בעתיד הקרוב.
- מבחינת מימדים ומשקל אין שוני מהותי לא במידות, לא במשקל ולא בגודל המסך בין ה 955 ולבין ה 955 SOLAR ואף לא אל מול ה 945. החידוש המשמעותי הוא מסך מגע שכעת מגיע בכל הדגמים החדשים ומאפשר הפעלה ע"י מגע ובמקביל ע"י שימוש בכפתורי הפעלה.
- אורך חיי הסוללה גדל והשתפר אל מול ה 945 אם כי לא בצורה דרמטית. חשוב לציין כי זמן שימוש ממושך היה מאז ומתמיד סימן ההיכר והקלף המנצח של ה 945, כך שגם אם ה 955 היה שומר על נתונים אלה מדובר בתכונה מעולה לא כל שכן כשהוא מציג נתונים משופרים. האופציה הסולארית, בהנחה שתעסקו בפעילות תחת השמש מסוגלת פוטנציאלית להאריך את זמן השימוש בכשבוע לעומת הדגם הרגיל.
- תמיכה ב Multi Band GPS – טכנולוגיה זו מאפשרת איתור ומעקב אמין ומדויק יותר בעת שימוש בשעון בסביבות הנחשבות כמאתגרות למקלט GPS. למשל סביב בניינים גבוהים, בקניונים עירוניים או ביער תחת ענפי וצמרות עצים. הדיוק המושג בטכנולוגיה רגילה הוא בטווח של כ-+/- 3 מטרים בתנאים אידיאליים, אך באמצעות שימוש בשעונים עם מקלט GPS בעל תדר דואלי ניתן להשיג רמת דיוק הקטנה מ +/- 2 מטרים.
- הגדלת שטח הזיכרון במכשיר ל 32 ג"ב. מה שמתבטא ביכולת לאחסן יותר מפות וקבצי מוסיקה. מ 1,000 שירים ב 945 ל כ 2,000 שירים בדגם ה 955 החדש.
- מד הדופק האופטי שודרג לחיישן מסוג Garmin Elevate V4 Optical כמו בכל דגמי השעונים החדשים של גרמין.
- דגמי ה 955 החדשים מגיעים בשני צבעים: שחור ולבן.
פונקציונליות חדשה
הלכה למעשה ה 955 מקבל כמעט במלואו את כל הפונקציות והיכולות הקיימות בדגם ה FENIX 7 שהוכרז לא מזמן, וזה אומר:
- STAMINA – או "סיבולת" כפי שגרמין בחרה לתרגם זאת לעברית, הינו סוג של מחוון הנותן לכם אינדיקציה לגבי מצב 'טנק' (מיכל) האנרגיה הזמינה לכם בזמן פעילות ריצה או רכיבה. השימוש במחוון הוא בזמן אמת ככלי לקבלת החלטות המסייע בניהול מאמץ העצימות בצורה טובה יותר תוך כדי התחרות או האימון עצמם והן 'פוסט מורטום' לניתוח המאמץ שביצעתם לטובת הסקת מסקנות ותובנות. בעיני זהו מידע שימושי ביותר אשר כדאי לשלבו בפעילויות הריצה והרכיבה שלכם. תוכלו לקרוא בהרחבה על מדד זה בסקירה שכתבתי בנושא.
- היכולת להגדיר את השעון, שדות המידע, מסכים וכו' בצורה נוחה ופשוטה מתוך אפליקציית GARMIN Connect בנייד. חסל הצורך בללחוץ על אינספור כפתורים בשעון בשביל להוסיף שדה מידע למסך מסוים.
- 'תמונת מצב בריאותית' (Health Snapshot) – מאפשרת לכם לבצע בדיקה תוך כדי שאתם יושבים זקופים למשך 2 דקות ללא תזוזה שבה השעון דוגם חמישה מדדי ליבה שהינם: קצב הלב, רמת החמצן בדם, קצב הנשימה, מתח ו HRV (השונות בקצב הלב). בסוף הבדיקה השעון מציג את הנתונים כדוח סיכום קצר. הרעיון הוא שבמידה ואתם עושים זאת בצורה עקבית, באופן אידיאלי באותה שעה בכל יום, תמונת המצב המתקבלת תוכל להדגיש אירועים ומגמות הקשורים לבריאותכם.
- גישה לחנות האפליקציות Connect IQ מתוך השעון עצמו.
- הגדרת מספר מצבי "חיסכון" בהקשר ניצולת הסוללה.
אלא שגרמין לא עצרה כאן ובמסגרת ההכרזה על ה 955 כללה עוד פונקציות ומדדים חדשים שנכון להיום לא קיימים בשום שעון אחר מתוצרתה ויש לשער כי יתווספו לדגמים נוספים במסגרת עדכוני Firmware קרובים. מרבית חידושים אלה מגיעים במשולב כחלק מטיוב האלגוריתמים שרץ ברקע ומבצע חישובים מסוגים שונים ומשונים המבוססים על מחקרים מדעיים ע"מ להציג לנו תובנות מדויקות ככל הניתן לגבי מצבנו הבריאותי, כושרנו הנוכחי כמו גם הסבר והמלצות לפעילות שתתרום לשיפורם. לא עוד סתם הודעה סתמית ומתסכלת כגון "UNPRODUCTIVE" אלא הצגת הגורמים המדויקים לסיבה לכך. אחד המדדים העיקריים שמאפשרים תובנות מתקדמות אלה הינו 'שונות קצב הלב'.
HRV הינו אחד מהמדדים "החמים" ביותר בתחום ה Wellness בשל יכולתו לשקף בצורה טובה את מצבנו הפיזיולוגי והנפשי כמו גם את יכולת הגוף שלנו להתמודד עם עומס. אחד הדברים ב To Do List שלי הוא להקדיש לפרמטר זה כתבה ייעודית בסדרת ה "מדריך להדיוטות" שאני מעלה לבלוג מדי פעם. עד שאעשה זאת ומבלי להיכנס כרגע ליותר מדי פרטים אציין רק כי השונות נמדדת כהפרש הזמן (במילי שניות) בין דפיקות הלב שבניגוד לדעה הרווחת אינן במרווח קבוע. מדידה ומעקב אחר פרמטר זה לאורך זמן (לפחות של כמה שבועות) מסוגל לספק את אותן תובנות משמעותיות שגרמין כעת משלבת בשעון.
החידושים הפונקציונליים שנוספו כיום הינם:
- סטטוס HRV – מתבסס על מדידת ערכי ה-HRV באופן קבוע בזמן שאתם ישנים. הנתונים הנמדדים מושווים מול ממוצע מתגלגל של 3 שבועות ועד לתקופה של 90 יום.
- TRAINING READINESS (מוכנות לאימון) – ברגע שאתם מתעוררים בבוקר אתם מקבלים ציון הנותן לכם אינדקציה באם זה יום טוב לאימון קשה ועצים או שמא זה הזמן דווקא לאימון התאוששות. הציון משקלל פרמטרים כגון איכות השינה, זמן התאוששות, מצב HRV, עומס אימונים ומתח.
- Acute Training Load (עומס אימונים מתגלגל) – הסתכלות על עומס האימונים למשך תקופה של שבוע אחורה כאשר בניגוד לבעבר, האלגורתמים מעניק שקלול שונה לכל יום. לדוגמא – בעבר באם ביצעתם אימון עצים במיוחד אתמול. היחס שלו והשפעתו על ציון זה הייתה זה למשך כל 6 הימים הקרובים. לעומת זאת כעת, ההשפעה שלו על הציון ביום השישי תהיה פחותה משמעותית לעומת היום או מחר וכפועל יוצא טיוב ודיוק התובנות לגבי התאוששות ואימונים מומלצים.
- Morning Report (דוח בוקר יומי) – בכל בוקר כשאתם מתעוררים, השעון יקבל את פניכם עם דוח סקירה כללית של טיב ואיכות השינה שעברתם, ההתאוששות והאימונים שתכננתם לבצע היום. זאת לצד 'סטטוס מצב HRV', 'מוכנות לאימון' ומזג האוויר.
- תצוגת "הספק ריצה" אינהרנטית – עד היום באם רציתם לעשות שימוש במד הספק (וואטים) בריצה דוגמת זה הקיים בחגורת הדופק של גרמין ה HRM-PRO או זה שב Running POD נאלצתם להציג ולהקליט את המידע בשעון בעזרת שדות מידע ייעודים אותם היה נדרש להוריד מחנות האפליקציות של גרמין. במסגרת ההכרזה החדשה, נתונים אלה הופכים להיות שדות מידע רגילים בשעון. ממש בדומה לפעילות רכיבה, תוכלו לבחור ולהציג שדות מידע אלה בכל מסך שתבחרו. החדשות הפחות טובות הן שהשימוש בשדות אלה אינו פתוח עדיין ליצרנים אחרים דוגמת STRYD ואחרים אלא רק לשימוש עם חיישני גרמין. יחד עם זאת גרמין ציינה שהיא בהחלט שוקלת לאפשר ולתמוך בעתיד הקרוב באינטגרציה שכזו. למי שמעוניין לקרוא קצת יותר על מדידת הספק בריצה, מוזמן לקרוא את הסקירה להלן.
- Race Widget (אשף המירוץ) – מהיום תוכלו להזין ביומן של גרמין תאריכי תחרויות ומירוצים שבהם הנכם מתכוונים להשתתף. האשף בשעון יציג לכם את הספירה לאחור עד לאירוע הקרוב כמו גם את תנאי מזג האוויר הצפויים לאותו יום. אבל מה שיפה וחשוב במיוחד הוא שבשל העובדה שגרמין יודעת מהו ומתי האירוע שלכם, כל התובנות האוטומטיות הקשורות להמלצה על ביצוע אימונים מסוימים יתעדכנו בהתאם ולמעשה יחוללו תוכנית אימונים שלמה המותאמת ללו"ז ולסוג האירוע שהזנתם (כיום רק לאירועי ריצה אבל בעתיד הקרוב גם לפעילויות מסוגים שונים).
מחיר וזמינות
המחיר הרשמי בחו"ל הינו $500 עבור ה 955 ו $600 עבור ה 955 SOLAR. מה שאומר שגרמין הוזילה את מחירו הרשמי של ה 955 בכ $100 לעומת ה 945 ולמעשה כעת – במחיר הקודם של ה 945 תוכלו לקנות את גרסת ה 955 SOLAR.
בעקבות ההכרזה על השעון החדש, מחירו הרשמי של ה 945 הופחת ב $200 וכעת עומד על $400 לפחות כל עוד ניתן להשיג אותו בחנויות.
מגרמין ישראל, היבואנית הרשמית של גרמין בארץ, נמסר כי המחיר בארץ הקודש הינו – 2,650 ₪ (955) ו 3,100 ₪ (955 SOLAR).
השעונים זמינים למכירה החל מהיום.
הרהור ראשוני
ה 955 הוא למעשה הגרסה הספורטיבית הקלה יותר של ה FENIX 7 שהוכרז לפני מספר חודשים בודדים. שני השעונים מציגים יכולות דומות ונחשבים כדגמי הקצה של גרמין לשימושי ספורט שונים ומגוונים.
מעבר לשינויי החומרה למיניהם החלק המעניין במיוחד בהכרזה הוא העדכונים והשיפורים שגרמין מבצעת מאחורי הקלעים בכל מה שקשור לפונקציונליות ולמדדי ה Well Being שהיא מציעה ובמשקל היותר משמעותי שהיא נותנת ל HRV באלגורתמים שלה. בהחלט נראה כי תמונת המצב הפיזיולגית שהשעון יהיה מסוגל כעת להציג אמורה להיות אמינה יותר ואולי אף חשוב מזה, כזו המסוגלת לספק תובנות וחיזוי נהירים ומשמעותיים יותר וכל זאת לטובת שיפור ההתנהלות הספורטיבית ואורח חיים בריא יותר מצד המשתמשים.
יש לשער כי הרבה מן החידושים הפונקציונליים המוכרזים כיום כחלק מההכרזה על ה 955 ימצאו את דרכם באמצעות עדכוני Firmware גם לשעונים מתקדמים אחרים של גרמין דוגמת ה FENIX 7 , ה EPIX 2 ואחרים.
קודוס לגרמין על שימור והפחתת המחיר לעומת הדגם הקודם.
הבחירה בין ה 955 ל 955 SOLAR (הבדל במחיר של $100) היא קשה שכן ל 955 זמני שימוש סוללה מצוינים. יחד עם זאת, תנאי השמש בארץ ברוב ימות השנה הם אידאליים לשעונים סולריים.
בנוסף גם ה ForeRunner 255 מוכרז כיום
כאמור במסגרת ההכרזה היום הושק גם ה ForeRunner 255 וה ForeRunner 255 Music המחליפים את דגמי ה 245 בהתאמה.
דגמי ה 255 עברו אוברול רציני בהיבט החומרה והסנסורים המותקנים בשעון, מה שהופך ומשדרג את המיקוד שלהם משעוני ריצה לשעוני ספורט כלליים ובדגש על טריאתלון.
מבחינת גודל מסך, ה 255 זהה ל 955 אך קיימת לו גם גרסה קטנה יותר למי שאוהב זאת.
ה 255 מגיע ב 4 קונפיגורציות:
- 255S Music ו 255S – ה S קיצור של SMALL, דהיינו תצורה קטנה יותר במידות ובמשקל לעומת ה 255.
- 255 Music ו 255
השוני העיקרי בין ה 255 ל 955 מעבר למסך המגע ושאר נואנסי חומרה למינהם הינו במגוון ובעושר הפונקציונלי שהוא מספק כקורולוציה למיצובו במשפחת ה ForeRunner כדגם הכניסה לעומת ה 955 הממוצב כדגם הקצה. דבר הבא לידי ביטוי גם בהבדל התמחור ביניהם. יחד עם זאת, גרמין 'טענה' בשעונים אלה כמעט את כל הפונקציות והמדדים החשובים כך שבהחלט מדובר בדגם שראוי לשקול אותו.
להלן לינק לטבלת השוואה בין דגם ה 255 החדש לעומת ה 245 וכן לעומת ה 955.
מחיר וזמינות
המחיר הרשמי בחו"ל הינו –
- 255 ו 255S -מחיר $300.
- 255 Music ו 255S Music – מחיר $400
ע"פ היבואן המחירים בארץ הינם – 1,550 ₪ ו 1,800 ₪ בהתאמה.
גם דגם זה זמין למכירה החל מהיום.
הירשמו לאתר וקבלו עדכון בדבר תכנים חדשים ישירות לאימייל שלכם
מקור תמונות: חברת GARMIN
אשמח לדעת מה היית ממליץ לטריאתלון איש ברזל פניקס 7 או 955?